Opublikowano 23 maja 20222 l No właśnie Elden Ring u mnie konsola cichutka, a zaczynała być wyraźnie słyszalna przy takim Guardians of Galaxy albo Hitman Trilogy.
Opublikowano 23 maja 20222 l W dniu 23.05.2022 o 06:49, Czoperrr napisał(a): No właśnie Elden Ring u mnie konsola cichutka, a zaczynała być wyraźnie słyszalna przy takim Guardians of Galaxy albo Hitman Trilogy. guardians też ukończone i było cicho a hitmana tylko chwile pograłem ale też nie słyszałem. Szczerze głośniejszy od xboxa jest switch oled jak gram w 13 sentinels xD a głośny nie jest albo mój komp jak gram w total wara (a też raczej cichutki jest). Xbox jest MEGA cichy i słyszę go TYLKO jak mam płyte w czytniku i instaluje z niej grę oraz przy starcie konsoli jak płyta jest w czytniku (chwile chodzi ta płyta)
Opublikowano 23 maja 20222 l Dlatego mnie to zastanawia co się u mnie zadziało. Wentylator zaczął chodzić na bardzo wysokich obrotach i szumił prawie jak mój PS4 Slim.
Opublikowano 23 maja 20222 l Sprawdzałeś, czy każdy wlot powietrza na spodzie i z tyłu konsoli jest drożny? Ewentualnie sama pasta zaczęła wysychać, MS fabrycznie daje jakąś woskową chujowiznę, która trzyma tyle o ile i do tego jeszcze nakładana jest niechlujnie. Jeśli nic innego nie pomoże to zostaje Ci albo odesłać na serwis jak jeszcze masz gwarancję albo oddać komuś, kto zrobi jej spa i podmieni tę stockową chujowiznę na coś lepszego. Możesz też sam próbować, ale SX jest o wiele mniej wdzięczny do rozbiórki niż One X.
Opublikowano 23 maja 20222 l wyslij na gware xd Ja raz przy jedi fallen order zacząłem słyszec jakis szum, a ze w grze byłem w jakim miejscu gdzie maszyny mogły go wydawac to zignorowałem przez chwilę. Potem patrzę, a na konsoli jest materialowa ściereczka, ktora zostawiam na noc i gotowałem konsole na szczescie od razu wszystko zaczelo wracac do normy, ale mocno mi cisnienie podskoczyło
Opublikowano 23 maja 20222 l Nie wysyłam do serwisu, nigdy więcej postawiłem wylotem na zewnątrz, wygląda śmiesznie ale działa
Opublikowano 23 maja 20222 l no to jak nie ma problemu teraz to konsola ma po prostu za malo miejsca na odprowadzanie ciepła. Pewnie ja gotowales przez miesiace az pasta wyschła xd
Opublikowano 23 maja 20222 l W dniu 23.05.2022 o 06:59, Czoperrr napisał(a): Dlatego mnie to zastanawia co się u mnie zadziało. Wentylator zaczął chodzić na bardzo wysokich obrotach i szumił prawie jak mój PS4 Slim. A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł.
Opublikowano 23 maja 20222 l W dniu 23.05.2022 o 07:12, messer88 napisał(a): A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł. znowu ja co chwila kupuje nowe konsole (czy pc) i xbox nie grymasi z tego powodu. Bo wie że zawsze do niego wracam.
Opublikowano 23 maja 20222 l W dniu 23.05.2022 o 07:12, messer88 napisał(a): A nie myślałeś czasem o zakupie ps5 ostatnio? Może Xbox to wyczuł. PS5 kupie jak wyjdzie Silent Hill od Kojimy Xbox all day long, kolejny growy sprzęt jaki zamówiłem to Steam Deck a na resztę wyjebane.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Nie tylko tutaj na forum ludzie mają problemy z premierowymi (?) konsolami. Na innym 3 inne osoby też mają problemy. Widocznie nie jest tak pięknie jak się wydawało i po roku zaczynają wychodzić niedoskonałości. Mogli podobni jak Sony wybrać ciekły metal zamiast zwykłej pasty.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l No mi też zaczęła głośniej chodzić przy Hitmanie, ale przestawiłem konsolę w inne miejsce i od tego czasu wiatraków nie słyszałem nawet po 10 godzinnej sesji. Być może te osoby także mają zbyt mało miejsca w okół konsoli albo nie dbają o konsolę i już im się zdążyły zakurzyć.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Miejsca jest aż nadto ale z tym kurzem to prawda. Urok posiadania dwóch kotów.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Moja premierówka nadal cichutka, stoi sobie na biurku i jakoś przesadnie o nią nie dbam. Od czasu do czasu wytrzeć ściereczką kurz z obudowy po całości i spokój.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Moja normalnie na podłodze koło szafki z telewizorem jak swego czasu PS3 FATson. Bardzo sporadycznie wycierana, a i tak znikoma ilość kurzu (bardziej kłaki do oleda ciągnie) Żaden inny sprzęt od premiery nie był u mnie tak cichy jak ta puszka Spencera, ż a d e n.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l to jak piszemy o swoich doświadczeniach to i ja napiszę, że mnie konsola, ponad półtorej roku od premiery dalej jest niesłyszalna gdy siedzę przed TV.
