Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Jednym waga przeszkadza, innym nie.

A inwalidą jest tekst że w niektóre gry lepiej się gra w HH bo to nie przechyla szali na stronę żadnej z wersji bo można to robić na obu. 

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Który to już raz ta dyskusja w temacie? Jak ktoś potrzebuje tylko konsoli do grania przenośnie to lepiej sprawdzi się lite a jak ktoś chce hybrydy to bierze zwykłą wersję. 

Opublikowano
  • Autor
  W dniu 22.08.2021 o 20:20, iluck85 napisał(a):

Niech każdy kupuje co chce i gra na czym chce :notbad:

I tak powinno być, tylko zaraz ktoś przyjdzie z gadka "hurr durr, Switch Lite to gówno bo nie można podłączyć do TV i ogrywać"

a ze ktoś nie chce tego podłączać do TV to już nie ważne ze można zaoszczędzić kasę i mieć lżejszą, wygodniejsze konsole w rekach

Opublikowano

Nikt nie mówi, że hurr durr nie można jej gdzieś tam podłączyć tylko chodzi o to, że do grania przenośnego czyli handheld mode dla wielu lepiej się sprawdza większa konsola bo lepiej leży w większych dłoniach i dłużej trzyma na baterii - to są mega argumenty a lite jakie ma? No właśnie jakie?

"Bo jest wygodniejsza" 

Czemu?

Krzyżaka nie uwzględniam bo miałem joy pada od Hori właśnie z krzyżakiem i nie idzie na nim grać jak ktoś ma większe dłonie.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
  • Autor
  W dniu 22.08.2021 o 22:44, GearsUp napisał(a):

Nikt nie mówi, że hurr durr nie można jej gdzieś tam podłączyć tylko chodzi o to, że do grania przenośnego czyli handheld mode dla wielu lepiej się sprawdza większa konsola bo lepiej leży w większych dłoniach i dłużej trzyma na baterii - to są mega argumenty a lite jakie ma? No właśnie jakie?

"Bo jest wygodniejsza" 

Czemu?

aha, to teraz juz nie gadamy o mega 720p trybie na TV

czyli ja powiedziałem ze Lite jest wygodniejszy, bo wazy duzo mniej 270gr vs 400gr, co jest roznica w trzymaniu, zbliżona rozmiarem do prawdziwego handhelda

switch lite ps vita - Online Discount Shop for Electronics, Apparel, Toys,  Books, Games, Computers, Shoes, Jewelry, Watches, Baby Products, Sports &  Outdoors, Office Products, Bed & Bath, Furniture, Tools, Hardware,  Automotive

ale gadania o duzych dloniach i 20% wiekszej baterii (jak by nikt nie miał ładowarki do komórki) to juz sa mega argumenty :lol:

naprawde dajcie sobie spokuj jechaniem bo Lite, niech kazdy driftuje na czym chce

Edytowane przez Labtec

Opublikowano

Kupiłem na allegro za 70zł kod do eshopu . Wpisuje go, aby zrealizować i pupa. Pisze do gościa o co kaman. Typ twierdzi, że karta pochodzi z Niemiec. Założyłem konto drugie na Niemcy i ku mojemu zdziwieniu kod również nie działa. Idzie jakoś obczaic z jakiej strefy jest kod ??

Opublikowano

Tak, niemiecki kod na 70 polskich zlotych :pawel:

Opublikowano

Kupiłem pudełkowe South Park: The Fractured but Whole. I pytanie: w ustawieniach Switcha pokazuje mi że gra zajęła około 5GB pamięci konsoli. (Luigi Mansion 3 tez pudełkowe: 1GB) Tak faktycznie jest czy coś źle patrzę?

Opublikowano

Na aukcji nie było to napisane. Dopiero po zakupie i wklepaniu kodu , który nie zadziałał napisałem do sprzedawcy. Ten twierdzi , że ma to z niemieckiego sklepu. Tyle wiem.

