Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Czyli bety do gier Sony XD Ty popatrz, muszę sprawdzić czy nie mam PS+ na swoim X360 bo też brałem udział w becie GRFS O_o

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
  • Autor

W ramach XBL gold były publiczne bet, m.in. Ghost Recon o którym wspominasz, Gears of War 3 (okazało się że wcale nie trzeba było Bulletstorma) i coś tam jeszcze. Myślę że to jednak wielka wtopa MS i jego Xbox Live, że nie zapewnia bet do jakiś szrotów jak Assassin's Creed czy LBP Karting.

Opublikowano

No tym, że w jednej ofercie wystarczy abonament, w drugiej nie :) W jednej abonamencie jest to jako kolejny atut, w drugiej lipa jak zwykle :)

od kiedy usługa, szybsza, stabilniejsza i lepiej wykonana to lipa?

Opublikowano

W ramach XBL gold były publiczne bet, m.in. Ghost Recon o którym wspominasz, Gears of War 3 (okazało się że wcale nie trzeba było Bulletstorma) i coś tam jeszcze. Myślę że to jednak wielka wtopa MS i jego Xbox Live, że nie zapewnia bet do jakiś szrotów jak Assassin's Creed czy LBP Karting.

Uważam, że brak na X360 bety Uncharted 3 i LBP Karting, to największa porażka medialna Microsoftu.

Opublikowano

Ej chwila bo czegos nie rozumiem. Wysmiewacie, ze na PS3 trzeba sciagac i instalowac gry, a na X360 nie. Jezeli mnie pamiec nie myli to po prostu Microsoft lepiej to rozegral i nie odbywa sie to osobno. Sciagajac plik jest od razu rozpakowywany i instalowany na dysku, nie? Suma sumarum pliki maja podobna wage (w przypadku tej samej gry).

Opublikowano

a nie trwa to 2x krócej ;)?

Opublikowano
Myślę że to jednak wielka wtopa MS i jego Xbox Live, że nie zapewnia bet do jakiś szrotów jak Assassin's Creed czy LBP Karting.

Czy Ty w swojej liście gier, które chcesz ograć, nie dałeś dwóch części Asasynów? ;f

Opublikowano

Ej chwila bo czegos nie rozumiem. Wysmiewacie, ze na PS3 trzeba sciagac i instalowac gry, a na X360 nie. Jezeli mnie pamiec nie myli to po prostu Microsoft lepiej to rozegral i nie odbywa sie to osobno. Sciagajac plik jest od razu rozpakowywany i instalowany na dysku, nie? Suma sumarum pliki maja podobna wage (w przypadku tej samej gry).

PS. Tu tak naprawdę chodzi o nabijanie się z Mendrka ;)

Opublikowano

Czyli bety do gier Sony XD Ty popatrz, muszę sprawdzić czy nie mam PS+ na swoim X360 bo też brałem udział w becie GRFS O_o

Do bety GRFS dostęp można było zyskać na pięć sposobów:

1. Posiadać SC: Conviction

2. Zamówić GRFS w Gamestopie jako pre-order

3. Zostać jednym z wybrańców gdy połączyło się Uplay z kontem X360 lub PS3

4. Wyżebrać friend code'a od jakiegoś oficjalnego testera.

5. Posiadać P+ i nie martwić się o nic, bo dostawało się automatycznie dostęp.

Ale tak, lepiej zapłacić i bawić się w ciuciu babkę, po czym napisać że ma się lepiej :rofl2:

Anyway, to miło że P+ daje beta wersje, swoich i nie swoich gier od Sony, prawda? :)

PS. Tu tak naprawdę chodzi o nabijanie się z Mendrka ;)

Aha, czyli w zasadzie twój "obiektywizm" spadł właśnie do poziomu zera. Drodzy niezdecydowani gracze szukający odpowiedzi na pytanie "którą konsolę wybrać?", wiecie już przynajmniej że tych postów tego pana nie powinniście brać pod uwagę.

Opublikowano

Czyli by wziaść udział w becie GRFS na PS3 trzeba bylo mieć P+ ? o_O

Ja kodzik do bety dostalem od Ubi na maila :P, nic nie żebrałem, nie bylem wybrancem, nie posiadałem Splintera, ani w gamestopie nie zamówiłem.

Magia.

Edytowane przez Mani

Opublikowano
  • Autor
Myślę że to jednak wielka wtopa MS i jego Xbox Live, że nie zapewnia bet do jakiś szrotów jak Assassin's Creed czy LBP Karting.

Czy Ty w swojej liście gier, które chcesz ograć, nie dałeś dwóch części Asasynów? ;f

Owszem, ale Assassin's Creed to tylko single, multi to jakaś pomyłka.

Anyway, to miło że P+ daje beta wersje, swoich i nie swoich gier od Sony, prawda? :)

Prawda, chwała im za to, zapewne testują stabilność serwerów, które muszą się uporać z liczbą kilkuset graczy.

