Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Z całym "szacunkiem" do wypowiedzi Mendrka.. ale to wyżej, to jest jedna z największych głupot jakie tutaj ostatnio przeczyałem.

Ciekawe jak byłoby "cudownie" jakby Sony padło a m$ został monopolista na rynku konsol. No (pipi) trzeba być idiotą żeby zyczyć sobie takiego czegoś...

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Z całym "szacunkiem" do wypowiedzi Mendrka.. ale to wyżej, to jest jedna z największych głupot jakie tutaj ostatnio przeczyałem.

Ciekawe jak byłoby "cudownie" jakby Sony padło a m$ został monopolista na rynku konsol. No (pipi) trzeba być idiotą żeby zyczyć sobie takiego czegoś...

to bedzie raj przeciez.

Same dobre gry Halo, Gow, COD

0 gówna od sony

Opublikowano
  • Autor

Też tego nie kumam. Kubson pomyśl, wolałbyś by w miejsce Sony wlazło Apple?

Co do tych exów to jednak masz rację, Sony inwestuje w różnorodne tytuły, tylko co z tego, jak większość z nich nie zachwyca, a istnieją one głównie w wyliczankach na forach, bo potem sami posiadacze PS3 ich nie kupują (a na pewno nie kupują w dniu premiery).

Opublikowano

Mimo wszystko trzeba przyznać, że Sony stara się na bieżąco zaopatrywać PS3 w exy. Nie stawia tylko na kilka blockbusterów jak konkurencja, więc potem nie ma się co dziwić, że takie Gearsy 3 sprzedają się lepiej niż Sony-exy razem wzięte.

Sądzę, że firma niepotrzebnie porzuciła też takie marki jak Crash czy Spyro. Podejrzewam, że Crash na PS3 od ND nie miałby sobie równych, także w kwestii sprzedaży.

Opublikowano

Nie bierzcie wszystkiego na serio to z prośbą o bankructwo to czysty trolling :) bo konkurencja musi być żeby nas graczy się ruchali zbytnio :)

A reszta już całkiem serio, wolę 3 dobre exy niż exy których nie odpale :)

Opublikowano

Ku*wa wy naprawdę nie widzicie jak sony się stacza ? Ps vita ledwo dyszy a to dopiero początek z którego już wynika że konsola będzie gorzej się sprzedawać. Ps3 nie ma co się oszukiwać jest lekkim niewypałem, jakieś instalację dem synchronizacja pucharkow, co najlepsze żeby automatycznie się to robiło trzeba opłacić + :)) pad najgorszy jaki udało im się stworzyć jak można z(pipi)ac tak r2. Próbują ratować się darmowym gierkami, które w większości przez graczy zostały ograne ( ale przyznaje że fajna jest to opcja i chciałbym zobaczyć coś podobnego na xbl )

Ogólnie dużo osób niestety żyje mentalnie nadal w latach 90 gdzie sony naprawdę było niezłą firma gdzie każdy wiedział że sprzęt sony jest nie do zdarcia i najlepszy w swojej klasie, zdrapcie z oczu ropę i uswiadomcie sobie że teraz oni są zalosni :) samsung już robi lepsze tv, apple robi lepsze komputery, a ms zrobił lepszą konsole i trzymam kciuk żeby następca x360 był równie najlepszy w swojej kategorii

Tematu exow nie chce poruszać bo każdy wie jak jest, naprawdę wolę dostać 3 za(pipi)iste exy ( halo 4, forza horizon, gears of war) niż exy pokroju all star battle royal, mając konsole microsoftu dostanę 3 gry najlepsze w swojej kategorii :) niestety nie mam już 13 lat i nie spędzam całych dni przed konsola...

