Opublikowano 11 września 201410 l Ponawiam pytanie: gdzie jest napisane to 1408x? A tak w ogole okazji problemow z brzeczeniem XOne upadly dwa bullszity wypisywane w sieci: Bullshit number one: problemy z terkotaniem maja tylko i wylacznie konsole bez kinkieta. Bullshit number two: w/w problem jest li tylko natury softwarowej i wystarczy apdejt konsoli i wszystko bedzie cacy. Wiadomosc o tym jak szybko M$ wydal oswiadczenie o bezwarunkowej wymianie trefnych konsol wyraznie temu przeczy...
Opublikowano 11 września 201410 l Ponawiam pytanie: gdzie jest napisane to 1408x? A tak w ogole okazji problemow z brzeczeniem XOne upadly dwa bullszity wypisywane w sieci: Bullshit number one: problemy z terkotaniem maja tylko i wylacznie konsole bez kinkieta. Bullshit number two: w/w problem jest li tylko natury softwarowej i wystarczy apdejt konsoli i wszystko bedzie cacy. Wiadomosc o tym jak szybko M$ wydal oswiadczenie o bezwarunkowej wymianie trefnych konsol wyraznie temu przeczy... Na tej naklejce na górze pudełka, dwie linijki nad numerem modelu.
Opublikowano 11 września 201410 l Dzieki wielkie Oski! Sadzilem, ze info jest na spodzie konsoli. Zrobilem nawet tej nalepce zdjecie jak ustawialem konsolę na regale. Zatem moja konsola ma nr 1433x i terkocze jak traktor nawet teraz, kiedy jest ona wylaczona w trybie Instant On...W poniedzialek bezwzglednie dzwonie na infolinie M$...
Opublikowano 11 września 201410 l Mam ten sam model co Emtebe. Czyli 1540/1431X. Jest jest bardzo cicha i w ogóle jej nie słychać siedząc nawet bardzo blisko. Gdy się ucho przyłoży (1cm od kratki) to słychać tylko prace HDD i lekki szum wiatraka.Czezare dlaczego jutro już nie zadzwonisz? Na poniedziałek niech już kurier przyjeżdża po odbiór.
Opublikowano 11 września 201410 l Mam ten sam model co Emtebe. Czyli 1540/1431X. Jest jest bardzo cicha i w ogóle jej nie słychać siedząc nawet bardzo blisko. Gdy się ucho przyłoży (1cm od kratki) to słychać tylko prace HDD i lekki szum wiatraka. Czezare dlaczego jutro już nie zadzwonisz? Na poniedziałek niech już kurier przyjeżdża po odbiór. A wiesz...masz chyba racje. Jutro zadzwonie
Opublikowano 11 września 201410 l Ponawiam pytanie: gdzie jest napisane to 1408x? A tak w ogole okazji problemow z brzeczeniem XOne upadly dwa bullszity wypisywane w sieci: Bullshit number one: problemy z terkotaniem maja tylko i wylacznie konsole bez kinkieta. Bullshit number two: w/w problem jest li tylko natury softwarowej i wystarczy apdejt konsoli i wszystko bedzie cacy. Wiadomosc o tym jak szybko M$ wydal oswiadczenie o bezwarunkowej wymianie trefnych konsol wyraznie temu przeczy... Ale zauważ, że brzęczenie jest tylko w dashboardzie i instant-on, więc może update coś naprawi. Gdyby wina była w hardware, to by brzęczało cały czas, niezależnie od tego czy jesteś w dashu czy grasz. Jeśli to faktycznie wina niskiego napięcia, mniejszego użycia mocy gdy jest się w dashu, to łatka może coś dać. A MS pewnie chętnie wymieni konsolę, bo zrobi to szybciej niż by wydał patch naprawiający problem
Opublikowano 12 września 201410 l Nie zgadzam się z powyższą tezą. Hardware ewidentnie. Gdyby był to software to M$ napisałby w oświadczeniu, żebyśmy byli cierpliwi, bo łatka w drodze. A tak pewnie zorientowali się, że w ramach przygotowywania partii na nowe rynki w celu zmniejszenia kosztów produkcji wrzucili do środka jakiś badziew. Nikt chętnie nie wymienia sprzętu na nowy w ramach gwarancji, bo z tym wiążą się olbrzymie koszty.
Opublikowano 12 września 201410 l No nie do końca. Problem software'owy też może potrzebować sporo czasu na odpowiednie rozwiązanie, a coś trzeba zrobić z tymi, którzy chcę poprawnie działającej konsoli już teraz, a nie np. za 2 miesiące. Nikt Ci nie może powiedzieć żebyś czekał, jak masz jakąś usterkę, to muszą naprawić albo wymienić sprzęt natychmiast. To nie jest ich wybór.
