Skocz do zawartości

Konsolowa Tęcza

Featured Replies

Opublikowano

Sprawe grafiki łagodzi też wielkość ekranu. Vita to np mistrz do gier z PSX'a. Odpalcie taki Soul Reaver na 40 calach - no troche słabo. Odpalacie to na Vicie i jest banderas.

• Odpowiedzi 17,1 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak wszyscy wrzucają swoje zaliczone tytuły, ciągiem, bez refleksji, a ja wolałbym, aby każdy dodał do tego dwa, trzy zdania, nadając swojemu zdaniu jakiejś indywidualnej opinii - było warto? Nie? Bo

• A ja podejmę rękawicę bo to może być ciekawe.    @ogqozo    Na steam w tej marży 30% mam:   - darmowy SteamOS od Valve który mogę sobie zainstalować na dowolnej maszynie

• No ale co byście powiedzieli na taką Forumkową Bitwę Gierek? Wiadomo, że nie wyszedłby z tego żaden poważny ranking, tylko pewnego rodzaju połączenie popularności, sentymentu, console warsowych antypa

Opublikowano

Z drugim się zgodzę, ale zasada dobrego dizajnu odnosi się też do gierek 2D:

Wasteland_2_(PC)_28.png

Swoją drogą: nowa marka od Atlusa, Project Re Fantasy, ma swoją stronę: http://rpg.jp , czekam na pierwsze video z rozgrywki, bowiem arty bardzo mi się podobają.

Edytowane przez gkihdghdhj

Opublikowano

Rayman z 95 r., ktorego obecnie ogrywam nadal swietnie wyglada i jakby ktos zrobil remaster to pewnie wiele osob nie uwierzyloby, ze ta gierka ma ponad dwie dekady, ale rzeczywiście tytuly 2d, a tym bardziej w kolorowej stylistyce maja duza przewagę.

Opublikowano
  W dniu 24.12.2016 o 16:44, ragus napisał(a):

Odpaliłem dzisiaj na XO darmowego Burnouta Paradise i powiem wam, że różowe okulary nostalgii jednak mocna rzecz. Jak odpaliłem Paradise chwilę po premierze na moim lśniacym Samsungu HD Ready, to zbierałem szczękę z podłogi. Ostre, żywe kolory no ideał. Z racji świąt w domu, podłączyłem XO pod tego samego Samsunga dzisiaj i aż mnie zamurowało. Wszystko rozmazane, niewyraźne, a w oddali mgła.

Śmiesznie.

ja niedawno odpaliłem Crysisa 2 na X360, pamiętam że nawet na konsolach gra wyglądała bardzo spoko, teraz mało co się nie zrzygałem.

Opublikowano

Ja mam duży problem by wrócić do niektórych gier z PS2. Co ciekawe, łatwiej mi przychodzi granie w wiele gier z PSX-a. Na PS2 próbowałem ostatnio odpalić Sirena i rzygłem (odpalajac na CRT). Nawet Vice City graficznie na czarnulce już straszy. Z zaległości grywam już tylko w remastery na PS3, bo nawet w takim Jak & Daxter różnica jest kolosalna. Ogólnie mam wysoką tolerancje na słabą grafikę, ale nie mogę znieść, gdy obraz jest totalnie niewyrazny przez totalny brak antyaliasingu i slabe tekstury. Na PS2 wiele produkcji niestety na to cierpiało.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Kocham typa 

Opublikowano
  W dniu 27.12.2016 o 11:20, _Be_ napisał(a):

Kocham typa 

końcówka to chyba jest ten słynny ałtyzm. za to na tym było pośmiane

trochę tendencyjnie i bawiąc w wycinanki, ale pięknie podsumował moje relacje z tych zwierzakiem 

Opublikowano

TLG to jego najlepszy filmik chyba, kwiczalem mocno. Te z MGSa V tez spoczko.

Opublikowano

Może by tak założyć temat Prezenty growe? Niektórzy dostają itemki a nie ma się gdzie nimi pochwalić, bo w zakupach to wiadomo, że swoje zakupy się wrzuca :P

Opublikowano

Dunkey to klasyka.

Oprócz śmieszków potrafi też dostarczyć bardziej "poważny" materiał.

Opublikowano
  W dniu 27.12.2016 o 15:24, _Be_ napisał(a):

https://www.youtube.com/watch?v=88EY6NLBbvs

ulala co za sztosik, xm badaj taki mix risinga z dustem

Wyglada bardzo spoko, na pewno sie zainteresuje. Ja z mojej storny polecam DMC w 2D, troche zaczalem, ale nie mam kiedy do tego porządnie przysiasc.

https://youtu.be/8TeRwbvdL9w?list=LLhJRNNwRvHWqcMYBksgVZ1Q

Opublikowano

O kur.va Panowie, to był niezły rok dla mnie pod względem gier - wbiłem trzy "dychy" dla XCX, MH3U i B2, zagrałem w mnóstwo świetnych beat em upów i odkryłem, że Mario w 2D to skur.wiel jakich mało. Wrzucam listę gier które przeszedłem i backlog na przyszły rok który mi został: 

Pokaż ukrytą zawartość

94 gry :obama:i w tym roku nie przeszedłem ani jednej gry z poprzednich lat co jest dla mnie czyms cholernie nowym.  Jednak przeszedlem RE4 na wii i B1 na Wii U xD

Teraz pozostałosci na rok przyszły i znowu bomby jak jasny HÓI zostały:

Pokaż ukrytą zawartość

Sorry ze bez myslników, przekopiowywałem z excela i tak wyszło. ;/ zaraz popoprawiam.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

94 gry, o yebany :obama:

Ja w tym roku 'tylko' jakieś 45 mniej. :gayos: 

2017 jednak powinien być o wiele spokojniejszy. 

