Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 13:05, MBeniek napisał(a): Doyebali do pieca, że aż zgasło Rozumiem yebanie ludzi na wersjach Pro w przypadku MS i Sony, bo jednak moc konsol większa, ale dawać się ruchać przez Nintendo, to już chyba syndrom sztokholmski. Trzy te same konsole z różnymi wyświetlaczami Jedyny plus, że BOTW2 będzie taki sam na wszystkich urządzeniach.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Tak ogólnie to vita oledowa to było cudeńko. Więc oledzik zawsze na plus. Ja gram raczej hybrydowo, pół na pół. Chociaż raczej ostatnio bardziej xsx i ps5. Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. Pamiętam że na ekranie vity zdarzały się jakieś dziwne plamy czasem w zależności od modelu. Ale chyba już teraz nie powinno być problemów.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Tylko chyba nikogo specyfikacja Switcha, bo tak jak napisał Mendrek - wszystko robią pod jedną konfigurację. Nintendo zawsze rewizje robiło w formie poprawki tego samego sprzętu, może z wyjątkiem kilku gier na wyłączność N3DSa. No więcej nie robią, bo nie muszą, a fakt, że poszli w OLED niż w lepszy HW to jak dla mnie lepsza decyzja (jako przyszłego nabywcy).
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 16:48, Basior napisał(a): Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. Wątpliwe, pewnie celują w najwyższy wolumen produkcji.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Kurła i tego się boję, że przyjdzie botw2 i sru switch pro. Inajderzy...
Opublikowano 6 lipca 20213 l Sprzedajesz stary, kupujesz nowy i tak 30mln graczy robi 120mln sprzedanych konsol.
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 16:48, Basior napisał(a): Tak ogólnie to vita oledowa to było cudeńko. Więc oledzik zawsze na plus. Ja gram raczej hybrydowo, pół na pół. Chociaż raczej ostatnio bardziej xsx i ps5. Martwi mnie za to czy poprawili te joycony i ogólnie jakość sprzętu. Pamiętam że na ekranie vity zdarzały się jakieś dziwne plamy czasem w zależności od modelu. Ale chyba już teraz nie powinno być problemów. Te plamy są widoczne na PS Vita tylko gdy ekran wyświetla czerń (np. podczas łoadingu gry) i jest podświetlony. W trakcie gry jest to niezauważalne. Generalnie dziwny (d)efekt
Opublikowano 6 lipca 20213 l Kurde, powiem wam że jestem zawiedziony - a nie powinienem bo przecież Buddyści mawiają - obniż swe oczekiwania a nigdy nie będziesz zawiedziony - no ale kufa jak tu było nie nakręcać się na nowego Switch'a? Miał być nowy procek Więcej RAM'u Większy i lepszy ekran i z tego magicznego trójkąta został tylko jeden - zupełnie jak w tym żarciku Cena niby wydaje się akceptowalna - $349 - bo w tej cenie dostajemy ten sam procesor (czyli już trochę retro), taka sama ilość pamięci, trochę większy ekran w innej technologii (nie chcę pisać nowej, bo wiadomo że OLED z nami już od dawna jest), port LAN (z którego nie korzystam) i 64gb wewnętrznej pamięci - którą każdy i tak rozszerza z marszu kartami 3/10
Opublikowano 6 lipca 20213 l Będę się czuł wydymany, jak kupię tego V3, a oni w marcu wyskoczą z nowym albo ulepszonym. Jak New3DS. W 4K i inne rzeczy nie wierzyłem. Ta firma od zawsze idzie swoim nurtem i nigdy nie było ciśnienia na grafikę.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Masz rację, ale tu nie mówimy o samej grafice - tu nie dostaliśmy nie tylko nowego procka czy więcej ramu - nawet bateria jest ta sama!
Opublikowano 6 lipca 20213 l Ej ale kolorek to ma fajny. Oledy sredy, 64 gigajty majty, ale Yoy Cony bez poprawek i te same mendy dały, na szubienicy za to powinni wisieć.
Opublikowano 6 lipca 20213 l A do czego Ci więcej ramu i procek? Chodzą gierki w stabilnych 30? chodzą To jest nintendo Przecież oni do dzisiaj nie ogarniają online, ich sklep to wczesne playstation store, 5 lat przed xbox live. Oprócz tego będzie jeszcze kilka wydań konsol- Metroid pewnie wjedzie. Nowa konsola za 2 lata z nowym Metroidem 4, bo aktualnie cisza w temacie. Liczyłem na Zelde i nową konsole, ale Zelda będzie wcześniej. No czekam na ifixit jak rozkręci. A czuję, że analogi te same- przecież same joy cony też pięknie schodzą.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Wyglądają tak samo, ale mogli coś zmienić. Klawiatura w macbookach też wyglądała tak samo, a dołożyli silikon pod klawisze żeby syf nie powodował zacięcia klawiszy.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Poniekąd rozumiem rozczarowanie osób, które z Nintendo/Switchem są od dłuższego czasu, bo w sumie nie ma tu jakiegoś konkretnego powodu do przesiadki. Jednak ja się cieszę i zamawiam konsolkę w pre-orderze, jak się pojawi. Switcha nie mam, chciałem mieć, a to będzie dobry moment do zakupu. W październiku konsolka, w listopadzie Shin Megami Tensei V, w międzyczasie Tokyo Mirage Sessions i będzie co robić na długie godziny. Gdyby jeszcze tylko gry były tańsze, a samo Nintendo bardziej pro-konsumenckie...