Opublikowano 12 września 201410 l Najbardziej wkurza mnie to, że z tego co ludzie piszą M$ daje w ramach wymiany wadliwych konsol jakieś stare odrapane używańce, a nie funkiel nie śmigane nówki:-\ Edytowane 12 września 201410 l przez Czezare
Opublikowano 12 września 201410 l Nie zgadzam się z powyższą tezą. Hardware ewidentnie... To wytłumacz mi skąd hardware wie kiedy jestem w dashu a kiedy gram w grę.
Opublikowano 12 września 201410 l Nie zgadzam się z powyższą tezą. Hardware ewidentnie... To wytłumacz mi skąd hardware wie kiedy jestem w dashu a kiedy gram w grę. Odpowiadam: "wie", poniewaz inny pobor pradu jest podczas grania w gre, a inny podczas wyswietlania dasha. Byc moze jakis trefny kondensatorek powoduje zly przeplyw i falowanie prądu i stad problemy. Moze byc tez cos z dyskiem twardym i jego osprzetem...
Opublikowano 12 września 201410 l Te brzęczenie to strasznie dziwna sprawa. U mnie to w ogóle było śmiesznie. Tak jak mówiłem, w dashu był cicho, a jak grałem to głośno, ale śmieszne było to, że jak włączałem noktowizor w kamerze w Outlaście, to wtedy hałas stawał się wręcz nie do zniesienia. W każdej grze mi hałasował, ale przy włączeniu noktowizora w outlaście już wręcz wariował.
Opublikowano 15 września 201410 l Mi dzisiaj doszedl moj loniak i oczywiscie brzeczy jak go wlaczalem to myslalem, ze jest jakies zwarcie i sie zaraz spali jest jakas roznica w dzwonieniu, a zamowieniu serwisu przez stronę? Na szczescie gwarancji mi naliczylo 2latka i 2 miesiace, takze moga wymieniac, ale mam nadzieje, ze nie dostane uzywanej konsoli.
Opublikowano 15 września 201410 l A mowilem ze bedzie brzeczec, cebullegro... chuyowi powinienes negatywa strzelic jesli nigdzie o tym nie wspomnial na aukcji. Edytowane 15 września 201410 l przez Bansai
Opublikowano 15 września 201410 l Jak z cebulegro, to napisz do sprzedawcy żeby Ci zwrócił część kasy, np. 200 zł za to że zataił usterkę i musisz konsolę od razu do serwisu wysłać (masz prawo do obniżenia ceny, wymiany albo ostatecznie zwrotu kasy bez względu czy to sklep czy osoba fizyczna. Oczywiście jeśli w opisie aukcji nie było nic o wadzie fabrycznej). I koniecznie założyć spór na cebulegro.
Opublikowano 15 września 201410 l Ale ta konsola byla nowa nawet jednego musniecia palcem na obudowie, wszystko fabrycznie pozaklejane, serio watpie, ze ktos go wlaczal. Wysle i po problemie, kwestia tylko czy dzwonic czy mozna przez neta. Cena i tak 4 stowki mniej niz ze sklepu, nie bede juz tak cebulil.
Opublikowano 15 września 201410 l Ale ta konsola byla nowa nawet jednego musniecia palcem na obudowie, wszystko fabrycznie pozaklejane, serio watpie, ze ktos go wlaczal. Wysle i po problemie, kwestia tylko czy dzwonic czy mozna przez neta. Cena i tak 4 stowki mniej niz ze sklepu, nie bede juz tak cebulil. Może kradziona
Opublikowano 15 września 201410 l Sama konsola chyba jednak byla wlaczana, bo widze, ze plomba z dolu pudelka odklejona i mala ryska przy porcie hdmi, tylko dziwne, bo akcesoria w ogole nie ruszone. Sam juz nie wiem, ale normalnie dostalem paragon do niej ze sklepu, na wypadniete z tira chyba sie nie daje paragonow Edytowane 15 września 201410 l przez KopEr
Opublikowano 15 września 201410 l Ze zgłaszaniem reklamacji przez stronę są jakieś problemy, polecam zadzwonić.
Opublikowano 17 września 201410 l Wiem, że pewnie było 10 razy ale : Jeżeli kupie ten biały bundle z SO w UK i nieotwartą, i nie używaną konsolę przywiozę do Polski, to będzie ona na takich samych gwarancyjnych prawach jak kupiona w Media Markt? Chodzi mi o okres gwarancji i serwis w razie ewentualnej usterki.
Opublikowano 17 września 201410 l ja mam konsole z włoch i już byla w serwisie wiec nie powinno być cyrków.