Opublikowano

Ale w nieczech nie płaci się w złotówkach a przelicznik nie jest 1:1 z euro ;) W ogole nie ma tam kart na doładowanie za 70 czegokolwiek.

Opublikowano

Miał w aukcji 15€/70zl i sprzedawał za 70 zł 

Opublikowano

Jaką wybrać alternatywe do wygodnego grania przenośnego ? HORI SWITCH Split Pad Pro ? Czy jest coś lepszego z wibracjami ?

Edytowane przez Oldboy

Opublikowano
  W dniu 27.08.2021 o 05:00, Oldboy napisał(a):

Jaką wybrać alternatywe do wygodnego grania przenośnego ? HORI SWITCH Split Pad Pro ? Czy jest coś lepszego z wibracjami ?

Looknij na cobra joycons. 

Opublikowano

Taka myśl mnie właśnie naszła, że smutny jest fakt, że na Switcha poza BOTW nie ma absolutnie żadnej gry, która pozostawiła u mnie zachwyt, albo na którą mam zajawkę i taki zachwyt mógłby się ewentualnie pojawić. Grając na PS4 spotkało mnie to wiele razy, dlatego konsole od N chyba zawsze będą dla mnie tą "drugą". Doceniam Switcha jako platformę do indyków czy innych mniejszych gier, ale na takie muszę mieć odpowiedni nastrój i czas... Poza tym takie gry przez swoją uboższą narracje i fabułę rzadko kiedy potrafią mnie wciągnąć na dłużej. 

Opublikowano
  W dniu 31.08.2021 o 09:28, number_nine napisał(a):

Taka myśl mnie właśnie naszła, że smutny jest fakt, że na Switcha poza BOTW nie ma absolutnie żadnej gry, która pozostawiła u mnie zachwyt, albo na którą mam zajawkę i taki zachwyt mógłby się ewentualnie pojawić. Grając na PS4 spotkało mnie to wiele razy, dlatego konsole od N chyba zawsze będą dla mnie tą "drugą". Doceniam Switcha jako platformę do indyków czy innych mniejszych gier, ale na takie muszę mieć odpowiedni nastrój i czas... Poza tym takie gry przez swoją uboższą narracje i fabułę rzadko kiedy potrafią mnie wciągnąć na dłużej. 

Może to chwilowa faza w moim przypadku, bo niedawno kupiłem Switcha - tego nie wiem. W każdym razie, na ten moment obczaiłem dopiero dwa tytuły: Mario Odyssey i Pokemon Shield (Zelda czeka na swoją kolej, czytaj: długie jesienno-zimowe wieczory).

I muszę powiedzieć, że każda z tych gier jest w mojej opinii na swój sposób fantastyczna. Mario sprawił, że podczas gry micha cieszyła mi się jak ostatni raz ponad 20 lat temu, gdy ogrywałem Crasha 3 na PSX-ie. Od tamtego momentu żadna inna platformówka nie była w stanie mnie realnie wciągnąć i sprawić, że ponownie poczułbym tę zwykłą dziecięcą radochę ze skakania i zbierania kolejnych znajdziek oraz odkrywania świata, w którym się poruszam. Naprawdę niesamowite pokłady grywalności - 'czapki w ruch'. 

A Pokemony, mimo że podobno średnie i w ogóle takie mehhh (zarówno zdaniem recenzentów, jak i samych graczy), to dla mnie szybko okazały się cholernym majstersztykiem. Gra jest infantylna - zwłaszcza na samym początku, brakuje w niej pewnie wybranych elementów gameplay'owych z poprzednich odsłon (HM-y) i długo by zakładam można wymieniać jakieś braki. I to wszystko zapewne prawda. Ale już te usprawnienia, które sam dostrzegam (nie grałem w wiele odsłon, więc się nie odnoszę), jest zrobione w taki sposób, że siadając na półgodzinną sesję z konsolką w łapach, nagle na zegarze mijają mi bite dwie godziny. Dzielony EXP, a więc możliwość rozwijania stworków bez upierdliwego wybierania ich do kolejnych walk; podpowiedzi co do skuteczności ataków na danego Pokemona, klimat walk finałowych w Gymach przy dynamicznym bicie, a nawet samo bieganie po Wild Area... To wszystko sprawia, że łapanie Pokemonów nigdy nie było dla mnie tak wciągające.

