Opublikowano 11 września 20231 r 1 godzinę temu, Starh napisał: Plus oby nie Polak.... To jeszcze tłumacz z charyzmą by się przydał
Opublikowano 11 września 20231 r Był wielokrotnie dobry kandydat, a mianowicie Szwed Lars Lagerback, tylko wsiokom z PZPRu było szkoda kasy. Nie ma co się spuszczać nad tym Euro 2016, bo fakty są takie, że mimo oczywiście całkiem niezłej gry polaczki się ślizgały na farcie i tylko dobry układ losowania oraz szczęśliwie dotrwanie w meczu ze Szwajcarią do karnych spowodowało, że można turniej uznać za udany. Z drugiej strony, jakby dalej fart dopisywał, można było nawet awansować do finału, bo w półfinale czekała Walia, którą można było ograć. Ale to już historia. Nie znam drugiej takiej drużyny, która jest wiecznie w budowie i zawsze przeżywa taki bolesny upadek i jest źródłem rozczarowania. Nawet przy zmianach pokoleniowych żadna reprezentacja nie zalicza cyklicznie dna jak nasza. I przy potencjale ludnościowym i zainteresowaniu kopaniem piłeczki to jest żenada, że tak to wygląda. Zawsze gadam o moim dziadku, ale On miał rację, mimo że zawsze się wtedy wkur.wiałem. Mianowicie Polacy po prostu nie umieją grać w tę piłkę nożną. To, że przez kilka lat, to jest 1972 - 1982 były jakieś sukcesy wynikało po prostu z faktu, że było złote pokolenie no i był to zupełnie inny sport. Tyle się pier.doli o tym systemie szkolenia. Nie ma go od lat i nie zanosi się na to, by był. Jak zawsze w tym kraju tylko się o tym gada. Jak Niemcy dostawali w dupę w pewnym okresie, to prezes federacji wydał rozkaz i zaraz ten system był. Po kilku latach Niemiaszki znowu byli hegemonem. Jak Bundesliga odstawała od reszty lig, to wpompowali tam taki hajs i ją zreformowali, że aktualnie to jedna z najbogatszych lig w Europie, a niemieckie kluby rządzą i dzielą. W Polsce to zawsze jest przypadek i jakieś pospolite ruszenie. Na chwilę, tymczasowo. I tak to się kręci. Zresztą kto ma zarządzać tą piłką? Te Listkiewicze, Laty, Kulesze? Mental tego środowiska dalej tkwi w latach 70-tych. Beenhakker ładnie ich kiedyś podsumował. Lech Dyblik do zwolnienia natychmiast, a za Niego powinien przyjść jakiś gość z twardą ręką i charakterem. Taki, który poświęci się pracy z reprezentacją, a nie wpadnie raz na dwa miesiące obejrzeć mecz ligowy. Dobrym pomysłem był też ten Herve Renard, ale chyba francuskie kobity trenuje.
Opublikowano 12 września 20231 r Znów szukanie cudotwórcy? No tym razem na pewno się uda i to będzie ten jedyny xD Żeby burdel zaczął przynosić zyski, nie maluje się ścian tylko wymienia panienki. Czy jakoś tak to Tomaszewski kiedyś powiedział.
Opublikowano 12 września 20231 r On już jest spalony i wypalony, więc trzeba go zmienić. Miało się wrażenie od początku, że gość przyszedł do emerytury dorobić.
