Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

No widzisz, czyli masz dostęp, racja, ale jakbyś nie miał to byś zapewne nie płakał, skoro nie śpieszysz się z ich kupnem.

Inna sprawa że zapewne byś kupił je dawno, gdyby Sony z głową ustalało cene danego tytułu. O tym że żądanie dwóch stów za platformówke jest durne przekonał się Ubisoft z Rayman Origins. Zapewne większość tych tytułów Sony zobaczymy w platinum hits bardzo szybko.

I ja nie krytykuję Halo, bo to super seria, ale ciekaw jestem czasem co by dev zrobił gdyby dali im wolną rękę z nowym IP. To samo idzie do Epicu i ich Girsów -_-. Naughty dostało taką szansę i sam zobacz co wykreowali za(pipi)istego

No to samo można powiedzieć o SSM które od 7 lat wałkuje Kratosa. Epic wpierw lata inwestował w Unreal/Unreal Tournament, teraz w Gearsy, będzie nowa generacja to wyjdą z czymś nowym, jestem pewien.

a nie wiadomo co przyniesie kolejna generacja (GeoW jako tytuł multiplatformowy?).

Nie da rady, to marka Epic ale powstała za pieniądze Microsoftu i Sony nigdy na to łap nie położy. Tak samo jest z Mass Effectem - pierwsza część również zasponsorowana i wydana przez MS nigdy nie wyszła na PS3, a przecież IP posiada już od dawna EA/Bioware.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Z tego co kiedyś czytałem, to Epic ma podpisany kontrakt z Micro na ileś tam części Girsow.

Opublikowano

Z tego co kiedyś czytałem, to Epic ma podpisany kontrakt z Micro na ileś tam części Girsow.

Pewnie na PS3site ;) Tak jak Alan Wake miał wyjść na PS3 ;)

Nikt nigdy umowy pomiędzy Epic a Microsoftem nie widział. A te dywagacje na ile części jest to taka sama parodia jak cotygodniowe plotki o PS4 i X720, nikt nie wie, ale wszyscy ssą z palca jak leci. Po każdej zapowiedzi kolejnego Girsa było pisane, że to już ostatni ex, a przed nami już czwarta część.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
a nie wiadomo co przyniesie kolejna generacja (GeoW jako tytuł multiplatformowy?).

Nie da rady, to marka Epic ale powstała za pieniądze Microsoftu i Sony nigdy na to łap nie położy. Tak samo jest z Mass Effectem - pierwsza część również zasponsorowana i wydana przez MS nigdy nie wyszła na PS3, a przecież IP posiada już od dawna EA/Bioware.

Zdajesz sobie sprawę z tego, że drugie zdanie nie potwierdza.. tylko przeczy pierwszemu?

Skoro tak samo to.. właśnie jest możliwość powstania nowej części GeoW na konsole Sony (w końcu "tak samo" jest z ME.. a ME 2 i 3 są na PS3). :)

e: Inna sprawa, że Girsów m$ raczej nie wypuści.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę z tego, że drugie zdanie nie potwierdza.. tylko przeczy pierwszemu?

Skoro tak samo to.. właśnie jest możliwość powstania nowej części GeoW na konsole Sony (w końcu "tak samo" jest z ME.. a ME 2 i 3 są na PS3). :)

e: Inna sprawa, że Girsów m$ raczej nie wypuści.

To prędzej Epic nie będzie ryzykował odejścia od Microsoftu, daliby zaporową cenę, to Microsoft przecież by im nie dopłacał i odpuścił, ale poważnie się będą zastanawiali jeśli będą chcieli odejść od Microsoftu, bo multi nie zawsze się sprawdza, a zieloni byli dla nich mega partnerem przez 4 kolejne części, gdzie średnia sprzedaż 3 pierwszych to 6 mln.

Ja tylko ciekaw jestem co Microsoft da radę zrobić samemu w Vancouver, bo już "wiadomo", że pompują tam ostro w serię, która ma stać na froncie obok Halo i Girsa, a po Halo 4 widać, że potrafią zbudować potężny team.

Opublikowano

Bleszinski przed premierą trójki wspominał, że chciałby by Gearsy 3 sprzedały się w 10mln, jako exclusive nie ma na to szans.

Opublikowano
  • Autor

No nie puści, z resztą puścili ME i nie wiem czy trochę tego nie żałują do tej pory. Wiadomo jednak że Gearsy >>>>>>>>> Mass Effect, jeśli chodzi o priorytety MS.

Nie wiem jakie są dokładne relacje między tymi obiema firmami, ale nie po to MS wyłożył miliardy (dosłownie) zielonych, bo ot tak sobie pozwolić Epicowi na wydawanie kolejnej części na sprzęt Sony. Ploty o Gearsach na PS3 miały na celu wywarcie wpływu na MS. Z resztą Epic jest bogaty i niekoniecznie musi celować w jak największy target, wystarczy powiedzieć że są jedną z nielicznych dużych firm, które są jeszcze niezależne (obok Valve czy Crytek), wiadomo dlaczego.

