Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Czyli nawet płacąc za PS+ (dużo więcej, niż 130 zł rocznie) mam mniej contentu niż nie płacąc nic na XBL! ? Faaaajnie :).

Czekamy na ripostę Mendrka!

gdyby porównac z PSS USA to chyba wyszlo by lepiej.

polski sklepik jest biedny

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Czyli nawet płacąc za PS+ (dużo więcej, niż 130 zł rocznie) mam mniej contentu niż nie płacąc nic na XBL! ? Faaaajnie :).

gdyby porównać z amerykańskim XBL, nie byłoby czego zbierać z PSN :rofl2:

Opublikowano

Czy to wada, że na PS Store jest głównie content który jest popularny i się sprzedaje? Ktoś tu narzeka na ilość dem, a zapomniał że P+ oferuje dostęp do czegoś lepszego od mogących wprowadzić w błąd dem (ile to było takich co były fajne, a gry były kupą - albo były złe, a gra była dobra). W P+ dużo gier AAA posiada swoje godzinne wersje testowe (które na dobrą sprawę są pełnymi grami z blokadą czasową), a przy dzisiejszych długościach gier to wystarczająco by sporo zobaczyć. I co najlepsze save'y i trofea zdobyte w trialu zostają zapisane, więc jak kupisz pełną grę to zaczniesz tam gdzie skończył się trial :)

A co do aktualizacji, i czasu jej ściągania, to nie rozumiem skąd ludziom tak wolno się ściąga. Ostatnia aktualizacja zmieniała jakieś pierdoły i ściągnęła mi się w mig.

A co do MSP i ich cen, to już temat był wałkowany wiele razy, wszystko zależy skąd masz MSP (od "tania punkta wśyśtko lega-alnie/resellera, czy też z dużego sklepu). IMO lepiej jak jest cena odgórna, przynajmniej jest wszystko jasne i nie ma wałków i takich pokus kradzieży. Nie dziwię się (zakładając że Lionel pisze prawdę:) ) że MS chce z tego zrezygnować.

Opublikowano

Jestem w UK, więc jeśli tu jest biednie...

Czy to wada, że na PS Store jest głównie content który jest popularny i się sprzedaje? Ktoś tu narzeka na ilość dem, a zapomniał że P+ oferuje dostęp do czegoś lepszego od mogących wprowadzić w błąd dem (ile to było takich co były fajne, a gry były kupą - albo były złe, a gra była dobra). W P+ dużo gier AAA posiada swoje godzinne wersje testowe (które na dobrą sprawę są pełnymi grami z blokadą czasową), a przy dzisiejszych długościach gier to wystarczająco by sporo zobaczyć. I co najlepsze save'y i trofea zdobyte w trialu zostają zapisane, więc jak kupisz pełną grę to zaczniesz tam gdzie skończył się trial :)

Ale żeś wymówkę wymyślił, "tylko popularny content" xD. A co to Sony wyrocznia, że wie jakie dema chce a jakie nie? Sprawa jest prosta.

Więcej dem > mniej dem (tyczy się to też wszystkich innych rzeczy w sklepie), koniec.

Triale? Na XBL! nie musisz płacić, by mieć dostęp do triala każdej gry Arcade i dem większości popularnych gier. Dzięki temu mogłem ograć Minecrafta w wersji Xboksowej wzdłuż i wszerz, bo miałem legalnie i za darmo prosto ze sklepu wersję demo, w której jedynym ograniczeniem był brak save'a. To samo tyczy się wszystkich innych Indie i Arcade gier. A to, że save'y z triali (nie z dem, ale to samo tyczy się PSN) przechodzą do pełnej wersji to żadna nowość, wstyd, że PSN dostało to tak późno.

"Dużo gier AAA" - tak gadasz, jakby tego były setki. Ciekawe, jak w rzeczywistości wyglądają liczby. Coś czuję, że Sony dało (sorry, wypożyczyło) góra 20 gier a Ty robisz z tego nie wiadomo co. Zresztą nie jestem pewien, czy jak teraz wykupię abonament to dostaję dostęp do poprzednich produkcji, czy tylko obecną zgarnę.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Czy to wada, że na PS Store jest głównie content który jest popularny i się sprzedaje?

Tak, wolałbym mieć wszystko -,-

A co do MSP i ich cen, to już temat był wałkowany wiele razy, wszystko zależy skąd masz MSP (od "tania punkta wśyśtko lega-alnie/resellera, czy też z dużego sklepu). IMO lepiej jak jest cena odgórna, przynajmniej jest wszystko jasne i nie ma wałków i takich pokus kradzieży. Nie dziwię się (zakładając że Lionel pisze prawdę :) ) że MS chce z tego zrezygnować.

Nigdy nie kupiłeś gry na allegro?

Jedyny sensowny argument w tym poście to triale. Na X360 też jest coś takiego? Pytam poważnie, nie wiem.

Opublikowano

"Dużo gier AAA" - tak gadasz, jakby tego były setki. Ciekawe, jak w rzeczywistości wyglądają liczby. Coś czuję, że Sony dało (sorry, wypożyczyło) góra 20 gier a Ty robisz z tego nie wiadomo co. Zresztą nie jestem pewien, czy jak teraz wykupię abonament to dostaję dostęp do poprzednich produkcji, czy tylko obecną zgarnę.

z pamięci bo jestem w pracy...36 dem czasaowych czy jak to tam mendrek zwie :P

Opublikowano

Jedyny sensowny argument w tym poście to triale. Na X360 też jest coś takiego? Pytam poważnie, nie wiem.

