Skocz do zawartości

Ku przestrodze-czego nie jeść?

Featured Replies

Opublikowano

Ale masz zapłon ja sie z polędwicy łososiowej z indyka firmy yano smieje sie od wielu lat

• Odpowiedzi 145
  • Wyświetleń 9,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wszystko co zawiera kminek.

• mi tez kminek psuje cale danie. najgorzej, ze wystarczy dac jedno nasionko, a czuc w calym garnku. w sensie, ze malo dodasz, ale smak jest silny i dominuje w calej potrawie i wtedy nie specjalnie mi t

• nawet nie ma napisane "ser żółty" tylko samo "żółty tostowy" , to musi być naprawde srogi wyrób seropodobny   zresztą nie tylko sery mają takie "produkto-podobne" badziewia, "czekolada" znana z prl,

Opublikowano

No ja pierwsze widze wlasnie. O tyle zabawne, ze masz dosyc oryginalna (powiedzmy jak na polskie warunki) ksywe i zobaczyc ja gdzies poza forum i do tego "na serio" to troche szok.

Opublikowano

Podobnie jak plyn do naczyn Lucek. Serce mi stanelo i bylem w transie.

Opublikowano

Albo kabanosy.

Opublikowano

Duża bułka z serem, 4 parówki Berlinki z żółtym serem Hochland do tego mały Kubuś i jogurt z dżemem, na koniec kakao.
Po taki śniadaniu brzuch bolał mnie z 20min. Nie wiem co było czynnikiem ale nie polecam.

Opublikowano

No ja też nie XD

Opublikowano

Duża bułka z serem, 4 parówki Berlinki z żółtym serem Hochland do tego mały Kubuś i jogurt z dżemem, na koniec kakao.

Po taki śniadaniu brzuch bolał mnie z 20min. Nie wiem co było czynnikiem ale nie polecam.

Mogłeś przegryźć ogórasem kiszonym jeszcze. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy cycek z kurczaka pasuje jakoś z jajecznicą? Musze opróżnić lodówkę, bo część produktów traci ważność.

Opublikowano

Wymocz kurczaka w jego własnych zarodkach, niech wie co to życie.

Opublikowano

A nie lepiej zrobić cycka panierowanego w jajeczku i bułce z duszoną cebulką :P

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Czy cycek z kurczaka pasuje jakoś z jajecznicą? Musze opróżnić lodówkę, bo część produktów traci ważność.

pewnie będzie nieco zamulający ze względu na delikatny smak jajecznicy i kurczaka ale raczej będzie sie dało jeść, tylko proponuje podsmażyć cycki wcześniej a jajko dorzucić na koniec (wiem że to oczywiste ale zeby nie było że ktoś potem będzie jadł surowego kurczaka)

Opublikowano
  • Autor

Kminek jest zaj.ebisty. Ale ja pewnie wyjdę na większego hejtera, bo jako jeden z niewielu nie jadam cebuli. Nie jestem w stanie zjeść potrawy, w której cebula jest bardzo wyczuwalna.

Opublikowano

Kminek jest zaj.ebisty. Ale ja pewnie wyjdę na większego hejtera, bo jako jeden z niewielu nie jadam cebuli. Nie jestem w stanie zjeść potrawy, w której cebula jest bardzo wyczuwalna.

To specjalnie dla Ciebie zrobię fotę mojej standardowej smażonej kiełbaski którą przykrywam dwoma średnimi cebulami :) do tego polecam choć dawno już nie piekłem cebulaków :) choćby jak to dziwnie brzmi :) jest to taka drożdżówka która w środku ma pokrojoną cebulę 

Opublikowano

Drożdżowka z cebulą to chyba podobna sprawa jak jagodzianka z grzybami?

Opublikowano

to się nazywa pasztecik grzybowy, w lidlu jest świetny.

pasztecik czy to grzybowy czy cebulowy ma nadzienie w środku, cebulak ma nadzienie na wierzchu 

cebulak.jpg

2_5657_Pasztecik_grzybowy_Kapusniaczek_4

I polecam paszteciki samemu robić bo wychodzą taniej, w sklepie płacisz za sztukę lub na wagę a one są po prostu ciężkie. Ja do takich przysmaków uwielbiam szklaneczkę czerwonego barszczyku :) mniam  

Opublikowano

ale bym opi.rdolił tego cebularza, marek pokaż swój przepis na to

Opublikowano

ja też lubie wszelkie "paszteciki" z grzybami czy krokiety zagryzać pomijając barszcz, bardzo fajna i szybka sprawa, a baszcz można nawet od biedy zrobić z proszku lub z "kartonu" (jakoś barszcz jest jedną z niewielu zup która w wersji "z proszku" smakuje dosyć podobnie do zwykłego, bo wszystkie inne zwykle są nieporównywalnie gorsze) fajny szybki posiłek, chociaż paszteciki/krokieciki muszą jednak być sensowne, bo czasami kupione są naprawde słabe (suche ciasto i farsz z trocin i zmielonych kopyt)

DSC02899-001.JPG

BTW tak jagodzianka z grzybami to był żart

19012012221141jagodzianka.jpg