Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

O, Leszek się nawrócił na piracenie na PC-cie. Vitę sprzedałeś? Dalej kradniecie newsy z innych sajtów u was, czy teraz założysz PC-site?

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

HEHE, śmieją się z "infantylnego" Halo, a potem idą grać w LittleBigPlanet, bardzo poważną grę od 18 lat.

Dobra, godzina grania w Killzone 2 i już nie mogę. Co to (pipi) jest O_o? Ta gra była czymś, do czego Sonyboty waliły konia chyba przez 5 lat od momentu sławnego rendera do premiery KZ3 i jeszcze później? Fakt, są momenty, że gierka wygląda super, ale są momenty, że wygląda tragicznie ;/. Gameplay za to jest totalnie spier,dolony, jak w ogóle można grać, jeśli postać ma taką bezwładność? Już nawet pomijając to, nic nie widać na polu walki. Jeśli GG chciało ukazać wojenny chaos, to im się zaje,biście udało. Tak jak na prawdziwej wojnie, tak w grze nie odczuwam jednak z tego powodu żadnej przyjemności. Nie mam zielonego pojęcia co się wokół mnie dzieje, skąd strzelają, dokąd mam iść, ja pier,dole. Tylko frustracja zamiast zabawy. Pierwsze wrażenia negatywne.

Obym to sprzedał za tyle samo co kupiłem i może uda mi się inFamous upolować za podobne pieniądze czy co ;/.

Motorstorma znam już dobrze, gierka jest naprawdę przednia, tutaj się będę dobrze bawić (aż mnie nie wkur,wi duży poziom trudności na późniejszych biletach).

MGS4 to największa niewiadoma, śnię o tej grze od momentu skończenia MGS2, ale boję się, czy w ogóle warto psuć sobie idealny obraz gierek Kojimy. Po MGS2 nie mogłem szczeny z ziemii zebrać przez godzinę, a ciary mnie przechodziły jeszcze cały dzień. Po MGS3 się pobeczałem i z tydzień chyba tylko o tej grze myślałem. Obym po MGS4 nie płakał znowu, ale z powodu tego, jak bardzo Kojima zje,bał najlepszy potencjał na świecie.

No tak, jak się gra non stop w CoD'y to później taki cięższy Killzone 2 jest chrupiący, chaotyczny i w ogóle. Dla mnie to jeden z najlepszych fpsów tej generacji. Jest dość trudny, ma fajny design i soundtrack. Po za tym można sobie ustawić czułość osi X,Y.

I wyjaśnij mi pewną rzecz, którą nie do końca kumam: Jak nic nie widać na polu walki?

Mendrek: najładniejszym FPSem tej generacji jest akurat Crysis 2.

Opublikowano

Mazzeo:

Ratchet and Clank: Qforce

Sly 4

Little Big Planet: Karting

PAS Battle Royale

Dust 514

... a potem jeszcze Ni no Kuni, The Last of Us, God of War 4, Anarchy Reigns.

... i wszystkie te gry z tego roku (Starhawk, Twisted Metal)

... i z poprzedniego (caaaała masa - na X360 w poprzednim roku dopiero była posucha)

A, i zakładać chyba musisz, że PCF nie zrobi z GoW kolejnego Bullestorma, bo GoW na PC wyszedł im... cóż ;)

Opublikowano

GoW:A i Tlou będą miały multiplayer... trollu. A co ciekawego x360 ma na przyszło rok?

Weź mnie nie rozśmieszaj multiplayerem w tych grach.

Ale nie martw się Yeti, w tym roku jeszcze pograsz w Sony Smash Bros - gra która się nie łapie do zestawień pre-orderów :D

Czyli tak samo jak Forza Horizon.

A co do multi - fajnie, że już ograłeś. Na czym polega to w TLoU, bo Naughty Dog jeszcze nie chce o tym mówić.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Sly 4

PAS Battle Royale

Dust 514

no to cieszę się że nie mam ps3 ... bo z listy tylko Dust 514 do mnie przemawia ... zapomniałes dodać super szpili tokyo jungle

Opublikowano

do mnie zdecydowanie najładniejszym fps na konsolach jest Killzone3. I o dziwo wygląda on lepiej w multi niż w singlu(niektóre mapki prezentują się po prostu NIESAMOWICIE).

