Opublikowano 22 października 20159 l Wszystko jest na truth tapes po ukończeniu misji #46 Zero wizytował go w 77'. Jest to wspomniane także przed napisami końcowymi po ukończeniu #46. Wcześniej został poważnie zatruty przez Skulfejsa i oddał AI w ręce Siginta (aka Darpa Chief, którego Ocelot załatwił na Shadow Moses). BB obudził się na kilka tyg. przed medykiem. Po napisach możemy usłyszeć rozmowę Ocelota z Millerem, która musiała mieć miejsce przed self hipnozą tego pierwszego. Wszystko jest na truth tapes po ukończeniu misji #46 Zero wizytował go w 77'. Jest to wspomniane także przed napisami końcowymi po ukończeniu #46. Wcześniej został poważnie zatruty przez Skulfejsa i oddał AI w ręce Siginta (aka Darpa Chief, którego Ocelot załatwił na Shadow Moses). BB obudził się na kilka tyg. przed medykiem. Po napisach możemy usłyszeć rozmowę Ocelota z Millerem, która musiała mieć miejsce przed self hipnozą tego pierwszego.
Opublikowano 22 października 20159 l SlimShady w sumie to Mantis i Volgin dla nikogo nie pracują, są po prostu kierowani nienawiscią do Big Bossa
Opublikowano 22 października 20159 l Mevek chyba nie patrzy co sie dzieje na ekranie skoro takie dziwne teorie wysnuwa.
Opublikowano 22 października 20159 l No, no obudził się wczesniej ale nie wiem ile konkretnie, tylko kolega tutaj pisze, że to medyk opiekował się big bossem wtf To jest/była moja własna teoria, przemyślenia bezpodstawne. 1 minuta... Nie kminie, jak ktoś, kto doznał poważnych fizyczny obrażeń, otwartych złamań może zostać przytomny, kiedy nie byle kto, jak sama wielka legenda BB zasłonięta ciałem swojego kolegi traci przytomności i z trudem wraca do świata żywych. IMO ten pierwszy powinien dawno gryźć ziemie, za cenę życia BB.
Opublikowano 22 października 20159 l Mevek chyba nie patrzy co sie dzieje na ekranie skoro takie dziwne teorie wysnuwa. ale ja nie o tym. Nobody ma racje. Ja nie doczytałem napisów po końcówce. nagrałem sobie na konsoli, bo niestety obowiązki. Zaraz tam wrócę i doczytam. Edytowane 22 października 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 22 października 20159 l No, no obudził się wczesniej ale nie wiem ile konkretnie, tylko kolega tutaj pisze, że to medyk opiekował się big bossem wtf To jest/była moja własna teoria, przemyślenia bezpodstawne. 1 minuta... Nie kminie, jak ktoś, kto doznał poważnych fizyczny obrażeń, otwartych złamań może zostać przytomny, kiedy nie byle kto, jak sama wielka legenda BB zasłonięta ciałem swojego kolegi traci przytomności i z trudem wraca do świata żywych. IMO ten pierwszy powinien dawno gryźć ziemie, za cenę życia BB.
Opublikowano 22 października 20159 l @n.t. Mantisa cała ta historyjka z Man Of Fire czerpie z kultury Japonii, dotyczącej dusz zmarłych, którzy umierając w stanie niespełnionej zemsty nie potrafią opuścić ziemskiego świata. Znacie to z tandetnych japońskich horrorów o mściwych duchach.
Opublikowano 22 października 20159 l Mevek za kazdym razem jak cos cie dziwi to przeczytaj text z obrazka dark milleni. Czynnosc powtorz do skutku az do uzyskania pozadanego efektu.
Opublikowano 22 października 20159 l To jest mój text i to ze w MGS wszystko jest możliwe to rozumiem, ale nie do końca. Edytowane 22 października 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 22 października 20159 l Volgin to niech bedzie,ale jaki problem psycho mantis ma do BB ?i jak jest takim czarownikiem to chyba powinnien ogarnac ze to nie jest prawdziwy BB(czytanie w makowce). Zolte tasmy w the truth chyba najlepsze(glownie zero),ale przypomnijcie czemu Paza chciala zeby Skull Face zalatwil Zero?
Opublikowano 22 października 20159 l posłuchaj sobie te taśmy to się dowiesz. po to dawałem ten link do yt, no kurrrrr ;[
Opublikowano 22 października 20159 l Kwestia tego ze byl tylko narzedziem/niewolnkiem w rekach innych troche sie gryzie z Psycho Mantisem z MGS chyba ze podpiac to do tego ze tutaj jest dzieciakiem
Opublikowano 22 października 20159 l w tej serii jest mnóstwo dziur, które tak można sobie wytłumaczyć. także tym że umysł dziecka reaguje na bodźce znacznie mocniej (co wspominają taśmy), więc był w stanie uruchomić Sahalantropusa, a na SM już jako dorosły i świadomy swoich umiejętności nie.
