Opublikowano 27 maja 20213 l Ja też kupuję od paru lat xd lite mnie kusi bo nie zamierzam podłączać ale nie chce się wkurwiać jak nowy będzie miał zaraz legancki ekranik na wypasie.
Opublikowano 27 maja 20213 l I cyk- zaraz się okaże że mp4,b3 i zelda2 albo exy na pro albo będzie na og switchu 20 klatek i niegrywalne gowno.
Opublikowano 27 maja 20213 l Jak oleda nie dadzą to będzie można osrać ich nową konsolę, skoro i tak pewnie będą wypuszczać gry na starego switch. Dla mnie ekran ma pierwszorzędne znaczenie.
Opublikowano 27 maja 20213 l Nintendo miało już nawet exy na swoje ulepszone konsolki, ale nie rozdmuchiwałbym dwóch wersji do poziomu olewania bazowych konsol. Jak do tej pory wersje ulepszone koegzystują z bazowymi (w przypadku stacjonarek) i nie przełożyło się to na jakieś fatalne wyniki w grach.
Opublikowano 27 maja 20213 l 39 minut temu, Faka napisał: Jak oleda nie dadzą to będzie można osrać ich nową konsolę, skoro i tak pewnie będą wypuszczać gry na starego switch. Dla mnie ekran ma pierwszorzędne znaczenie. O widzisz, a dla mnie z kolei ważniejszy byłby taki Wiesiek 3 (i inne gry z płynną rozdziałką) w natywnym i stałym 720p w trybie przenośnym.
Opublikowano 27 maja 20213 l Patrząc, że rewizja ma być i mocniejsza i ma mieć OLEDa można połączyć jedno z drugim. Możliwe nawet, że będzie to konsola która w trybie przenośnym zaoferuje wydajność zadockowanego switcha. Jednak pozwalając sobie na trochę prywaty wolałbym już tego OLEDa niż moc, ekrany w konsolach NIntendo są obleśne.
Opublikowano 27 maja 20213 l Jedyne czego chce to żeby ten pro nie wyglądał jak konsola z bazaru wzorem podstawowej wersji. Chyba tylko ostatni model psp mnie bardziej zniesmaczył jak w końcu pograłem na switchu
Opublikowano 27 maja 20213 l Sprawdza sie plotki w postaci obslugi DLSS + OLED i premiera wraz z BOTW2 i osobiscie biore day one.
Opublikowano 28 maja 20213 l 12 godzin temu, bebbop napisał: Sprawdza sie plotki w postaci obslugi DLSS + OLED i premiera wraz z BOTW2 i osobiscie biore day one. Raczej nie będzie premiery z BOTW2, bo ta już by była reklamowana bardziej jakby miała w tym roku wyjść - raczej 2022. Teorie/plotki twitterowe mówią o zapowiedzi New Switcha Pro Dummy (był taki wpis na Amazon Mexico) przed E3 z powodu gier 3rd party - studia chciałby w trailera dać, że pójdą ich gierki tylko na nowej konsoli. Czyli, że BĘDĄ exy 3rd party na na pro. Niny sobie raczej na to nie pozwoli ze swoimi gierkami.
Opublikowano 28 maja 20213 l Jak będą eksy na wersję pro to będzie to słabe zagranie względem graczy którzy już posiadają konsolę.
Opublikowano 28 maja 20213 l Znaczy no Xenoblade Chronicles 3D wyszedł tylko na New 3DS, więc to też nie jest tak, że Nintendo jakoś specjalnie unikało ekskluzywnych gier w obrębie swoich platform. Chociaż oprócz "specjalnych edycji" - raczej nie widzę sensu tym razem, co innego 3rd party. Wydawcy przywitają z otwartymi rękoma taką możliwość, bo ułatwi to produkcję niektórych multiplatform.
Opublikowano 28 maja 20213 l 36 minut temu, Ukukuki napisał: Jak będą eksy na wersję pro to będzie to słabe zagranie względem graczy którzy już posiadają konsolę. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Do tego na bank akcesoria nie będą kompatybilne z nowym. Nintendo jest firmą jak każda inna która bez skrupułów chce zarabiać.
Opublikowano 28 maja 20213 l Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha.
Opublikowano 28 maja 20213 l Sprzedałem switcha na olx i tak nic ciekawego dla mnie nie wychodzi teraz (czego nie mogę ograć na pc) i czekam na wersje pro oraz w końcu jakieś gry....
Opublikowano 28 maja 20213 l A ja jestem zdania, że lepiej mieć gierki, które na Switcha starego, by nigdy nie wyszły (albo jako cloud, błe) niż w ogóle. Nawet wolałbym Switcha 2. Plus to decyzje biznesowe dla portów - takie GTA5 Switch Pro only - czemu nie?
Opublikowano 28 maja 20213 l 35 minut temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi.
Opublikowano 28 maja 20213 l 9 minut temu, podgoor napisał: No nie wiem, pady od Wii były kompatybilne nawet z WiiU. W przypadku PS3 i PS4 w przypadku DualShocka 3 mogłem się cmoknąć, a miałem 3 sztuki i przydałyby się do jakiegoś multi. Nie tylko to bo Nintendo wiele razy pokazało że w gry z Game Boy-a można zagrać nie tylko na przenośnych konsolach wydając przystawki do SNES-a czy Game Cube Tak jak wspominałeś kontrolery z Wii pasowały do Wii U, a samo Wii było jak Game Cube, które odpalało gry ze starej konsoli tak samo jak pady czy karty pamięci. Mając konsolę GBA oraz GC można było "przerobić" go na kontroler i kilka gier miały większe możliwości, a wystarczył kabelek za kilka dolców. Nie bronię Nintendo, ale wydaje mi się że jest bardziej przyjazne niż Sony Jakiś czas temu by też zgłoszony do biura patentowego nowy kontroler i miał szyny więc może pasować do starego Switcha, fakt patent nie znaczy że tak będzie. Edytowane 28 maja 20213 l przez Tynio
Opublikowano 28 maja 20213 l Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta.