Crysis2 jest ładne ale przynajmniej na ps3 chociażby niestabilny framerate nie ma prawa stać przy K3.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Krajsis 3 jest już na psczy ... no no no jak widać potenga potrafi postarać się o exa ;)

Opublikowano

już edytuje :P tak to jest pisać posty z doskoku w pracy :P

Opublikowano

Wygląda ładnie biorąc pod uwagę wielkość miejscówek, ale trudno nazwać taką grę najładniejszą, gdy na ścianach dorysowują się cienie, albo na drzewach liście.

Opublikowano

Wygląda ładnie biorąc pod uwagę wielkość miejscówek, ale trudno nazwać taką grę najładniejszą, gdy na ścianach dorysowują się cienie, albo na drzewach liście.

też mnie to strasznie irytuję, ale są osobnicy którym to nie przeszkadza

Opublikowano
  • Autor

Mazzeo:

Sly 4

PAS Battle Royale

Dust 514

... a potem jeszcze Ni no Kuni, The Last of Us, God of War 4, Anarchy Reigns.

... i wszystkie te gry z tego roku (Starhawk, Twisted Metal)

... i z poprzedniego (caaaała masa - na X360 w poprzednim roku dopiero była posucha)

A, i zakładać chyba musisz, że PCF nie zrobi z GoW kolejnego Bullestorma, bo GoW na PC wyszedł im... cóż ;)

Anarchy Reigns to nie jest ex - i w tym momencie twoje zainteresowanie ta grą spada do poziomu 0

Dust 514 to kupsztal, o czym można poczytać tu i ówdzie

Te platformówki to śmiech na sali, płacisz 200zł za to że jest w pudełku, a w cyfrowej dystrybucji możesz dostać coś na podobnym poziomie za ułamek ceny.

Starhawk i Twisted Metal zapewno umarły, niech świadczy o tym chociażby aktywność w tematach o tych grach na tym forum :)

No i jak im wyszedł GoW na PC? Bo ja nigdy nie grałem i nie wiem, a ty wiesz może? Przecież z pecetem nic wspólnego nie masz.

A co do multi - fajnie, że już ograłeś. Na czym polega to w TLoU, bo Naughty Dog jeszcze nie chce o tym mówić.

Wystarczyło mi zobaczyć filmik z GoWA. Sami w to nie będziecie grać po tygodniu lub dwóch a (pipi)cie o multiplayerze jakby starczył na setki godzin. To samo będzie z TLOU.

Chociaż cholera ci wie, jak nie macie ani jednego porządnego multi na swojej konsoli to może będziecie to ogrywać...

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Tutaj niestety trzeba przyznać rację wyznawcom Xbox 360. Exy na PS3 mają bardzo niską żywotność w multi. Choć w Killzone 2 czy Uncharted 2 trochę pograłem, KZ3 byłby naprawdę solidny gdyby nie idiota, który wpadł na pomysł z wprowadzeniem klasy Infiltrator.

Opublikowano
To samo do Kreeka.

Zwykła opinia a nie trolling, no ale cóż, to że Ty masz oczy w du.pie i ołtarzyk Sony w pokoiku może mnie co najwyżej rozbawić.

Ta dyskusja na temat exów jest taka zabawna, jakieś Anarchy Reigns, ktoś słyszał o tym w ogóle? XD Mendrek wielki fan ps3 a ostatnio się okazało się nie grał w super exa z ocenami 6/10 czyli Twisted Metal. xd Tyle jest ciekawych multiplatform na przyszły rok, a oni i tak próbują sobie wmówić ze będą napierniczać w te nołnejmy z Azji. XD

Opublikowano

K3 położyło wiele rzeczy z brakiem wyszukiwarki meczy, beznadziejnym wsparciem klanowym i ponad półrocznym brakiem custom games po premierze na czele

Opublikowano

W sumie nic dziwnego, skoro Sony udostępniło tryb multi jako oddzielny produkt do kupienia w PS Store.