Jak dorosniecie to trzymam kciuki żebyście zrozumieli że liczy się jakoś a nie ilość :) pozdrawiam

Ps sony zbankrutuj. Proszę.

sama prawda :)

ale życzenie bankructwa soniaczowi nie jest dobre, konkurencja jakaś musi być, co jest dobre dla nas, niższe ceny, itd.

http://www.youtube.com/watch?v=UmkYHZpel3Y&feature=player_embedded

coraz lepiej wyglądają te gry na smartphony

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ale przydałoby się czasem nowe IP, nie sądzisz? Wściekłe Psy chociaż tworzą Last of Us, Quantic 2 Souls, Molecule też nowe IP... A nie dojenie tych samych marek.

Opublikowano

Ale przydałoby się czasem nowe IP, nie sądzisz? Wściekłe Psy chociaż tworzą Last of Us, Quantic 2 Souls, Molecule też nowe IP... A nie dojenie tych samych marek.

Tylko kto lepiej wychodzi finansowon na tym? ms czy sony? Oczywiscie,ze MS nie ryzykuja doja 3 marki i juz.To juz nie sa czasy ps1/2 gdzie ludzie grali w pelno gier. Pokolenie ps1/2 ma juz rodzinny,wkrotce beda mieli lub nie maja po prostu czasu na granie.A pokolenie +'95 to juz tylko CoD a ex'y to moze 1 na 10 gra. Smutne ale prawdziwe.

Opublikowano

Tylko kto lepiej wychodzi finansowon na tym? ms czy sony? Oczywiscie,ze MS nie ryzykuja doja 3 marki i juz.To juz nie sa czasy ps1/2 gdzie ludzie grali w pelno gier. Pokolenie ps1/2 ma juz rodzinny,wkrotce beda mieli lub nie maja po prostu czasu na granie.A pokolenie +'95 to juz tylko CoD a ex'y to moze 1 na 10 gra. Smutne ale prawdziwe.

Właśnie to. Ta gadka graczy X-a. W argumentach ciągle wychodzicie z tekstami o finansach, opłacalności, kto wiecej zarabia. ALE MNIE TO UJ OBCHODZI. Ja jestem graczem, ja chcę nowych doznań. Niedawno ktoś z MS powiedział, że po co robić więcej exów skoro mają trzy marki na których zarabiają wiecej niż starajace się Sony xD Przecież to jawne dupczenie was w pupę oO

Opublikowano

Właśnie to. Ta gadka graczy X-a. W argumentach ciągle wychodzicie z tekstami o finansach, opłacalności, kto wiecej zarabia. ALE MNIE TO UJ OBCHODZI. Ja jestem graczem, ja chcę nowych doznań. Niedawno ktoś z MS powiedział, że po co robić więcej exów skoro mają trzy marki na których zarabiają wiecej niż starajace się Sony xD Przecież to jawne dupczenie was w pupę oO

Gram na ps3. Figaro taka prawda MS zarabia bo szacuje co bardziej im sie oplac,sony wydaje nowe marki i dostaje za to po kieszeni. W tym roku gdyby nie to,ze kupilem ps+ to zagral bym w 2 gry(BF3 i MoH).Ex'y sony mnie nie interesuja. No moze the last of us ale to i tak 2013.Ludzie teraz nie maja kasy na kupowanie duzej ilosci gier,wiec inwestuja swoje pieniadze w ulubione i zaufane marki.Pomijam fakt ze sony przez 7lat bylo na - na tv i nic z tym nie zrobili,a bledy ktore robia z vita to gimnazjalisci lepiej by strategie zrobili produktu niz oni.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Dobrze, że każdy z 3 graczy ma zupełnie inną strategię dla swojego sprzętu, dzięki temu mamy różnorodność. Inna sprawa, że strategia jednego z nich sprawdza się momentami mocno średnio i pewne zmiany powinny zostać poczynione.

PS. Bioshock wychodzi 26 lutego: Znamy daty premiery Bioshock Infinite i XCOM: Enemy Unknown

Jeżeli czekacie na te gry tak, jak zespół naszej redakcji, to ucieszy Was wiadomość, że w ostatnim raporcie finansowym Take-Two podało ich dokładne daty premiery.

