Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

wklejałem link do newsa na PS Site - w weekend problemy z logowaniem do psn były globalne, mnie akurat dotknęły, Was nie - zdarza się.

Więc nawiązując - mi działa, Emetowi działa, nie wiem czemu Ficusiowi nie działa, może go Sony nie lubi, może jest skrytym xbotem, może nie ma nawet PS3 a w PSN ID wpisał dane kolegi - nie mam pojęcia.

Mendrek żal mi Ciebie serio...ostatnio mi nawet napisałeś,że pewnie jestem alterem Dadiego albo Zeratula...Ciebie pernamentnie powinni wywalić z moderki, a najlepiej z tego forum

ps. a postów nie można usuwać, ja też nie potrafię, więc ewidetnie Mendrek użył przywilejów moderki

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

8 GB RAMU, dobra wiadomość, bo jak nowy X będzie miał tyle, to Sony na pewno wrzuci tyle samo.

ram w dev kit != ram w konsoli.

zapewne bedzie mniej.

4gb nie wiecej.

co do tych zdjec to takie moze zrobic kazdy uzytkownik pc....

Opublikowano

beka, a ile razy powtarzał że nie moderuję CW lol

jakoś swoje wypociny usuwa :P

może w końcu chłopak dojrzał i sam zrozumiał że to co pisze jest przykre więc usuwa :)

nie zaglądałem tu od tygodnia więc nie wiem czy było:

Leaked-Xbox-720-Dev-Kit-Images-Start-Screen-560x419.jpeg

Leaked-Xbox-720-Dev-Kit-Images-Background-2-200x200.jpegLeaked-Xbox-720-Dev-Kit-Images-Background-Image-200x200.jpegLeaked-Xbox-720-Dev-Kit-Images-Dev-Kit-Body-200x200.jpeg

Na forum Assembler Gamers pojawiły się zdjęcia sprzętu, który rzekomo jest dev kitem Xbox720. Jeden z użytkowników forum twierdzi, że jest w posiadaniu takowego dev kitu. O ile „opakowanie” nie ma w tym przypadku znaczenia, gdyż jest to zwykła obudowa PC, cała rzecz rozbija się o zawartość tego opakowania.

Według tych przecieków, zawartość pudełka to:

• Karta graficzna NVIDIA
  • Procesory od Intela
  • 8 GB RAM (być może 12)
  • 64-Bitowy System Operacyjny
  • Wsparcie dla kolejnej generacji Kinecta

Jako potwierdzenie tych informacji, użytkownik ten opublikował zdjęcia wspomnianego dev kitu.

Na jednym ze zdjęć widzimy nazwę Durango, która jest obecnie kodową nazwą Xbox 720 (a przynajmniej jest to ostatnia nazwa jaka jest kojarzona z Xbox720 w wyciekach).

Problem w tym, że patrząc na powyższą konfigurację nie jestem specjalnie przekonany. Z jednej strony konfiguracja ta jest w stanie uciągnąć zapewne wszystkie obecnie wydane tytuły w najwyższych detalach, ale z drugiej – nie jestem pewien czy jest to konfiguracja na kolejne 5 lat, choć tutaj zapewne sporą rolę odgrywa również koszt produkcji konsoli i jej ostateczna cena sklepowa.

Nie ma się co oszukiwać, że poznamy jakiekolwiek konkrety wcześniej niż E3 2013, które rzekomo ma być momentem zapowiedzi nowej konsoli. Wydaje się to zresztą realnym terminem, bo nowej konsoli nie ujrzymy w tym roku, a zapowiedź takowej całkowicie zabiłaby sprzedaż Xbox360 w okresie tegorocznych świąt.

http://playingdaily....i-specyfikacja/

fake, od miesięcy jest że mają być oba procki AMD lub jednego producenta co = niskie koszty produkcji a tutaj po raz pierwszy pojawia się nvidia która wychu.ała MS przy pierwszym xbox'ie. Jeszcze w tle to zdjęcie ze ścianą liter w stylu matrixa xD.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

8 GB RAMU, dobra wiadomość, bo jak nowy X będzie miał tyle, to Sony na pewno wrzuci tyle samo.

Znaczy sie chcesz zaryzykowac kupno nastepnej konsoli od SONY? o___O

Oni sobie nie dali rady majac monopol na rynku, a co dopiero teraz.

