Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Ja teraz coraz częściej gram na podłączonym padzie, specjalnie kupiłem sobie przedłużacz USB, prawie jak tradycyjne pady z okablowaniem. Ale muszę przyznać, że mój 3,5-letni DS3 w kwestii żywotności akumulatorka sprawuje się całkiem nieźle, bo kilka h potrafi wytrzymać, więc jak na tyle czasu to i tak niezły wynik.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ja ładuje pada tak nie częściej niż raz na tydzień, no ale też nie gram za dużo.

Opublikowano

Na tydzień to może spędzam z 10-12h przy konsoli, a ładuje tak z dwa razy w ciągu tygodnia. Akumulatorki nie są złe, to na pewno lepsze rozwiązanie niż tradycyjne baterie.

Opublikowano

No nie zobaczymy. Trylogia Uncharted to najpiękniejsze gry obecnej generacji i nie ma nic co nawet by się zbliżyło. Gdyby Naughty Dog robiło gry na X360 to na tą konsolę byłby najpiękniejsze, prosta sprawa. Bo to chyba najlepszy developerski team w branży i w zasadzie tylko Retro Studios stawiałbym na równi (chociaż oni nie błysnęli żadnym nowym IP, (pipi)e Nintendo).

Raven, mam to samo, też zaczynam od poprzednich części jak mam możliwość, a nie od najnowszych :) MGS4 jest świetne tak btw. Co do Homera to na neogo takiego nie ma, nie było, a gdyby się pojawił to osobiście ode mnie dostałby bana za takie wypowiedzi. Więc wypraszam sobie

PS3 Site. Tam dostał bana, więc szukał nowego forum. A że wcześniej zjawił się tu jego kolega z PS3 Site, LionelPL ...

Homer S

Rejestracja 11 lut 2011 19:35:01

Zbanowani · 1848 postów

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

A co jeśli tyle godzin dziennie ktoś gra? Moje już dużo krócej działają a PS3 mam niecałe 2 lata. Gdybym miał X'a to bym chyba zbankrutował na bateriach o_O

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

Wiadoma sprawa Nemesis, włączasz Uncharted 2 i masz totalnie w (pipi)e te wszystkie głupoty, bo gra powoduje szczękoopad pod każdym względem :) Problem jest taki, że w tej generacji takich właśnie momentów było zdecydowanie za mało. Posiadając tylko jedną konsolę nie zauważasz tego (i dobrze w sumie), u mnie stoją wszystkie trzy dlatego mogę w miarę obiektywnie spojrzeć i widzę wady każdej z nich. Ale tylko PS3 jest irytująca. Wady X360 i Wii wynikają z założeń jakie przyjęli twórcy tych konsol, wady PS3 wynikają z ewidentnego niedopracowania, braku spójnej koncepcji i braku jakiegoś planu na ten sprzęt. Niby robi wszystko, ale niczego do końca dobrze. Jeżeli to się nie zmieni to z Sony będzie tak jak z Segą. Po prostu PS4 oleją wielcy, jak EA olała Dreamcasta.

Rajner, słyszałeś kiedyś o akumulatorkach i ładowarce? Ja w 2007 roku kupiłem 4 akumulatorki i ładowarkę za jakieś grosze. Jak dokupiłem Wii to dokupiłem kolejne 2. Jak wyczerpią się akumulatorki w padzie to wkładam je do ładowarki i ładuję. A do pada naładowany wcześniej zapasowy komplet. Koszt tego pewnie podobny jak do długaśnego kabla USB, czas podłączenia podobny. I ani przez moment nie gram na kablu

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Wam tez po skończeniu grania konsola(Ps3 Slim) tak strzela?

@Vesper

I co w związku z tym że się tu zjawiłem?

Opublikowano

Z czasem akumulatorki w padzie tracą swoją pojemność - mojego ponad 3 letniego DS'a ładuję mniej więcej 3 razy częściej niż pada którego dostałem z nową Slimką. Fakt - Sony przeoczyło w PS3 ładowanie padów na konsoli na czuwaniu - z takim układem powinni o tym pomyśleć.

Mam o tyle dobrze że mój dekoder ma łącze USB które nawet na czuwaniu jest aktywne więc problemów z ładowaniem nie mam żadnych :]

A do X'a do 2 padów mam 3 komplety akumulatorków - 2500mAh GP i Duracell i trzymają mega długo. No i odchodzi problem z ich ładowaniem dzięki zewnętrznej ładowarce. Oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy. A jeśli chodzi o baterie - dobre baterie np. Duracell potrafią w X'sie nawet do tygodnia intensywnego grania wytrzymać chociaż imo bez sensu kupować baterie do X'a - lepiej zainwestować więcej kasy i kupić aku - dużo większy jednorazowy wydatek ale szybko się zwróci jeśli ktoś dużo gra.

E: @Lionel - mi strzela - wbudowany zasilacz rozgrzewa z tylu z lewej strony dosyć mocno plastik który po prostu "pracuje".

