Opublikowano 10 marca 200916 l W tym temacie mozna oceniac dodatkowe kawalki do Rock Banda. Czy sie fajnie gra, poziom trudnosci na dane instrumenty etc. Do tego mozna zapowiedzi nowosci wrzucac.
Opublikowano 10 marca 200916 l http://www.youtube.com/user/corporalgregg2 - CG wrzucił już nowe DLC z gitary dzisiejsze.
Opublikowano 10 marca 200916 l Offspring fajny jak zwykle.I jak zwykle ciezko sie gra zwlaszcza All i Want.REM z kolei dobrze sie prezentuje na chwile wytchnienia
Opublikowano 10 marca 200916 l Tyle jest fajnych rzeczy, ale nie ma pieniędzy na punkty, które zresztą są strasznie teraz drogie. Jedyne DLC jakie mam to Metallica Pack, Number of the Beast cover i Are You Dead Yet? :<
Opublikowano 11 marca 200916 l Jestem po dosłownie młóceniu przez 6h kilkunastu kawałków które dziś zassałem i nie mogę się nimi nacieszyć. Wrażenia spisywane z roli gitarzysty/bassisty. Boston Pack - ze słuchu (i wcześniejszej gry, hi Pafeu!) podobał mi się tylko More Than a Feeling, mając na koncie dużo punktów "zaryzykowałem" i nie żałuję, wespół z Rushem to dwa najlepsze zestawy jak dla mnie. W szczególności przypadło mi do gustu Smokin, chce się podgłośnić sprzęt i poczuć się jak na prawdziwym koncercie. Świetne riffy, każdy utwór zawiera ciekawe solo z wymagającymi przejściami, a nie jest też tak trudny jak Caprici di Diablo, żeby średni gracze mogli się zniechęcić, da się przejść... Na potwierdzenie tego powiem, że na RBDLC.com wszystkie piosenki zajmują czołowe lokaty w top ocen użytkowników. Rush Album - Rush, rush i jesszcze raz Rush. Jeśli nie podzielasz mojego entuzjazmu, to szukasz zupełnie innych tytułów dla tej gry niż ja, obowiązkowy set dla gitarzysty, basisty i perki. Świetne Red Barcheta, Limelight, Tom Sawyer, Camera Eye, inne również nie odstają, normalnie riffy tak słodkie, że miód w uszach:P I nieśmiertelny YYZ z Guitar Hero 2! R.E.M. - Losing My Religion - jak tylko usłyszałem pierwsze brzdąknięcia leada to na moim pysku wymalował się duży banan a te 160 ms points uznałem za bezcenne, tą piosenkę można grać na trzeźwo, po pijaku, na kacu, samemu, w bandzie, a zawsze jest swojsko, łatwa i przyjemna, pełny chill out. Offspring - Pretty Fly (For a White Guy) i Kids Aren't All Right - Pierwszy za prosty, ale daje dużo frajdy grany w bandzie, sam chwytam wtedy za mikrofon "Giwet to mi bejbi! Aha Aha!" natomiast nowe DLC Offspringa to najlepiej zrobiony ich utwór do tej gry i możliwe że najlepszy kawałek punkowy (z tego co miałem okazję ograć sam). Jimmy Eat World Pack 01 - spory zawód jeśli chodzi o grę na gitarach, nic specjalnego, tutaj podwójny chwyt, tu potrójny, wszystko w powtarzalnych nudnych schematach, na dobrą sprawę w grze najbardziej docenić można perkę, która nieźle pracuje (o czym mogę tylko mówić hipotetycznie bo drumsów nie posiadam), no i wokal był niezły, choć wiem, że większość z Nas w ogóle nie bierze mica/headseta do ręki (ja tam nawet lubię 8) ) Mr. Brightside - The Killers - "bardzo lubię When You Were Young Killersów", jeśli to zdanie mówi prawdę o Twoich wrażeniach odnośnie utworu Killersów to ściągaj Mr. BrightSide'a. Bardzo, bardzo podobne utwory, Brightside nieco trudniejszy, ale nie wymaga wielkich umiejętności by go ukonczyc. Queens of The Stone Age - Little Sister i 3's & 7's - równie genialne jak "Go with the Flow", rock w najlepszym wydaniu, gitarzyści poczują się jak w raju, a bassiści też nie mają czasu na nudę Roy Orbison - Oh, Pretty Woman - za(pipi)iste do grania dla polewy i rozluźnienia, że o żywym zainteresowaniu skąd rodziny "takie coś" (czytać normalna muzyka wg starszego pokolenia ) wzięło się nagle w mojej grze Stevie Ray Vaughan - Testify - nie mylić z Testify RATMa:), przesłuchałem wszystkie utworki Vaughana w samplach i chciałem spróbować jednego, Testify najbardziej przypadł mi do ucha, a teraz nie pozostało mi nic innego jak czekać na nowe punkty i zassać cały album! Utwór jest wspaniały, nie posiada wprawdzie wokalu, ale gitara i bass to pierwsza liga wśród ścieżek dźwiękowych, coś czuje, że nieprędko zobaczymy tutaj FC z tym utworem (chodzi o ludzi z forum;]) Na razie wypłakałem 4*, ale utwór jest wart tych 160 MSP:) Gorąco polecam dla gitarzystów. Ciężko mi wskazać najlepsze piosenki z moich nowości, ale jak ktoś ma mało pkt MS to polecam zainwestować w coś z Bostonu (More Than a Feeling np) + coś z Rusha + Kids Aren't Allright z Losing My Religion, te dwa single to po prostu strzały w dziesiątkę ^_^ A Jimmy Eat World, polecam tylko dla fanów i ludzi z nadmiarem MS pkt. pozdro! Edytowane 11 marca 200916 l przez Zimol
Opublikowano 11 marca 200916 l Autor Zimol swietny tekst, aczkolwiek wkurzajacy bo mam kase na kids i rem, a smaka na boston i rush mi cholernego narobiles a kiedy w koncu the who kupie wole nie myslec...
