Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

O hardcore'owości "blacharzy", najlepiej świadczy casus W2 i towarzyszących mu, narzekań na zbyt wygórowany poziom trudności.

Dla nie wtajemniczonych, RED'si w tym względzie, wzorowali się na konsolowym Demon's Souls

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Pewnie temu dzien po premierze na PC juz są trainery +999 wszystkiego.

no i?

Opublikowano

PS Vita wygra te targi jeśli chodzi o przenośne platformy, Sony pokaże na konfie nowe Call of Duty i pozamiatane będzie. :)

Dojdzie jeszcze Assassyn, a dziś pojawiła się plotka, że na Vite zmierza nowy Batman. ^^

Jeśli rzeczywiście nowy, a nie port AC no to w końcu trzeba będzie myśleć o kupnie Vity. :woot: Samo Uncharted to trochę mało na ten moment.

Opublikowano

Sami sobie jesteście winni*, ale rynek PC-towy przez jego zepsucie doczekał się czasów, kiedy jest tym trzecim, na którym w większości lądują konsolowe porty. Na konsolach pojawił się trend obniżania stopnia trudności, poszło to też na PC.

*chociaż nie podejrzewam jednak greaha czy Stony o piractwo, mówię raczej o ogóle PCtowych graczy

piractwo na Xboksie do PC-ta to jak dzieci z drewnianym mieczykiem i tratwą zbitą z kilku desek przy Czarnobrodym

Opublikowano

Brian Cozzens z Gearbox na temat Wii U:

Third-party Wii U developers have made it clear that Nintendo has been fielding feedback on the console. Better than this, though, is that the Big N actually seemed to listen.

Gearbox Software art director Brian Cozzens told Nintendo Gamer that he feels “we’ll see some cool stuff that we’ve had some influence over.”

Cozzens also believes that “the final controller specs are going to be awesome.”

He said:

“We were early in seeing what was happening with the Wii U and we’ve been able to give some feedback. They’ve listened, and I think we’ll see some cool stuff that we’ve had some influence over. I think the final controller specs are going to be awesome.”

Czyli już co najmniej kilku dev'ów miało zastrzeżenia do Nintendo odnośnie przystępności konsoli przy tworzeniu gier. Tutaj rzecz dotyczy chyba samego kontrolera.

Opublikowano
O hardcore'owości "blacharzy", najlepiej świadczy casus W2 i towarzyszących mu, narzekań na zbyt wygórowany poziom trudności.
Grałem w W2 od pierwszego dnia premiery i nie przypominam sobie narzekań na poziom trudności. Owszem, narzekano na detekcję i przeskakiwanie pomiędzy przeciwnikami ale nikt nie pisał o tym, że jest za trudno.

Nawet jak jakiś podobno znany konsolowy bloger zrobił gameplay w którym narzekał, że trudno unieszkodliwić dwóch tarczowników i rycerza w zbroi to ludzie w komentarzach go wyśmiali.

Na Legend of Grimrock też nikt nie narzekał a wiele osób grało na najwyższym poziomie trudności bez rysowania mapy.

i powtarzam raz jeszcze - nie chodzi o to czy gracze pc są "hardkorowi" czy nie tylko o to, że to właśnie konsole obniżyły poziom trudności i wprowadziły "naciśnij X aby wygrać walkę z bossem"

Opublikowano

Podobno Sony planuje podczas E3 ogłosić obniżkę ceny PS3 z 200$ do 150$. Czyli przeliczając to na nasze polskie realia w sklepach ile by to wynosiło? 850 zł?

Recently the price of the 320GB PS3 dropped all the way down from £200 to £150, this could mean that there is a planned price cut for the PS3 at E3 because it’s no coincidence that a price cut happens just before the biggest gaming expo in the world.

If the price of the PS3 is going down in the UK it is a very big possibility that it will go down in the US aswell.

Visits the Amazon UK link

Czyli niby chcieliby zwiększyć sprzedać? Mieć mniejszy zysk ale większy obrót?

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Ta informacja o przecenie już byla.;)

Opublikowano

Obniżki są praktycznie przez cały rok, co tydzień, na różne konsole, w różnych sklepach.

Opublikowano

konfy trwają po godzince czy cos dłużej?

Opublikowano

W tamtym roku z tego co pamiętam to koło godzinki

Opublikowano

Konfa Sony trwała około 100 minut. Reszty nie pamiętam.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

konfa $$ony nikogo

:blum1:

Opublikowano

konfy trwają po godzince czy cos dłużej?

Wg Gametrailers:

Microsoft - 90 minut

EA - 60 minut

Ubisoft - 75 minut

Sony - 60 minut

Nintendo - 60 minut

Opublikowano
Big Huge Games

O kur.., ja dopiero teraz skojarzyłem, że to ci od świetnego Rise Of Nations! :cray:

Opublikowano

Konfa Sony trwała około 100 minut. Reszty nie pamiętam.

+ czekanie chyba 20 minut zanim się zaczęła.

Opublikowano

A jakie streamy polecacie? Bo o ile pamiętam to gametrailers chyba jednak najlepiej wypada, co nie?

Opublikowano

A jakie streamy polecacie? Bo o ile pamiętam to gametrailers chyba jednak najlepiej wypada, co nie?

konfa Sony rok temu najlepiej chodziła na ich blogu, co do reszty to chyba gamespot

Opublikowano

Jak dobrze pamietam to ogladalem na GT w zeszlym roku ale jak tam sie sypnelo to na youtube.

Opublikowano

Nie trollując (serio).

Powiedzcie mi posiadacze PS3 jakie to konsola owa ma "ekskluziwy" co by można było zacząć chcieć ją posiadać :)

Mam X360, które być może kiedyś wymieniłbym na PS3 z racji może nie posiadania, ale bezproblemowego dostępu do kolejnego Xboxa. Po co mieć dwie jak można mieć jedną. Na myśl za PS3 przychodzą mi tylko serie: Killzone, Uncharted, być może Resistance, gry Heavy rain, Heveanly Sword, Lair? (kiedyś się tym jarałem)... i to chyba wszystko, czy coś jeszcze jest (Infamous mnie chyba nie kręci...)? Pomijamy oczywiście multiplatformy.

No i z nowych gier The Last of Us, DUST 514.

Jak się rzecz też ma z odtwarzaniem filmów DVD, ponoć sprzętowo jakiś upscaling jest?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.