Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Dali lepszy wyswietlacz, który potrzebuje lepszych podzespołów, a zostali przy starym setupie. 

A ludzie i tak kupią :nosacz:

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Dla samego wyglądu bym wymienił, tak jak plejke 4 wziąłem białą swojego czasu :pawel:

Opublikowano

Ten LAN spoko, chciałbym popykac online w smasha ale nie dopłace do tego nawet złotówki. Po wi fi próbowałem ale była katastrofa.

Opublikowano

Bez sensu imo ale pewnie zieloni im powiedzieli że jak niny chce wydawac konsole z nowym układem to tak za 3 lata wiec robia refresh. 

Opublikowano
11 minut temu, Figuś napisał:

mmmm dostaniesz to samo tylko teraz framerate będzie szarpał na oledzie.

Tylko mnie w ogóle nie jarała jakaś mocniejsza wersja. Najbardziej zależało mi na ekranie, bo te od dobrych kilku lat są piętą achillesową przenośniaków Nintendo. Dodaj do tego zapewne dłuższy czas działania na baterii, większą powierzchnię ekranu bez ogromnych ramek i jestem content.

Chociaż jeszcze bardziej wolałbym Lite'a z OLEDem, tak nie można mieć wszystkiego. :reggie: 

Opublikowano
3 minuty temu, oFi napisał:

Dali lepszy wyswietlacz, który potrzebuje lepszych podzespołów

Czemu potrzebuje lepszych podzespołów? 

Swoją drogą Switch już i tak prześcignął PCty bo ilu graczy używa tak naprawdę monitorów OLED? :D

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Tylko mnie w ogóle nie jarała jakaś mocniejsza wersja. Najbardziej zależało mi na ekranie, bo te od dobrych kilku lat są piętą achillesową przenośniaków Nintendo. Dodaj do tego zapewne dłuższy czas działania na baterii, większą powierzchnię ekranu bez ogromnych ramek i jestem content.

Chociaż jeszcze bardziej wolałbym Lite'a z OLEDem, tak nie można mieć wszystkiego. :reggie: 

Nie miałeś Ds ani 3DS, bo grafika kupa? 

Opublikowano
28 minut temu, Dave Czezky napisał:

Ale taka zeldziocha na oledziku :obama:

kiedy preordery piekny skurczybyku, wleci z metroidem :banderas: 

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał:

Nie miałeś Ds ani 3DS, bo grafika kupa? 

Jeszcze raz - nie grafika jest problemem, ale fatalnej jakości wyświetlacze w pierwszych rzutach konsol. Jak sobie przypominam premierowego DSa czy mydelniczkę 3DSa to aż mi się w żołądku przewraca. Zdecydowanie wolę przeczekać i grać na ekranie New3DSa czy DSi.

Opublikowano
37 minut temu, GearsUp napisał:

Czemu potrzebuje lepszych podzespołów? 

Swoją drogą Switch już i tak prześcignął PCty bo ilu graczy używa tak naprawdę monitorów OLED? :D

Pewnie w sensie, że OLED nie kamufluje tak pixeli kiedy gra nie trzyma fpsów przez co wrażenie pokazu slajdów potęguje. Nie miałem vity ani telefonu z amoledem więc nie wypowiem się jak to by wyglądało na malutkim ekranie ale na takim telewizorze odpalisz właśnie coś, co "tnie" i nie wygląda to najlepiej.

Opublikowano

Ok, jednak giwałeja mojego starego Switcha nie będzie.

Opublikowano

Switch i Switch Lite mają bardzo dobre ekrany

No nie wiem, nie wiem, nie potrzeba mi więcej switchów jak na razie

Switch Lite Ftw

Opublikowano
20 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Pewnie w sensie, że OLED nie kamufluje tak pixeli kiedy gra nie trzyma fpsów przez co wrażenie pokazu slajdów potęguje. Nie miałem vity ani telefonu z amoledem więc nie wypowiem się jak to by wyglądało na malutkim ekranie ale na takim telewizorze odpalisz właśnie coś, co "tnie" i nie wygląda to najlepiej.

Chcesz mi powiedzieć, że jak na ekranie 6,2 cala nie widziałem pikseli tak na 7 calowym będą wszędzie widoczne?

OK

Zapoznaj się z tematem pixel density.

Opublikowano

Jak nie widziałeś to ok. Napisałem przecież, że nie miałem żadnego sprzętu z małym oledem. Jeżeli Hyrule Warriors dalej będzie ciąć tak jak na og wersjach bez żadnych dodatkowych nieprzyjemności to gitówa. 