Opublikowano 12 września 20231 r Ja myślę, że po pracy z tak potężną kadrą, z tak niesamowitymi zawodnikami pełnymi zaangażowania i poświęcenia, na emeryturę poszedłby Nagelsmann. Edytowane 12 września 20231 r przez Wooyek
Opublikowano 12 września 20231 r To zdecydowanie wypalenie Santosa sprawia, że połowa reprezentacji boi się piłki i odgrywa byle szybciej i dalej od siebie nie myśląc nawet o tym żeby z tą piłką się przebiec i coś rozegrać
Opublikowano 12 września 20231 r Quote Marek Papszun nie cieszy się sympatią wśród wysoko postawionych działaczy federacji. Jego autokratyczny model pracy nie każdemu odpowiada. Z tego właśnie powodu nie brano go w ogóle pod uwagę przy poprzedniej nominacji selekcjonera. Większe poparcie u Prezesa PZPN ma Michał Probierz. Cezary Kulesza darzy go zaufaniem. Prezes ceni sobie współpracę w Jagiellonii czy Cracovii. Przegląd Sportowy Ajezus jakie to by było złoto Probierzinho na selekcjonera Ciekawe ilu naturalizowałby starych słowaków.
Opublikowano 12 września 20231 r 4 minuty temu, Bartg napisał: Marek Papszun nie cieszy się sympatią wśród wysoko postawionych działaczy federacji. Jego autokratyczny model pracy nie każdemu odpowiada. tak jak mówiłem, jakieś stare betony wysoko postawione w PZPN, które nikt nie może zwolnić, układa sobie jakieś zasady rządzące polską reprą.
Opublikowano 12 września 20231 r 2 minutes ago, Figaro said: tak jak mówiłem, jakieś stare betony wysoko postawione w PZPN, które nikt nie może zwolnić, układa sobie jakieś zasady rządzące polską reprą. Postać Pana Betona z uniwersum męczy nas piłka wiecznie żywa.
Opublikowano 12 września 20231 r W sztani pożar, a wpuszczenie do tej szatni Probierza to jak wpuszczenie gościa z wiadrem benzyny. On w klubach wyprawiał różne jaja, ale to były kluby, a tu mamy drużynę narodową.
Opublikowano 12 września 20231 r 27 minut temu, adasiulko napisał: W sztani pożar, a wpuszczenie do tej szatni Probierza to jak wpuszczenie gościa z wiadrem benzyny. (...) Niech płonie, szczerze mówiąc losy tej reprezentacji są mi całkowicie obojętne... a w sumie to nie, nie są mi obojętne, bo sprawia mi przyjemność oglądanie jak to szambo coraz bardziej wybija.
Opublikowano 12 września 20231 r Tymczasem Portugalia po odejściu Szantusza Warto też zauważyć, ze taki Luksemburg (tyle mieszkańców co Łódź) też radzi sobie lepiej od naszych orłów.
Opublikowano 12 września 20231 r Ogólnie w eliminacjach, z drużyn, w których zawodnicy po dniu meczowym nie muszą iść do roboty, idzie nam chyba najgorzej.
Opublikowano 12 września 20231 r 3 minutes ago, Szermac said: To trzeba usiąść na spokojnie i pomyśleć.
Opublikowano 12 września 20231 r Tam jest po prostu gruuuba klauzula w przypadku zwolnienia i tym samym ten idiota u sterów PZPN sam sobie i tym samym nam zgotował niezły kabaret.
Opublikowano 12 września 20231 r 7 godzin temu, Bartg napisał: Tymczasem Portugalia po odejściu Szantusza Warto też zauważyć, ze taki Luksemburg (tyle mieszkańców co Łódź) też radzi sobie lepiej od naszych orłów. No piękna kompilacja. 24 bramy i do tego zero straconych. Zero. Ale tam musi być zabawa w futbol. Dziadek nie podda się łatwo, ostatnia poważna fucha w życiu to co on tam będzie Kuleszy robił dobrze.
Opublikowano 13 września 20231 r Na razie pat, negocjacje trwają, podobno nie tak łatwo się wyplątać teraz z kontraktu bez potężnego odszkodowania
Opublikowano 13 września 20231 r Jak dla mnie powinien być polak, jak się słucha niektórych naszych kaleczących angielski to znowu by były rozmowy z drużyną z tłumaczem albo z jakimś innym Mielcarskim.