Opublikowano

wklejałem link do newsa na PS Site - w weekend problemy z logowaniem do psn były globalne, mnie akurat dotknęły, Was nie - zdarza się.

Więc nawiązując - mi działa, Emetowi działa, nie wiem czemu Ficusiowi nie działa, może go Sony nie lubi, może jest skrytym xbotem, może nie ma nawet PS3 a w PSN ID wpisał dane kolegi - nie mam pojęcia.

Mendrek żal mi Ciebie serio...ostatnio mi nawet napisałeś,że pewnie jestem alterem Dadiego albo Zeratula...Ciebie pernamentnie powinni wywalić z moderki, a najlepiej z tego forum

ps. a postów nie można usuwać, ja też nie potrafię, więc ewidetnie Mendrek użył przywilejów moderki

Ficuś, no bo serio narzekasz na PS3 jak stara baba, nie wiem czy tak już masz, czy serio to tylko prowo - zacząłem się po prostu zastanawiać skąd u Ciebie taka ślepa nienawiść do sprzętu, który sam posiadasz. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że mając X360 miałbyś zgrzyty i wady. Napisałeś długi wywód o bolączkach początków PS3, a sprawiedliwie byłoby przecież napisać że konkurencja wcale nie była lepsza - od legendarnych RROD-ów (nie bez powodu X360 doczekał się plakietki najbardziej awaryjnej konsoli w historii), rysowania płyt (o tym że to wina poruszania konsoli to mit obalony niemalże laboratoryjnie przez Kassę), błędów E74 (za które MS nie wymieniał konsoli), brick'ujące update'y (tak, Sony też je miało), awarie do której tak pijesz - przecież XBL! też miał swoje długie i krótkie "outage" (z czego akurat tylko Sony porządnie zrekompensowało swój, darmowymi grami i innym darmowym contentem). Dash mulił przy sprawdzaniu profilu. liście znajomych, przy dużej ilości gier na HDD (a ponoć ten nowy już nie), że szumiał jak odkurzacz, że łatwo go "spiracili", że w Polsce tyle czasu nie było XBL!, że nie miał HDMI, ect.

Myślisz że jest różowo na X360? Bo może dlatego, że solidarnie posiadacze X360 nie wspominają tu chociażby o tym że slimki mają wycięte gniazdo na memorki, że dysku nie da się łatwo wyciągnąć a przy okazji jest obudowany w jakieś plastikowe badziewie co sprawia, że musisz kupować go znacznie drożej (PS3 ma zwykły normalny, jak w byle laptopie), że dashboard nadal nie jest full hd i nie jest w pełni modyfikowalny, że pad nadal wymaga baterii AA, że Kinect! ma laga, że gry mają dożywotnie bugi usuwające save'y (bo twórców nie stać na patch'a), że włamują się na konta XBL! by handlować na Allegro "tanimi MSP", online'owe restrykcje MS powodujące opóźnienia w premierach dodatków, że dodatki te nawet jeśli na innych platformach są darmowe to na XBL! są płatne, że nawet zwykłe Youtube nie jest darmowe, że jest dużo reklam, że brakuje polskich usług jak Ipla czy Tvn player. że brakuje innowacyjnych usług jak Home czy Folding @ home, ect. ect. ect.

Z litości nie wspomnę tu o usłudze online w Wii.

