Opublikowano 17 lipca 201311 l Zabrakło mi płatków owsianych, więc wczoraj wrzuciłem w michę muesli bakaliowe z biedronki, zalałem niewielką ilością mleka i do lodówki, z rana dodałem 2 jaja i na patelnię. Całkiem smaczne i nie wymaga żadnych dodatków.
Opublikowano 17 lipca 201311 l Zależy co jest w musli. Jak płatki z dodatkami to można to podpiąć pod nie
Opublikowano 21 lipca 201311 l Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ?
Opublikowano 21 lipca 201311 l A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? Z namaczaniem jak chcesz. Obie wersje wychodzą. Ja delikatnie polewam i czekam, aż wsiąknie w płatki. Na patelnie wrzucam dopiero w chwili rozgrzania się oleju. Jak masz z teflonem to raczej nie musisz używać tłuszczu. Pamiętaj o małym ogniu, aby nie przypalić, bo spalone płatki nie są najsmaczniejsze
Opublikowano 21 lipca 201311 l ja robię bardzy podobny i wsypuje płatki prosto z paczki, bez żadnego namaczania. patelnia sucha, bez oleju. konsystencja jest dobra, bezproblemowo sie obraca
Opublikowano 22 lipca 201311 l Dajcie jakiś pomysł na kaszę gryczaną, jakie mięso i jaki sos do tego ?
Opublikowano 22 lipca 201311 l Łyżka w misce - najpierw płatki, jaja, białko i kawę np. mieszam wszystko łychą, wylewam na patelnie i dodaję dodatki typu suszone morele czy owoce mrożone jeśli nie mam normalnych. Banan już na końcu jak wszystko leży na talerzu plus jogurt naturalny na to wszystko A płatki są prosto z paczki, czy wcześniej namoczone/zalane gorącą wodą ? Lejesz na suchą patelnię, czy z jakimś tłuszczem ? To już kwestia gustu. Ja robie i tak i tak. Z namaczaniem sa delikatniejsze i wg mnie smaczniejsze. Ja leje na patelnie psikaną olejem bezkalorycznym w sprayu. Nie wyobrażam sobie robienia na zwykłym, taka bomba wegli plus tłuszczu niczego dobrego nie wróży.
Opublikowano 22 lipca 201311 l Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować.
Opublikowano 22 lipca 201311 l ja to po prostu smaże omlet, na talerzu nakładam na niego grubą warstwę zagęszczonej, dobrze nasiąkniętej owsianki w mleku z dodatkiem kakao i cynamonu. na samą górę jakieś owoce, albo smaruje wcześniej konfiturą.
Opublikowano 22 lipca 201311 l Ja kiedyś takie robiłem, ale pamiętam, że owies mi wychodził tak suchy, że ciężko to było potem jeść, dlatego pytam, trzeba będzie popróbować. Jak najpierw nasiąknie gorąca wodą nie jest suchy. Dlatego IMO smaczniejszy po nasiąknięciu. Ale ostatnio z lenistwa robie wersje Cheliosa
Opublikowano 22 lipca 201311 l nie wiem o co wam chodzi z tym owsem właściwie jak to jest w srodku placka na którym są owoce/dżemor to w ogóle nie zauważam owsa podczas jedzenia
Opublikowano 22 lipca 201311 l Dokładnie, u mnie i tak jest to mokrawe bo wrzuceniu owoców - a na koniec gdy już wszystko mam na talerzu to zawsze oblewam jogurtem naturalnym. Stąd nie robię nasiąkniętych płatków.
Opublikowano 22 lipca 201311 l Ja wlewam do platkow troche goracej wody, czekam az rozmiekna, do tego kilka jaj, mieszam i wrzucam na patelnie. Po usmazeniu troche dzemu na wierzch i wpyerdalam edit: robi ktos szejki z mleka, mleka w proszku i owocow? Kiedy to pic - na sniadanie, czy moze przed/ po treningu? Edytowane 22 lipca 201311 l przez Qvstra
Opublikowano 22 lipca 201311 l No ja własnie nie dodaje owoców, only combo płatki+jajca Qvestra no ale mleko to syf po co je pić, jaki cel tego?
Opublikowano 22 lipca 201311 l 'pij mleko, bedziesz wielki'? to nieprawda? nieprawda, tak samo jak te dziewczyńskie szejki "proteinowe" robione z mleka które maja tyle protein co kot napłakał Jak już chcesz pić mleko to jak dla mnie sens ma tylko szejk z wpc plus jako dodatek owoce. Wtedy jak najbardziej, smacznie i może pomoóc byc wielkim
Opublikowano 22 lipca 201311 l Z odzywkami poczekam jeszcze z dwa tygodnie, wtedy podejme decyzje, czy cos kupowac, czy cisnac dalej jak dotychczas
Opublikowano 23 lipca 201311 l Kazub z całym szacunkiem dla twojego bajcepsa ale mleko to syf. Kiepskie wegle, kiepski tłuszcz, mało białka. Jak pić to tylko dla smaku nie jako element diety Co do supli tak jak pisze Kobik , reszta to chłyt marketingowy
Opublikowano 23 lipca 201311 l Dzis w żabce trafiłem na Pop Cool Chips od Sonko, na 100g mamy 76g węgli i tylko 7g tłuszczu. Zielona cebulka bardzo dobra, polecam.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.