Opublikowano 12 marca 200916 l Zimol swietny tekst, aczkolwiek wkurzajacy bo mam kase na kids i rem, a smaka na boston i rush mi cholernego narobiles a kiedy w koncu the who kupie wole nie myslec... Wszystkie podane powyżej piosenki kosztowały mnie 3800 MSP (w tym Behind Blue Eyes właśnie kapeli The Who o którym zapomniałem, ale tą piosenkę ograłem sobie już dawnego na chacie u Uznego + My Hero Foo Fighters, nic nie poradzę że mam słabość do niektórych ich utworów ), kolejne 400 wydałem na zrzucenie piosenek z RB1 na dysk. Mało tego, po napisaniu tego posta zrobiłem sobie całościowy przegląd wszystkich utworów z DLC i aby czuć się w pełni nasyconym potrzebuje około 5500 MS pointów (to 37 utworów wyjdzie) przy czym nie wliczam w to albumu Raya Vaughana i nie przesłuchałem jeszcze za dobrze części metalowej, tak po macoszemu, a myślę, że i coś z megadetha i judas priest też wpadnie z czasem ^_^ ile ja będę musiał robić na te punkty, mamusiu^^ EDIT. Wiesz jak wolisz Won't Get Fooled Again to łykaj The Who, jak Foreplay/Longtime lub Tom Sawyera, to łap tamte. Też miałem chętkę na The Who, ale planuje jeszcze oprócz Behinda Blue Eyes doładować z 2 piosenki, bo nie jestem jakimś fanem, wolę inne kapele. Przy buszowaniu przez bibliotekę utworów, natrafiłem na SIXX:A.M. - Life is Beautiful, wydaje mi się być to perełką dla bassistów, może mi się wydaje, może ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami, tekst jest trochę emo ale bass jest mistrzowski, a reszta bandu trzyma solidny poziom. Tak pisze na słuch, bo grać nie grałem, szukam właśnie oświecenia. A co do Bostonu, to dodam, że im więcej gram te piosenki tym bardziej mi się podobają, takie uczucie miałem z Freebirdem, YYZ i Sweet Child O'mine w Guitar Hero 2. Edytowane 12 marca 200916 l przez Zimol
Opublikowano 12 marca 200916 l Przy buszowaniu przez bibliotekę utworów, natrafiłem na SIXX:A.M. - Life is Beautiful, wydaje mi się być to perełką dla bassistów, może mi się wydaje, może ktoś ma i mógłby się podzielić wrażeniami, tekst jest trochę emo ale bass jest mistrzowski, a reszta bandu trzyma solidny poziom. Tak pisze na słuch, bo grać nie grałem, szukam właśnie oświecenia. http://www.youtube.com/watch?v=MNlymBh91Ms A co do DLC, niedługo sam napisze co polecam, bo w większość grałem, ale tylko gitarę, jak grałem jeszcze w FoFa.
Opublikowano 29 marca 200916 l DLC 31 Marzec '09 Von Bodies - C'mon C'mon - swietnie, imo must have ; ) Journey- Don't Stop Believing Glasvegas - Geraldine - fajna nuta, szkoda ze z tego co slysze to raczej bedzie prosty dlc =( Pat Benatar- Heartbreaker SpongeBob SquarePants - I Can't Keep My Eyes Off of You SpongeBob SquarePants - The Best Day Ever SpongeBob SquarePants - Where's Gary? WTF?! Edytowane 29 marca 200916 l przez Redmitsu
Opublikowano 30 marca 200916 l Nie ma Blog27 Ale żal!!!!!!!!oneoneonejedenjedenjeden A serio mówiąc możę być, a to SpongeBob to ukłon w stronę 4 latków grających w RB i tyle.
Opublikowano 30 marca 200916 l Jestem na swiezo po zagraniu calego albumu pearl jama, w 2 slowach, korwa niszczenie. Jesli gracie na gitarce to polecam przyciszyc wokal o 2 oczka bowiem zdarza sie ze zaglusza gitare i nie slychac co sie gra.
Opublikowano 30 marca 200916 l Ja zainwestowałem swoje resztki właśnie w Losing my religion i szczerze polecam i jedyna rzecz, która mi się nie podoba to po prostu to, że jest ta piosenka za łatwa :o. Jeszcze muszę 1600 pkt dokupić, żeby kupić Offspringa jedną piosenkę i coś Megadeth/Judas Priests . BTW. Ile kosztuje cała płyta Judas/Megadeth? Edytowane 30 marca 200916 l przez marcin0903
Opublikowano 30 marca 200916 l Przeglądając dzisiaj marketplace stwierdziłem, że naprawdę muszę kupić te 4200MSP. Przecież do RB można zassać całe "The Colour And The Shape", paczkę QotSA, paczkę The Killers, "Ten" Pearl Jamu i pojedyncze kawałki jak choćby "Losing My Religion"... A nurtuje mnie ciągle jedna sprawa- czy jest możliwość kupienia pojedynczych kawałków z Death Magnetic? (chyba nie ma, ale upewnić się mogę )
Opublikowano 1 kwietnia 200916 l Rozumiem, że Twoja stara ma pierożka, ale jest pierogiem? Tego nie potrafię pojąć. BTW. Mam internet, chce ktoś się jutro zmierzyć na XBL w RB2?