Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Dokładnie tydzień później - ale moim zdaniem to żadna tragedia.

A ja tak z ciekawości zapytam ponieważ mam konto Gold i nie mam jak tego sprawdzić - Chmura dostępna jest na koncie Silver czy już nie?

Trzeba mieć golda.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Tak, chmura jest dostępna mając XBL! Silver. (EDIT: Jednak trza mieć Golda. Myślałem, że jak mi Xbox oferuje chmurę przy wyborze miejsca zapisu, to mogę z niej skorzystać, jednak nie :P)

No chyba sobie ze mnie jaja robisz teraz Mendrek, może jeszcze będę Ci robić zdjęcie jak tulę PS3? Nie mierz innych swoją miarą, ja się wypowiadam o systemie dopiero jak miałem z nim dłuższą styczność.

Reszty wypowiedzi nie mam zamiaru komentować, teraz już na 100% widać, że gubisz się już w swoich postach.

I przy okazji nieznikających instalek (w spojlerze bo duże):

img20120807123335.jpg

Na górze instalka gry, na dole gra (między nimi demo Uncharted się wepchnęło). Głupi xbot zmyśla i koloryzuje :-/.

Nawet jeśli taka sytuacja ma miejsce tylko przy wybranych grach, to mamy zamiast 4 kroków 3. Na tym złym i płatnym Xboksie nadal tylko 1.

EDIT2: Fakt, użytkownicy Golda mają dema tydzień szybciej (albo patrząc z punktu Mendrka, użytkownicy Silvera mają tydzień później). Lepiej mieć tydzień później niż nie mieć wcale, hm :)?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Oczywiście najwięcej negatywnych opinii o Ps Home mają posiadacze X360 i osoby które zajrzały tam raz w dodatku w trakcie wczesnej beta wersji.

PS Home przeszedł już drugą gruntowną przemianę, jest co raz więcej gier wewnątrz przestrzeni, a same duże gry też współpracują z Ps Home. Co prawda w USA PS Home to naprawdę atrakcyjna usługa, to ta Europejska nie odstaje tak bardzo by się nią nie zainteresować.

DC Universe to fajna gra, wiele czasu spędziłem grając za darmo :) Podoba mi się DC w pigułce, dla fanów komiksów to podstawa, wiele smaczków (questy robione są przez scenarzystów oryginalnych komiksów, a pod postacie głosy podkładają związani z nimi aktorzy).

Tak, chmura jest dostępna mając XBL! Silver. (EDIT: Jednak trza mieć Golda. Myślałem, że jak mi Xbox oferuje chmurę przy wyborze miejsca zapisu, to mogę z niej skorzystać, jednak nie :P)

I przy okazji nieznikających instalek (w spojlerze bo duże):

img20120807123335.jpg

Na górze instalka gry, na dole gra (między nimi demo Uncharted się wepchnęło). Głupi xbot zmyśla i koloryzuje :-/.

Nawet jeśli taka sytuacja ma miejsce tylko przy wybranych grach, to mamy zamiast 4 kroków 3. Na tym złym i płatnym Xboksie nadal tylko 1.

To gra z PS One, więc zapewne zapytało Cię po ściągnięciu czy chcesz usunąć czy nie. Bo na wypadek PSP mógłbyś sobie jeszcze tam zainstalować. Naucz się obsługiwać konsolę, z którą jak ponoć mówisz ma dłuższą styczność.

I odpowiedz na moje pytanie:

Gdzie napisałem że siedzę sobie i za darmo dostaję dostęp do bety nic nie robiąc. Napisz mi to tu i teraz. Czekam. I przy okazji dodaj od siebie czy MS coś Ci dał takiego w ramach abonamentu.

Albo zamilcz i przyjmij na klatę fail'a.

Opublikowano

darujcie sobie już te jajowe dyskusje Mendrkiem...

pojawiła się ciekawa plotka:

Xbox 720: oficjalna zapowiedź przed końcem roku?

Z całą pewnością Wii U trafi na rynek przed PlayStation 4 i Xboksem 720, ale wygląda na to, że oficjalna zapowiedź tego drugiego może być bliżej niż mogłoby się nam wydawać. Niektóre źródła donoszą, że nowa konsola Microsoftu może zostać zaprezentowana w okolicy premiery Wii U.

