Opublikowano 5 września 20204 l Godzinę temu, Damk napisał: Jeżeli uważasz, że pośród The Legend Of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario 3 World, Xenoblade X, Mario Kart 8, Splatoon, Pikmin 3, Super Smash Bros for WiiU, Bayonetta 2, Super Mario Maker, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Super Mario Maker, LEGO City Undercover, Nintendo Land, Yoshi Woolly World, The Wonderful 101, Tokyo Mirage Sessions #FE, Fast Racing Neo, NSMBU, Pokken, ZombiU, Hyrule Warriors, Paper Mario: Color Splash, Star Fox Zero, Project Zero V, czy Captain Toad: Treasure Traker, itp tytułów, nie było żadnej gierki wartej ogrania to rzeczywiście nie mamy co dyskutować. W moim przypadku już pierwsza trójka spowodowała, że nie żałowałem żadnej złotówki z tych 800 zainwestowanych w WiiU... Wymieniłeś dwa razy Super Mario Maker, ale to żaden system seller, a o Zeldzie wspomniałem przecież, że wyszła pod koniec żywota WiiU i na premierę Switcha, więc jaki sens było wtedy brać wersję na WiiU dla kogoś kto do tej pory nie kupił tej konsoli? Ewentualnie takimi system sellerami mogły być Xenoblade X, czy Bayonetta 2, ale dla kogoś kto lubi japońszczyznę, no właśnie, a mówimy też o rynku Europejskim i USA. Oraz o casualach. Wymieniłeś kilkanaście bardzo dobrych gier, ale ja tu system sellera nie widzę i na każdą konsolę mogę Ci rzucić takim zestawem. Dla mnie mógł być takim system sellerem w sumie DKCTF, jadnak po mieszanych recenzjach nie zaryzykowałem i dobrze, bo ograłem na Switchu, a gra nie była warta kupna WiiU. LEGO City Undercover wyszło też na inne konsole, a nad Super Mario 3D World, choć wierzę, że świetnym, nikt nie piał z zachwytu tak jak nad SMG1&2. Konkurencja w tamtym czasie robiła to lepiej, był Batman, Bioshock, czy TLOU. I to były dla mnie system sellery 10/10. No ale kwestia gustu. A i nigdzie nie napisałem, że nie było żadnej gry wartej ogrania, pisałem że nie było żadnej gry, dla której warto było kupić konsolę. Nie było konkretnego system sellera. Edytowane 5 września 20204 l przez zdrowywariat
Opublikowano 6 września 20204 l Ja pamietam, że mnie kupiła trójka gier: Wind Waker HD (wtedy wersja na Gamecube’a była moją ulubioną grą wszechczasów), Super Mario 3D World (uwielbiam platformówki, a tu doszedł świetny coop) i Mario Kart 8 (bardzo lubię Mario Kart, ale moja żona jeszcze bardziej. Ona gra w zasadzie tylko w trzy serie gier i to jedna z nich). Jak kupiłem konsolę od Balona to na dysku był też NSMBU i szybko dokupiłem Tropical Freeze oraz Lego City Undercover (obsługa padleta bardzo podbijała tam gameplay), a chwilę później wyszedł Splatoon. To był jeden z najlepszych okresów mojego grania. Pózniej pozaliczałem inne zaległe exy aż w końcu zaczęła się lekka posucha. Jednak to nie był koniec, bo dwie najlepsze gry wyszły w końcowym etapie WiiU. Najpierw totalnie z zaskoczenia rozwalił mnie Xenoblade Chronicles X, a później był jeszcze Breath of The Wild, którego najpierw zaliczyłem na WiiU, a dopiero później na Switchu.
Opublikowano 6 września 20204 l No ok, co kto lubi. Ważne, że WiiU było potrzebne, bo Switch jest naturalną ewolucją tej konsoli. Bez WiiU być może nigdy by nie powstał Switch. To po pierwsze, a po drugie taka porażka jest czasem korporacji potrzebna.