Opublikowano

Ale nie martw się Yeti, w tym roku jeszcze pograsz w Sony Smash Bros - gra która się nie łapie do zestawień pre-orderów :D

Czyli tak samo jak Forza Horizon.

Wiedziałem, że Mazzeo tą część wypowiedzi już pominie - pewnie nagle ilość preorderów przestała mieć jakiekolwiek znaczenie :P .

W ogóle to dziwne - "najlepsza gra w gatunku" i ani jednego preordera...

Te platformówki to śmiech na sali, płacisz 200zł za to że jest w pudełku, a w cyfrowej dystrybucji możesz dostać coś na podobnym poziomie za ułamek ceny.

To proszę podaj mi te odpowiedniki Sly 4, LBPK/Mario kart, Sony Smash Bros, które można dostać w cyfrowej dystrybucji za ułamek ceny. Serio pytam. No bo chyba nie rzucasz słów na wiatr?

Opublikowano

i akurat ten produkt z pss kupiłem bo K3 sprzedałem stosunkowo szybko i te osobne multi jest świetne. Po milionie graczy działa bez lagowo, ma od razu za free wszystkie dlc i wreszcie działają custom games. Dalej to może myć nogi multi z k2 ale jest sto razy lepiej niż przy premierze.

Opublikowano

Mazz, Sly i Ratchet to ikony gier platformówkowych, i można je ułożyć obok Super Mario Galaxy. Gdzie masz coś lepszego w cyfrowej dystrybucji? No chyba, że masz na myśli trylogie tych serii w HD. Nie kompromituj się pisząc, że te gry nie są warte swej ceny.

Tutaj niestety trzeba przyznać rację wyznawcom Xbox 360. Exy na PS3 mają bardzo niską żywotność w multi. Choć w Killzone 2 czy Uncharted 2 trochę pograłem, KZ3 byłby naprawdę solidny gdyby nie idiota, który wpadł na pomysł z wprowadzeniem klasy Infiltrator.

Akurat Infiltrator to mega zabawa, mnie bardziej irytują niewidzialni snajperzy. Co do niskiej żywotności, to nie jest to cecha wyłącznie ex'ów na PS3, bo ponoć w Gears'ach też serwery pustoszeją. Dołóż też fakt, że na PS3 wychodzi więcej ex'ów ostatnio. Jakbyś przez cały rok miał tylko Halo i Gearsy to nie miałbyś wyboru i grałbyś w Call o... w Halo i Gearsy. Jednakże są gry ze stałym supportem i aktywnością społeczności - np. LittleBigPlanet 2, Motorstorm: Apocalypse czy Uncharted 3.

Zwykła opinia a nie trolling (...)

(..)super exa z ocenami 6/10 czyli Twisted Metal. xd(...)

http://www.metacriti...3/twisted-metal

(bliżej temu do 8/10 niż do 6/10, ale Kreek wie lepiej, on nie jest trollem, tylko... opiniodawcą ;) )

Opublikowano
To samo do Kreeka.

Zwykła opinia a nie trolling, no ale cóż, to że Ty masz oczy w du.pie i ołtarzyk Sony w pokoiku może mnie co najwyżej rozbawić.

Ta dyskusja na temat exów jest taka zabawna, jakieś Anarchy Reigns, ktoś słyszał o tym w ogóle? XD

Taki sam ex jak SSX (ciekawe czy Mendrek w końcu kupił :P).

PS. Tak Mendrek, serwery Girsa pustoszeją /facepalm/

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Faktycznie robi wielka różnicę, w dzisiejszach czasach średnia poniżej 8/10 to jest śmiech na sali, i taką gierkę z góry można sobie darować (chyba że ktoś ma czas i chęci żeby ogrywać średniaki).

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Mendrek, dla Ciebie Iniltrator to mega zabawa? Dla mnie to jeden z najbardziej idiotycznych pomysłów, jakie w ogóle zaimplementowano we współczesnych FPS-multi. Naprawdę wkurzające było sprawdzanie celownika na kompanie z drużyny, bo wystarczyło żeby tylko stał się czerwony ale wtedy nierzadko było już za późno. Właśnie przez to online w KZ3 dużo utracił w moich oczach.

