Skocz do zawartości

Co meczysz obecnie na PSP

Featured Replies

Opublikowano

Ten remake jest dostepny w PS Plus Premium na duzych konsolach. Chcialem w sumie sprawdzic, ale ogralem ten nowszy remake z PS4, a wiec juz chyba nie ma sensu sie tak cofac, szczegolnie, ze ten remake z PSP to podobno najgorsza wersja Medievila. Medievil to jedna z tych gier, ktora dostala dwa remake’i z prawdziwego zdarzenia.

Edytowane przez Lukas_AT

• Odpowiedzi 903
  • Wyświetleń 149,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Nie widzę lepszego materiału na necro niż to, że ogrywam właśnie Medievil Resurrection.   Ta gra ma dla mnie szczególną wartość sentymentalną gdyż była pierwszą jaką otrzymałem z białym PSP

• MediEvil

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Długo robiłem przymiarki do tej gry, ale że wyjechałem do babci gdzie nie mam innych konsol to wiedziałem, że przysiądę w końcu do Metal Gear Solid: Portable Ops     Dzięki serii

Opublikowano

Ten z psp niestety bardzo słabiutki, tylko największym fanom bym to polecił

Opublikowano

Jeżeli coś nie oddaje klimatu oryginału, to prędzej remake, a raczej reimagine z psp, bo to złagodzona wersja niczym kreskówki z sobotnich poranków.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Długo robiłem przymiarki do tej gry, ale że wyjechałem do babci gdzie nie mam innych konsol to wiedziałem, że przysiądę w końcu do Metal Gear Solid: Portable Ops

IMG_8220.thumb.jpeg.3df5798651f28e872c9647ff5c954057.jpeg

Dzięki serii Silent Hill i Castlevania przez lata uważałem Konami za najlepszego developera na rynku. Naturalnie ciekawy byłem więc przygód Snake’a i próbowałem na różne sposoby tę serię ugryźć - pierwszą z nią styczność miałem na GBC w postaci MGS, na PSP spróbowałem Metal Gear Ac!d, a PS2 zdobyłem kiedy miałem już PS360, ale z powodów różnych żadnej nie skończyłem.

IMG_8223.thumb.jpeg.1f48c7f1d4db41a546a9c8d666d9a4c1.jpeg

Na razie udało mi się ukończyć kilka krótkich misji, łącznie niecałe 2h z których mam dość mieszane uczucia - o ile klimat, intryga i same dialogi to naprawdę porządne kino akcji, a krótkie misje dają frajdę i wciągają tak sterowanie w tej grze to katorga. Ja rozumiem, że brak drugiej gałki i musiały być tutaj robione fikołki do

przodu w tył, ale kuuuurwa, przenoszenie kamery za plecy robi się podnosząc broń, ale żeby obracać nią swobodnie należy korzystać z krzyżaka. X sprawia, że Snake kuca, ale przy poruszaniu gałką zaczyna pełzać, ponowne wciśnięcie X sprawia, że podnosi się on na kolana, ale żeby wstać całkowicie to z pełzania przytrzymujesz X, a z pozycji na klęczki wystarczy raz X nacisnąć. Wrogowie nie sa zbyt bystrzy, wiec wiec częściej walczę z kamerą niż nimi. :/ 

Wiecie, to nie jest słaba czy nieinteresująca gra, wręcz przeciwnie, ale na chwilę obecną płaciłbym złotem żeby w to miejsce zagrać w Ac!d na które patrzę z utęsknieniem. Mimo wszystko na razie mam to i mam nadzieję, że gra mi te trudny wynagrodzić.