Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Tylko że płacąc PS+ dalej masz do czynienia ze zyebanym PSNem, o czym don już powiedział. Abonament magicznie nie zmienia tej sieci w coś lepszego.

Porównuj PSN z XBL Gold i możesz wtedy wyliczając plusy i minusy mówić że jeden jest darmowy a drugi nie i to będzie fakt. PS+ to nie poszerzanie funkcji konsoli, tylko kupno (a raczej wypożyczanie) gier, tylko tyle i aż tyle.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
Co Twoim zdaniem jest wyznacznikiem tego, że gra jest dobra, wybitna?

Fun wywodzący się z gameplayu. Coś czego nie zauważysz w kilkuminutowym filmiku. Coś czego w Zeldzie jest od groma. Stąd te wysokie oceny. Trzeba zagrać by zrozumieć.

Trzeba zagrać, by zrozumieć. Czyli co, mam kupić grę, choć wiem, że i tak mi się nie spodoba? Wydać te 150 - 200zł w błoto, bo dla KOGOŚ ta gra ma fun? Gdyby na PSN/XBL było demo, zagrałbym, żeby móc z czystym sumieniem utwierdzić się, że gra się dla mnie nie nadaje. Ja jestem pewny, że bym się przy niej dobrze nie bawił, chyba, że za czasów PSX, kiedy byłem małym szczylem i potrafiłem wsiąknąć w bajkowy klimat. Tylko widzisz mnie bajki już nie bawią. Call o Duty, od kilku lat to samo podane w innym papierku, a mimo to na świecie grają olbrzymie ilości ludzi. Gra wybitna jak się patrzy.

Jak sam napisałeś "fun wywodzący z gameplay'u. Gothic, dla jednych niegrywalne, archaiczne ścierwo, dla mnie najlepsza i najwybitniejsza gra RPG ever spośród tych, w które grałem.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano
Co Twoim zdaniem jest wyznacznikiem tego, że gra jest dobra, wybitna?

Fun wywodzący się z gameplayu. Coś czego nie zauważysz w kilkuminutowym filmiku. Coś czego w Zeldzie jest od groma. Stąd te wysokie oceny. Trzeba zagrać by zrozumieć.

Trzeba zagrać, by zrozumieć. Czyli co, mam kupić grę, choć wiem, że i tak mi się nie spodoba? Wydać te 150 - 200zł w błoto, bo dla KOGOŚ ta gra ma fun? Gdyby na PSN/XBL było demo, zagrałbym, żeby móc z czystym sumieniem utwierdzić się, że gra się dla mnie nie nadaje. Ja jestem pewny, że bym się przy niej dobrze nie bawił, chyba, że za czasów PSX, kiedy byłem małym szczylem i potrafiłem wsiąknąć w bajkowy klimat. Tylko widzisz mnie bajki już nie bawią. Call o Duty, od kilku lat to samo podane w innym papierku, a mimo to na świecie grają olbrzymie ilości ludzi. Gra wybitna jak się patrzy.

Jak sam napisałeś "fun wywodzący z gameplay'u. Gothic, dla jednych niegrywalne, archaiczne ścierwo, dla mnie najlepsza i najwybitniejsza gra RPG ever spośród tych, w które grałem.

zagraj w Planescape, Arcanum, i F1 i F2

Opublikowano

Tylko że płacąc PS+ dalej masz do czynienia ze zyebanym PSNem, o czym don już powiedział. Abonament magicznie nie zmienia tej sieci w coś lepszego.

Mylisz się. P+ zwiększa atrakcyjność całej oferty PSN, a także faktycznie rozwija ją o dodatkowe funkcje (jak np. automatyczne aktualizacje, czy save'y przenoszone do chmury), pomijam że PSN nie jest zje.bane. Ma kilka niedogodności względem XBL! (brak koperka i te sprawy), ale biorąc pod uwagę atuty którymi nadrabia i góruje nad konkurencją, możemy mówić że jest na czele.

Porównuj PSN z XBL Gold i możesz wtedy wyliczając plusy i minusy mówić że jeden jest darmowy a drugi nie i to będzie fakt. PS+ to nie poszerzanie funkcji konsoli, tylko kupno (a raczej wypożyczanie) gier, tylko tyle i aż tyle.