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Co wy ładujecie pady co tydzień?? :rofl2:

Taki niby hu*jowy ten pad od xboxa a grając po 6-8h dziennie zmieniam akumulatorki (GP 2700mAh)raz na miesiąc... :whistling:

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Wesker, posiadam także Wii, i zgodzę, że ta konsola oferuje zdecydowanie najciekawsze gry, takie które dostarczają zupełnie nowego doświadczenia. Wspomnę choćby o Red Steel 2, przy którym trzeba uczyć się sterowania od nowa, machanie kataną staje się czymś wcześniej dla mnie w grach niespotykanym.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

MS złagodził to jakoś poprzez wypuszczenia Play`n`Charge jak ktoś nie chce się bawić bateryjkami.

Które padło mi po kilku miesiącach, a dałem za nie coś koło 70zł.

70zł za zwykły akumulatorek?

Opublikowano

No co Ci mam powiedzieć. Ja kupiłem akumulatorki i ładowarkę. A pada od PS3 ładuję przez kompa. Żadne rozwiązanie nie jest idealne, ani nawet dobre. Rzecz w tym, że robiąc głupie ładowanie w trybie czuwania Sony ogromnie ułatwiłoby sprawę swoim klientom. A tak dupa, kombinuj kliencie

Opublikowano

@Vesper

I co w związku z tym że się tu zjawiłem?

Poleciłeś mu to forum, albo sam chciał się tu zarejestrować wiedząc, że Ty tu piszesz? Nie pisz, że go nie znasz, bo jest jedynym z nowych użytkowników, którzy aktywnie się produkują, a którego ani razu nie nazwałeś randomem i któremu w żaden sposób nie docinasz.

I koniec offtopu.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

Miałem tak ale przestało tak gdzieś po pół roku używania konsoli, ponoć plastik się nagrzewa czy coś.

Opublikowano

Szprota sam przyznał, że go zna

Co to za problem ładować pada na włączonej konsoli? PS3 chodzi cicho więc nie przeszkadza, można włączyć automatyczne wyłączanie systemu po paru godzinach i zostawić, niech się ładuje.

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

Znam go nieukrywam tego i co z tego?

Uff to dobrze bo myślałem że mi tylko strzela i coś jest nie tak

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Co to za problem ładować pada na włączonej konsoli? PS3 chodzi cicho więc nie przeszkadza, można włączyć automatyczne wyłączanie systemu po paru godzinach i zostawić, niech się ładuje.

ps3 cicho?

slim chodzi glosniej niz moj pc w ktorym mam 4 120mm wentylatory.

btw po co mam trzymac ps3 na chodzie i zjadajacy prad bez powodu skoro moglby ladowac bedac wylaczonym ciagnac prad minimalnie ?

Opublikowano

Strzelać zawsze będzie, nie tylko konsola ale także TV. Obudowy się nagrzewają i rozszerzają a po wyłączeniu stygną i strzelają powracająć do pierwotnego kształtu. Jakoś bardziej zawsze telewizory mi strzelały niż konsole

Opublikowano

Można. Można też grać na kablu. To żadna wielka wada, a tylko jeden z wielu przykładów nieżyciowego podejścia twórców PS3 przy projektowaniu konsoli. Tyle

Opublikowano

ps3 cicho?

btw po co mam trzymac ps3 na chodzie i zjadajacy prad bez powodu skoro moglby ladowac bedac wylaczonym ciagnac prad minimalnie ?

To ja nie wiem co jest z Twoim slimem. Moja slimka chodzi tak cicho, że jej prawie nie słysze. Dopiero jak się mocno nagrzeje i chłodzenie włączy 2 bieg, lub gdy chodzi napęd to słychać wyraźnie

Opublikowano

Ale to jest rodzina, albo geje. Na forum PS3S napisał, gdy Homer został zbanowany, że go "pomści".

A teraz najlepsze (status LionelaPL na tamtym forum):

Wiadomość od Homera: (Tomo proszę nie zabieraj mi możliwości statusowania, po prostu poprosił mnie abym to przekazal)" Jeśli wbijesz na ps3site to pozdrów tych gamoni i niech wiedzą, że ja tam nie wrócę. I niec tutaj wbijają! Stara ekipa ps3site.pl przejmie to forum! (PSX Extreme) Fak je!'

xD

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

ps3 cicho?

Miałem tak samo okazało się że czujnik siadł i wiatraki na start konsoli pełną parą pracowały a po godzinie konsola się przegrzewała i wyłączała.

Opublikowano

Wrócę do tematu akumulatorków do pada z X0 (i nie tylko), kupcie Eneloop i dobrą ładowarkę zamiast wydawać kasę na badziew. Te aku naprawdę praktycznie nie tracą pojemności podczas ładowań.

Opublikowano

A będą pasować do padow ps3?

Bo mam zamiar wymienić akumulatory. Coraz krócej trzymaja...

Edytowane przez LionelPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.