Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

są jakieś dane o tej majętności ... bo podejżewam że nawet lecące na pysk giełdowy Sony to moloch przy N (ale moge się mylić)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Nie no, może bez przesady z jakimiś tam skarbcami, ale na tle konkurencji i tak są dosyć majętni.

Boże drogi. Co to znaczy, kiedy wy mówicie "są majętni"? Każda firma po sprzedaniu produktu czy usługi bierze banknoty i je wsadza pod łóżko i oni mają sporo tych banknotów pod łóżkiem? To tak nie działa.

I co to znaczy "na tle konkurencji"? Ma większy dochód od Microsoftu i Sony? Większe aktywa? Obroty? Kapitał? W jenach? W dolarach? W tym roku? W ostatnich pięciu? Od momentu powstania?

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Tak, mają w Kioto wielki skarbiec i się w nim kąpią jak Sknerus McKwacz, więc ich celem jest "umiarkowana sprzedaż" jednego produktu, bo to znaczy, że "nic się nie stanie". Wizja "normalnych graczy" co do tego, jak wyglądają finanse dużej firmy, jak zwykle przezabawna.

Nigdzie nie pisałem, że ich celem jest umiarkowana sprzedaż : /

Że też ktoś po tych żałośnych konferencjach na E3 2011 i 2012 myśli, że ten sprzęt będzie sukcesem xD

Tak, bo casuale i "normalni ludzie" śledzą E3.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

tGtsh.jpg

Jak sądzicie o jaki tytuł może chodzić? 14. sierpnia będą konferencje takich wydawców jak: Sony, EA (Mirror's Edge 2?) i Capcom, chociaż WB też chwaliło się że podczas gamescom zapowie jakiś duży tytuł.

Sony/EA. Na Capcom nie ma co liczyć, chociaż jeśli o 16, to EA bo wtedy mają konferencję.
Opublikowano
  • Autor

Mazzeo, z konsoli nintendo mam tylko gameboya ale myślę że fani nintendo w du,pie mają opinie kogoś kogo szczytem marzeń w kwestii gier jest bezmyślne zabijanie tych samych potworków przez kilkaset godzin.

Ojej jaki butthurt. Na 90 mln Wii sprzedanych jak myślisz, jaki procent z nich to fani Nintendo?

Opublikowano

Tak, mają w Kioto wielki skarbiec i się w nim kąpią jak Sknerus McKwacz, więc ich celem jest "umiarkowana sprzedaż" jednego produktu, bo to znaczy, że "nic się nie stanie". Wizja "normalnych graczy" co do tego, jak wyglądają finanse dużej firmy, jak zwykle przezabawna.

A tobie co znowu? Serduszko boli? Idź sie (pipi)a przewietrz moze zamiast sie pruc.

Były dane przedstawiane na koniec roku fiskalnego, prawdopodobnie ujawnione zeby udobruchac udzialowcow troche. I nikt (pipi)a nie pisal, ze celuja w "umiarkowana sprzedaz".

Opublikowano

Nikt w ogóle nie napisał nic poza bełkotem w tej kwestii, więc mogę się tylko domyślać, o co mogło konkretnie chodzić. Czekam na wytłumaczenie dokładniejszymi terminami, co dokładnie znaczy, że "Nintendo ma tyle kasy". Doprawdy trudno to zrozumieć - założyłem, że wyobrażacie sobie, iż firmy mają wielki skarbiec, w którym trzymają całą kasę i jak wcześniej tam wsadziły dużo kasy, to "z niej żyją", ale to zapewne strzał równie randomowy jak każdy inny, nie mam pojęcia.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Z drugiej strony SONY na rynku konsol to wyjadacz, co chwila wychodzą niusy (mimo, że nie się ni interesuję to i tak zawsze gdzieś coś mnie zaatakuje), że są nowe exy, nowe ip, nowe pomysły. Tymczasem M$ zaciął się na kinekcie i na tym się chłopaki zatrzymali.

Po SONY widzę, że nowa konsola to będzie stos nowych gier, a po nowym Xie widzę tylko .... hmmm nic nie widzę.

