Skocz do zawartości

Gwiezdne Wojny, Epizod 7: Przebudzenie Mocy

Featured Replies

Opublikowano

w ogóle potwierdzili kto się kryje pod maską kylo rena? były donosy, że Adam driver, ale coś nie pasuje bo przyłapano go na planie w kombinezonie pilota x-winga... po tym ujęciu zza pleców w pierwszym trailerze mówiło się też o brianne z gry o tron, ale teraz to już prawie pewne, że gra oficera imperium albo inkwizytorkę. warto oglądać cały ten panel?

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 179,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Skisłem   

• nie no ja wiem, ze ogor sie lubi czepic jakies rzeczy i nonstop do niej przypier... ale to juz przegiecie.   NIKOGO NIE DZIWI OBECNOSC CZARNOSKOREGO W FILMIE.   NIKOMU TO RACZEJ NIE PRZESZKADZA.

• Jak się nad tym zastanowić, to rzeczywiście głupia. EPI Dwóch dziadów znajduje na pustyni chłopaka z wysokim stężeniem midigó.wna we krwi, więc zabierają go ze sobą, żeby szkolić na rycerza dżedaj

Opublikowano

Han-Solo-Chewbacca.jpg

150416_LOW_OldSolo.jpg.CROP.original-ori

Chyba pierwszy raz pójdę na SW do kina. 

Opublikowano

Dopiero teraz miałem okazje zobaczyć drugi trailer i jaram sie jak dziecko, na samej końcówce az mi sie łezka zakręciła <3

Murzyn faktycznie troche burzy światopogląd star wars ale trzeba bedzie przywyknąć bo to jedna z głównych ról :/

Opublikowano

Murzyn faktycznie troche burzy światopogląd star wars

<drapie się po głowie ze zdziwioną miną>

Opublikowano

no bo wszystkie klony były białe!

Opublikowano

Nigdy nie oglądałem SW, tzn. za dzieciaka byłem na Powrót Jedi,ale niewiele pamiętam z tego wyjscia no i zbierałem TAZOSY z Czitosów. Jakie edycje najlepiej obejrzec (orginal, czy ktorys tam remaster, czy moze amatorski remaster bez efektów komputerowych) ? Ogladac w kolejnosci w jakiej produkowano tę kosmiczna operę mydlaną czy chronologicznie ?

i tak wiemy, że najlepsze kosmiczne uniwersum to Mass Effect, a nie jakieś peda.lskie PEW PEW PEW PEW ROAAAAAR CZIUBAKA"

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

jak nie ogladales wczesniej SW to smialo mozesz atakowac wydanie blu ray, 

stara trylogia oczywiscie jest duzo lepsza niz nowa, a posty typu ze w starej trylogii walki na miecze ssaly szkoda komentowac bo to ewidentnie ktos ma cos z glowa. 

imo lepiej ogladnac w kolejnosci jakiej produkowano

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, akurat w pracy mam fana SW, więc wydębie od niego kolekcje na BR. 

Opublikowano

Jak można nigdy nie oglądać SW? ;_;

Opublikowano

Widac,Pajda nie miał dzieciństwa.

Ewentualnie spędzi je w piwnicy. Był ktoś, kto nie tłukł się z kolegami kijkami udając ze to miecze?

Opublikowano

Normalnie, SW to glupkowate i kiczowate sci fi z jakims yeti i kublem na kolkach ktory sobie cos tam elektronicznie pika, pewnie puszcza e-baki.

Opublikowano

No to moze ja zacznę

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Normalnie, SW to glupkowate i kiczowate sci fi z jakims yeti i kublem na kolkach ktory sobie cos tam elektronicznie pika, pewnie puszcza e-baki.

Jesteś prymitywem. :lapka:

Opublikowano

Figaro (rest in pieces [*]) też nie oglądał, trochę niemiło z jego strony. 

Opublikowano

Oglądanie odświeżonych wersji star warsów xd, tylko Star Wars 1977 w 480p z 0% cgi.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Imperium IMHO najlepsze. Arece się nie dziwię, jeżeli ktoś do 15 roku życia nie oglądał SW, to trzeba mocno uważać, a jak przypadkiem mamy blisko 30 na karku, to tylko po pijaku.

Opublikowano

Imperium IMHO najlepsze.

Wiadomo, chodziło mi o wersję, a nie o cześć trylogii. A jeśli chodzi o bycie / nie bycie fanem star warsów, to powiem, że lepiej się bawiłem przy KotORze niż przy filmach.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Murzyn faktycznie troche burzy światopogląd star wars

<drapie się po głowie ze zdziwioną miną>

To ja postaram sie troche rozjasnic sytuacje, bo tak jak kilku e-kolegow wyzej, rowniez mam co do roli murzyna kilka hmm... uprzedzen, za ktore to, przewrotnie, odpowiadaja rezyserzy i scenarzysci poprzednich trylogii. Uwaga, pokazuje i objasniam.

Stara trylogia:

Murzyn jest stereotypowym pimpem lat 70. Ma swoj harem (cale latajace ku.rwa miasto, cale), ktorym zarzadza w taki sposob, ze nawet imperium nie jest mu w stanie podskoczyc. Umie pilotowac statek kosmiczny i strzelac z blastera. Do tego nie jest postacia jednowymiarowa bo, mimo ze lasy na kase, to pokazuje co jest dla niego naprawe wazne. Startuje nawet do ksiezniczki.

LANDO-lando-calrissian-25600628-1024-768

LANDO-lando-calrissian-25600673-1650-815

movie-still-chewie-lando2b.jpg

Nowa trylogia:

Murzyn jest najpotezniejszym jedi we wszechswiecie. Tak, nawet od Yody, ktorego jest prawa reka ale powinno byc na odwrot. Jako jedyny pokonal imperatora ale zostal zdradzony i dlatego przegral. Ma najlepsza moc jedi. Pewny siebie, zimny maderfakier.

Mace_Windu_Jedi_Council_TPM.png

3782403-8748248988-mace-.jpg

4443353-1424317827-390528.jpeg

Najnowsza trylogia:

Murzyn podobno gra role pierwszoplanowa. Tymczasem jedyne i wszystkie "role" w jakich go widzimy to role spoconego, przestraszonego i przed czyms uciekajacego czlowieka. Gdybysmy nie wiedzieli, ze to film o kosmosie, mozna by smialo powiedziec, ze typ uciekl z plantacji bawelny i chowa sie przed poscigiem w obawie o tega chloste. No chyba, ze w epizodzie 7 beda kosmiczne plantacje bawelny. Takze jesli ktos tu jest rasista to chyba jedynie Abrams. Pewnie pochodzi z teksasu.

haQx0PB.png

Opublikowano

Tak jak pisałem, mnie też się ta postać po trailerach zbyt nie podoba (cały czas widzimy go zasapanego z wytrzeszczonymi oczami), ale po co mieszać do tego jego kolor skóry?