Jakim argumentem zbijesz to?

"Infiltrator w KZ3 to mega-zabawa" - tekst dnia.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Nemesis US: Sam grałem Infiltratorem :D Dla mnie to była mega zabawa.

Ale potem już jak każdy przyzwyczajony je.bał po każdym, nawet po swoim to już gładko nie było. Ogółem ostatnio ludzie strasznie się wycwanili i już tak prosto się Infiltratorem nie gra. Trzeba uważać na wszystko, by nie wzbudzać podejrzeń. IMO bajer jak w skradankach - ludzie walą do ciebie jak zdradzisz choć trochę że możesz być infiltratorem - np. biegniesz w złym kierunku, mierzysz w złym kierunku, kręcisz się koło celu za dużo, albo po prostu masz nicka kolegi z drużyny który ma headseta/earphone :P Ja np. często biegłem w stronę własnej drużyny i strzelałem po swoich, żeby uniknąć wykrycia :P

Opublikowano
  • Autor
Mazz, Sly i Ratchet to ikony gier platformówkowych, i można je ułożyć obok Super Mario Galaxy. Gdzie masz coś lepszego w cyfrowej dystrybucji? No chyba, że masz na myśli trylogie tych serii w HD. Nie kompromituj się pisząc, że te gry nie są warte swej ceny.

Nie są warte tych 200zł i nie pjerdol inaczej, sam na bank ich nie kupisz za tyle, tak jak nie kupiłeś Twisted Metal do tej pory, a jeszcze przed jego premierą każdy mógł wyczytać twoich postach jak go wymieniałeś jednym tchem jako argument za PS3.

Co do niskiej żywotności, to nie jest to cecha wyłącznie ex'ów na PS3, bo ponoć w Gears'ach też serwery pustoszeją.

"Ponoć" - czyli ch.uja wiem ale i tak napiszę. Gearsy 3 ostatnio nawet awansowały w rankingu XBL, który publikuje Major Nelson.

Wiedziałem, że Mazzeo tą część wypowiedzi już pominie - pewnie nagle ilość preorderów przestała mieć jakiekolwiek znaczenie :P .

W ogóle to dziwne - "najlepsza gra w gatunku" i ani jednego preordera...

Rzeczywiście, słabo sobie radzi, może jeszcze nie rozreklamowali tego dobrze :) Tak czy inaczej to będzie jedna z najlepszych wyścigówek tej generacji - o ile nie najlepsza.

Opublikowano

Sony na równi pochyłej. Jakieś 2h temu podali wyniki za pierwszy kwartał nowego roku fiskalnego - ponad 300 mln $ w plecy. Obcięli przewidywania odnośnie sprzedaży PSP+Vita z 16 mln do 12 mln (jak zwykle brali swoje szacunki z czarnej dziury). Najwidoczniej pobiją dzisiaj swój rekord najniższej ceny akcji od 30 lat.

Sami vite zabijaja. Nie wiem jak wy ale ja bym kupil vite,jezeli byla by opcja odpalania gierek z psn. Pomijam ze crossplay byl tylko fajnie zapowiadany,a okazuje sie,ze trzeba wywalic 400zl zeby moc grac na ps3 i vita w ten sam tytul. Nie mowie zeby dawali gre na vite za darmo. Ale mogli by wydawcow zmusic do wydawania bundla za powiedzmy 75% ceny.To samo z grami na psn niech zmusza wydawcow do wydawania gierek na ps3 i vite.

Opublikowano

Jakbyś przez cały rok miał tylko Halo i Gearsy to nie miałbyś wyboru i grałbyś w Call o... w Halo i Gearsy. Jednakże są gry ze stałym supportem i aktywnością społeczności - np. LittleBigPlanet 2, Motorstorm: Apocalypse czy Uncharted 3.

Beka,

wiesz że na x0 multiplatformy też mają swoje multi :P i są popularne, i mimo tej strasznej opłaty ludzie i tak grają w online i dla exów MS też znajduję się miejscę

MS nie musi rozdawac multi ze swoich szpil aby tylko serwery były podtrzymane - bo wstyd jak padną :P

Edytowane przez typfon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.