Porównując PSN z XBL! Silver górą jest PSN. Porównując PSN z P+ i XBL! Gold znowu PSN jest górą.

Opublikowano
Call o Duty, od kilku lat to samo podane w innym papierku, a mimo to na świecie grają olbrzymie ilości ludzi. Gra wybitna jak się patrzy.

Tak, tylko przypatrz się ocenom do CoDa i Zeldy. Tak, znów przywołuję się na metacritic, olaboga.

No nic, jak Cię taki styl nie jara, to trudno. Ja tylko dodam, że taka Zelda: TP jest bardziej creepy i ma mroczniejsze momenty niż wiele obecnych gier, ale co ja wiem :) Poza tym jestem zdania, że należy poszerzać swe horyzonty. Ostatnio Mazzeo zagrał w swojego PIERWSZEGO erpega i to w dodatku Deusa Exa :P Myślę że warto zaryzykować i czasem rzucić się na głęboką wodę, np z kupnem Wii z Mario. Koleś ma wąs, czerwony, pedalski strój, a gra w niego wielu 30 latków. Czasem warto spróbować :)

Opublikowano
zagraj w Planescape i F1 i F2

Otóż to, choć przy Gothicu 1 i 2 spędziłem najwięcej godzin jeśli chodzi o gry rpg. Szkoda, że G3 był tak zabugowany, a potem zaczęło się żerowanie na samej serii.

Opublikowano

Mylisz się. P+ zwiększa atrakcyjność całej oferty PSN, a także faktycznie rozwija ją o dodatkowe funkcje (jak np. automatyczne aktualizacje, czy save'y przenoszone do chmury), pomijam że PSN nie jest zje.bane. Ma kilka niedogodności względem XBL! (brak koperka i te sprawy), ale biorąc pod uwagę atuty którymi nadrabia i góruje nad konkurencją, możemy mówić że jest na czele.

Porównując PSN z XBL! Silver górą jest PSN. Porównując PSN z P+ i XBL! Gold znowu PSN jest górą.

jedyny minus jaki wytykasz xbl gold to kasa? bo wiesz że są gracze którzy mają pieniądze i dla nich to nie porblem zapłacić 130 rocznie

zagraj w Planescape i F1 i F2

Otóż to, choć przy Gothicu 1 i 2 spędziłem najwięcej godzin jeśli chodzi o gry rpg. Szkoda, że G3 był tak zabugowany, a potem zaczęło się żerowanie na samej serii.

a Arcanum :( niedoceniany a naprawdę nie odstaję od reszty

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Zaznaczam tylko to kto co za tą kasę daje (w przypadku XBL! Gold raczej czego nie daje). I włączam to do oceny obu ofert, nie ukrywam bardzo istotne jest to dla całości sprawy. Oraz co w razie nie zapłacenia daje jedna i druga usługa.

Opublikowano

wygoda o której pisano tu nie raz ... więc nie pitol że nic nie daję

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Mam dopiero w planach do ogrania, więc na razie go tam nie wymieniałem. Ale z tego co widziałem zapowiada się klimatycznie, no i steampunk zawsze to miła odskocznia od tradycyjnego fantasy serwowanego przez Baldury, Icewind Dale itd.

Opublikowano

Ale patrz. W komisie stoją samochody, czy facet musi się każdym przejechać, żeby uznać że jeden podoba mu się bardziej od drugiego? Nie, jednemu przyjemność daje prędkość jaką rozwija samochód, innemu jego luksusowość.

Myślę że warto zaryzykować i czasem rzucić się na głęboką wodę, np z kupnem Wii z Mario. Koleś ma wąs, czerwony, pedalski strój, a gra w niego wielu 30 latków. Czasem warto spróbować :)

Bo najpierw jesteśmy dzieckiem, dorastamy, zmieniamy się w duże dziecko (+ 30 lat) i znowu dorastamy ;)

Edytowane przez Vesper

Opublikowano
  • Autor

Blablabla, wiedziałem że niepotrzebnie to napisałem bo będziesz (pipi)ł swoje. Już cię tak sony omamiło, że nazywasz PS+ usługą. BF Premium też EA lubi nazywać usługą, a dla mnie to zestaw mapek kupiony w całości zamiast oddzielnie. Kur.wa niektóre korporacje zaczną jakąkolwiek aktywność na konsoli nazywać "usługą" T_T

Te "funkcje" PS+ masz za darmo na XBL Silver, a on sam kosztuje 60% drożej od XBL Gold. EOT ode mnie bo po stwierdzeniu PSN>XBL odpadam.

