Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że większość tych gp na tym forum jest kupowana ze zdrapek, konwersji i innych VPNów to coś w tym jest :) 

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

Mnie jak zwykle zmotywowała zakładka "wkrótce opuszczają GP", a że na koniec roku wypada trochę gier to postanowiłem sprawdzić co tam ciekawego. Ograłem dwie bardzo fajne logiczne łamigłówki (dosyć krótkie, ale bez youtuba/guide można się czasami zawiesić na dłużej). Czasu dużo nie zostało ale w 1 wieczór można zaliczyć obie jeśli się sprężymy:

- The Pedestrian (ok 5h bez poradników)
- Gorogoa (tutaj jakoś 1.5h-2h)

W Gorogoa został mi speed run i przejście <500 ruchów jeszcze, ale to sobie dobije wieczorem.
Polecam każdemu do oderwania się od 'normalnych' gier, a jak ktoś chce wbić łatwe achievmenty to z guidem pewnie 1-2h i obie gry zaliczone (tego akurat nie polecam bo straci się cały fun :D )

Opublikowano

To się wrzuca do zmieszanych czy do plastiku?

Opublikowano

Nie rozumiem czego oczekiwałeś? 20 lat temu można było pomarzyć, aby dostać tak dwie mocne gry za „free” a teraz jeszcze narzekania. Microsoft wrzuca kolejne gry do usługi, a niektórzy zachowują się  jak beneficjenci opieki społecznej zamiast cieszyć się i grać!

Spoiler

do siego 2023

:leo::lapka:

Opublikowano

No straszna beka, games with gold, które od lat nikogo. Kręcenie z tego na siłę beki to już żenujące try hardy

Opublikowano

Raz na miesiąc można. Jak widać po komentarzach jest to czasami dość zabawne. Radzę trochę dystansu nabrać do usługi. Będzie lepiej smakowała. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:

1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Poprzednio wydana tylko na Switcha najnowsza odsłona Monstera Huntera. 

2. Atomic Heart - 21 lutego 2023 r. 

Przywołująca skojarzenia z Bioshockiem gra rosyjskiego studia Mundfish

3. Wo Long - 3 marca 2023 r. 

Kolejny soulslike od twórców Niohów tym razem nie ominie Xboxów, a dodatkowo trafi do GP

4.  Amnesia: The Bunker - marzec 2023 r. 

Kolejna odsłona kultowego  survival horroru

5.  Minecraft Legends 

Strategiczny spinoff Minecrafta

6.  Starfield 

RPG od Bethesdy, nic więcej nie trzeba pisać

7.  Redfall

Nowa gra Arkane, twórców m.in. Prey. Tym razem w otwartym świecie i opcjonalnym coopem

8. The Last Case of Benedict Fox

Polska metroidvania inspirowania dziełami Lovecrafta

9.  Forza Motorsport 

Najnowsza odsłona najlepiej ocenianej serii wyścigowej 

10. Planet of Lana

Inspirowana animacjami studia Ghibli cinematic experience platformówka

11.  Lies of P

Kolejny Soulslike na liście, tym razem inpirowana historią Pinokia

12. REPLACED

Przypominająca klimatem Łowcę Androidów, zjawiskowo wyglądająca gierka 2,5d

13. COCOON

Nowa gra jednego z twórców Inside i Limbo, w której sterujemy robakiem przenoszącym kulki

14. Hollow Knight: Silksong

Kolejna gra o robaku, tym razem długo wyczekiwany sequel Hollow Knighta 

15. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Długo wyczekiwany sequel kultowego Stalkera, miejmy nadzieje że pomimo całej sytuacji wynikającej z wojny na Ukrainie gra wyjdzie w przyszłym roku

To chyba tyle, jest tego oczywiście znacznie więcej, ale skupiłem się na najgłośniejszych tytułach. Jak to mówią, chyba każdy znajdzie coś dla siebie. 

Opublikowano

Fajna lista ale z mh rise dali dupy, że wydają przestarzałą wersję grę bez dodatku Sunbreak. Oczywiście to nie jest wina gamepassa bo gra tak wychodzi na xboxa i ps5. DLC Sunbreak o wielkości podstawki jest już długo na rynku. Mogli wydać wersję kompletną a nie tak chamsko. Tak się jebie konsolowców.

Opublikowano

Pierwsza połowa roku 2023 i gier w XGP to rozpierdalator na atomy całego 2022 zarówno w wykonaniu Spencera jak i pijaka Jima razem wziętych, co to będzie za rok :banderas::banderas::banderas:

Opublikowano

Te Lego Skywalker świetne. Kiedyś myślałem kupić, ale zobaczyłem wczoraj że jest w GP. 

13 euro, a przetestowałem dodatkowo Tunic ( nie dla mnie jednak ) , żółwie ninja Szreder, świetna. GRID legends, trial do NFS unbound zaraz obczaję obie. Dodatkowo sprawdziłem tylko czy lecieć po remake Dead space od razu DS 2 które też tam jest i ma 60fps I nie wygląda źle. Dodać do tego masę innych AAA i faktycznie kolejny rok to miazga.

Opublikowano

za grubo

A widzę w sumie tylko Strandeda jako nowego

Edytowane przez Szermac

Opublikowano

Piękny początek roku. SF zawsze mozna pyknąć a DIO nie chciałem kupować bo podobno taki troche sredniak. W GP sprawdzić można. Za chwile Mon Hun do tego.

Opublikowano

Całkiem spoko. Może sprawdzę później Diofield, które po demku mi się nawet podobało i słyszałem, że nie jest rozwleczone jak wiele innych rpgów na 50-100h.

Opublikowano

Grubo, muszę sprawdzić czy mam GP teraz. DioField od razu by wjechało... jak znajdę czas...

Opublikowano

garbage-truck-trash.gif

Opublikowano

diofield? Czy to kolejny rpg z generatora rpgów square enix? :kekw:

Opublikowano

O co tym razem użytkownik Rozi ma wściekliznę macicy? Czy ma tak zakodowane, że jak ktoś pisze "grubo/gruby", to od razu musi być szydera z niego ;)

Opublikowano

No ten DIO miałem mocno na celowniku ale wyszło jak wyszło, jako ze to turowe jest to na pewno chce sprawdzic. Tylko obecny cennik S-E to jakis dowcip. 

Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał:

No ten DIO miałem mocno na celowniku ale wyszło jak wyszło, jako ze to turowe jest to na pewno chce sprawdzic. Tylko obecny cennik S-E to jakis dowcip. 

Ja mam na switcha i gra się przyjemnie, ale nudzi się dość szybko. Tactics Ogre imo o dwa poziomy lepszy

Opublikowano

The DioField Chronicle?

Dla mnie super. Dzięki :xboss: