Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

To byłoby zbyt mocne nawet na Sony. Ale coś mi się wydaje, że PS6 też domyślnie wyjdzie jako mocniejszy sprzęt, bo kwota będzie pomniejszona o napęd, który też będzie do kupienia osobno, do tego też konsole w jakichś zestawach z napędem, no ale mam na myśli cenę jaką będą podawać na prezentacji ps6

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 837 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano

Ciekawy czy będzie w sklepach na premierę? 
No i czy napędy dorzucą? :notlikethis:
Widzę, że preordery można składać jeszcze :)

Opublikowano
  W dniu 31.10.2024 o 06:14, Rash napisał(a):

To skrwesyny:facepalm::sapek: nic w takim razie będzie typowo rodzima krówka w kolorach czarno-białych. 

ps5-pro-mix-match-or-all-one-color-v0-nr61v1wpqyxd1.png

Gdzie to kupić? Ale to kozacko wygląda!

Opublikowano
  W dniu 2.11.2024 o 19:43, Masamune napisał(a):

PS5 Pro z trybem polepszania jakości gier PS4.

RDT_20241102_2041195110524319309692746.jpg

Właśnie miałem wstawić;)

Opublikowano
  W dniu 2.11.2024 o 20:12, jimmy napisał(a):

Tutaj suwak jak działa ten automatyczny boościk gier PS4 na przykładzie Bloodborne:

https://imgsli.com/MzE1MDQx

Różnica taka sobie, na telefonie wiele nie widać. Poza tym BB wygląda dobrze i na zwykłym PS5, przydałaby się jakaś gra "z problemami" żeby to dobrze przetestować.

Opublikowano

Dla mnie to jedno i to samo tylko na Pro jest bardziej podbity kontrast a najlepiej to widać na elementach UI.

Opublikowano

Tak, UI na pewno dostało boosta. Reszta pewnie podobnie. Spece z net piszą, że to wygląda jak robota AI.

LVN7fva.png

Opublikowano

No to strasznie kijowe to AI bo dodaje masę artefaktów do obrazu.

Opublikowano

Rt Fidelity SM2 AW2Gbakdd5bgAAQBdg.jpeg

GbZr6VzawAEBv3L.jpeg

Edytowane przez Rash

Opublikowano

A w 60 klatkach jak? Bo 30 to niegrywalne jest.

Opublikowano

Instrukcja w pudełku mówi jak trzeba o 16,7 TF, a nie pseudo 33,5 TF.

Co ciekawe ujawniła też to, o czym nie było wcześniej mowy, a co wyjaśnia skąd ta dodatkowa pamięć dla gier.

W Pro jest dodatkowe 2GB DDR5 dla systemu, więc w sumie jest 18GB RAM.

Gbab2LrboAA__8A.thumb.jpeg.195806d85d955b3627afc4a68e46b637.jpeg

Edytowane przez Emet

Opublikowano

To w ogóle absurd, że ludzie kupują konsole zwabieni marketingowymi sloganami, a prawdziwą specyfikację poznają dopiero jak już mają konsole przeglądając  instrukcje.

Opublikowano

Trochę tak, mogli być transparentni. Zwłaszcza ,że nie wypada to źle, miła informacja z tą dodatkową kością pamięci na system. 400W :notbad:

Opublikowano
  W dniu 3.11.2024 o 06:58, ASX napisał(a):

To w ogóle absurd, że ludzie kupują konsole zwabieni marketingowymi sloganami, a prawdziwą specyfikację poznają dopiero jak już mają konsole przeglądając  instrukcje.

Jestem uczulony na PS5 Pro z wielu względów i sam postaram się nie złamać postanowienia o przeczekaniu tej wersji konsoli. Uważam wręcz, że to dużo gorzej zdefiniowany produkt niż PS4 Pro.

Ale wiesz, że Microsoft kiedyś twierdził, że przykładowo taki Kinect 2 to integralna część Xboxa One i wszystkie gry będą dzięki temu go wykorzystywać - wobec czego konsola wręcz nie może działać bez tego gadżetu? A w związku z tym XOne kosztował wyraźnie więcej niż gdyby „dało się” sprzedać go bez tego systemu.

Opublikowano
  W dniu 3.11.2024 o 06:58, ASX napisał(a):

zwabieni marketingowymi sloganami

Pijesz do trybu Quality w 60 klatkach czy czegoś innego?

Opublikowano
  W dniu 2.11.2024 o 21:00, łom napisał(a):

No to strasznie kijowe to AI bo dodaje masę artefaktów do obrazu.

Skalowanie z użyciem AI funkcjonuje już X czasu i wszyscy są mega zadowoleni z tego jak to działa - DLSS od Nvidii.

W dniu 3.11.2024 o 06:55, Emet napisał(a):

Instrukcja w pudełku mówi jak trzeba o 16,7 TF, a nie pseudo 33,5 TF.

Co ciekawe ujawniła też to, o czym nie było wcześniej mowy, a co wyjaśnia skąd ta dodatkowa pamięć dla gier.

W Pro jest dodatkowe 2GB DDR5 dla systemu, więc w sumie jest 18GB RAM.

Gbab2LrboAA__8A.thumb.jpeg.195806d85d955b3627afc4a68e46b637.jpeg

Ani te 2 GB nie są "G" - Gaming, ani nie mają tam dopisanej "6". Wygląda na to, że to jakaś dodatkowa pamięć, być może która posłuży do obsługi funkcji związanych z PSSR lub RT?? W każdym razie wygląda na pamięć niezunifikowaną z główną pamięcią operacyjną GDDR6, więc do gier wciąż jest tyle samo pamięci co na zwykłej PS5.

Opublikowano

W dniu 3.11.2024 o 07:31, Czoperrr napisał(a):

ASX pije ogólnie do Sony, PS5 i tak nie kupi.

To dopiero początek panowie, w tym tygodniu szykujcie się na ostry ból dupy w tym temacie :jim:

Opublikowano

Jak oni dali dostep do baterii CMOS tzn ze sprzet ma sluzyc wieki i nie bedzie trzeba zagladac do bebchow :D