W restart serii XCOM będziemy mogli zagrać już 12 października tego roku, a na trzecią część Bioshock przyjdzie nam niestety jeszcze poczekać aż do 26 lutego 2013 roku. Miejmy nadzieję, że daty te nie ulegną już zmianie.

Ale będę miał maraton: Bioshock, Gears of War i God of War w przeciągu miesiąca czasu :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A Tomb Charted: Croft's Fortune nie kupujesz? :P

Nie wiem czy bym to wziął za darmo do recenzji jakby mi chcieli dać.

Opublikowano

Nie bierzcie wszystkiego na serio to z prośbą o

Zgadzam się ale uważam że wydawanie nowych IP na obecna generacje w tym momencie nie za bardzo ma sens , lepiej niech te pieniądze inwestują w gry na nowego klocka, zresztą Mazzeo już o tym pisał, 3 exy na zakończenie życia x'a do tego masa multiplatform które często dają więcej zabawy niż te wasze killery,

Tylko pisze to z perspektywy osoby co ma 28 lat i czasu na gry coraz mniej więc dla mnie sytuacja z 360 jest w porządku bo dostaje trzy zróżnicowane gry które zapewnia mi masz zabawy, dla młodszych użytkowników może się to wydawać jako posucha alell liczy się jakość a nie ilość :)

Ps

Bo dobry trolling nie jest zły :)

Ja tomb raidera raczej sprawdze bo takich gier lub samograji brak na ixie :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Jak dwie gry nastawione na faszerowanie przeciwników ołowiem i kolejne wyścigi z serii FM można uznać za różnorodność?

No i nie generalizuj z tym wiekiem bo znam wiele osób, które nie pasują do twojego wizerunku gracza w tym przedziale wiekowym.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Piszesz kubson o 3 świetnych exach na X'a w porównaniu do większej liczby średnich lub dobrych exów na PS3.. i jeśli chodzi o ten rok to w pełni się z tym zgadzam (przy czym dla mnie to 2 exy bo Hale nie trawię). Z kolei w tym roku Sony z exów nie ma mi nic do zaoferowania (chyba, że o czymś zapomniałem... ale nie wydaje mi się).

Jednak mimo to cały zbiór exów w przypadku PS3 (tych obecnych jak i zapowiedzianych) przemawia do mnie nieporównywalnie bardziej niż to co mogę dostać na X360 (najważniejsza jest Forza, dodatkowo Gearsy i Alan).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

O to chodzi, o gusta i gusciki dla mnie biblioteka gier z x'a przemawia bardziej :)

Opublikowano
  • Autor

Ile ja to razy będe czytał o tych "nowych IP"? Wpierw Guerilla, teraz Molecule. O Santa Monica też się naczytałem, a skończyło się na God of War. Dajcie jakieś konkrety, a nie ploty z ps3site czy innych takich.

Jak dwie gry nastawione na faszerowanie przeciwników ołowiem i kolejne wyścigi z serii FM można uznać za różnorodność?

Od forzy Horizon proszę się odstosunkować i wskazać mi podobną grę która wyszła w ostatnim czasie, poza przeciętniackim TDU 2.

Co do gearsów i halo wiadomo że to nic nowego, ale oba to must have. A LBP Karting? Sony Smash Bros? No proszę was. Ciekawe ile osób z tego forum te gry nabędzie. A to dlatego że jest multum ciekawszych gier które mają wyjść w przeciągu miesięcy

a serwery Starhawk czy Twisted Metal wyglądają tak

010.jpg

Opublikowano
Ile ja to razy będe czytał o tych "nowych IP"? Wpierw Guerilla, teraz Molecule. O Santa Monica też się naczytałem, a skończyło się na God of War. Dajcie jakieś konkrety, a nie ploty z ps3site czy innych takich.

