Opublikowano 29 czerwca 201311 l Witam. Mam zamiar zagrac w W2. W jedynke na Piecu nie grałem. Czy jest ona powiazana fabularnie z W2. Czy koniecznie musze skonczyc W1? Pozdro dzieki
Opublikowano 29 czerwca 201311 l Nie musisz, historie są zupełnie odrębne i tak naprawdę w niewielkim stopniu ze sobą powiązane.
Opublikowano 29 czerwca 201311 l Co? Przecież Wiedźminy to trylogia i są ze sobą bardzo powiązane. Żeby nie spoilerować, powiem tylko, że wszystkie trzy części mają/będą miały jedną główną linię fabularną. Na PC save z jedynki kształtuje w pewnej mierze świat, który zostajemy w dwójce. Bez znajomości pierwszej części (ba, bez znajomości książek) stracisz bardzo dużo.
Opublikowano 31 lipca 201311 l Obie są kozackie dlatego lepiej zdaj się na swój osobisty wybór.Jednak przy ścieżce Rocha trochę lepiej się bawiłem ale to pewnie przez to że było to moje pierwsze przejście.
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Musowo należy zrobić i jedną, i drugą Też jako pierwszą zrobiłem ścieżkę Rocha.
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Jak pisza koledzy wyzej, najlepiej zaliczyc obie Mnie osobiscie bardziej podobala sie sciezka Iorvetha.
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Iorwethowa ścieżka jest IMO nieznacznie lepsza - bardzo dużo obcujemy w niej z nieludźmi, a jak wiadomo z sagi, jak krasnolud czasem coś pie.rdolnie to można nogawki pomoczyć U Roche'a wszystko jest trochę poważniejsze, jakby posępniejsze. Skończ obydwie, bo dopiero wtedy możesz sobie wyrobić zdanie o fabule - konflikt masz pokazany zarówno z jednej, jak i z drugiej strony.
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Na fali poteznego hype'u, ktory wywolala u mnie zapowiedz Wiedzmina 3, ponownie przechodze dwojke. Dwukrotnie przechodzilem ja po stronie Iorvetha (weird shit, isn't it?), ale teraz dla odmiany trzymam sie z Rochem. Musze stwierdzic, ze podoba mi sie klimat teorii spisku w tym akcie panujacy ale chyba wolalem Vergen od obozu Henselta... Tam jest fantastyczny klimat krasnoludzkiego miasta. Z jego zajefajna karczma pelna krasnoludów. . Acha, jestem strasznie zawiedziony tym, ze Dark Mode nie stanowi praktycznie wyzwania. Byl slownie JEDEN moment w ktorym musialem sie zdenerwowac, a dokladnie Odwieczna Bitwa jak pierwszy raz wchodzimy w ducha Kedwenczyka. Typ nie potrafil nic i tutaj trzeba bylo sie troche przestawic. Poza tym zadnego problemu nie mam z niczym. Edytowane 1 sierpnia 201311 l przez Voytec
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Klimat rzeczywiście mi też bardziej odpowiada na ścieżce Iorvetha. Jest po prostu jakoś tak weselej i wg mnie zadania poboczne oryginalniejsze. poza tym, zwiedzanie zakamarków miasta i pobliskich lasów > łażenie po szarym i smętnym obozie Henselta.
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Odkopanie tematu spowodowało u mnie chęć kolejnego wcielenia się w Geralta, tym razem na mrocznym poziomie trudności
Opublikowano 2 sierpnia 201311 l Gra bardzo dobra, klimat, fabula, dialogi pyszne. Polska gra i polskie audio brzmi tu naprawde swojsko, pierwszy raz doswiadczylem czegos takiego. System walki z poczatku mnie troche zniechecil ale to raczej udana hybryda zrecznosciowki i rpg. Wlasnie zaczalem druga plyte i poki co najwieksze pretensje mam do (pipi)owych map i markerow, ktore sie na nich pojawiaja, pare razy szukalem celu niczym dziecko we mgle i doznalem sporo frustracji. Grafa ok ale lepszy od niej jest sam projekt i wizja lokacji i postaci. Kiedys czytalem troche sagi, w pierwsza czesc gry nie gralem i wbitke i tak mam przednia.
Opublikowano 3 sierpnia 201311 l Dialogi i sytuacje w tej grze niszczą, z ciekawości sprawdziłem też angielski dubbing. O ile głos Geralta jest w miare jeszcze ok, to inne postacie a szczegolnie "zwykłe" zasysaja, dialogi też są mniej wulgarne. Dla porównania, mistrzowski quest z pijanym odrinem wersja Ang i Pol.
Opublikowano 3 sierpnia 201311 l Autor Dobre. Super jest też dialog z Zyvikiem na temat bitwy.Swoją drogą to jest idealny przykład tego, że nie tylko u nas nie są w stanie zrobić dubbingu, który będzie lepszy od oryginału.
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Macie racje, polski dubbing jest lepszy od angielskiego ale musze powiedziec, ze jak teraz gram po angielsku to pasuje mi ten wszechobecny angielski akcent.
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Autor Macie racje, polski dubbing jest lepszy od angielskiego ale musze powiedziec, ze jak teraz gram po angielsku to pasuje mi ten wszechobecny angielski akcent. Mi wręcz przeciwnie. W2 i Metro LL to jedyne gry w których nie cierpię angielskiego dub.
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l W2 jest ok, ale w Metrze tez gralem po rosyjsku, bo angielski wypada slabo ;]
Opublikowano 5 sierpnia 201311 l Autor W2 jest ok, ale w Metrze tez gralem po rosyjsku, bo angielski wypada slabo ;] Słabo, to mało powiedziane.
Opublikowano 10 sierpnia 201311 l Czy w ścieżce Iorwetha jest jakiś sposób, żeby otworzyć piwnicę pod chatą na klifie koło obozu Henselta?
Opublikowano 11 sierpnia 201311 l Czy w ścieżce Iorwetha jest jakiś sposób, żeby otworzyć piwnicę pod chatą na klifie koło obozu Henselta? Znakiem Aard obok domku musisz rozwalić beczki i przejscie znajduje sie pod nimi.
Opublikowano 11 sierpnia 201311 l No to wiem, ale jest zamknięte... Ok, to kolejny z litanii wkurwiających bugów wersji na xboxa. Komuś udało się wykonać zadanie "Sprzed stuleci" na ścieżce Iorwetha na iksie? Edytowane 11 sierpnia 201311 l przez golab
Opublikowano 11 sierpnia 201311 l Z tego co pamiętam to jest zadanie z sukubem, to piwnica stanie otworem dopiero w pewnej części questa. A nie! poyebało mi się, ta piwnica jest przy krasnoludzkim mieście...a tamtej piwniczki nie pamiętam. Edytowane 11 sierpnia 201311 l przez Kondeer
Opublikowano 11 sierpnia 201311 l Jak to jest z drugą płytą, mam zainstalowaną tylko pierwszą, przy drugiej nie mam takiej opcji, czy jak odinstaluje pierwszą płytę to będę mógł zainstalować drugą?
Opublikowano 12 sierpnia 201311 l Ja zrobiłem to tak, że zainstalowałem pierwszą, przeszedłem, potem zainstalowałem drugą, a pierwszą wywaliłem. Ale jak to nie masz takiej opcji? Możesz mieć dwie płyty naraz zainstalowane przecież.