Proponuję Ci docenić to co masz, że masz więcej najlepszych ex'ów (i wciąż są zapowiadane), że masz świetną pomoc techniczną w Polsce i wspaniałe lokalizacje, że masz P+ i wiele gier w które możesz dzięki temu zagrać za psi grosz, że masz ogromną wspaniałą społeczność w Polsce która przekroczyła już dawno pół miliona. Dla mnie nie ma lepszej konsoli dla polskiego gracza, choć X360 to świetna konsola, ale tak jak każda ma swoje również bolączki. Za to świetnie uzupełnia się z PS3, jeśli tylko ktoś ma czas i możliwości to niech posiada obie (albo zamiast X360 można dobrać też Wii, posiadanie trzech konsol to już trzeba być maniakiem ;) ).

Ps. Co do mojego posta, którego sobie usunąłem, to zapewniam że zgłoszę się do siebie ze skargą, to niedopuszczalne jak mogłem nadużyć moderatorki w stosunku do siebie. Powinienem był najpierw zmodyfikować go i napisać: "do usunięcia", a potem usunąć.

Ps. 2 A co do posta Siga, to wyczuwam prowokacje, bo pisze o rzeczach które były tu tłumaczone vide multiczat, czy aktualizacje - jak to czytałem to nasunął mi się jeden komentarz - http://www.pown.it/3209

Opublikowano

Dev-kity mają 2x więcej ramu od zwykłych konsol. Dev-kit X360 miał 1Gb ramu z tego co pamiętam i dodatkowo chyba 2 karty grafiki, które symulowały końcowe działanie GPU w finalnym produkcie.

Opublikowano

Mendrek ja Cie blagam, wez sie tutaj nie udzielaj.

Ludzie maja dosc tej slownej sraki, ktora masz kilka(nascie) razy dziennie.

Prosze... :(

Console Wars jst na maksa chvjowe przez CIEBIE.

Opublikowano

Na serio chcecie kupować nowe konsolę gdzie będą was jeszcze bardziej ruchać w kakao za pomocą DLC, online passów, 2x wyższymi cenami gier, płatnym online... a po 3 latach sprzęt nie będzie się już nadawać do multiplatform.

No chyba że sracie kasą i lubicie ją rozdawać, do tego nie straszne wam 20-30 fps prawie w każdej grze.

Opublikowano

dla serii które nigdy nie wyjdą na pc się opłaca

co do Mendrka to poziom trolingu sięga zenitu :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

A ja nie wiem Mendrek skąd u ciebie taka nienawiść do platformy, której nawet nie posiadasz? Co więcej skrupulatnie wymieniłeś błedy X360, ale oczywiście sam nie przyjmujesz do wiadomości, że ps3 też borykało się (i nadal boryka) z wieloma problemami/błedami.

Po prostu chciałem coś dodać trochę później, ale widać że już xbot patrol czuwa :D Swoje posty można usuwać niekoniecznie jako moderator, tak gwoli ścisłości. Więc nie użyłem tu żadnych opcji moderatora, których nikt by nie mógł użyć sam :)

Ps. Co do mojego posta, którego sobie usunąłem, to zapewniam że zgłoszę się do siebie ze skargą, to niedopuszczalne jak mogłem nadużyć moderatorki w stosunku do siebie.

I zaczynasz się gubić w tych swoich kłamstwach.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Mendrek ja Cie blagam, wez sie tutaj nie udzielaj.

Ludzie maja dosc tej slownej sraki, ktora masz kilka(nascie) razy dziennie.

Prosze... :(

Console Wars jst na maksa chvjowe przez CIEBIE.

I vice versa. Nie umiesz sklecić nawet jednego merytorycznego argumentu, jedyne co umiesz to obrazić kogoś, albo klepnąć post w stylu: "w tajemnicy powiem wam, że [tu jakiś super fakt o X360], ale nie mogę powiedzieć skąd wiem". Sugeruję byś nie odpisywał mi nic, bo nic nie jest to warte.

A Ty typfon nie jesteś lepszy, po ostatnim twoim failu dotyczącym ex'ów powyżej 90, powinieneś podkulić ogon i poczekać aż rozejdzie się po kościach.

Zamiast mnie minusować, albo wypominać mi rzekomy trolling, spróbujcie polemiki z argumentami które przytoczyłem...