Opublikowano 22 października 20159 l Znalazłem chwilkę i przesłuchałem, sobie taśmy "Prawdy", które sie pokazał w końcówce. Nawet łezka mi sie zakręciła w oku, gdy Major przemawiał do BB słowami " My old friend " - pod tym względem kasety wygrywają. Teraz kończę watek Paz, donosząc jej kolejne fotki. Edytowane 22 października 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 22 października 20159 l Wiadomo co sie stalo z bliskim przyjacielem Paz zwanym Chico? O co dokladnie chodzilo z Volginem/Mantisem,bo sie pogubilem dla kogo pracuja,nagle ro.zpierdalaja oddzialy XOF,pozniej sa z nimi,volgin jest dziwnie wylaczone z gry w pewnym momencie(lipnie uciety jego watek),co w ogole oznacza ten menekin volgina,a na koniec mantis znowu zmienia zainteresowania i z liquidem zbija pione. tzn wiem ze sie niby zywi zadza zemsty ale jakies to jest lipne albo czegos nie wiem. Jeszcze byla taka scenka z jakby zahipnotyzowanym code talkerem na MB cos tam gadal o oczach kaza i mignal niebieski czar obok jego wozka(co to mialo znaczyc?) (...) - na temat Chico było chyba na którejś kasecie jakieś krótkie info, że nie żyje. Czyli zginął przy kraksie helikoptera w końcówce GZ. - co do tego, jaki problem miał Mantis do BB : wychodzi na to, że jego "problemy" nie mają znaczenia : ważne było, co ma do Snejka Eli, podobnie jak wcześniej Volgin. Stąd też nie liczyło się, czy to serio Big Boss, tylko to, że dane osoby go za niego brały i widziały w Venomie obiekt nienawiści. - motywu z Code Talkerem też nie wykminiłem, tzn. w momencie jak to zobaczyłem, to naturalnie pojawiło się skojarzenie, że może Miller coś kombinuje, a potem rozeszło się po kościach, ale może jest to gdzieś wyjaśnione.
Opublikowano 22 października 20159 l najlepsze że koniec wątku Eliego to nie miała być tylko jedna misja mój bul dópy spowodowany nie tylko brakiem #51 ale również całego III aktu i nowej miejscówki po tym video był jeszcze silniejszy. :< a tak za "właściwy" ending robi nam wątek Emmericha, albo Quiet
Opublikowano 22 października 20159 l Ogólne pytanie o Millera. Czy ktoś wie, kto go prawdopodobnie zamordował ??? Bo na necie nic nie ma. Ot zmarł we własnym domu na Alasce(wiki). Edytowane 22 października 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 22 października 20159 l To raczej prawdopodobne, bo obaj przesiadują na Alasce w tym czasie, a nawet giną w tym samym dniu, co jest dość dziwne.
Opublikowano 22 października 20159 l Miller podczas misji na SM był martwy od dwóch dni. Edytowane 22 października 20159 l przez nobody
Opublikowano 22 października 20159 l Noboy Nobody - zapodaj źródła z których korzystasz z chęcią poczytam, bo MGS Wiki, jak widać ma błędy. Edytowane 22 października 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 22 października 20159 l Ja bym bardziej obstawiał Ocelota niż Liquida. Tym bardziej po ich konwersacji na końcu "prawdy". Co nie zmienia faktu ogólnie, że to ich sprawka. Edytowane 22 października 20159 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 22 października 20159 l JA CI KURFA DAM NOBOY ROBAKU :[ z samego źródła no były to min. 3 dni @dr czekolada fakt to ma sens zwłaszcza w kontekście V. wcześniej wszyscy podejrzewali Liquida
Opublikowano 23 października 20159 l Stawiam, że gdyby MG2 i MGS 1 miały dopiero co powstać to Miller byłby zdecydowanie ważniejsza postacią. Bardzo mocno Kojima go wykreował w V i az szkoda że jego wątek w MGS kończy się w jednym zdaniu w rozmowie prowadzonej przez Codec. Starcie Davida z Elim gdzie kazdy ma swojego mentora mogłoby być jeszcze ciekawej zrealizowane (gdyby Kojima był w formie). Edytowane 23 października 20159 l przez pawelgr5