Opublikowano 9 maja 20213 l Nintendowcy czy gry jak np Zelda czy Mario Odyssey na tym ekraniku 720 nie będą trochę rozmazane?
Opublikowano 9 maja 20213 l Rozdzielczość w handheld zawsze jest niższa ale akurat te co wymieniłeś są ok. Np Xenoblade 2 jest rozmazane gówno totalnie.
Opublikowano 9 maja 20213 l 9 minut temu, messer88 napisał: Nintendowcy czy gry jak np Zelda czy Mario Odyssey na tym ekraniku 720 nie będą trochę rozmazane? Nie, wyglądają bardzo OK.
Opublikowano 10 maja 20213 l Mnie Mario nie porwał np. Jeden z gorszych Marianów dla mnie. Luigi zyskuje na TV. Brak wibracji czy innych bzdur- nie brakuje mi. Siłą wrzucałem Switcha na duży ekran dla Zeldy BOTW, ale na małym ekranie też sporo grałem. Xeno nie wygląda tragicznie. Grunt, że nic nie trzaska i nie lata luźno pod palcami jak te joy cony w szynach. No i wyszedł niebieski lite- śliczny.
Opublikowano 10 maja 20213 l Autor Posiadając inne konsole do wygodnego siedzenia na kanapie i patrzenia sie w TV, to Lite jak najbardziej polecam
Opublikowano 11 maja 20213 l Ja ostatnio częściej używam Lite niż zwykłego. Jest zwyczajnie wygodniejszy w trybie przenośnym więc również polecam. Edytowane 11 maja 20213 l przez Ukukuki
Opublikowano 11 maja 20213 l No, jest wygodniejszy. Dla trybu przenosnego Lite uzywam, a w wiekszej mierze tak ostatnio gram Duzy switch tylko do Ring Fit Adventure
Opublikowano 13 maja 20213 l Ja jestem zadowolony z zakupu. Jedyne co mnie wkurza: - sklep to poziom starego PS Store z PS3 - dużo mobilkowego szrotu - kij w oko tym co nie dostosowują gier do trybu handheld (np. małe czcionki) A tak poza tym wsio działa i miodzio
Opublikowano 14 maja 20213 l Ciekawostka: Jeśli macie pada, bądź adapter 8bitdo możecie pobrać Ultimate Software do nich gdzie dowolnie można zmapować przyciski ale co ciekawsze można zamienić prawy analog z trigerami i w taki sposób cieszyć się analogowymi spustami w GRID, MotoGP czy Trials Gold. Co więcej to ustawienie można zmieniać w biegu (jednocześne naciśnięcie L3+R3 zmienia profil ustawień pomiędzy zmienionym mapowaniem a domyślnym). Zdaje się, że mam wszystkie wariacje padów dostępnych dla Switcha, więc podzielę się wrażeniami. Podróbki: Tych miałem dwa rodzaje. W jednych padły analogi dosyć szybko (dwa pady w obu to samo po kilku ładowaniach). Drugie wytrzymują póki co. W ciężkich warunkach można pograć spokojnie w większość gier, prócz tych które wymagają precyzji na analogach (szczególnie w strzelankach). Niestety martwe strefy są dosyć spore, więc trzeba wychylić gałkę dosyć mocno, żeby zaczęło łapać. Laik może nie zauważy ale z pewnośćią nie wpływa to na wygodę w i tak utrudnionym celowaniu padem. Xbox One (adapter 8bitdo): Precyzja analogów jest świetna i jest to bardzo dobra alternatywa jeśli kogoś interesują strzelanki i nie obchodzi Was celowanie ze wsparciem żyroskopu (ja niestety już się przywyczaiłem bo uważam, że pomaga w precyzji). SN30 Pro (8bitdo)*: Działa tak samo elegancko jak pad od Xboxa One i ma żyroskop. Jednak postawił bym mu dwa minusy. Pierwszy za ergonomię, trzyma się go OK, ale nie leży tak dobrze w rękach jak nowoczesne designy. Dodatkow jest bardzo lekki, za lekki na komfortowe czucie. Drugi minus jest mocno preferencyjny - symetryczne analogi. Po wielu latach grania na asymetryczych robi to drobną różnicę i symetrzycne rozłożenie wydaje się mniej wygodne. Pro Controller: Mimo wszystko to wydaje się byc najlepszy wybór. Świetnie leży w dłoniach, Żyroskop wydaje mi się minimlanie bardziej precyzyjny od tych w 8bitdo czy podróbkach. Analogi są solidne i tak samo precyzyjne jak oryginalne pady od konkurencji. Bardzo dobry gamepad i przyznam, że nie spodziewałem się różnicy. *Gwoli ścisłości to jest ten retro pad podobny do SNESowego. Z pewnością SN30 Pro+ bądź Pro 2 leżą lepiej w rękach. Edytowane 14 maja 20213 l przez MierzejX