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 19:35, Suavek napisał(a): Gdyby jeszcze tylko gry były tańsze, e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 19:38, Dr.Czekolada napisał(a): I tak są tańsze niż u konkurencji. Nie no, Zelda z 2017 dalej za 250zł, a Returnal 2 miesiące po premierze za 150zł w folii. xd
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 19:38, Dr.Czekolada napisał(a): I tak są tańsze niż u konkurencji. No, nie ma to jak na indyka wydać 5-10x więcej, niż kosztuje na PC... Domyślam się, że masz na myśli premierówki i te całe "nextgenowe" 350zł na premierę. No ok. Tylko problem polega na tym, z tego co widzę, że gry pudełkowe u Nintendo nie mają wielkiego nakładu, zaś dużo cyfrówek w ogóle nie trafia do promocji. A nawet jeśli jest przecena, to bardzo skromna. Ot przykłady pierwsze lepsze z brzegu: https://psprices.com/region-pl/game/2403371/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild - czteroletnia gra, najniższa cena 200zł https://psprices.com/region-pl/game/2403370/xenoblade-chronicles-2 - tu nawet cena wzrosła w pewnym momencie "U konkurencji" przynajmniej po roku czy ile dorwie się porządną gierkę za mniej niż stówkę, i w pudle, i cyfrze. U Sony masz God of War za 40zł, a u Nintendo Zelde za 200zł... Na podobnej zasadzie chciałem zagrać w Project Diva Mega Mix, ale jak zobaczyłem, że gra jest droga i rozbita na pierdyliard DLC, to przeszła mi ochota - na PS4 mam praktycznie to samo za ułamek tej ceny. W dniu 6.07.2021 o 19:46, bulaxyz82 napisał(a): e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie Nie chce mi się bawić w odsprzedawanie i jakieś rotacje pudełek. Nie mam tyle czasu co dawniej, kupuję obecnie mało gier, a jak już, to takie, które mnie interesują, starczą na długo, lub chcę zachować. Na Switcha pewnie też kupię raptem garstkę exclusive'ów, które będę męczył przez najbliższe miesiące, jak nie lata. Hejtować nie chcę, ale sorry, to raczej obiektywne stwierdzenie, że gry są drogie, niestety. Bo jeśli chodzi o multiplatformy, to zdecydowaną większość kupię taniej "u konkurencji". Nie wspominając o tym, że będą z pewnością działać lepiej i płynniej... No ale mimo tego Swicha Pro chcę dla tych exów, a także dla wygody, swobody i kilku gier ruchowych.
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 19:46, bulaxyz82 napisał(a): e tam ma to swoje zalety (pudełka)- odsprzedaż z niewielką stratą, rzuca się na grupę z 20% różnicą od ceny sklepowej i zawsze ktoś łyknie Powiedzmy, że skuszę się na Switcha OLED przy premierze: obstawiając realnie cenę sprzętu na wysokość przynajmniej 1699zł pewnie kolejne 500zł trzeba na 2-3 tytuły które mnie interesują. No 2.2K za wszystko, powrót do rzeczywistości i wychodzi, że ta zachcianka to jednak stanowczo za drogo jak na przenośniaka.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Jak ktoś jest mega wrażliwy na cenę to polecam rozważenie kupna najstarszego modelu i jednak granie stacjonarnie. Ja od zawsze byłem fanem kieszonsolek, klasycznego gameboya wspominam chyba lepiej nawet niż ps1, ale jako stary koń to jednak wolę większy ekran i lepszą rozdzielczość. W trasie i tak człowiek teraz częściej poprzegląda internet, obejrzy film czy posłucha podcastu. 720p a 1080p to jak różnica generacji.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Switch najtansza konsola do grania, chyba zadnej gry po przejsciu nie sprzedalem z wieksza strata niz 20zl. Czasem to i człowiek zarobił jak wyhaczył preorder ze steelbookiem
Opublikowano 6 lipca 20213 l W dniu 6.07.2021 o 20:22, Paolo de Vesir napisał(a): Powiedzmy, że skuszę się na Switcha OLED przy premierze: obstawiając realnie cenę sprzętu na wysokość przynajmniej 1699zł pewnie kolejne 500zł trzeba na 2-3 tytuły które mnie interesują. No 2.2K za wszystko, powrót do rzeczywistości i wychodzi, że ta zachcianka to jednak stanowczo za drogo jak na przenośniaka. To kup lite za 800zl i skończ ten wielomiesięczny płacz