Ja tym małym ustrojstwem, czyli Switchem, jestem zachwycony. Dość powiedzieć, że odkąd mam konsolkę Nintendo, ani razu nie odpaliłem 'dużego' sprzętu obecnej generacji. To też o czymś świadczy, bo zawsze uważałem się jednak za fana poważniejszych pozycji (serie RDR, TLoU, Gearsy itp.).

Edytowane przez l33t

Opublikowano

Mario wiadomo, ale to dalej nie jest typ gry, do której wracam z wypiekami na twarzy i nie mogę doczekać się kolejnej sesji ;) 

Opublikowano
  W dniu 31.08.2021 o 10:16, number_nine napisał(a):

Mario wiadomo, ale to dalej nie jest typ gry, do której wracam z wypiekami na twarzy i nie mogę doczekać się kolejnej sesji ;) 

Jesteś stary i zgorzkniały!

:sapek:

Opublikowano

Jak dla mnie to kwestia lat ogrywania. Tak naprawdę Switchowe exy nie odstają od PSowych czy Xboxowych gier. Odnoszę tylko wrażenie, że oferuja specificzny klimat jakiego nie oferują pozostałe konsole. Lepszy czy gorszy. Jak dla mnie to zwyczajnie inna kategoria bo na pewno mam podobną ilość funu grając w ponure Gears of War w porównaniu z takim kolorowym BOTW.

Ja mam Switcha bo chciałem troche odmiany i zupełnie mi to pasi. Pewnie też dlatego, że mam gejmingowego kompa. Switch pasuje jako dopełnienie ale żeby zrezygnować z innych platform na rzecz tej konsoli to chyba nie. Uwielbiam Switcha za przenośność i bibliotekę pełną świetnych indyków. Dla mnie i tak obecnie grą którą zabrałbym na bezludną wyspę jest Escape from Tarkov. Jest cholernie trudny ale świetnie się w to gra i gdybym miał więcej czasu na gry to pewnie grałbym w to więcej a tak gram we wszystko inne bo mam mało czasu na multiplayerowe sesje.

Opublikowano

Moim zdaniem za dużo pompują w hydraulika ale co się dziwić, skoro jest najpopularniejszy i zbija największe kokosy. Nie obraziłbym się jakimś nowym Kid Icarusem, Star Foxem, Donky Kongiem.

Opublikowano

Plotki, ploteczki.
Kilka źródeł (m.in. NintendoLife) podaje info, że od września do Online dodawane będą gierki z GameBoy i GameBoy Color.

https://www.nintendoswitch.pl/raport-gry-z-game-boy-i-game-boy-color-trafia-do-uslugi-nintendo-switch-online-we-wrzesniu/?fbclid=IwAR14o1JABZcJI4lPLnz64yXc6PqvWQsI9_r8jqihHHxoij9LFFYjWpKkkzA

Opublikowano

Ok, ograłem Zelde BOTW(sztos), Luigi mansion(sztos w coopie) i Mario Odyssey(przeszedłem, ale to nie moje klimaty) i teraz zastanawiam sie nad następną grą. Może Fire emblem: three houses?

Opublikowano

Ze słyczowych gierek to Astral Chain, Xenoblade 2, Bowser's Fury, Splatoon 2, może Super Mario Maker 2.

Z gierek z WiiU to Super Mario 3D World, Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Pikmin 3, Bayonetta 2, albo LEGO City Undercover.