Opublikowano 14 maja 20213 l Próbowałem padów 8bitdo jak i Pro Controllera. Obecnie w platformery 2D jak i niektóre inne exy switchowe najlepiej ogrywa mi się na tym: wersja EU: Niestety obecnie ciężko dorwać sztukę. To jest GOAT krzyżak i sam pad jeżeli chodzi o competitive games takie jak Tetris 99, Pac-Man 99, Super Mario Bros. 35
Opublikowano 18 maja 20213 l Miałem switcha sprzedałem bo nie było w co grać półtora roku bez switcha , opłaca się kupować lite? W sumie więcej grałem na tv ale do uzupełnienia xsx lite byłby w sam raz tym bardziej ze cenowo wypada lepiej
Opublikowano 18 maja 20213 l Czy standardowe uchwyty do padów PS4 i XO będę pasowaly do switcha i switcha lite?
Opublikowano 18 maja 20213 l Godzinę temu, Banan91PL napisał: Miałem switcha sprzedałem bo nie było w co grać półtora roku bez switcha , opłaca się kupować lite? W sumie więcej grałem na tv ale do uzupełnienia xsx lite byłby w sam raz tym bardziej ze cenowo wypada lepiej W moim przypadku Lite to był strzał w 10. Też szukałem jakiegoś uzupełnienia do konsoli stacjonarnej, żeby pograć od czasu do czasu np. Wieczorem w łóżku lub zabrać go na wyjazd. Skończyło się tak, że konsola stacjonarna stoi i się kurzy, a ja dzień w dzień rozładowuję Lite do zera Konsola jest mega wygodna i lekka. Ja szczerze polecam, ale jeżeli sam nie masz pewności, to najlepiej sprawdź gdzieś przed zakupem.
Opublikowano 19 maja 20213 l Trochę poszukałem i planuje takie coś zrobić Dualshock 4 + uchwyt Sony GCM10 + adapter 8bitdo do switcha lite Wiem że trochę kombinuje ale raz że tak nie do końca mogę się przekonać do tych analogów a dodatkowo boję się że je zaraz rozwalę
Opublikowano 19 maja 20213 l OK, ale port USB-C jest od spodu. Zatem potrzebujesz przejściówkę do normlanego USB? I jeszcze chcesz znaleźć miejsce na ten uchwyt, który zasłoni port? Zmieści się to wszystko? Jak coś to chcę zobaczyć zdjęcia Edytowane 19 maja 20213 l przez MierzejX
Opublikowano 19 maja 20213 l Akurat w tym uchwycie jest przyssawka i port będzie odsłonięty Tylko nie wiem czy ta przyssawka ogarnie switcha
Opublikowano 19 maja 20213 l Normal tragedia w trybie handheld bo musisz grać na joyconach które mają naprawdę fatalne gałki a do retro gierek nie mają nawet krzyżaka. Mam oba switche i polecam lite jak ktoś gra więcej w handheld, lepsze wykonanie i ergonomia. Edytowane 19 maja 20213 l przez devilbot
Opublikowano 19 maja 20213 l Tzn miałem normalnego switcha i wolałem grać na tv ale sprzedałem bo była posucha, chyba jednak przycebule i wezmę lite dla uzupełnienia xsx
Opublikowano 19 maja 20213 l Czyli po ponad roku wyszlo ze ja i kolega mielismy racje ze Lite jest o wiele lepszy jak sie gra tylko w handheldzie. Wow, znowu. XSX i Lite wydaje sie byc swietnym polaczeniem chociaz w trybie stacjonarnym wiele gier dziala w 60-ciu FPSach wiec do XSX tez spoko
Opublikowano 19 maja 20213 l Większość exow ograłem jak miałem switcha zostało pare do nadrobienia to lite się nada a poki co żadnych killerów na horyzoncie nie ma