Opublikowano 20 stycznia 201114 l Ta gra to po prostu LBP 1.5. Pare drobnych zmian. Nie zauwazylem nic czego nie moznaby bylo dodac patchem. Mamy ten sam silnik, taka sama grafe... dodano wiecej opcji tworzenia leveli i dodano pare nowych gadzetow. Moim zdaniem ta gra w ogole nie powinna sie ukazac. Do tego Sony kasuje pelna cene za ten tytul. Nie podoba mi sie to i uwazam, ze gry takie jak wlasnie LBP nie powinny sie ukazywac czesciej niz raz na generacje. MM ma naprawde fajne pomysly i szkoda, ze nie zastosowalo ich w tworzeniu nowego IP. Poszli na latwizne i tyle. Ale co oceniasz, Story mode? Jeżeli tak to się zgadzam, ale w LBP2 chodzi głównie o plansze stworzone przez graczy. Nikt mi nie powie, że gry stworzone w becie mogły się bez problemu pojawić w jedynce. Pod tym względem skok jakościowy jest duży. PS. Levele z bety są dostępne? Czy może tylko te z jedynki? Wiesz i oto mi chodzi... to jest jak z grami. Jeden deweloper powie, ze konsole nie maja juz mocy, a drugi powie ze wystarczy byc kreatywnym. Na pewnoe z lbp mozna bylo jeszcze duzo wyciagnac i nie uwazam, zeby konieczne bylo wypuszczanie dwojki z nowymi opcjami. Jedyne co tlumaczy to dodana obsluga move, ale obsuga move moglaby byc dodana w jedynce. Jasne, mogli wydac dwojke, mogli tez rozbudowywac jedynke i zrobic z niej mmo bo idealnie sie na to nadaje... ale mogli tez zebrac swoje pomysly do wora i zrobic nowa gre - nowe ip, a z premiera dwojki lbp jeszcze poczekac, w przypadku takiej gry 2 lata przerwy to maly okres czasu.
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Okładka wersji kolekcjonerskiej jest genialna. Ps. Zeratul - nie chcesz pozbyć się fantów z edycji kolekcjonerskiej ?
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Okładka wersji kolekcjonerskiej jest genialna. Ps. Zeratul - nie chcesz pozbyć się fantów z edycji kolekcjonerskiej ? Zgadza się, po zdjęciu plastikowego etui prezentuje się za(pipi)ongo. Niestety, CoATI, suwak nie otwiera się, ale metalbox robi dobre wrażenie. Po ograniu kilku poziomów z rodzinką widzę, że nowe gadżety (linka, rękawice) fajnie urozmaiciły rozgrywkę, kupa śmiechu. Pierwsze poziomy wydają mi się trudniejsze niż początek jedynki, patrzę na nie w kontekście prezentowania gry znajomym, często mającym pierwszy raz pada w rękach, widzę, że teraz mieliby trudniej. Dymki z informacjami wyskakują w nieszczęśliwych momentach,często gdy coś kombinujemy lub jesteśmy w wyskoku. Informacje z dymków powinny być czytane, teraz jest tak, że pojawia się dymek z tekstem a Fronczewski do tego mówi swoje "uga buga łaka łaka". No litości. Powinniśmy dostać "pełniejszą" lokalizację. To miało sens w jedynce kiedy nie było przerywników fabularnych. Przeglądarka poziomów została usprawniona, chciałbym tylko wyraźną informację o poziomach robionych pod LBP2. Wiem, że w najbliższym czasie gra będzie u mnie w domu rządzić, i to nie tylko z tego powodu, że jest to jedna z niewielu gier którą chce masterować moja Pani :]]] EDIT Ocena Majka w nowym PSX 9 (grafika 8, dźwięk 7, fun 10) Edytowane 20 stycznia 201114 l przez Pryxfus
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Kurde, nie znam drugiej takiej gry, nastawionej na tryb spoleczniosciowy. LittleBigMap jest swietne Halo Wiedzialem, ze zaraz jak to napisze to pojawi sie w odpowiedzi Halo. Moglem napisac, ze nie ma drugiej takiej gry na PS3. Dymki z informacjami wyskakują w nieszczęśliwych momentach,często gdy coś kombinujemy lub jesteśmy w wyskoku. Informacje z dymków powinny być czytane, teraz jest tak, że pojawia się dymek z tekstem a Fronczewski do tego mówi swoje "uga buga łaka łaka". No litości. Powinniśmy dostać "pełniejszą" lokalizację. To miało sens w jedynce kiedy nie było przerywników fabularnych. Cholera, dokladnie. Na razie to jest jedna rzecz, ktora mnie strasznie irytuje. Najpierw jest scenka i pelne dialogi (btw czy do takiej gry jest ktos lepszy od Fronczewskiego? Pasuje genialnie.) a potem, kiedy zaczyna sie level to znowu wraca ta glupota z jedynki i ten piep.rzony belkot. Na razie irytuje mnie to niesamowicie. Edytowane 20 stycznia 201114 l przez VoytecCFC
Opublikowano 20 stycznia 201114 l A ja mam pytanie odnośnie polskiej edycji limitowanej, oprócz steelboxa i dlc nic więcej nie ma? A co to dokładnie za dlc?