No już Ci dałem dwa przykłady z E3, a przecież Santa Monica ma dwa teamy. Strzelam, że oni wszyscy jednak już uderzają w PS4, kto wie. Na Gamescom pokażą dwie nowe, niezapowiedziane gry :)

Co do gearsów i halo wiadomo że to nic nowego, ale oba to must have. A LBP Karting? Sony Smash Bros? No proszę was. Ciekawe ile osób z tego forum te gry nabędzie. A to dlatego że jest multum ciekawszych gier które mają wyjść w przeciągu miesięcy

Aha, i logika Xbotów - Halo zaje.biste? Czemu? Bo to Halo? A gdy mają powiedziec, czemu LBP Karting czy Smash Sony jest chu.jowe - piszą "no proszę was" D:

Mnie nie obchodzi większość, masa, która rzuci się na to i na to.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Sony i Panasonic obecnie robią najlepsze tv, to odnośnie postaci Kubsona.

Micro ma 3 potężne marki, Sony w tej chwili ma Uncharted, GoW i GT w następnym roku dołączy do tego grona TLoU, jest jeszcze Beyond, ale tego typu gry nie mają szansy osiągnąć tak duży sukces jak np. Uncharted. W Sony muszą zrozumieć, ze obecnie panuje kryzys, ludzie nie mają siana n gry i jeżeli już kupuj to te największe hity. Takie gry jak Starhawk czy TM powinny pojawić się na Pss w odpowiedniej cenie. Powoli to do nich dociera bo All Stars podobno ma się pojawić również na Pss w niższej cenie.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Od kiedy Samsung robi najlepsze telewiozory. Najbardziej przystepne w swoich klasach, ale nie najlepsze.

Sam mam Samsunga 3 letniego i jest kapitalny, ale wiem, ze w jego klasie sa lepsze telewizory.

Opublikowano
  • Autor
Aha, i logika Xbotów - Halo zaje.biste? Czemu? Bo to Halo?

Tak

Meme_-_Deal_With_It.gif

No dobra Figaro to powiedz mi, masz pre-ordery na LBP Karting albo Sony Smash Bros? Kupiłeś Starhawka albo TM? Tylko szczerze.

Opublikowano

No dobra Figaro to powiedz mi, masz pre-ordery na LBP Karting albo Sony Smash Bros? Kupiłeś Starhawka albo TM? Tylko szczerze.

Ja nigdy nie kupiłem gry powyżej 110 zł, od tego zacznijmy :) No i nigdy nie złożyłem w życiu preordera więc nie oczekuj. Zobacz, ja mam dostęp do tych super multiplatformowych gier ORAZ mam te exy, które może nie zagram dziś, jutro, ale mam do nich dostęp, wiem że są i pewnie pewnego dnia mnie najdzie i kupię. Szczególnie TM o ile jest split screen.

Ale Sly 4 kupię na premierę, obiecuję :)

I ja nie krytykuję Halo, bo to super seria, ale ciekaw jestem czasem co by dev zrobił gdyby dali im wolną rękę z nowym IP. To samo idzie do Epicu i ich Girsów -_-. Naughty dostało taką szansę i sam zobacz co wykreowali za(pipi)istego

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ja All Stars kupię, jeżeli gra tylko pojawi ie n Pss. Z bety wynika, ze mega miodny tytuł. Za system walki odpowiedzialny jest koles od SF.

A co do nowych IP, Sanata Monica coś robi (przy grze pracuje Stig, ten od GoW3), Media Molecule także pracuje nad czymś nowym, Sucker Punch także niewiadomą. I za to szacunek dla Sony, ze nie boją się inwestować w nowe IP. Micro pod tym względem wygląda biednie, a nie wiadomo co przyniesie kolejna generacja (GeoW jako tytuł multiplatformowy?).

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Micro pod tym względem wygląda biednie, a nie wiadomo co przyniesie kolejna generacja (GeoW jako tytuł multiplatformowy?).

Jak to co? Zero nowych IP i kolejne części Hejlo,GOW,Forza i gierki na Kinecta.

Sam MS mówił że po co inwestowac w nowe ip jak nieźle zarabiają na tych samych seriach

Wielki szacun dla Sony że mimo ciężkiej sytuacji finansowej nie boją się inwestowac w nowe IP,PS+.

Edytowane przez LionelPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.