Opublikowano

Mam dopiero w planach do ogrania, więc na razie go tam nie wymieniałem. Ale z tego co widziałem zapowiada się klimatycznie, no i steampunk zawsze to miła odskocznia od tradycyjnego fantasy serwowanego przez Baldury, Icewind Dale itd.

gra jest mega polecam, fabularnie jedno z ciekawszych dzieł :) (trochę gorzej niż Planescape - ale mi się podobało lepiej niż Baldury)

Mendrek jaki koperek? jaki schabowy? znów moderujesz CW :P

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Ale patrz. W komisie stoją samochody, czy facet musi się każdym przejechać, żeby uznać że jeden podoba mu się bardziej od drugiego? Nie, jednemu przyjemność daje prędkość jaką rozwija samochód, innemu jego luksusowość.

Wybacz, ale to słaba analogia. Niezbyt pasuje do gier :) Mam nadzieję, że kiedyś jednak dostaniesz okazję zagrania w taki tytuł i zrozumiesz czemu wszyscy tak kochają Zeldę. Bo ta miłość nie istnieje bez powodu <ok>. I to tyle z mej strony.

Opublikowano

Blablabla, wiedziałem że niepotrzebnie to napisałem bo będziesz (pipi)ł swoje. Już cię tak sony omamiło, że nazywasz PS+ usługą. BF Premium też EA lubi nazywać usługą, a dla mnie to zestaw mapek kupiony w całości zamiast oddzielnie. Kur.wa niektóre korporacje zaczną jakąkolwiek aktywność na konsoli nazywać "usługą" T_T

Rozumiem, że P+ to nie jest usługa. Hm, więc co?

I jeśli porównujesz BF Premium do P+ to chyba serio nie wiesz co daje jedno, a co daje drugie. Mam nadzieje, że nieświadomość w jakiej żyjesz jest na tyle błoga, że nie spędza Ci snu z powiek :) Bo mi by spędzała.

Te "funkcje" PS+ masz za darmo na XBL Silver, a on sam kosztuje 60% drożej od XBL Gold. EOT ode mnie bo po stwierdzeniu PSN>XBL odpadam.

I co z tego? W XBL! Silver nie masz grania online, a w PSN bez P+ masz granie online. To czyni PSN bez P+ lepszym od XBL! Silver , chyba że z tym też masz zamiar się spierać, fanie Halo?

Typfon: Moderuję swoje posty bo chcę je edytować, w nadziei że w ciągu sekundy od ich pojawienia nie rzuci się jakiś xbot z wytknięciem nieścisłości. Ale nawiązując do Twego posta typfon, to nie wiem skąd nagle wzięła się cena u Ciebie. Po prostu porównuję obie usługi w wypadku nie opłacenia abonamentu, oraz w wypadku opłacenia abonamentu. W obu przypadkach wygrywa PSN. Na dobrą sprawę ta "wygoda" która tyle kosztuje ani nie jest tego warta, ani to nie jest nic wielkiego. Zwłaszcza w porównaniu do "wygody" (w postaci nie kupowania gier, gdyż dostarcza je usługa) którą daje P+ .

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

jak to skąd,

jeśli kupujesz konsolę to się chyba orientujesz co oferuję, i jeden kupi PS3 ze wszystkimi wadami darmowego PSN, a drugiemu nie przeszkadza że musi zapłacić za Golda na x0 bo dostaję za to porządnej jakości usługę online ...

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Wybacz, ale to słaba analogia. Niezbyt pasuje do gier :) Mam nadzieję, że kiedyś jednak dostaniesz okazję zagrania w taki tytuł i zrozumiesz czemu wszyscy tak kochają Zeldę. Bo ta miłość nie istnieje bez powodu <ok>. I to tyle z mej strony.

