Opublikowano 22 marca 201510 l Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy, że gotowane ziemniaki są zdrowsze i lepsze od białego ryżu. W ogóle, utarł się trochę w społeczeństwie mit, że ziemniaki tuczą i są niezdrowe. Dokładnie. ja teraz jade na ziemniorach bo mają mało kalorii a dobrze zapychają kiedy to mówie normalnym smiertelnikom, to ło matko ziemniaki przeciez one tuczą. Chociaz w wielu przypadkach jest tak jak pisze plugawy ze polewaja je tłuszczem. Ale ogólnie to ziemniaki sa jednym z niedocenianych produktów przez marketing zachodni na korzysc ryżu. To samo jest z oliwą i olejem rzepakowym Dokladnie, tanie i dobre. takie świeże ziemniaczki, cycek i mizeria to tylko wpieŗdalać Ja pier.dole jak ja bym zjadł taki wiejski obiadek z ziemniorami i mizerią .
Opublikowano 22 marca 201510 l Mojej teściowej nie przetłumaczysz, że mizerię można zrobić z jogurtem naturalnym, albo greckim. Tylko śmietana 18%. Złota kobieta i pysznie gotuje, ale nie da zmienić sobie nawyków.
Opublikowano 24 marca 201510 l masło orzechowe ostrovit, dobra cena, ktoś próbował? http://allegro.pl/ostrovit-maslo-orzechowe-95-1000-mega-promocja-i5114667068.html chyba zamówię. jest jeszcze takie, ale drożej wychodzi za 1kg http://allegro.pl/maslo-orzechowe-bez-soli-i-cukru-100-orzechow-i5176542625.html
Opublikowano 25 marca 201510 l Było na zawodach,ale konsystencja mnie odrzuciła,no i fakt ze lubię gryźć orzechy
Opublikowano 25 marca 201510 l aha, bo mialem ostatnio takie i było mega: tylko 40 zł kosztuje, troche sporo.
Opublikowano 25 marca 201510 l Ja tam Banny wziąłbym. Firma jest ok a cena faktycznie zachęca, więc dużo nie stracisz i na pewno zjesz
Opublikowano 25 marca 201510 l racja, kupię. Bo inaczej kupowałbym znowu masło z felixa, które nie jest zbyt wartościowe.
Opublikowano 25 marca 201510 l Teraz w Netto jest jakieś masło za 7 zł, ale składu jeszcze nie widziałem.
Opublikowano 25 marca 201510 l Ale ja po prostu nie lubię śmietany w takiej postaci, obrzydza mnie. Pjona, ja też tylko z jogurtem naturalnym. Zupy też zamiast śmietany zabielam jogurtem, jakoś tak mi bardziej smakuje. ;]
Opublikowano 25 marca 201510 l Piłem dziś pierwszy raz ten jogurt proteinowy Bakoma. Bardzo dobry, gęsty, nie zalatuje tak mocno cukrem jak większość pitnych jogurtów.
Opublikowano 26 marca 201510 l Lubicie Guacamole? Zayebiste to jest do surowych warzyw jak przekąska, albo dodatek do czegoś, np jajek sadzonych.
Opublikowano 26 marca 201510 l Ja tam dziś bezy zrobiłem , mimo że bardziej konsystencją przypominały ciasto biszkoptowe były zayebiste. Porobił bym jakieś ciasteczka owsiane ale to już sporo roboty
Opublikowano 26 marca 201510 l Ja zrobiłem mufiny z płatków owsianych.Najpierw je sparzyłem wrzątkiem,dodałem jagody goji,sezam,słonecznik,ksylitol,odżywkę białkową i dodałem 2 jajka by to się lepiej skleiło.Włożyłem w formę do mufin i po 10 min miałem 12 takich cudeniek na cały dzień
Opublikowano 27 marca 201510 l Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych
Opublikowano 27 marca 201510 l Smakują tak jak wyglądają,dałem tyle białka czekoladowego że smak się wylewa
Opublikowano 27 marca 201510 l na masie w dzien nt spokojnie można takie cudo wszamać? propsy, wyglada bardzo dobrze. Sproboje tez zrobic
Opublikowano 27 marca 201510 l Jak najbardziej,same zdrowe tłuszcze(MCT,żółtko),węgle złożone i dosypane białko.Aaa temp ważna,ja robiłem w 150 stopniach,wtedy ładnie powoli rośnie i się nie pali. Edytowane 27 marca 201510 l przez Litwin81
Opublikowano 27 marca 201510 l dzieki, moja lubi wypiekać, więc na taką propozycje sie na pewno ucieszy ; )
Opublikowano 27 marca 201510 l Litwin, Jak wszystko dodałeś do siebie to wtedy wymieszałeś na masę, tak? Tego ksylitolu dużo?
Opublikowano 27 marca 201510 l Dzisiaj właśnie nic ksylitolu nie dałem bo do serników poszło ostatnio.Zdradzę wam myk Wrzucacie wszystkie dodatki z płatkami do dużej miski,mieszacie,zalewacie wrzątkiem by płatki puściły skrobię i zaczęły wszystko wiązać,,dajecie temu 5 minut,dodajecie białko,mieszacie na jednolitą konsystencję,po wymieszaniu 2 jajka i do foremek i nagrzanego piekarnika.