A ja nie wiem Mendrek skąd u ciebie taka nienawiść do platformy, której nawet nie posiadasz? Co więcej skrupulatnie wymieniłeś błedy X360, ale oczywiście sam nie przyjmujesz do wiadomości, że ps3 też borykało się (i nadal boryka) z wieloma problemami/błedami.

Po prostu chciałem coś dodać trochę później, ale widać że już xbot patrol czuwa :D Swoje posty można usuwać niekoniecznie jako moderator, tak gwoli ścisłości. Więc nie użyłem tu żadnych opcji moderatora, których nikt by nie mógł użyć sam :)

Ps. Co do mojego posta, którego sobie usunąłem, to zapewniam że zgłoszę się do siebie ze skargą, to niedopuszczalne jak mogłem nadużyć moderatorki w stosunku do siebie.

I zaczynasz się gubić w tych swoich kłamstwach.

Po prostu myślałem, że można usuwać posty, kiedyś się dało :) Tak czy owak, mogłem równie dobrze napisać "do usunięcia". Tylko po co wtedy czekać na moderatora, bez sensu.

I nie posiadam X360 właśnie chociażby z powodów które wymieniłem, niemniej mam do niego dostęp, więc wiem jak sprawy nadal się mają. Gdybym miał czas i możliwości, to pewnie bym go miał pod strzechą, ale że muszę wybrać dla mnie najlepszą jedną konsolę, to wybór pada na PS3, ot co :)

EDIT: DOWN O to to, taki typowy sposób - typowa obraza i prywata, próba zdeprecjonowania mojej osoby a nie moich poglądów, poziom chłopaków Neo Go... Aż się prosi by ich tu przywołać i skonfrontować z takimi jak ty.

Opublikowano

Nie możecie dać się Mendrkowi wygadać w jednym poście i tego zignorować? A tak to zamiast jednego jest dziesięć.

Opublikowano

slimki mają wycięte gniazdo na memorki - od aktualizacj dasha można używać pamięci USB więc memorki stały się reliktem przeszłości ... / w PS3 za to wycięto wsteczną kompatybilność

że dysku nie da się łatwo wyciągnąć a przy okazji jest obudowany w jakieś plastikowe badziewie co sprawia, że musisz kupować go znacznie drożej (PS3 ma zwykły normalny, jak w byle laptopie), - wysunąć dysk w obudowie do 2 sekundy roboty (jak się ma kciuki) z tego plastiku pewnie też da się go wyciągnąć i wymienić, co też ludzi czynią i powodzeniem

że dashboard nadal nie jest full hd i nie jest w pełni modyfikowalny - przecież najważniejsze są gry ... czy nie ... - nie wiem to jest tak głupie że szkoda pisac

że pad nadal wymaga baterii AA - a to jest minus? cchesz kupujesz akumulatorki, nie chcesz jediesz na bateriach ... w czym problem?

że Kinect! ma laga - dildos też ma laga ... mniejszego ale ma

że gry mają dożywotnie bugi usuwające save'y (bo twórców nie stać na patch'a) - sytuacja z FEZEM trochę nie trafona ... dyskutowaliśmy tu na forum że polityka opłat u obu firm jest podobna więc nie wiem co to za minus ...

że włamują się na konta XBL! - LOL to ile milionów danych ukradli podczas włamu który unieruchomił PSN?

online'owe restrykcje MS powodujące opóźnienia w premierach dodatków, że dodatki te nawet jeśli na innych platformach są darmowe to na XBL! są płatne - KE? w sensie że L4D i sytuacja z dlac na PC? który dodatek był płatny na xbl a na PSN darmowy

że nawet zwykłe Youtube nie jest darmowe - ja tam za YT nic nie płace...

że jest dużo reklam - ale gzie? bo na polskim livie jest wręcz śmiesznie mało

że brakuje polskich usług jak Ipla czy Tvn player - na wspólnej oglądam na bierząco więc mi nie brakuję ;)

że brakuje innowacyjnych usług jak Home czy Folding @ home, ect. ect. ect - http://support.xbox.com/en-US/xbox-live-status - ogólnie to na live trochę tych usług masz ...