Ale Figaro... przecież nie musi mi się podobać. :) Grałbyś w Football Managera, kompletnie nie lubiąc piłki nożnej. Nie, choćby nie wiem jak dobra była w swoim gatunku.

Opublikowano

Ja bym pragnął nadmienić iż dla posiadaczy GOLDa są wszelakiej maści promocje na marketplace np. deal of the week, zniżki na filmy itp. Co ciekawe tak Mendruś sie pucujesz o to ze XBL jest płatny a sam płacisz za cos co na Xie jest za friko (automatyczne synchronizacje pucharków, chmura). Ja juz Cie nie ogarniam. Nadal chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob P+ wplywa na strukture działania PSN bo niewiem. U kuzyna nic .. powtorze NIC P+ nie zmienil jezeli chodzi o jakosc PSN. Dalej bez zmian.

Opublikowano

Przestańcie pierd.oli.ć farmazony jaki to Xbox Live jest super fajny, zaje,bi,sty etc. Wielcy fani Live a 90% z was traktuje tę usługę głównie by w ogóle móc zagrać online i po bekać przez headset. Teraz wypisywać chu.j wie jakich funkcji jak i tak mało kto z nich korzysta. A i jeszcze jedno skończcie pisać o lagach bo mam 20 MB i nie ma żadnych problemów przy grze online. Być może dla kilku wiechów co mają net 1/2 Mb różnica jest olbrzymia.

Opublikowano

ale jak jest fajny to też nie możemy pisac :(

Opublikowano

Czyli Mendrek, sam przyznałeś, że trzeba zabulić 200zł rocznie, by na PS3 mieć funkcje, które na X360 są za darmo. Ciesze się że w końcu to zrobiłeś.

Widzisz, ale na XBL! też płacisz za to co na PSN jest za darmo, a w dodatku płacisz za rzecz o wiele "większego kalibru" (no chyba że "chmurkę" i automatyczne aktualizacje stawiasz ponad granie online... fanie Halo). Pomijam, że w obliczu darmowych gier to akurat to o czym wspominasz to deser to głównego dania. Dania, którego Ty płacąc niewiele mniej nie masz.

Ja bym pragnął nadmienić iż dla posiadaczy GOLDa są wszelakiej maści promocje na marketplace np. deal of the week, zniżki na filmy itp. Co ciekawe tak Mendruś sie pucujesz o to ze XBL jest płatny a sam płacisz za cos co na Xie jest za friko (automatyczne synchronizacje pucharków, chmura). Ja juz Cie nie ogarniam. Nadal chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob P+ wplywa na strukture działania PSN bo niewiem. U kuzyna nic .. powtorze NIC P+ nie zmienil jezeli chodzi o jakosc PSN. Dalej bez zmian.

Widzisz, ale na PSN również są promocje np. obecna promocja letnia, która jest dostępna dla posiadaczy PS3 bez P+ . To my mamy za darmo zniżki, Ty opłacasz je w XBL! Gold . I teraz najlepsze. P+ oferuje "zniżki zniżek", czyli często nawet atrakcyjne oferty dla posiadaczy PSN bez P+ stają się jeszcze bardziej atrakcyjne po opłaceniu abonamentu.

W zasadzie to okazałeś mega ignoranctwo, twierdząc że P+ oferując to co oferuje niczego nie zmienia. Tak, 100 % zniżki na różnoraki content (gry, aplikacje, triale godzinne gier AAA, wczesne dostępy do beta wersji, ect. ) to NIC . Serio Ty tak, czy zwykły trolling?

Opublikowano

"po bekać przez headset" XD

Opublikowano

podsumujmy - wszyscy powinni jedzdzić samochodami koncernu TATA Motors bo kupowanie czego innego jest głupie i to tylko fanaberia ... LOL

tak oto prezentuję się dyskusja gdzie bociki PS próbuje wmówić komuś na co mają wydać swoje własne pieniądze ^_^

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Niestety, ale ten temat sięgnął mułu ;/. Mendrek, skończ już ten trolling, bo to już przestało być śmieszne. Robisz z siebie tylko i wyłącznie idiotę. A ten typek, co w Zeldę nie grał, bo obejrzał 30s na yt i mu się z Pokemonami skojarzyło to już w ogóle mistrz :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.