Opublikowano 27 stycznia 20223 l Konsola powinna z automatu być wklepana jako posiadany produkt po połączeniu z kontem. Akcesoria jak pady, słuchawki itd trzeba ręcznie wpisywać.
Opublikowano 4 lutego 20223 l Pad z niedziałającym jackiem wysłany na gwarancję 26.01., 04.02 dotarła przesyłka z nowym padem. Całość trwała 8 dni roboczych z czego większość to transport. Już następnego dnia od przyjęcia pada wysłali nowego. Bardzo fajnie działa ten serwis, jestem mile zaskoczony. Nawet nie trzeba opisywać problemu tylko wystarczy wybrać predefiniowany z listy. Jedynie szkoda, że gwarancja tego wymienionego kontrolera trwa tyle ile starego.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Podłączyłem zewnętrzny dysk twardy, na dysku wewnętrznym mam jeszcze sporo miejsca. Przy instalacji nowych gier z płyty (FC6, DL2) i konieczności pobrania aktualizacji gry nie chcą się instalować na dysku wewnętrznym. Domyślne miejsce instalacji to dysk zewnętrzny, w przypadku instalacji nowych gier pojawia się komunikat o konieczności instalacji na dysku wewnętrznym. Po zaakceptowaniu instalacji na wewnętrznym proces się zatrzymuje i nic się nie dzieje. W efekcie muszę instalować gry na dysku zewnętrznym a potem przerzucać je na dysk wewnętrzny.
Opublikowano 7 lutego 20223 l To może spróbuj zmienić domyślną lokalizację na SSD, a w razie potrzeby wybierać dysk zewnętrzny jako miejsce instalacji już dla pojedynczych gier.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Pewnie tak będę musiał zrobić i na tym się skończy. Ostatnio instalowałem sporo gier z odchodzącej generacji. Chociaż gra z dysku SSD na dysk SSD przerzuciła się w błyskawicznym tempie
Opublikowano 6 kwietnia 20223 l Jakiś czas temu przy okazji wymiany pasty na procesorze, postanowiłem że przeczyszczę sobie alkoholem izopropropylowym pada od Xboxa, alkohol jak wiadomo nie przewodzi prądu i szybko odparowuje więc myślałem że nic się nie stanie , ale jednak zrobiło mi się jakieś spięcie na lewej gałce i sama mi szalała. Odczekałem kilka dni, z nadzieją że może samo się naprawi, ale się nie naprawiło. Więc wysłałem go na gwarancje, cała procedura zajęła około tygodnia i dostałem nowego pada. Dodam jeszcze że to pad z edycji 20 lecia więc trochę się cykałem że mogą mi odesłać zwykłego, czarnego, na szczęście niepotrzebnie, bo dostałem takiego samego. Także tak wygląda moja przygoda z serwisem gwarancyjnym. Lekcja na przyszłość: uważać na alkohol.
Opublikowano 6 kwietnia 20223 l Po tak krótkim czasie wymieniałeś już pastę? Konsola głośno chodziła?
Opublikowano 10 kwietnia 20223 l W dniu 6.04.2022 o 11:25, ASX napisał: Jakiś czas temu przy okazji wymiany pasty na procesorze, postanowiłem że przeczyszczę sobie alkoholem izopropropylowym pada od Xboxa, alkohol jak wiadomo nie przewodzi prądu i szybko odparowuje więc myślałem że nic się nie stanie , ale jednak zrobiło mi się jakieś spięcie na lewej gałce i sama mi szalała. Odczekałem kilka dni, z nadzieją że może samo się naprawi, ale się nie naprawiło. Więc wysłałem go na gwarancje, cała procedura zajęła około tygodnia i dostałem nowego pada. Dodam jeszcze że to pad z edycji 20 lecia więc trochę się cykałem że mogą mi odesłać zwykłego, czarnego, na szczęście niepotrzebnie, bo dostałem takiego samego. Także tak wygląda moja przygoda z serwisem gwarancyjnym. Lekcja na przyszłość: uważać na alkohol. Lekcja przyjęta, no ale ja tam osobiście to wolę alkohol w gardło wlewać także pada nim nie uszkodzę