Zasłoną dla tych plotek jest fakt, iż Wii U posiada specyficzny rodzaj kontrolera w formie tabletu. Z kolei w połowie czerwca Microsoft pokazał światu swój własny model tabletu, który prawdopodobnie będzie ściśle współpracował z nową konsolą. Premiera Wii U byłaby więc idealnym momentem na pokazanie przewagi nowego Xboksa. Przewagi technologicznej, wynikającej z współpracy supernowoczesnej konsoli z supernowoczesnym tabletem z Windows 8 na pokładzie.

To oczywiście tylko plotki, ale… tych plotek na temat Xboksa 720 pojawia się ostatnio coraz więcej. Oficjalna zapowiedź przed końcem tego roku? Ta wizja staje się coraz bardziej prawdopodobna

http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2012/32/xbox-720-oficjalna-zapowiedz-przed-koncem-roku

Opublikowano

IMO Wii U raczej powalczy z current genami niż z next genami. Wiadomo, że ceny zaczną spadać i sporo ludzi zacznie myśleć nad kupnem obecnych konsol po ukazaniu się następców. I tu będzie miało wybór - PS3, X360 czy Wii U , a że Wii U posiada pewne bajery względem current genów, to może być łakomym kąskiem i N się dorobi :)

Opublikowano

darujcie sobie już te jajowe dyskusje Mendrkiem...

pojawiła się ciekawa plotka:

Xbox 720: oficjalna zapowiedź przed końcem roku?

Z całą pewnością Wii U trafi na rynek przed PlayStation 4 i Xboksem 720, ale wygląda na to, że oficjalna zapowiedź tego drugiego może być bliżej niż mogłoby się nam wydawać. Niektóre źródła donoszą, że nowa konsola Microsoftu może zostać zaprezentowana w okolicy premiery Wii U.

Zasłoną dla tych plotek jest fakt, iż Wii U posiada specyficzny rodzaj kontrolera w formie tabletu. Z kolei w połowie czerwca Microsoft pokazał światu swój własny model tabletu, który prawdopodobnie będzie ściśle współpracował z nową konsolą. Premiera Wii U byłaby więc idealnym momentem na pokazanie przewagi nowego Xboksa. Przewagi technologicznej, wynikającej z współpracy supernowoczesnej konsoli z supernowoczesnym tabletem z Windows 8 na pokładzie.

To oczywiście tylko plotki, ale… tych plotek na temat Xboksa 720 pojawia się ostatnio coraz więcej. Oficjalna zapowiedź przed końcem tego roku? Ta wizja staje się coraz bardziej prawdopodobna

http://gamezilla.kom...zed-koncem-roku

Bzdury. Mogli wspomnieć, że te "źródła" mówią, że nowa konsola faktycznie będzie nazywać się Xbox 720, co zabija jakikolwiek cień wiarygodności.

Opublikowano
  • Autor

IMO Wii U raczej powalczy z current genami niż z next genami. Wiadomo, że ceny zaczną spadać i sporo ludzi zacznie myśleć nad kupnem obecnych konsol po ukazaniu się następców. I tu będzie miało wybór - PS3, X360 czy Wii U , a że Wii U posiada pewne bajery względem current genów, to może być łakomym kąskiem i N się dorobi :)

Butcher w najnowszym numerze doskonale podsumował tą konsolę, będzie ona failem :)

Opublikowano

a co on tam niby pisał? bo aż takim failem jak PokazSlajdów3 chyba nie będzie

Opublikowano

Nowa generacja to PlayStation 4 i Xbox 3. W skrotach PS4 i X3. Sprawdzone info ;)

Opublikowano

Butcher w najnowszym numerze doskonale podsumował tą konsolę, będzie ona failem :)

To samo mówili o Wii. Wii U nie będzie failem.

Opublikowano

Sukces osiągnie na pewno, ale to dalej będzie konsola, na którą wszyscy wyje.bią lachę, a najlepsze tytuły ograją za 5 lat, jak konsola będzie do kupienia za 3 stówki.

No bo serio, jak można teraz brać WiiU? Jestem fanboyem Nintendo, a i tak wiem, że zakup jest bez sensu.

Opublikowano

Jak zwykle głosy ekspertów z PPE XD Wiedzą co będzie failem a co odniesie sukces. Co jest dobre, a co jest złe. Jak konsola jest dla "hardcorowców", a jaka dla casuali etc. Żal.

