Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy, że gotowane ziemniaki są zdrowsze i lepsze od białego ryżu. W ogóle, utarł się trochę w społeczeństwie mit, że ziemniaki tuczą i są niezdrowe.

Dokładnie. ja teraz jade na ziemniorach bo mają mało kalorii a dobrze zapychają :) kiedy to mówie normalnym smiertelnikom, to ło matko ziemniaki przeciez one tuczą. Chociaz w wielu przypadkach jest tak jak pisze plugawy ze polewaja je tłuszczem. 

Ale ogólnie to ziemniaki sa jednym z niedocenianych produktów przez marketing zachodni na korzysc ryżu. To samo jest z oliwą i olejem rzepakowym

Dokladnie, tanie i dobre.

takie świeże ziemniaczki, cycek i mizeria to tylko wpieŗdalać

Ja pier.dole jak ja bym zjadł taki wiejski obiadek z ziemniorami i mizerią :/

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 408,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Mojej teściowej nie przetłumaczysz, że mizerię można zrobić z jogurtem naturalnym, albo greckim. Tylko śmietana 18%. Złota kobieta i pysznie gotuje, ale nie da zmienić sobie nawyków.

Opublikowano

Ale ja po prostu nie lubię śmietany w takiej postaci, obrzydza mnie.

Opublikowano

Było na zawodach,ale konsystencja mnie odrzuciła,no i fakt ze lubię gryźć orzechy ;)

Opublikowano

Ja tam Banny wziąłbym. Firma jest ok a cena faktycznie zachęca, więc dużo nie stracisz i na pewno zjesz

Opublikowano

racja, kupię. Bo inaczej kupowałbym znowu masło z felixa, które nie jest zbyt wartościowe.

Opublikowano

Teraz w Netto jest jakieś masło za 7 zł, ale składu jeszcze nie widziałem.

Opublikowano

Ale ja po prostu nie lubię śmietany w takiej postaci, obrzydza mnie.

Pjona, ja też tylko z jogurtem naturalnym. Zupy też zamiast śmietany zabielam jogurtem, jakoś tak mi bardziej smakuje. ;]

Opublikowano

Piłem dziś pierwszy raz ten jogurt proteinowy Bakoma. Bardzo dobry, gęsty, nie zalatuje tak mocno cukrem jak większość pitnych jogurtów.

Opublikowano

Lubicie Guacamole? Zayebiste to jest do surowych warzyw jak przekąska, albo dodatek do czegoś, np jajek sadzonych.

Opublikowano

Ja zrobiłem mufiny z płatków owsianych.Najpierw je sparzyłem wrzątkiem,dodałem jagody goji,sezam,słonecznik,ksylitol,odżywkę białkową i dodałem 2 jajka by to się lepiej skleiło.Włożyłem w formę do mufin i po 10 min miałem 12 takich cudeniek na cały dzień ;)

Opublikowano

2llm71v.jpg

Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych ;)

Opublikowano

Smakują tak jak wyglądają,dałem tyle białka czekoladowego że smak się wylewa ;)

Opublikowano

na masie w dzien nt spokojnie można takie cudo wszamać? propsy, wyglada bardzo dobrze. Sproboje tez zrobic :)

Opublikowano

Jak najbardziej,same zdrowe tłuszcze(MCT,żółtko),węgle złożone i dosypane białko.Aaa temp ważna,ja robiłem w 150 stopniach,wtedy ładnie powoli rośnie i się nie pali.

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

Litwin, Jak wszystko dodałeś do siebie to wtedy wymieszałeś na masę, tak? Tego ksylitolu dużo?

Opublikowano

Dzisiaj właśnie nic ksylitolu nie dałem bo do serników poszło ostatnio.Zdradzę wam myk ;) Wrzucacie wszystkie dodatki z płatkami do dużej miski,mieszacie,zalewacie wrzątkiem by płatki puściły skrobię i zaczęły wszystko wiązać,,dajecie temu 5 minut,dodajecie białko,mieszacie na jednolitą konsystencję,po wymieszaniu 2 jajka i do foremek i nagrzanego piekarnika.