Opublikowano

Wiedziałem, że wybór właśnie tego Pro Controllera to był dobry wybór :D

ygfhgju78u76876.thumb.jpg.8b89162607899be8d9f399d458803486.jpg

Opublikowano

Beka z osób które czekały z zakupem switcha na wersję Pro xD Ładnie Nintendo rucha fanów wymieniając tylko ekran, niech jeszcze pady mają te same problemy z analogami. No co za firma. 

No ja i tak się przesiądę bo 90% gram przenośnie. Wleci day one. Konsola dalej nie ma rozwijanego softu i jest w tyle za 3DSem jeśli chodzi o funkcje. Teraz gierki będą szarpać na oledzie zamiast na na LCD, jednak nauczony doświadczeniem kupuję już tylko gierki które śmigają w 60 klatkach w trybie przenośnym żeby się nie denerwować. 

Opublikowano

Ja nie czuję się wyruchany , przecież nie musze wymieniać a jak ktoś czekał to kupi oleda z większa baterią i tyle. Chyba nie liczyliście na 4k? Nie czaję tej zawiści. Przecież nic nie jest wymuszone. Wszystko będzie działało tak samo na obu sprzetach ot rewizja. No ale jak wy informacje o PRO bierzecie od insiderów z twiterra to xD

Opublikowano

Ciekawe co teraz 'insajderzy' z twittera zamieszczają, bo non stop twierdzili o mocy podobnej do PS4 Pro, DLSS, 4k i innych cudach a Nintendo wydaję konsolę która tak powinna wyglądać/działać na premierę 4 lata temu. Z drugiej strony pod koniec 2022 będzie już 5.5 roku od premiery Switcha więc może czas najwyższy na Switcha 2 wraz z premierą Zeldy BOTW2.

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał:

Ja nie czuję się wyruchany , przecież nie musze wymieniać a jak ktoś czekał to kupi oleda z większa baterią i tyle. Chyba nie liczyliście na 4k? Nie czaję tej zawiści. Przecież nic nie jest wymuszone. Wszystko będzie działało tak samo na obu sprzetach ot rewizja. No ale jak wy informacje o PRO bierzecie od insiderów z twiterra to xD

Od Nintendo generalnie nie można wymagać, bo robią absolutne minimum, ale nie dziwię się, że niektórym to może nie wystarczać. :dunno: 

3 minuty temu, łom napisał:

Z drugiej strony pod koniec 2022 będzie już 5.5 roku od premiery Switcha więc może czas najwyższy na Switcha 2 wraz z premierą Zeldy BOTW2.

Nie ma opcji, będą doić do nieprzytomności tego Switcha. Oprócz tego, że i tak ludzie kupują Nintendo głównie dla Nintendo to jest jeszcze cała biblioteka Wii, Gacka i kilka IP z N64 do sprzedania. Switch 2 dopiero w połowie dziewiątej generacji.

Opublikowano

Nintendo nie wyda Switcha Pro. Czemu? Bo nie musi. Switch sprzedaje się astronomicznie. Jego przenośność w dobie zapracowanego pokolenia lat 80-90 trafia idealnie w potrzeby, a możliwość podłączenia w wolnych chwilach jako stacjonarki, tylko dobija targu. I ten układ gwarantuje jeszcze wiele lat dobrej sprzedaży.

Nintendo nie musi jeszcze z dwóch innych powodów. Mają swoje studia blisko i one po prostu robią gry pod jedną konfigurację. Nie muszą martwić się o to "że mocy braknie", bo po prostu szyją na miarę. Fani zaś cenią jakość gameplay'u.

Druga sprawa, to przedłużona 9 generacja i jej wymuszona trochę warunkami globalnymi cross-genowość. Póki będą porty na 9 generację, póty będą też porty 3rd party AAA na Switcha. Tylko, że to jest końcówka i nie widzę powodu by pakować się w Switcha Pro na tym etapie. Switch Pro byłby pewnie i tak za słaby na 10 generację.

IMO Nintendo musi powoli myśleć o następcy Switcha, który wbije się jakoś w tą 10 generację i nie będzie się najlepiej musiał bić z PS5 i XSX. Bo wtedy Nintendo włącza tryb z tego antycznego mema pt. "It prints money" ;)

Opublikowano

Podoba mi się ta rewizja, zagrali bezpiecznie ale przynajmniej nic nie skaszanią. Dla grających na tv żaden news w sumie.