Opublikowano 10 kwietnia 20223 l 20 minut temu, krzysiek923 napisał: Powodzenia w piciu skażonego alkoholu izopropylowego. No fakt, nie sprecyzowałem. Jednak myślę że każdy wie o jakie alko mi chodziło. Ale dzięki za czujność
Opublikowano 15 kwietnia 20222 l W dniu 10.04.2022 o 13:49, maxoffe napisał: Lekcja przyjęta, no ale ja tam osobiście to wolę alkohol w gardło wlewać także pada nim nie uszkodzę Chyba kolega nie wie co ludzie potrafią robić z padami po spożyciu alkoholu, szczególnie jeśli gra nie idzie
Opublikowano 21 maja 20222 l Kurde, Xbox zaczął czasami wchodzić na wysokie obroty. Mam go poziomo w szafce od TV, miejsca ma sporo nawet zlikwidowałem górną półkę by miał sporo powietrza - jakieś 30cm po boku, 35 u góry i 25 z tyłu. Wszystko było spoko ale kiedy jest już ciepłej w mieszkaniu (23 stopnie) to po kilku godzinach zaczął mi wczoraj głośno pracować. Nie jest to poziom PS4 bo jednak wentylator X to inna klasa ale jednak jest to zauważalne Widziałem na forum, że ludzie mają swoje konsolę bardziej uuciśnięte(@blantman). Zmuszony byłem znów obrócić konsolę tak, że wylot mam centralnie na zewnątrz, wygląda to śmiesznie ale zapewnie pomoże. Edytowane 21 maja 20222 l przez Czoperrr
Opublikowano 21 maja 20222 l Xboxik ma ciekły metal z tego co pamiętam, trochę ciężej to wyczyścić niż zwykła pastę, ale dzięki temu też konsola jest bezgłośna.
Opublikowano 21 maja 20222 l Chyba nie, ciekły metal ma plejka. Konsola ma rok dopiero bo dostałem nową w serwisie rok temu. Ustawiłem wylotem na zewnątrz i już cisza, wiatraka nie słychać
Opublikowano 21 maja 20222 l 5 godzin temu, Czoperrr napisał: Kurde, Xbox zaczął czasami wchodzić na wysokie obroty. Mam go poziomo w szafce od TV, miejsca ma sporo nawet zlikwidowałem górną półkę by miał sporo powietrza - jakieś 30cm po boku, 35 u góry i 25 z tyłu. Wszystko było spoko ale kiedy jest już ciepłej w mieszkaniu (23 stopnie) to po kilku godzinach zaczął mi wczoraj głośno pracować. Nie jest to poziom PS4 bo jednak wentylator X to inna klasa ale jednak jest to zauważalne Widziałem na forum, że ludzie mają swoje konsolę bardziej uuciśnięte(@blantman). Zmuszony byłem znów obrócić konsolę tak, że wylot mam centralnie na zewnątrz, wygląda to śmiesznie ale zapewnie pomoże. Chyba pomyliłem ci się z innym użytkownikiem bo u mnie Xbox ma duuuuzo miejsca i spokojnie obok by się ps5 zmieściło
Opublikowano 21 maja 20222 l 1 hour ago, blantman said: Chyba pomyliłem ci się z innym użytkownikiem bo u mnie Xbox ma duuuuzo miejsca i spokojnie obok by się ps5 zmieściło Mam tyle samo tyle, że konsola była poziomo i się dusił. Jednak w takiej przestrzeni ciepłe powietrze cyrkuluje.
Opublikowano 22 maja 20222 l U mnie stoi luzem obok TV i nie ma żadnej różnicy w głośności względem tego co było zaraz po zakupie. Toto jest praktycznie bezgłośne i żeby coś usłyszeć, to dosłownie trzeba przyłożyć ucho do wentylatora. Pod względem chłodzenia i kultury pracy jest to po prostu majstersztyk
Opublikowano 23 maja 20222 l 19 godzin temu, Czoperrr napisał: Blantman gra w same indyki 2D to mu się w szafce nie gotuje oj nie oczywiście przeszedłem kilka gier z gp jak life is strange true colors (ale też wymagająca graficznie gra) czy citizen sleeper. Jednak dużo gram gierek AAA które są wymagające dla konsoli. z ostatnich 2 miesięcy przykłady. Taki Eledn Ring zdarzało się 8-9 h jednego dnia konsola cichutka i nic się nie przegrzewa. A ile ja gierek na tym już skończyłem przez 1,5 roku między innymi dzięki gp ale też kupowaniu na premiere wielu wspaniałych pozycji.