Opublikowano 6 września 20204 l WiiU był fajnym strzałem w Nintendo i jasnym komunikatem ,że ich baza fanów może dać im co najwyżej 10mln sprzedanych konsol. Reszta to gracze którzy płynnie zmieniają sprzęty do grania.
Opublikowano 6 września 20204 l Ew. pokaz że ludzie nie spodziewają się wiele po ich stacjonarkach i widzą Nintendo głównie jako gracza mobilnego.
Opublikowano 6 września 20204 l A gdzie osobny temat tego wspaniałego Mario Kart Live: Home Circuit? xD
Opublikowano 6 września 20204 l 25 minut temu, devilbot napisał: Może w dziale zabawki? ja bym się chetnie bawił z synem taką zabawką
Opublikowano 9 września 20204 l IMO najciekawsze: Cytat Nintendo is making preparations for an upgraded Switch model and a beefed-up games lineup for 2021, Bloomberg News has reported. Several outside game developers, speaking anonymously as the issue is private, said that Nintendo has asked them to make their games 4K-ready, suggesting a resolution upgrade is on its way.
Opublikowano 13 września 20204 l Rzeczywiście robi się z tego słaby roczek. Mija już 9. miesiąc i tylko 2 nowe gry AnimalCrossing w marcu i PaperMario w lipcu. Z zapowiedzianych dwóch kolejnych NoMoreHeroes i BravelyDefault już jeden odpadł. Na plus, że pojawi się nowe Hyrule Warriors, na minus, że wychodzi dopiero w listopadzie...
Opublikowano 13 września 20204 l Nie no były jeszcze Pokemon Mystical costam, 51 Clubbouse Games. Plus porty. Ale tak. To byl chyba najgorszy rok. Porty ratują sprawę dla mnie co prawda.
Opublikowano 16 września 20204 l 1 godzinę temu, Basior napisał: Monster Hunter? BD2? NMH1? Byłoby miło. Może czeka nas jeszcze jakaś niespodzianka, poza Calamity Warriors w tym roku.
Opublikowano 16 września 20204 l 18 minut temu, Rezoo7 napisał: Może czeka nas jeszcze jakaś niespodzianka, poza Calamity Warriors w tym roku. Ja tam się wolę nie napalać. Skoro jednak ostatnio było wszystko poświęcone tym mniejszym gierkom to mam nadzieje, że pokażą tym razem kilka większych produkcji.
Opublikowano 16 września 20204 l No i chyba to pierwszy partner showcase. który jest steamem. Ja raczej sądzę, że tak czy siak to będzie 2021. Łącznie z BD2.
Opublikowano 17 września 20204 l Koszerny ten Direct. MH razy 2. Ori. Rune Factory 5. Disgaea 6 jako ex (brzydki). Przenośnie w MH może uda się wsiąknąć.
Opublikowano 17 września 20204 l COOOOOOOOO? Ori 2 będzie? Na śmierć zapomniałem o Direct przez tego sony showcase.
Opublikowano 17 września 20204 l Ori 2 jeszcze w paku edycja z jedynka pięknie Na reddicie piszą że edycja z 1 i 2 jest za 150$ xD. Wzialbym chętnie na karcie ale bez przesady
Opublikowano 17 września 20204 l ej, tak w sumie z ciekawości zapytam, choć i tak ogram na pc, ale czemu ori wychodzi na switcha? to znaczy fajnie, że tak jest, ale zastanawiam się tylko, dlaczego omija playstation? czy może po prostu właśnie dlatego?
Opublikowano 17 września 20204 l 3 minuty temu, Ludwes napisał: ej, tak w sumie z ciekawości zapytam, choć i tak ogram na pc, ale czemu ori wychodzi na switcha? to znaczy fajnie, że tak jest, ale zastanawiam się tylko, dlaczego omija playstation? czy może po prostu właśnie dlatego? Dlatego, żebym jak mógł zagrać
Opublikowano 17 września 20204 l Nie no mi się najbardziej Monster Hunter Rise najbardziej spodobał. Linka na propsie. I wygląda jak na switcha spoko. A BD2 kaput? BTW Hades dzis wychodzi. Ktos zachwalał mocno.