Skocz do zawartości

Westworld - HBO

Featured Replies

Opublikowano

Kyo,

Pokaż ukrytą zawartość

Ciekawostka. Jakiś typ rozłożył kod jednej z oficjalnych stronek serialu i doszukał się smaczku mogącego podawać rok wydarzeń z finału:

Pokaż ukrytą zawartość

• Odpowiedzi 293
  • Wyświetleń 33,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
  W dniu 6.12.2016 o 16:04, Dud.ek napisał(a):

Imo swiat samurajow nie ma takiego potencjalu dla ludzi na "wyzycie sie" jak dziki zachod. Zycie wg kodeksu, kultura, tradycja i te sprawy. Park pokazal, ze ludzie szukaja podstawowych wrazen, a nie zwiedzania i fascynacji kultura. Sredniowiecze z gnojem i syfem owczesnych ludzi bardziej pasuje.

obie wersje powodują ten sam problem - jak zrobić żeby miecze botów nie zabijały gości?

w pistoletach można było ładować jakieś fejkowe ładunki, albo blokady w zależności w kogo celują , albo poprostu efekty specjalne (nie wiem czy była tu dyskusja o tym bo nie śledziłem tematu z powodu spoilerów, ale osobiście mam conajmniej kilka możliwych wyjaśnień co do pistoletów)

jednak jak zrobić walki mieczami żeby boty nadal były bezpieczne dla gości? dać im blokade że nie mogą zadać "trafiającego" ciosu i sie zatrzymują? mało realne (tak było do tej pory z nożami)

musieli by jakoś rozwiązać walke na miecze zachowując bezpieczeństwo, i o ile wyjaśnień bezpiecznych pistoletów moze byc sporo to z mieczami bedzie gorzej

osobiście wolał bym średniowiecze, może z lekkim fantasy

z samurajami drugi kłopot - prawie wszystkie boty powinny być azjatami, było by trzeba zatrudnić mase nieznanych na zachodzie aktorów co zmniejszy efekt (w końcu w 1 sezonie bylo sporo znanych aktorów)

Opublikowano

Podpowie mi ktoś jak utwór przygrywa jak Dolores się budzi? Gra on wielokrotnie. Zazwyczaj zaczyna się scena tego automatycznego pianina (kartka z dziurami).

Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

ciekawostka

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

przeciez to jest chyba te startowe miasteczko, a final watku rozgrywa sie zupelnie gdzie indziej

Opublikowano

Istnieje tylko jeden park czy jest ich więcej? 

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

nawet oryginal ktorego serial jest remake/rebootem mial trzy swiaty o czym dumnie mowia nawet w zwiastunie

Opublikowano

Mocno podobny ale nawet Yul Brynner był

Pokaż ukrytą zawartość

od taty Thanosa. I to z tak mocną pikselozą. Taki mocarz. 

Edytowane przez Farmer

Opublikowano

Stranger Things właśnie straciło tytuł najlepszego serialu w tym roku na rzecz Westworld. Cały czas jestem w szoku jak z niepozornego serialu o parku rozrywki wyszedł taki mindfuck pełen zwrotów akcji i różnorakich teorii. I jak płynnie zmieniło się tło fabularne - wszystko było idealnie dawkowane, w żadnym momencie nie czułem się zagubiony czy zniesmaczony. Z niecierpliwością czekam na drugi sezon! 

Opublikowano

Hehe, piękne zakończenie, ale mam wątpliwości czy Ford

Pokaż ukrytą zawartość

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ford na bank

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ford

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

No, obejrzane. To co najbardziej mi podeszło to klimat i muzyka. Fabuła została umiejętnie poprowadzona, z kilkoma fajnymi twistami, ale mam wrażenie, że ostatni odcinek trochę wypadł zbyt chaotycznie w porównaniu do poprzednich, jakby chcieli za dużo wątków rozgrzebać na raz żeby za wszelką cenę dać mnóstwo cliffhangerów. No i wyszło, że teorie z internetów to sobie można głęboko wsadzić. Fajnie, że był i Hopkins i Harris, świetnie sobie poradzili i pociągnęli w sumie serial we dwójkę.

Pokaż ukrytą zawartość

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy tylko ja widzialem  kowboja z oryginału w momencie gdy Bernard poszedl po  dane ze starego systemu?

nie zauważyłem by ktoś o tym wspominał, wg mnie to świadczy ze to sq

https://www.dropbox.com/s/o08c9px2d33lpcb/Zrzut%20ekranu%202017-01-16%2001.22.03.png?dl=0

blondyna fajna nawet, ta z tatuażem też, ale Hale najlepsza

Edytowane przez milan

Opublikowano

Fajne ale niektore na sile.

Nie mozna pokazac zlotej dziewczyny by nie pisano ze pijesz do bonda...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Taka ciekawostka, nie wiem czy ktoś już wrzucał. Całkiem podobna melodia do czołówki Westworld