Opublikowano 28 maja 20213 l 2 godziny temu, XM. napisał: Raczej Nintendo jest największą kurwa w tych sprawach bo jak wychodzi pro do ps4 to wszystko jest kompatybilne, a jak wyjdzie switch pro to bedee zdziwiony jak wsyzysko będzie dotychczas kompatybilne względem og switcha. Chodzi Ci o te DWIE gry na New 3ds, które nie poszły na 3ds?
Opublikowano 28 maja 20213 l Gier było więcej co nie chodziły na 3DS/2DS Xenoblade Chronicles Binding of Isaac: Rebirth Fire Emblem Warriors Wind-up Knight 2 Runbow Pocket Futuridum EP Deluxe BlockForm Pixel Hunter Lifespeed (eShop) Pinball Hall of Fame (Release date TBA) Dragon Fang (Out in Japan Spring 2016) forma.8 (Release date TBA - in 2016) SNES VC Minecraft: New Nintendo 3DS Edition Do tego doszło też kilka gier, które na New 3DS/2DS XL chodziły lepiej i podbitą rodziałkę miały. Podobna sytuacja była na konsolach DS, DSL oraz DSi A to że Switch ma ponad połowę życia jest faktem i Nintendo robi taki dziwne ruchy pod koniec życia konsoli. Było tak z 2DS XL który po 2 latach zakończył generację DSi wydany podobnie prawie na koniec życia DS GB Micro czy takie Wii Mini Sporo tego jest i czasem były to porażki które dziś są poszukiwane na rynku wtórnym. Edytowane 28 maja 20213 l przez Tynio
Opublikowano 28 maja 20213 l 38 minut temu, Ukukuki napisał: Wydawanie wersji konsoli pro w połowie życia sprzętu i wydawanie gier działających tylko na ulepszonej konsoli nie da się logicznie obronić. Zwyczajne szczanie na klienta. Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Ja mam inne obawy - że nie będzie bajerów pod konsolę. Że oled i trochę tam szybci albo na nowych gierkach. To już sony nie pcha się z upgrejdami gierek za bardzo, a Niny jest jeszcze bardziej leniwe (fps boost jednak fajna opcja od MS). Przy new 3ds też średnio co było nowego - jasne 3d był o wiele lepszy, szybciej się gierki trochę ładowały, ale tyle. Chyba, że mityczny DLSS? Info z restery zajumane: Cytat This is the summary of the info, apparently coming from a Chinese accessories manufacturer :- Pretty much same size but with bigger OLED screen (7 inches?), so almost no bezels.- Current joycons compatible.- Surface-style flap for tabletop gaming.- Micro SD slot behind this flap on the back. Easier to acess to.- Slightly thicker dock with 2 USB 3.0 ports and ethernet port.- 4K TV output.- It would arrive Europe at the end of November (this is not confirmed) with very limited units.Source is Vandal (in Spanish), it has been correct in the past regarding several topics: Nuevos detalles exclusivos de Switch Pro: pantalla, tamaño, dock, llegada a Europa... Os traemos en exclusiva información inédita hasta ahora de la nueva Switch, con detalles como su nuevo dock, que tendrá algunas novedades, y cómo será la pantalla y el cuerpo de la consola. vandal.elespanol.com Edytowane 28 maja 20213 l przez Basior ..
Opublikowano 28 maja 20213 l 1 minutę temu, Basior napisał: Chyba, że mityczny DLSS? Magiczny, nie mityczny To już jest i działa, tylko nie na konsolach.
Opublikowano 28 maja 20213 l Nie ma DLSS ponieważ biorą AMD, jest o wiele tańsze a tylko trochę gorsze od zielonych. I ma do zaoferowania APU. 2 godziny temu, Basior napisał: Dobra, ale tak realnie - jak będą to ich gry to może i bym się zgodził. Ale jak przyjdzie wydawca i powie, że albo wyda porcik na pro albo w ogóle to co Niny ma być na nie? Inna sprawa, że bazowo to może być mało pro konsol, więc po co się pchać w taki rynek? To mają dzielić swoją bazę użytkowników na lepszych i gorszych albo zmuszać do płacenia drugi raz za nową konsolę jak chcą zagrać w GTAV? Wiedźmina 3 i nowego Dooma dało się na lite uruchomić to nie widzę powodu aby producentom iść na łatwiznę. 3 godziny temu, Basior napisał: Co prawda oni jak rozumiem z bloomberga chcą zaprzestać produkcji bazowej konsoli, a nie że będzie obok - obok ma być lite. Starych konsol jest kilkadziesiąt milionów, więc to i tak bez znaczenia w kontekście wersji pro i gier na wyłączność dla mocniejszej wersji.
Opublikowano 29 maja 20213 l Mam nadzieję że oprócz 4K/lepszej płynności, będzie również szybsze wczytywanie gier (pamięć wewnętrzna).