A wracając do Bioware to EA w ogóle dało dupy z ich kupnem. Pozyskali ich głównie po to by stworzyć potem SWTOR, wyłożyli pół miliarda dolarów a teraz to MMO przechodzi na model free to play i ma mniej niż milion graczy. Nawet jeśli wyjdzie z tego zysk, to faktem jest że zamrozili taką kwotę na wiele wiele lat by potem osiągnąć mały profit, każdy ekonomista powie, że to inwestycyjna porażka.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jak w Microsofcie mają kogoś kto potrafi dodać 2 do 2, to w kolejnej generacji wypuszczą jakiegoś potężnego RPGa - Skyrim popularnością bije nawet Gears of War. Z ofert pracy jakie przeglądałem wynika, że Lionhead albo szykuje restart Fable albo robią RPGa wzorowanego na Skyrim, tyle że z multiplayerem.

Opublikowano

Ja All Stars kupię, jeżeli gra tylko pojawi ie n Pss. Z bety wynika, ze mega miodny tytuł. Za system walki odpowiedzialny jest koles od SF.

Seth dołączył do Sony długo po pokazaniu gry, więc myślę, że za dużo do powiedzenia już nie ma. Co najwyżej może być odpowiedzialny za balans, nie system, bo ten już był na miejscu, kiedy on odszedł z Capcomu.

Opublikowano

Ciekawe czemu jeszcze do tej gierki nie zapowiedzieli tej postaci

237218-sdf_large.jpg

Opublikowano

ponoć był w plikach bety

Opublikowano

Ja nie rozumiem czemu w ogóle nie zrobili pełnoprawnej kontynuacji. Kolejna marka, którą Sony niepotrzebnie porzuciło, obok Crasha i Spyro.

Opublikowano

Crash i Spyro nie są markami Sony.

Opublikowano

Wiem, zaogólniłem tylko. Szkoda, że pozwolono na odejście od głównego toru takich IP. Najpiękniejszych wspomnień ze złotej ery PSX.

Opublikowano

Może nijak ma się to do "wojny" ale jaram się. Oczywiście fps.

Rambo Video Game:D

201208031835542.jpg

Opublikowano

Cóż za grafika na tym trailerze, konsole tego nie uciągną xD

Opublikowano

Wolałbym żeby gra opierała się tylko na pierwszej części, której pozostałe dwie do pięt nie dorastają (trzecia to już w ogóle przy dzisiejszej sytuacji geopolitycznej wygląda jak dow(pipi) :D)

Opublikowano

Jak by nie patrzeć materiał źródłowy ma niezły potencjał na dobrą gę akcji , tylko trzeba to wykorzystać i uchwycić ten "unikalny" klimat co łatwe nie będzie.

Opublikowano

Wracając do dyskusji XBL = PSN to wczoraj po ok 3 godzinach grania w kooperacji w Dead Nation, mając bardzo dobry wynik i olbrzymie szanse na przechodzenie kolejnych rund w RoD, wspaniała sieć SEN wy(pipi)ała błąd i (pipi) pograne.

Po próbie napisania jednosłownego komentarza oddającego mój nastrój na cross game czacie tekstowym ten też się wykrzaczył, a wszyscy znajomi na liście mieli poziom trofików równy jeden.

To tyle, dziękuje. XBL > PSN.

Już widze tego rage'a jakby kolesiom z pierwszego miejsca tak się stało po 9h gry.

Opublikowano

też jakieś dziwne rzeczy mi sie dzieją na czacie tekstowym, z du,py mnie wyrzuca coraz częściej, a nawet zdarza sie ze wyskakuje error jak chce znowu do niego wejść o.O a wywalenie z psn mam przynajmniej raz dziennie :)

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Call of Duty Elite ma już 12 milionów użytkowników

Activision pochwaliło się, że ich sieć społecznościowa przekroczyła magiczną liczbę zapisanych graczy, a 2,3 miliona z nich opłaca abonament Premium.

Jest też i druga strona medalu: podczas gdy Elite chwali się bazą użytkowników, w porównaniu do poprzednich lat spadła ogólna sprzedaż dodatków do całej serii. Jednak, jak zapewnia deweloper, nie wpłynie to na jakość samego Elite i będzie on dalej optymalizowany zgodnie z potrzebami graczy.

Wiadomości te pochodzą z najnowszego raportu finansowego Activision, który zahaczył także o nadchodzące Black Ops II. Według dyrektora firmy, Erica Hirshberga, gra będzie zawierać kilka innowacji i cech, które znajdą się w serii po raz pierwszy. Liczba zamówień przedpremierowych podobno przekracza tę zarejestrowaną podczas premiery Modern Warfare 3, a tryb zombie ma być największym i najlepszym jaki do tej pory widzieliśmy.

UmpOi.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.