Opublikowano
  • Autor

Ficuś często pisze do rzeczy i wiele ludzi z obozu Sony mu przytakuje, jedynie Mendrkowi coś nie pasuje, bo konstruktywna krytyka poparta argumentami i linkami to dla niego ślepa nienawiść do platformy, za to jego przytyki do żydboksa to w dużej części nieprawdy, półprawdy i próba manipulacji - tego nie widzi.

Przez jakiś czas się nie udzielałeś tutaj, po co wróciłeś?

Opublikowano

Czasami mam wrażenie, że Mendrek ma opłacony abonament na posty, które mają obrzydzić ludziom konsolę Sony. Ficuś ma rację, mnóstwo ludzi miało problem z dostępem, ja nie miałem, ale dwóch moich znajomych już tak. I co, to są krypto xboty czy jak, bo kompletnie już nie pojmuję Twojej argumentacji.

Opublikowano

slimki mają wycięte gniazdo na memorki - od aktualizacj dasha można używać pamięci USB więc memorki stały się reliktem przeszłości ... / w PS3 za to wycięto wsteczną kompatybilność

Aha, nowa taktyka - jak u nas coś be, to trzeba wypomnieć konkurencji coś innego. A propo kompatybilności na X360:

http://gamecorner.pl...my_robieni.html

że dysku nie da się łatwo wyciągnąć a przy okazji jest obudowany w jakieś plastikowe badziewie co sprawia, że musisz kupować go znacznie drożej (PS3 ma zwykły normalny, jak w byle laptopie), - wysunąć dysk w obudowie do 2 sekundy roboty (jak się ma kciuki) z tego plastiku pewnie też da się go wyciągnąć i wymienić, co też ludzi czynią i powodzeniem

To spróbuj to zrobić w slimce, w 2 sekundy jak to zrobisz to powodzenia, skoro to nie jest gniazdo dysku przenośnego. Nie masz widać pojęcia, bo akurat ta plastikowa obudowa jest na stałe przymocowana, a usuwanie jest ryzykowne i niełatwe.

że dashboard nadal nie jest full hd i nie jest w pełni modyfikowalny - przecież najważniejsze są gry ... czy nie ... - nie wiem to jest tak głupie że szkoda pisac

Nagle gry się stały ważne, wow. To pierwszy krok byś spojrzał w stronę PS3.

że pad nadal wymaga baterii AA - a to jest minus? cchesz kupujesz akumulatorki, nie chcesz jediesz na bateriach ... w czym problem?

Problem, że muszę to zrobić, a rozwiązanie jest archaiczne.

że Kinect! ma laga - dildos też ma laga ... mniejszego ale ma

Musiałbym poszukać, bo pierwszy raz słyszę, ale faktem jest że i najnowszy Top Spin i najnowszy Ninja Gaiden mają Move'a a nie Kinecta nie bez przyczyny, co zresztą w wywiadach twórcy wspominali. O ile Move może być dla gier w stylu Killzone 3, czy Residen Evil 5, to Kinect co najwyżej do skakania w pontonie się nadaje. I wiesz co jest straszne? Że w następnej generacji ponoć to będzie priorytet w X360.

że gry mają dożywotnie bugi usuwające save'y (bo twórców nie stać na patch'a) - sytuacja z FEZEM trochę nie trafona ... dyskutowaliśmy tu na forum że polityka opłat u obu firm jest podobna więc nie wiem co to za minus ...

Taki, że problem dotyczy gry z XBL! , i jak zwykle to przy okazji MS-u temat patch'y jest poruszany. Jak widać z Sony idzie się chyba lepiej dogadać.

że włamują się na konta XBL! - LOL to ile milionów danych ukradli podczas włamu który unieruchomił PSN?