Opublikowano

Do bety GRFS dostęp można było zyskać na pięć sposobów:

1. Posiadać SC: Conviction

2. Zamówić GRFS w Gamestopie jako pre-order

3. Zostać jednym z wybrańców gdy połączyło się Uplay z kontem X360 lub PS3

4. Wyżebrać friend code'a od jakiegoś oficjalnego testera.

5. Posiadać P+ i nie martwić się o nic, bo dostawało się automatycznie dostęp.

Ale tak, lepiej zapłacić i bawić się w ciuciu babkę, po czym napisać że ma się lepiej :rofl2:

P+ dostajesz gratis do płatków śniadaniowych że nie musiałeś za nie płacić? Btw. płacić za dostęp do niedorobionych bet?

Opublikowano

Czyli by wziaść udział w becie GRFS na PS3 trzeba bylo mieć P+ ? o_O

Ja kodzik do bety dostalem od Ubi na maila :P, nic nie żebrałem, nie bylem wybrancem, nie posiadałem Splintera, ani w gamestopie nie zamówiłem.

Magia.

Byles wybrancem bo ja majac UPlay nie dostalem kodu. Ale majac Plusa mialem dostep.

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym tylko zauważyć, że w czasach kiedy PS+ jeszcze nie było, była Uncharted 2 Beta, dostępna dla wszystkich za darmo. W wypadku UC3 beta trzeba było opłacić PS+.

Boże jakie te Sony dobre.

Opublikowano

Mendrek Ty na serio jesteś... inny. Do bety dostajesz dostęp posiadając PŁATNĄ (i to sporo) usługę, a zdanie dalej piszesz, że siedzisz sobie i za darmo dostajesz dostęp do bety nic nie robiąc. Tym tokiem rozumowania jak idę do McDonalda to też wszystko mam za darmo, tylko wcześniej muszę to opłacić xDDDDD.

No i to jest kolejna ułomność, jak z ładowaniem pada, przełączaniem trybu wyświetlania itd. Najpierw pobiera Ci się instalka gry (trzeba pobieranie wysłać w background), którą musisz ręcznie zainstalować i dopiero można grać. Później masz dwie pozycje w menu, ponieważ system osobno widzi instalkę i grę, więc aby nie mieć syfu musisz ręcznie usunąć instalkę.

Na X360 by uzyskać podobny efekt klikam pobierz. I to wszystko.

ALE PRZYNAJMNIEJ ZA DARMO JEST. Oh, wait. Jak się okazuje, to za darmo mogę popatrzeć na pustynię zwaną PS Store (bo Sony za mnie wybiera jakie dema są warte uwagi), wszelkie ciekawe rzeczy są dostępne dopiero jak płacę Sony haracz. Przy czym haracz wcale nie poprawia jakości usług (prędkość ściągania), które to trzymają swój poziom nawet na darmowym XBL!. Jedyna rzecz, za jaką się płaci M$ to dostęp do grania online, ale i w tym przypadku wiesz, za co płacisz. Jak ktoś nie za bardzo przepada za graniem online (dość powiedzieć, że mając ten wspaniały darmowy dostęp do MGO i KZ2 w ogóle w to nie gram), to nagle się okazuje, że nic nie płacąc ma oprócz kilku wypożyczonych gier i czasowego dema (1h, to jest tylko 1h, nie to samo co pełna wersja gry, to jest TYLKO 1h, to nawet patrząc na najkrótsze gry świata czyli Call of Duty to nie jest 30% gry) wszystko na lepszym poziomie i więcej, niż użytkownicy PS+.

Opublikowano
Jak ktoś nie za bardzo przepada za graniem online (dość powiedzieć, że mając ten wspaniały darmowy dostęp do MGO i KZ2 w ogóle w to nie gram

Może jeszcze powiesz, że próbowałeś :P

Opublikowano
Później masz dwie pozycje w menu, ponieważ system osobno widzi instalkę i grę, więc aby nie mieć syfu musisz ręcznie usunąć instalkę.

Kłamiesz Xbocie :P

Opublikowano

No i to jest kolejna ułomność, jak z ładowaniem pada, przełączaniem trybu wyświetlania itd. Najpierw pobiera Ci się instalka gry (trzeba pobieranie wysłać w background), którą musisz ręcznie zainstalować i dopiero można grać. Później masz dwie pozycje w menu, ponieważ system osobno widzi instalkę i grę, więc aby nie mieć syfu musisz ręcznie usunąć instalkę.

Że jak?

BTW: A myślałem że tylko Mendrek bzdury pisze.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

A zapominacie o tym, ze jak na XBLA wychodza dema to najpierw sa dla Golda a potem dla bezplatnego Silvera? (bodaj 2 tygodnie) Love MS :)

Opublikowano

Dokładnie tydzień później - ale moim zdaniem to żadna tragedia.

A ja tak z ciekawości zapytam ponieważ mam konto Gold i nie mam jak tego sprawdzić - Chmura dostępna jest na koncie Silver czy już nie?

Opublikowano

Mendrek Ty na serio jesteś... inny. Do bety dostajesz dostęp posiadając PŁATNĄ (i to sporo) usługę, a zdanie dalej piszesz, że siedzisz sobie i za darmo dostajesz dostęp do bety nic nie robiąc. Tym tokiem rozumowania jak idę do McDonalda to też wszystko mam za darmo, tylko wcześniej muszę to opłacić xDDDDD.