I widzę, że nie tylko ja prowadzę tabelkę. :cool::lapka: 

Opublikowano

Ostry wariat ta morda. Ja w tym roku chciałem pobić wynik z poprzedniego roku i o jeden tytuł się udało ale chciałem chociaż dobic do 50 ale przez jakieś tam zje.bane wydarzenia w zyciu prywatnym nie gram od dwóch miesięcy i mi się nie chce więc stanęlo na 46

Pokaż ukrytą zawartość

Rozgrzebałem Danganronpe, Persone 4 i kilka innych gier na vicie, zacząłem Bayonette 2 i styka. Plan na nowy rok to wyczyścić backlog jak w koncu zacznie chciec mi się grać. 

Opublikowano

Szanuję za podejście do NSMBU.

Opublikowano

Blubi weź mi wytłumacz jakim cudem Rocket League znalazło się na tej liście? xd

Opublikowano

Ale piękne wyniki macie. Ja w tym roku grałem w ponad 30 gierek. Skończyłem 20 kilka.

Jak co roku prowadzę dokładną listę, łącznie z czasem grania. Jutro podsumuję i napiszę.

Opublikowano

U mnie jak to zwykle bywa, mnóstwo gierek rozkopanych na różne platformy i mało co pokończone.

Ale z tego co zdołałem sobie przypomnieć to nie jest tak źle jak myślałem.

PC:

Spec Ops: The Line
Wolfenstein: Old Blood
Binary Domain
Broforce
Hotline Miami 2
Oceanhorn
Monaco
Postal 2
Fairy Bloom Freesia
Bioshock Infinite
Shadow Warrior
Shank2
Knights of the Old Republic 2
Botanicula

PS3:

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

Obecnie kończę Wolfenstein: New Order(pc) i po raz drugi przechodzę Valkyria Chronicles (pc). Może z poczatkiem stycznia będę miał te gierki już z głowy.

Opublikowano
  W dniu 31.12.2016 o 09:19, suteq napisał(a):

Kariera xd :lapka:

Opublikowano

Oto moja lista gier które ukończyłem. Nie jest może duża ale miło spędziłem z nimi czas:

The Legend of Zelda A Link Between

Castlevania: Lords Of Shadow 2

Ace attornyty 1

Forza Horizon 2: Storm Island

Borderlands: The Pre-Sequel!

Śródziemie: Cień Mordoru

Wiedźmin Dziki Gon

Far Cry Primal 

Quantum Brake

Wiedźmin: Krew i wino

Wiedźmin: Serce z kamienia

Assassin's Creed: Rogue

GTA V

Gears of War 4

Uncharted 4: Kres Złodzieja

Titanfall 2

Ratchet & Clank

BEYOND: Dwie Dusze

Do tego ciągle gram,

Forza Horizon 3 - skończe jak mi się znudzi cały czas wracam do tej gry

Recore - mam już 10h jestem przy końcu

Mafia 3 - na dzień dzisiejszy 80% gry i do tygodnia powinienem skończyć.

Z gier niezależnych, krótsze ale na pewno z początkiem roku chciałbym ograć (mam je już w bibliotece):

Inside

Abzu

Firewatch

Oxenfree

Zaległości growe na dłoższą chwilę:

Shadow Tactics: Blades of the Shogun 

Watch DOGS 2

Heavy Rain

Deus Ex: Rozłam Ludzkości

Przyszły rok u mnie zaczyna się w marcu z jednym wyjątkiem, do tego miesiąca nic ciekawego nie wychodzi jak dla mnie. Na razie na liście do kwietnia mam:

Horizon: Zero Dawn

Mass Effect: Andromeda 

Nier:Automat

Gravity Rush 2

Edytowane przez Elninio

Opublikowano
  W dniu 31.12.2016 o 12:54, _Be_ napisał(a):

W dniu 31.12.2016 o 09:19, suteq napisał(a):

Kariera xd :lapka:

Zrobiłem calaka i nie przypominam sobie takich rzeczy.  :wujaszek:

Z racji skończenia Until Dawn licznik stanął równo na 50 numerze. Lista jest chronologiczna. 

Pokaż ukrytą zawartość

Gierki do ogrania w 2017, które już wyszły:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Salt and Sanctuary indyk ktory zrobilo dwoch kolesi w garazu i o ktorego From juz ich pozwalo o kopiowanie tak mnie zmiotl miodnym gameplayem Castlevani 2d z mechanika Soulsow, ze przez ostatnie 26 godzin 19h przegralem w tego szpila :banderas:

Szczerze polecam szczegolnie fanom Soulsow.

Edytowane przez Zetta