Opublikowano 2 listopada 20222 l Podejrzewam, ze naprawia dopiero przy premierze Devil in me bo zwykle wydaja wtedy poprawki do poprzednich czesci.
Opublikowano 2 listopada 20222 l 1 minutę temu, smoo napisał: Podejrzewam, ze naprawia dopiero przy premierze Devil in me bo zwykle wydaja wtedy poprawki do poprzednich czesci. To sobie spokojnie poczekam. Until Dawn było super. Potem już w nic od nich nie grałem, ale widać, poziom trzymają. Te 3 co wyszły i ta 4rta co wyjdzie gry z serii Dark Pictures są jakoś ze sobą połączone?
Opublikowano 2 listopada 20222 l Na razie nie wiadomo na 100%, jedyne co jest w miarę potwierdzone to że House of Ashes i jedna z przyszłych części Winterfield są w jakiś sposób połączone. Poza tym jeśli masz save z z poprzednich części to Kurator inaczej z Tobą gada na początku. Oprócz tego jakieś drobne smaczki, ale nie ma sensu spoilerować.
Opublikowano 7 listopada 20222 l Dziś przypadkiem słuchałem jakiegoś nr flash na yt i padło hasło że devil inside jest najlepszą częścią serii No jaram się.Premiera za 10 dni więc pewnie były jakieś rozmowy między recenzentami.Fajnie że zamykają antologie z przytupem.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 8 listopada 20222 l 1 sezon dopiero zamykają Liczę na jakiś fajny motyw na koniec. Za rok ma być kolejna odsłona. Poziom z gry na grę rośnie, chociaż w mojej ocenie Little Hope jak dotąd było najsłabsze.
Opublikowano 17 listopada 20222 l Ale to będzie dobre A jutro wjeżdzam w Devil in me jak dzik w szyszki. Zdam relacje jak wypada, bo weekendowe noce będą zarwane.
Opublikowano 17 listopada 20222 l Chyba też się skuszę. Zapowiada się na najbardziej rozbudowaną i najdłuższą grę z serii.
Opublikowano 17 listopada 20222 l Orientuje się ktoś czy pudełka z grami wchodzące w skład wydań zbiorczych (vol 1, 2) to są steelbooki? Nigdzie nie mogę znaleźć infa na ten temat.
Opublikowano 17 listopada 20222 l Oke, no to trochę dziwne te pudełka dają, takie bez paska z logiem konsoli Przynajmniej takie widać na grafikach prezentujących zestawy.
Opublikowano 19 listopada 20222 l Pograłem wczoraj godzinkę w TDIM i wnioski są następujące: WERSJA NA PS5 JEST OBECNIE ZEPSUTA. Z tego co widziałem na necie z opinii ludzi, wersja na PS5 która poszła do retaila jest jakimś starym buildem, który ma pełno bugów i wygląda gorzej niż wersja demo która ogrywali streamerzy jakiś czas temu. Oświetlenie nie działa jak trzeba, mimika twarzy zjebana, postaci się zawieszają, scenki dziwnie pourywane, grafika ogólnie dużo gorsza niż w poprzednich częściach. Sam po odpaleniu byłem w szoku i od razu wbiłem na neta zobaczyć o co chodzi. Jak jedna z postaci w trakcie eksploracji zastygła w bezruchu przesuwając się jak manekin a drugiej głowa zaczęła się kręcić wokół własnej osi stwierdziłem, że pasuje i czekam na fixa . Dzisiaj zainstaluje wersję na PS4 i porównam (jest darmowa wersja na PS5 dla posiadaczy PS4). Natomiast z opinii ludzi którzy skończyli, jest to najlepsza fabularnie i najstraszniejsza część jak dotąd. Niestety coś poszło nie tak z tą nieszczęsną wersją.
Opublikowano 19 listopada 20222 l Ale jaja, to ja się chyba wstrzymam aż naprawią tę wersję na PS5, szkoda sobie przyjemność odbierać takimi bugami.
