Skocz do zawartości

EUROBASKET 2013

Featured Replies

• Odpowiedzi 342
  • Wyświetleń 47,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W polaczkowie pies z kulawą nogą nie interesuje się drugim najpopularniejszym sportem na świecie, to jest koszykówką, więc warto wspomnieć, że trwają Mistrzostwa Świata w Chinach, gdzie gramy i mamy b

• jeszcze taka ciekawostka:   Mateusz Ponitka drops the 3rd triple double in #EuroBasket history. Previous 2: Toni Kukoc, 1995: 15 PTS, 12 REB 11 AST Andrei Mandache, 2017: 14 PTS 10

Opublikowano
  • Autor

Kurłaaa szkoda, ale zrobili co mogli, wielkie brawa.

Opublikowano
  • Autor

Ahaha co za żenada, mieć takie szkolenie, najlepsze możliwości, najlepszą ligę na świecie i odpadać w ćwierćfinale :yao:

Opublikowano

I niestety tym samym nie awansujemy na igrzyska już teraz (na co i tak była minimalna szansa umówmy się).

Opublikowano
  • Autor

Ale chyba zagramy w turnieju kwalifikacyjnym, jeśli dobrze zrozumiałem.

Opublikowano
Ale chyba zagramy w turnieju kwalifikacyjnym, jeśli dobrze zrozumiałem.
Zagramy, ale awansować z niego będzie jeszcze trudniej...
Opublikowano
  • Autor

No trudno, zawsze jakiś krok na przód, bo jeszcze niedawno igrzyska dla naszych koszykarzy to był nieosiągalny pułap.

Opublikowano

Ale zyebany mecz USA-Serbia :D Pierwsza kwarta 32:7 dla Serbii, w drugiej 19:4 poki co dla USA.

Opublikowano
  • Autor

Serbia - USA po 1. kwarcie 32-7, a teraz USA już ich dochodzą, dobry mecz będzie.

Opublikowano

Mamy szansę być lepsi od Jankesów!:dynia: Konia z rzędem kto coś takiego przewidział przed turniejem!

Tak nawiasem mówiąc co za wstyd dla Popa, najlepszego trenera w NBA:facepalm:

Edytowane przez Czezare

Opublikowano
  • Autor

No nie wziął za pysk tych młodocianych indywidualności bez pokory to się tak skończyło, zderzyli się z zespołami z poukładaną, europejską koszykówką. Chociaż, spodziewałem się, że nawet indywidualnością i fizycznością jakoś dociągną w mękach do złota, bo w końcu drużyna złożona z samych graczy NBA.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Specjalnie odpuścili końcówkę z pepikami, żeby wyjaśnić mudżinów z ncaa

Opublikowano
  • Autor

Po 2 dogrywkach, Gasol 33 pkty, Mills 34 pkty, jasny gwint.

Opublikowano

Zgodnie z przewidywaniami, nawet osmy skład murici do dla nas zderzenie z tirem.

Opublikowano
  • Autor

Żaden ósmy skład, podstawowi zawodnicy z nba, tyle, że niepoukładani i niezgrani, straszny chaos grają Amerykanie na mistrzostwach. Jak Popovich ich poukłada, zgrają się to w Tokio mają złoto.

No, ale nie zmienia to faktu, że top8 jest dla nas po prostu za mocne, serce i duch walki to za mało.

Opublikowano

Można powiedzieć ze taki 4-5 garnitur , na 30 powołanych przez Popovicha zaproszenie przyjęło 4 xD  Na Tokio pojedzie pierwsza ekipa i znowu będzie zderzenie ze ściana reszty świata .

Opublikowano
  • Autor

To czekam na wymienienie 4 pełnych, lepszych składów, fantaści :reggie:

No nic, kończymy bardzo dobry turniej. Myślę, że rozegrany na prawie maks naszych możliwości. Zabrakło doświadczenia, głębi składu i poniekąd umiejętności. Ciekawe, co dalej teraz, bo kadra ma potencjał. 

Opublikowano

Bardzo fajny mecz. Gdyby nie wysoka skuteczność Amerykanów w rzutach trzypunktowych, zwłaszcza w pierwszej fazie i vicew versa słaba naszych zawodników w tym elemencie to kto wie jak by się to potoczyło. 

Tak czy inaczej znakomity Mundial w naszym wykonaniu. Mam nadzieję, że najbliższa mojemu sercu dyscyplina sportu dzięki temu sukcesowi wydobędzie się z marazmu.

Największy przegrany? Maciej Lampe, który przez swojego głupiego focha osłabił drużynę. Z nim w składzie moglibyśmy osiągnąć być może więcej.