Tak to wygląda z perspektywy osoby która nie śledzi miliarda niusów.

o MS nie ma co sie martwić mają znacznie więcej first party od $ony, nawet jak połowa będzie robić gry pod kinecta to i tak jest dobrze :)

a ps3 nie ma exów od czasu unch3, no i jedno nowe IP, szaleństwo.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
o MS nie ma co sie martwić mają znacznie więcej first party od $ony, nawet jak połowa będzie robić gry pod kinecta to i tak jest dobrze :)

nieprawda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Studios_(game_studio)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Computer_Entertainment

tam jest lista first party

Opublikowano

Nikt w ogóle nie napisał nic poza bełkotem w tej kwestii, więc mogę się tylko domyślać, o co mogło konkretnie chodzić. Czekam na wytłumaczenie dokładniejszymi terminami, co dokładnie znaczy, że "Nintendo ma tyle kasy". Doprawdy trudno to zrozumieć - założyłem, że wyobrażacie sobie, iż firmy mają wielki skarbiec, w którym trzymają całą kasę i jak wcześniej tam wsadziły dużo kasy, to "z niej żyją", ale to zapewne strzał równie randomowy jak każdy inny, nie mam pojęcia.

Wprawdzie mam Google zablokowane w pracy, ale jakos sobie poradzilem. Mysle, ze ty tez dalbys rade znalezc, zdolny chlopak jestes.

http://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/events/120427summary/index.html

Opublikowano

da niusów.

wystarcza 3 studia

1 do xalo

2 do Gow'a

3 do Forzy i reszte mozna zamknac kazdy xbot bedzie zadowolony

Opublikowano

Kickstarter dla Ouya się kończy za 38h i uzbierano 7 mln $. Ciekaw jestem jaką po tym sukcesie przedstawią startegię dla sprzętu.

Opublikowano

Nie wykluczam takiej możliwości :P

image-145059-full.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

nieprawda.

http://en.wikipedia....s_(game_studio)

http://en.wikipedia....r_Entertainment

tam jest lista first party

prawda, według tego co dałeś MS 20, $ony 14, miło :) MS w ciągu 2 lat sporo zainwestował w nowe studia pod next gena. Pewnie połowa będzie klepać gry pod kinecta/samograje w stylu ps3 ale i tak jest dobrze.

Jeśli chodzi o duże studia 150+ osób to wychodzi na to samo, MS: I343, T10, LH, RW, MSV $ony: SMS, ND, PD, SP, GG.

No i T10 razem z PGG będzie robić racery na zmianę co jest wielkim plusem :dance2: Dziwi że $ony nie kupi Insomniac Games które od PSXa robiło dla nich najwięcej exów i teraz pozwalają im na multiplatformy.

Opublikowano

Zabawne jest to jak piszesz MS i $ony...

Insomniac chciało być niezależne i mieć prawa do swoich gier, dlatego dla EA robią Overstrike o którym cicho od zapowiedzi.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

No to was zagiął :P

Opublikowano

Daddy wygrał temat

Opublikowano

w I343 jest ponad 250 osób :ph34r: ponad rok temu przed E3 było ich chyba 100, ładnie się tam rozmnażają.

Opublikowano

eee od zawsze było ich dużo ... zraz po oficjalnym przejęciu marki było ich lekko ponad 100

ale i dużo roboty mają ... w końcu klepią Króla FPS tej generacji (zeszłej i przyszłej również) ;]

Opublikowano

w I343 jest ponad 250 osób :ph34r: ponad rok temu przed E3 było ich chyba 100, ładnie się tam rozmnażają.

Sporo ludzi z tego pewnie zajmuje się też całą otoczką marki - filmami, książkami, figurkami itp.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor

Kickstarter dla Ouya się kończy za 38h i uzbierano 7 mln $. Ciekaw jestem jaką po tym sukcesie przedstawią startegię dla sprzętu.

Kickstarter to dla mnie farsa, żaden projekt tam sfinansowany nie ujrzał światła dziennego, a dalej znajdują się inwestorzy.

Opublikowano

Kickstarter to dla mnie farsa, żaden projekt tam sfinansowany nie ujrzał światła dziennego, a dalej znajdują się inwestorzy.

np?

mam nadzieje, że mówisz o czasach sprzed Double Fine Adventure i znasz jakieś projektu z tamtego okresu, które do dziś sie nie pojawiły.

Bo wiesz, Wasteland 2 czy DF adventure nie zrobią się w 2 miesiące od uzbierania pieniędzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.