Tyle że dane nie są wiele warte, bo numery kart nie zginęły. Wolisz mieć od biedy jakiś spam na emailu, czy żeby ktoś Ci skradł konto i sprzedał na Allegro (kiedyś ponoć było tego z 30 stron tanich "MSP"), dziś po nagłośnieniu pewnej sytuacji Polki z UK której śledztwo doprowadziło do pośrednika na Allegro, aukcji takich jest znacznie mniej.

online'owe restrykcje MS powodujące opóźnienia w premierach dodatków, że dodatki te nawet jeśli na innych platformach są darmowe to na XBL! są płatne - KE? w sensie że L4D i sytuacja z dlac na PC? który dodatek był płatny na xbl a na PSN darmowy

Tak dokładnie o gry Valve chodzi, i pewnie jako rasowy xbot będziesz zwalał winę na Valve, ale to Valve nie da sobie w kaszę MS-owi dmuchać. Sony jak widać ma podejście do negocjacji, skoro potrafiło wynegocjować nawet gry od Square Enix w ramach P+ .

że nawet zwykłe Youtube nie jest darmowe - ja tam za YT nic nie płace...

A to dali bez golda?

że jest dużo reklam - ale gzie? bo na polskim livie jest wręcz śmiesznie mało

Na PSN nie ma w ogóle praktycznie :)

że brakuje polskich usług jak Ipla czy Tvn player - na wspólnej oglądam na bierząco więc mi nie brakuję ;)

Pewien mój kolega kiedyś na podwórki miał składaka, bo mu się nie przelewało. Jak koledzy chwalili się przed nim "góralami" to on zawsze odpowiadał: "Mi waszych przeczutek nie brakuje, dobrze mi się jeździ". Tak odczytuję Twój argument.

że brakuje innowacyjnych usług jak Home czy Folding @ home, ect. ect. ect - http://support.xbox....box-live-status - ogólnie to na live trochę tych usług masz ...

Ile w Polsce?

@Musiol: Ja tylko nie chcę, by ktoś został tu wprowadzany w błąd. Musiol, Ty się cieszysz że ktoś oczernia bezkarnie i bezsensownie Twój sprzęt? :confused:

Opublikowano

I ktos czytajac Mendrka jeszcze sie dziwi ze wolalem przeniesc sie na PC?

tam to przynajmniej takie wojenki toczą dzieci ;)

Opublikowano

Przykro mi, ale nie umiem się powstrzymać gdy ktoś pisze brednie o PS3. Zbyt dużo radości daje mi ten sprzęt, by ktoś miał sobie go z powodu takich bredni odmówić.

Opublikowano

Użyję zaraz opcji "Zgłoś" na postach Mendrka, gdyż zdecydowanie zabierają mi przyjemność korzystania z tego forum.

Opublikowano

A był taki spokój...

BTW

Teraz ja nie mogę się połączyć z psn

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

@Musiol: Ja tylko nie chcę, by ktoś został tu wprowadzany w błąd. Musiol, Ty się cieszysz że ktoś oczernia bezkarnie i bezsensownie Twój sprzęt? :confused:

Ale czy ktoś serio bierze te przerzucanie się wadami konsol? Ludzie specjalnie Cię podpuszczają, a Ty kolejny raz piszesz te same rzeczy, obojętnie czy są one naciągane, prawdziwe czy też nie. A odpowiadając na pytanie - jest mi to kompletnie obojętne, to tylko sprzęt na którym gram i jest mi obojętne czy osoba w internecie pisze, że PSN ssie i multiplatformy są gorsze.

Opublikowano

nie karmić mendrusia to skończy się ten burdel

dawno nie było gry w której zombiaki potrafiłyby być przerażające, w re6, l4d czy dead rising to komedia, tutaj to robi do tego świetne audio i te wrzaski 0_0 razem z rayman legends pierwsze dwie konkretne gry na wiiu.

Opublikowano

Przykro mi, ale nie umiem się powstrzymać gdy ktoś pisze brednie o PS3. Zbyt dużo radości daje mi ten sprzęt, by ktoś miał sobie go z powodu takich bredni odmówić.

widocznie masz małe wymagania ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.