Opublikowano 19 listopada 20222 l dobra, porównałem osobiście obie wersje i potwierdzan, że wersja na PS4 to 1.03 i działa i wygląda lepiej niż wersja na PS5 (1.00). Teraz jestem rozdarty, czy grać w starą wersję czy jednak poczekać kilka dni na patcha . Chyba jednak poczekam, GoW jeszcze nie skończony. edit: właśnie wjechał PATCH na PS5. Będzie dzisiaj grane Edytowane 20 listopada 20222 l przez smoo
Opublikowano 20 listopada 20222 l Dobrze teraz wiedzieć, że to był stary build, bo ukończyłem ją dzisiaj rano grając kanapowo z kumplami Oczywiście żaden z nas nie wpadł na pomysł sprawdzić na necie czy faktycznie gra tak wygląda za to ja szukałem info czy gierkę robiły studenciaki za ciepły posiłek, bo nie wierzyłem w taki downgorad
Opublikowano 21 listopada 20222 l Pograłem wczoraj 2 godzinki z patchem i jest git. Drobne jakieś bugi się zdarzają, ale jest niebo a ziemia w porównaniu do wersji 1.00. Przede wszystkim oświetlenie działa jak należy i postaci nie wyglądają jak manekiny (lepsza mimika). Klimat jest gęsty .
Opublikowano 21 listopada 20222 l A ja obejrzałem jakaś recke i miałem odczucia jakby to był sherlock holmes a nie horror.Raczej nie podskoczy w tym aspekcie do house of the ashes.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 listopada 20222 l Poprzednie części zostały już naprawione? Wskoczyłbym sobie w Little Hope, ale nie wiem, czy jest sens zaczynać skoro były jakieś turboproblemy po patchach dla nowych konsol.
Opublikowano 25 listopada 20222 l Wersje na PS4 śmigają ok, te dedykowane pod PS5 są wciąz zepsute i czekają na patcha (work in progress). Najgorzej wypada MoM i tego bym raczej odpuścił do czasu fixów, bo jest tyle różnych opinii o wersjach działających/zepsutych, że szkoda ryzykować (nawet wersję PS4). Wyjątkiem jest House of Ashes który w wersji na PS5 jest Edytowane 25 listopada 20222 l przez smoo
Opublikowano 25 listopada 20222 l 6 minut temu, smoo napisał: Wersje na PS4 śmigają ok, te dedykowane pod PS5 są wciąz zepsute i czekają na patcha (work in progress). Wyjątkiem jest Hous of Ashes który w wersji na PS5 jest Czekam i czeka na te patche, zaraz pokończe blockustery i lecę z horrorami (The Quarry i cała antologia) :D.
Opublikowano 25 listopada 20222 l Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną
Opublikowano 25 listopada 20222 l 6 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną Nie wiem już sam jak to jest, daj feedback czy udało się ukończyć . Bo w 1wszej części antologii niektórzy piszą, że nie działa, inni, że da się przejść i problem dotyczy tylko coopa. 9 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną najnowszy reddit pisze, że tylko coop w wersji next gen: "Man of Medan Movie Night progression blocker that displays itself as an infinite loading screen after the ship crashes."
Opublikowano 25 listopada 20222 l 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Czekam i czeka na te patche, zaraz pokończe blockustery i lecę z horrorami (The Quarry i cała antologia) :D. Nie grałem jeszcze w The Quarry ale z tego co cztałem szału nie ma. Generalnie consensus co do jakości tych gier jest mniej więcej taki: HoA = Until Dawn > TDiM > MoM > Quarry > LH 7 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną Na PS5 są oddzielne komplety dzbanów dla każdej z wersji, niestety nie wiem jak to jest na X. W najgorszym razie nie wbijesz 100% w MoM bo tryb online wymagany do tego jest niegrywalny na 100%. W LH z tego co kojarzę po prostu gra potrafi się wysypać ale nie ma chyba nic "game breaking" na tę chwilę.