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Polska limitka = inna okładka, steelbox, kod na ciuszki dla szmaciaka i avatary do konta PSN. Lekki żal w porównaniu z amerykańską kolekcjonerką. Edytowane 20 stycznia 201114 l przez Pryxfus
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Europejska limitka = inna okładka, steelbox, kod na ciuszki dla szmaciaka i avatary do konta PSN. Lekki żal w porównaniu z amerykańską kolekcjonerką.
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Polska limitka = inna okładka, steelbox, kod na ciuszki dla szmaciaka i avatary do konta PSN. Lekki żal w porównaniu z amerykańską kolekcjonerką. Lekki? Ja dalej nie mogę odżałować, przeżyć i przede wszystkim zrozumieć czemu SCEP tak zwaliło sprawę ;/. Btw a jak z dlc z jedynki działa bez problemu? Edytowane 20 stycznia 201114 l przez SłupekPL
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Z tym lekkim żalem, miała być ironia Grałem w jakiś level z wodą i pistolecikiem, więc działa. Ale nie grałem w piratów czy metala z poziomu LBP2. Edytowane 20 stycznia 201114 l przez Pryxfus
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Z tym DLC troche dziwna sprawa. Na poczatku przenosi sie profil, ok. Wszystkie DLC z jedynki mam w dwojce, wiec Piraci z Karaibow i Metal Gear Solid sa obecne. Z ta jedna roznica, ze jak chce w nie zagrac, to od nowa musze je przechodzic i zbierac materialy, ubrania itd. To troche nieprzemyslane. Dziwne jest to ze stroje z MGS mam od razu dostepne, a tego malego kanibala z Piratow musze od nowa zebrac. Moze jakis blad, ktory poprawia w patchu. Niewazne, gra jest na tyle miodna, ze o tym nie mysle i nie chce mi sie przechodzi PzK. W przerwie miedzy poziomami z singla, wskoczylem na chwile do multi. Pierwszy level z najwyzej ocenianych wystarczyl, zeby opadla mi szczena. Fuck, co ludzie potrafia zrobic. Wydaje mi sie, ze to poprzechodzily rzeczy z bety, bo od premiery minelo malo czasu, zeby takie levele powstawaly. Damn.
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Ja kanibala miałem od razu, zauważyłem go jak przeglądałem swoje stroje
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Gra online z innymi graczami chodzi plynnie ? Dla tych, ktorzy nie kupili limitki, a chcieliby pluszaka, badz jego figurke, polecam sklep Toys For Boys. Na zdjeciach figurki wygladaja o wiele slabiej niz w rzeczywistosci, nie mowiac juz o tym, ze wersja Sackboya zdenerwowana, mimo , ze wykonana z plastiku jest dla mnie ladniejsza niz wersja pluszowa...! Dzisiaj przechodziłem koło sklepu - cena 49 zl, wiec nie moglem sie powstrzymac! Edytowane 20 stycznia 201114 l przez easye
Opublikowano 20 stycznia 201114 l Właśnie o to w tym wszystkim chodzi. Sackboy to pluszak i mnie osobiscie nie interesuja jego plastikowe podrobki. Ten z limitki moze ma troche dziwna glowe, ale jest z wloczki, miekki i mozna bo posadzic w kazdej pozycji. Edytowane 20 stycznia 201114 l przez VoytecCFC
Opublikowano 20 stycznia 201114 l No tak, mi sie osobiscie mniej podoba, wlasnie przez to, ze nawet nie jest podobny, nie zmusisz go do siedzenia i w ogole musi o cos sie opierac... Ale jak juz chcesz Wojtku Pluszaka, to trzymaj: http://www.toys4boys.pl/Figurka-Sackboy-item2367.html http://www.bigboystoys.pl/item771__Pluszowy_Sackboy.html Edytowane 20 stycznia 201114 l przez easye
Opublikowano 21 stycznia 201114 l ten pierwszy link to plastik a drugi to towar niedostepny. zreszta to nie to samo kupic osobno sackboya a kupic go odrazu fajnie z limitką.