Opublikowano 6 czerwca 20222 l Konsola z racji swojej budowy jest dość podatna na łapanie kurzu. Jesli nie gramy, to dobrze jest coś położyć na górną kratkę wentylacyjną... jakieś pudełko z grą czy coś podobnego. Ważne tylko, aby nie była w tym czasie w instant on, bo wiatrak może dalej pracować i upalimy kloca na amen xD Ja staram się o konsolę dbać (zresztą jak o każdy inny sprzet) i chodzi cichutko jak w dniu premiery. No i warto też czasem posprzątać swoją norę, a nie tylko 2 razy w roku przed świętami Edytowane 6 czerwca 20222 l przez Michał102
Opublikowano 2 lipca 20222 l https://files.fm/f/gbvg7xm5h Dzień dobry! Mam nadzieję, że uzyskam od Was jakieś info. Przekopałem cały internet i nigdzie chociaż wzmianki o moim problemie. Otóż, przy uruchamianiu gry Children of Morta, podczas pierwszej cut scenki pojawiają się na ekranie czarne kwadraty. Wszystki widac na załaczonym filmie. Gram na konsoli xbox series s . Próbowałem już drugiego kabla HDMI i tv. Bez zmian. Teraz reinstal gry czy raczej konsola na gwarancje? Artefakty te pojawiają sie tylko w tej cut scence.
Opublikowano 2 lipca 20222 l W dniu 2.07.2022 o 14:59, Skuzik napisał(a): https://files.fm/f/gbvg7xm5h Dzień dobry! Mam nadzieję, że uzyskam od Was jakieś info. Przekopałem cały internet i nigdzie chociaż wzmianki o moim problemie. Otóż, przy uruchamianiu gry Children of Morta, podczas pierwszej cut scenki pojawiają się na ekranie czarne kwadraty. Wszystki widac na załaczonym filmie. Gram na konsoli xbox series s . Próbowałem już drugiego kabla HDMI i tv. Bez zmian. Teraz reinstal gry czy raczej konsola na gwarancje? Artefakty te pojawiają sie tylko w tej cut scence. Jeśli problem występuje tylko w jednej grze to raczej nie jest to wadliwa konsola.
Opublikowano 2 lipca 20222 l jeśli występuje to tylko w jednej grze i w dodatku tylko w czasie cutscenki to możliwe że to problem gry Ale takie artefakty są zazwyczaj sygnałem na to że GPU pada, a na to nic nie poradzisz. Możesz wtedy tylko czekać aż konsola całkiem padnie i wysłać ją na gwarancję. No ale póki to wystepuje tylko w jednej grze to bym się nie przejmował i po prostu grał dalej, możliwe że gra jest zwalona (ja na przykład miałem coś takiego w remasterach Mass Effecta w menu)
Opublikowano 2 lipca 20222 l Jeszcze wypróbuje reinstall i zobacze No i niestety... Reinstal nie pomógł
Opublikowano 15 lipca 20222 l Ostatnio na jakiejś grupie na facebooku widziałem post kolesia, który pokazał XSX w którym napęd mu "opadł". Pisał że konsola była w poziomie i po jakimś roku napę mu się jakby odkleił i opadł. Były tu na forum takie przypadki? Trochę się boję bo mój też cały czas na leżaka
Opublikowano 15 lipca 20222 l Od ponad roku użytkuję Xboxa poziomo i nic się nie odkleiło. Mój pierwszy egzemplarz miał problem z napędem, ale przestał czytać większośc płyt i to by było na tyle. Odklejenie się napędu to jakiś ewenement, nie wiem nawet jak miałoby się to stać skoro bebechy są tak ściśnięte. Edytowane 15 lipca 20222 l przez Czoperrr