Tak, każda gra Arcade i Indie ma swój darmowy trial, to jest wymóg w Xbox Live!, oczywiście nie musisz mieć Golda. W ogóle do niczego oprócz grania online nie trzeba Golda. Pełne wersje gier mają swoje dema, ale to nie jest jakaś reguła (tylko tych dem w Marketplace są setki, mało nie padłem jak zobaczyłem biedę PSN).

Nie mówiąc o tym, że XBL! można obsługiwać i przeglądać z PC, a z PSN nie jest chyba tak różowo, ale tutaj nie znam szczegółów.

36, to już nieźle. Ale to są pełne wersje, tak? I dostaje wszystko od pierwszego dnia subskrypcji PS+?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

"Triale" na X360 to po prostu dema, chwilę pograsz i "kup pełną wersję".

Na PS3 możesz sobie całą pełną godzinę pograć w np. Battlefield 3, Assasin's Creedy (wszystkie), Driver: San Francisco, Bioshock 2 i wiele innych. I to są faktycznie pełne wersje gier z blokadami czasowymi, więc save'y i trofea przechodzą do pełnej gry w razie gdybyś ją kupił. I tak są one stale obecne w P+ .

Ravenie, PS Store można obsługiwać z poziomu PC za pomocą Media Go . Wypadałoby żebyś zapoznał się z czymś, co masz zamiar trollować :)

Opublikowano

z www się nie da? poważnie...

czyli siedząc w firmie nie zakolejkuję sobie demek do pobrania??

Opublikowano

Mendrek, Ty chyba nie czytasz w ogóle postów innych ludzi ;-/.

Napisałem, że nie wiem jak to wygląda z PSN na PC. Jednak nie jest tak bez problemu, bo musisz instalować jakąś kobyłę od Sony.

Triale gier na Xboksie to triale, nie wprowadzaj zamieszania. Każda gra Indie i Arcade ma TRIALA, dużo pełnych wersji ma WERSJĘ DEMO.

Pograsz chwilę :)? Skąd wiesz ile to trwa, jak tyś w życiu na X360 nie grał? W takim Minecrafcie w ogóle nie ma ogarniczenia czasowego.

Czyli płacisz za dostęp do czasowego dema gry :(? Niefajnie!

Opublikowano

jaką instalację?

nie dość że pobieram to musze jeszcze instalować??

Opublikowano

Mendrek, ale tak szczerze, ile dostajesz kasy za zwiększanie ruchu na forum?

Opublikowano

Czyli płacisz za dostęp do czasowego dema gry :(? Niefajnie!

Nie. Nie czytasz, a i wypominasz że inni nie czytają.

PEŁNA WERSJA GRY OGRANICZONA CZASOWO =/= DEMO Z XBL! Gold (które nawet przy tym nie leżało).

Na dobrą sprawę przy jakimś chorym speed runie mógłbyś przejść jakąś krótszą grę, lub przynajmniej połowę w tą godzinę zaliczyć. Bo to jest pełna wersja gry i ile przejdziesz jej w godzinę tyle gry zobaczysz, a nie to co ci pokaże demo.

Typfon, to nic w porównaniu z tym że nie dość że płacę za grę (w przypadku używki doliczyć online pass'a), to jeszcze muszę płacić MS-owi za online?

Opublikowano

Ja pie*dolę. Ten dalej yebie, że MSP z keye.pl itp. to lewizna XD Jak można tak samemu z siebie debila robić /facepalm/

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ciekawe ile rdzeni musiało by miec PS3 żeby ogarniać instalację w trakcje sciągania ... 32? 64? -_-

Edytowane przez typfon

Opublikowano

jaką instalację?

nie dość że pobieram to musze jeszcze instalować??

Tak.

dokładnie, w końcu nie bez powodu nawet Sony nie nazywa tego badziewia konsolą

Opublikowano

Ja pie*dolę. Ten dalej yebie, że MSP z keye.pl itp. to lewizna XD Jak można tak samemu z siebie debila robić /facepalm/

Nigdzie tak nie napisałem, ale zastanawiające skąd mają taniej, prawda? (zapewne zaraz tu zacznie się jakiś wywód o dobrych wujkach z MS-u)

Hm, a jak tam wczesny dostęp do beta wersji? Macie w abonamencie, czy musicie jakieś gry specjalnie do tego kupować? :D

Leszku, możesz wyjść z tematu? Niczego nie wnosisz, syf robisz, po co ty tutaj?

Opublikowano

czym się różni kupienie gry + dostęp do bety od opłacenia abonamentu + dostęp do bety?

Opublikowano

No tym, że w jednej ofercie wystarczy abonament, w drugiej nie :) W jednej abonamencie jest to jako kolejny atut, w drugiej lipa jak zwykle :)

Opublikowano
  • Autor
Hm, a jak tam wczesny dostęp do beta wersji? Macie w abonamencie, czy musicie jakieś gry specjalnie do tego kupować? :D

Bety dają w ramach PS+? Jakie ostatnio?

Opublikowano

Nigdzie tak nie napisałem, ale zastanawiające skąd mają taniej, prawda? (zapewne zaraz tu zacznie się jakiś wywód o dobrych wujkach z MS-u)

Leszku, możesz wyjść z tematu? Niczego nie wnosisz, syf robisz, po co ty tutaj?

rozmowa jak ze ściąną...

Opublikowano

Bety dają w ramach PS+? Jakie ostatnio?

Ostatnio były m. in. Ghost Recon: Future Soldier, Pixel Junk 4am, Uncharted 3, któryś Assasin's Creed, obecnie jest to Little Big Planet Karting, a niebawem będzie też i Battle Royale (azjaci już grają). A co w ramach XBL! Gold? Zanim zaczniecie argumentację z piaskownicy: "A bo twoja zabawka i tak jest beeee, co z tego że ja nie mam?", to odpowiedzcie na to pytanie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.