Opublikowano 21 stycznia 201114 l W recenzjach piszą o kilku godzinach, ale to raczej speed run. Tak jak w jedynce, żeby przejść cały poziom na 100 % potrzeba od kilkunastu do kilkudziesięciu minut. Do tego dochodzą plansze dodatkowe, nie pchające wątku do przodu. Ale może najlepiej, ile trwa przejście Little Big Planet 2, odpowie Cie Kevin Butler: http://www.youtube.com/watch?v=hqh4-VP1LJ0
Opublikowano 21 stycznia 201114 l No tak, mi sie osobiscie mniej podoba, wlasnie przez to, ze nawet nie jest podobny, nie zmusisz go do siedzenia i w ogole musi o cos sie opierac... Ale jak juz chcesz Wojtku Pluszaka, to trzymaj: http://www.toys4boys.pl/Figurka-Sackboy-item2367.html http://www.bigboystoys.pl/item771__Pluszowy_Sackboy.html Kurde, mimo iż nie zgadza się to z moimi przekonaniami to ten pierwszy, mimo że plastikowy, wygląda rewelacyjnie. W 100% oddaje to jak Sackboy tudziez Szmaciak wygląda. na ile starcza singiel? A z 5 godzin. To speedrun jak Pryxfus zauwazyl, polegajacy na zaznajomieniu sie z nowosciami. W jedynce singiel byl dluzszy.
Opublikowano 21 stycznia 201114 l W pierwszym linku jest takze pluszowy, ale musicie poczekac na dostawe. Ja mam wlasnie tego plastikowego i na zywo wyglada jeszcze lepiej. Jedynie afro wersja wyglada slabo, polecam zlosnika !
Opublikowano 21 stycznia 201114 l Podobno w PSX-ie piszą, że singiel to 3-4 godziny :o. Skoro gra nastawiona jest na spolecznosc i mapy sciagane z neta to o dlugosc singla w ogole bym sie nie martwil
Opublikowano 21 stycznia 201114 l LBP2 - The History of Videogames: http://www.youtube.com/watch?v=5YnrAWGOgFw&feature=player_embedded#! Zajebisty trailer Edytowane 21 stycznia 201114 l przez SzczurekPB
Opublikowano 21 stycznia 201114 l Podobno w PSX-ie piszą, że singiel to 3-4 godziny :o. Skoro gra nastawiona jest na spolecznosc i mapy sciagane z neta to o dlugosc singla w ogole bym sie nie martwil Tak, a następnym razem singla w ogóle nie będzie, bo każdy sam może go sobie stworzyć. Żadne to wytłumaczenie, jest na pewno masa ludzi, którzy kupią grę, skończą co jest i nic nie będą z netu ściągać. W tym wypadku 3-4h to porażka.
Opublikowano 21 stycznia 201114 l LBP2 - The History of Videogames: http://www.youtube.com/watch?v=5YnrAWGOgFw&feature=player_embedded#! Zajebisty trailer Tak, ta gra jest tak zaje.bi.sta. Mam za sobą pierwszą sesje z LBP2. Z przymusu skończyłem pierwszy świat aby odblokować online. Wszystko wygląda lepiej, ładniej, jest bardziej rozbudowane. Mowa o samych levelach jak i całym menu po którym się poruszamy. Widać, że ta społeczność żyje, dużo ludzi na serwerach, ciągle nowe levele, komentarze, recenzje, zdjęcia. To dopiero pierwsze dni życia tej gry, a już nie brakuje bardzo dobrych plansz. Ogólnie jestem pod WIELKIM wrażeniem.
Opublikowano 21 stycznia 201114 l LBP2 - The History of Videogames: http://www.youtube.com/watch?v=5YnrAWGOgFw&feature=player_embedded#! Zajebisty trailer Trailer równie genialny jak sama gra. Obok debut trailera dwojki to najlepszy zwiastun jaki powstal, zwiazany z LBP Edytowane 21 stycznia 201114 l przez VoytecCFC