Opublikowano
  • Autor

Czyli WiiU odniesie sukces, bo Wii odniosło? Trafny argument.

Opublikowano

Pretty much. Ninny odzyskało swój power w marce, ludziom się ta nazwa znów dobrze kojarzy. A gdy Wii startowało, to wraz z PS3 i X360, potworami zjadającymi Wii. A gdy U wystartuje, to będzie około rok najmocniejszą platformą (pisząc "najmocniejszą" mówię o relacji podobnej do PS2-X).

Plus mają tyle pieniędzy, że gdyby nawet sprzedała się umiarkowanie, to nic takiego się nie stanie.

Opublikowano

a co on tam niby pisał? bo aż takim failem jak PokazSlajdów3 chyba nie będzie

Ja pier.dolę, ale hipokryta.

Opublikowano

kilkadziesiąt stron zmarnowaliście na kłótnie LIVE kontra PSS. Przecież każdy kumaty widzi, że firma stricte softowa zrobiła lepszą softową platformę niż firma stricte hardware'owa. Po prostu LIVE jest obiektywnie lepszy.

Z drugiej strony SONY na rynku konsol to wyjadacz, co chwila wychodzą niusy (mimo, że nie się ni interesuję to i tak zawsze gdzieś coś mnie zaatakuje), że są nowe exy, nowe ip, nowe pomysły. Tymczasem M$ zaciął się na kinekcie i na tym się chłopaki zatrzymali.

Po SONY widzę, że nowa konsola to będzie stos nowych gier, a po nowym Xie widzę tylko .... hmmm nic nie widzę.

Tak to wygląda z perspektywy osoby która nie śledzi miliarda niusów.

Opublikowano

Plus mają tyle pieniędzy, że gdyby nawet sprzedała się umiarkowanie, to nic takiego się nie stanie.

Kto ma ile pieniędzy?

Opublikowano

Nintendo ma.

Dużo pieniędzy.

Opublikowano
  • Autor

Pretty much. Ninny odzyskało swój power w marce, ludziom się ta nazwa znów dobrze kojarzy. A gdy Wii startowało, to wraz z PS3 i X360, potworami zjadającymi Wii. A gdy U wystartuje, to będzie około rok najmocniejszą platformą (pisząc "najmocniejszą" mówię o relacji podobnej do PS2-X).

Ci ludzie to casuale, którzy są jak chorągiewka, wczoraj grali na Wii, dzisiaj grają na telefonach i fejsbuku, jutro znajdą jeszcze coś innego. Nie są przywiązani do żadnej marki. Wii U w tej chwili jest ofertą dla normalnych graczy, a każdy normalny gracz widzi, że to nie next gen i nie oferuje zbyt wiele poza produkcjami dostępnymi na PS360. I nikt, kto ma maszynkę Sony albo MS z historią gier i listą znajomych, nie porzuci jej dla WiiU , który na dodatek nie będzie miał nawet w najmniejszym stopniu takiej sieci jak PSN czy XBL

Że też ktoś po tych żałośnych konferencjach na E3 2011 i 2012 myśli, że ten sprzęt będzie sukcesem xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

WiiU to nextgen tylko z nazwy bo bebechy to chvjnia

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Mazzeo, z konsoli nintendo mam tylko gameboya ale myślę że fani nintendo w du,pie mają opinie kogoś kogo szczytem marzeń w kwestii gier jest bezmyślne zabijanie tych samych potworków przez kilkaset godzin.

Opublikowano

Nintendo ma.

Dużo pieniędzy.

Tak, mają w Kioto wielki skarbiec i się w nim kąpią jak Sknerus McKwacz, więc ich celem jest "umiarkowana sprzedaż" jednego produktu, bo to znaczy, że "nic się nie stanie". Wizja "normalnych graczy" co do tego, jak wyglądają finanse dużej firmy, jak zwykle przezabawna.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Nie no, może bez przesady z jakimiś tam skarbcami, ale na tle konkurencji i tak są dosyć majętni.

Zwłaszcza, że 3DS bodajże od października zaczyna na siebie zarabiać, a wersja XL na wejściu przynosi profity.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

tGtsh.jpg

Jak sądzicie o jaki tytuł może chodzić? 14. sierpnia będą konferencje takich wydawców jak: Sony, EA (Mirror's Edge 2?) i Capcom, chociaż WB też chwaliło się że podczas gamescom zapowie jakiś duży tytuł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.