Gdzie napisałem że siedzę sobie i za darmo dostaję dostęp do bety nic nie robiąc. Napisz mi to tu i teraz. Czekam. I przy okazji dodaj od siebie czy MS coś Ci dał takiego w ramach abonamentu.

Zastanawiam się czy Ty serio masz PS3. Chyba tylko udajesz (jaki masz PSN ID?), bo jeśli piszesz że trzeba instalkę ręcznie usuwać.. Instalka normalnie znika po zainstalowaniu, chyba że to gra z PSP/PS One którą mógłbyś zainstalować na innej konsoli, ale wtedy też o ile pamiętam pyta czy chcesz zostawić czy usunąć..

Jedyna rzecz, za jaką się płaci M$ to dostęp do grania online, ale i w tym przypadku wiesz, za co płacisz.

Za to co inni mają friko. Świetna inwestycja, nieprawdaż? A i tak nie dostaniesz wielu innych rzeczy, którzy inni płacąc dostaną - np. 100 % zniżki na gry duże i mniejsze i wiele więcej :)

Jak ktoś nie za bardzo przepada za graniem online (dość powiedzieć, że mając ten wspaniały darmowy dostęp do MGO i KZ2 w ogóle w to nie gram), to nagle się okazuje, że nic nie płacąc ma oprócz kilku wypożyczonych gier i czasowego dema (1h, to jest tylko 1h, nie to samo co pełna wersja gry, to jest TYLKO 1h, to nawet patrząc na najkrótsze gry świata czyli Call of Duty to nie jest 30% gry) wszystko na lepszym poziomie i więcej, niż użytkownicy PS+.

Pogrubiłem tylko te największe faile naszego kruka_kruka. Zajmijmy się wyśmiewaniem ich:

"Kilku wypożyczonych gier"

Faktycznie, te kilkadziesiąt gier w ciągu roku to tylko "kilka". Z matematyką jesteś na bakier.

"czasowego dema"

Czasowe demo to taka rzecz, która jest tylko wycinkiem gry, w dodatku ograniczonym czasowo. Demo to nie pełna wersja gry. Trial na PS3 oferuje Ci pełną wersję gry, w którą grasz godzinę. W demo zagrasz tylko tylko na ile demo Ci pozwoli, w trialu tyle na ile zdołasz. Widzisz różnicę?

"wszystko na lepszym poziomie i więcej"

Bez komentarza.

Zapomniałeś przy okazji o darmowym MMO, i MMORPG w świecie DC (DC Universe Online), oraz m. in. o zniżkach na gry, zniżkach zniżek, dostępnie do bet, darmowych aplikacjach, theme'ach i avatarach na własność na zawsze. Zresztą, Ty nie masz PS3 widać :)

Opublikowano
Później masz dwie pozycje w menu, ponieważ system osobno widzi instalkę i grę, więc aby nie mieć syfu musisz ręcznie usunąć instalkę.

Wszystko spoko.. tylko już się nie zapędzaj i nie koloryzuj bo to nieprawda, że instalkę trzeba po zainstalowaniu samemu usuwać. Już nie popadajmy w paranoję.

Co do tych triali... to też kwestia jest taka, że prawie wszystkie (niestety jednak chyba nie wszystkie) gry AAA, tkóre mają dema na XBL mają też dema na PSN. Dodatkowo część z nich (chyba wszystkie lub prawie wszystkie, które dostępne są w pełnych wersjach na PSN) w ramach PS+ można przetestować przez godzinę bez ich kupowania (jakby.. wypożyczamy na godzinę pełną wersję).

Wracając jeszcze do samej instalacji dem/gier. Nie jest to bardzo uciążliwe, ale oczywiście lepiej gdyby było jak na X360 (zawsze to od kilkudziesięciu sekund do kilkunastu minut - w przypadku gier retailowych - mniej). Ale pamiętajcie, że nie jest to wina PSN tylko systemu w PS3.

Ogólnie te wszystkie braki i niedopracowania w PS3 (brak cross game voice chatu, brak obsługi własnej muzyki w DOWOLNEJ grze, powolne wczytywanie się listy trofeów przy porównywaniu ich z osobą z listy i kilka innych, dla mnie mniej istotnych rzeczy) wynikają ze znacznie mniejszego doświadczenia Sony w tworzeniu systemów operacyjnych w porównaniu do M$. To samo tyczy się szybkości działania XMB podczas gry (są gry w których chodzi on szybko, ale to nieliczne wyjątki)... Na X360 podczas gry nie ma dostępu do pełnego dasha, tylko do najważniejszych funkcji w uproszczonej jego wersji. Na PS3 ładowane jest całe XMB (tyle, ze ikony nie są w pełnej rozdzielczości), a powinna byc też jakaś kompaktowa wersja. Samo XMB jako interfejs jest dla mnie świetnym rozwiązaniem i pasuje mi 100x bardziej niż xboxowy dash. Problem w tym, ze jest osadzony na niedopracowanym systemie.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

DC Universe online to badziew, dłużej to pobierałem niż grałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.