Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

lubie jak sonybociki w tym temacie ruszają razem płacząc że inni trollują (od tego jest CW...) a sami wymyślają sobie exy ps3 których nie ma, jakieś wielkie inwestycje $ony i inne bzdury, już nie wnikam w legendarne posty mendrka, lionela czy yeti :empathy2: Jeszcze tylko masakratosa do kompletu fantastycznej czwórki tutaj brakuje.

Każdy posiadacz PS3 jest sonybotem? Albo ten, który ma PS3 i napisze tutaj posta? Bo nie wiem pod którą kategorię się wpisać.
  • Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Czasami mi się wydaje, że w CoDa ludzie grają, bo mają ochotę przyjemnie spędzić czas, odstresować się. Nie poszukują pseudo realizmu, tylko czystej zabawy. Za to granie w Halo/Battlefielda itp. to jak widać dla wielu kwestia jakichś urojonych punktów zaje.bistości po awansie na 10000 miejsce na świecie.

tr00

po tym filmiku co daliście, widać że to przyjemne multi ;#

No właśnie o takim czymś piszę. Skoro gra w to parę milionów osób, to trudno mi uwierzyć, że dlatego że gra im się nieprzyjemnie, ew. dostają za to kasę od Activision

Opublikowano

Czasami mi się wydaje, że w CoDa ludzie grają, bo mają ochotę przyjemnie spędzić czas, odstresować się. Nie poszukują pseudo realizmu, tylko czystej zabawy. Za to granie w Halo/Battlefielda itp. to jak widać dla wielu kwestia jakichś urojonych punktów zaje.bistości po awansie na 10000 miejsce na świecie.

tr00

No właśnie o takim czymś piszę. Skoro gra w to parę milionów osób, to trudno mi uwierzyć, że dlatego że gra im się nieprzyjemnie, ew. dostają za to kasę od Activision

ale cała ta krytyka wynika z faktu, że niektórzy uważają że COD jest genialny, wybitny i w ogóle goty, przynajmniej tak jest w moim przypadku

e: no i te oceny 9/10 i tak dalej

Edytowane przez mate5

Opublikowano

tr00

ale cała ta krytyka wynika z faktu, że niektórzy uważają że COD jest genialny, wybitny i w ogóle goty, przynajmniej tak jest w moim przypadku

A co jeśli niektórzy tak uważają? Co w tym złego? :-(

Opublikowano
  • Autor

Prosiłbym, aby przynajmniej ten temat nie był skażony dyskusjami na temat casuali i ich gier. Niech sobie żyją we własnym świecie, a my piszmy o czymś poważniejszym.

O tym NIE piszemy

- Kinect

- Move

- Wii

- gry na smartfony

- gry na fejsbuka

- Call of Duty

z góry dziękuje

Opublikowano

Prosiłbym, aby przynajmniej ten temat nie był skażony dyskusjami na temat casuali i ich gier. Niech sobie żyją we własnym świecie, a my piszmy o czymś poważniejszym.

O tym NIE piszemy

- Kinect

- Move

- Wii

- gry na smartfony

- gry na fejsbuka

- Call of Duty

z góry dziękuje

Dopisz jeszcze Hejloł

Opublikowano

Figaro, nic złego :) :) zagrajmy wszyscy razem w gierki, które lubimy :);) ;)

btw. z czego jest Twój avatar?

Edytowane przez mate5

Opublikowano

O tym NIE piszemy

- Kinect

- Move

- Wii

- gry na smartfony

- gry na fejsbuka

- Call of Duty

z góry dziękuje

przejdź Donkey Kong Returns czy SMG 2, faktycznie, casual w ch.uj [*]

Opublikowano
  • Autor

kreek jaki ból pupy jak ja to wszystko na totalnej bece robię.

Ludzie w coda grają, bo Acti co rok wydaje wielokrotność sumy kosztów developingu na marketing, dlatego casuale myślą, że to jest modne czy coś. Już 3 lata temu wydali na kampanię Modern Warfare 2 250 milionó dolarów, a z roku na rok pozwalają sobie na więcej. Nie zdziwię się, jak w tym roku wydadzą na to 300-400 mln. Doritosy, Mountain Dew, reklama przed każdym filmem w multipleksie, nawet pozwalają sobie na wynajmowanie jakiś tępych dzid pokroju Kim Kardishan, która opłacona napisze na twitterze "BLACK OPS 2 LOOKS SEXY", laska która konsole widziała moze raz na komodzie w chacie Kanye Westa jak ją ruchał w pozycji na leniwego chłopca.

Tak jakby ktoś myślał, że EA mówiąc o 100milionowym marketingu BF3 bił jakieś rekordy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Pod względem hajsu na marketing Acti niszczy Microsoft, także nie wiesz o czym mówisz.

Marketing Halo 3

the franchise utilized more than forty licensees to promote the game, and the advertising campaign ultimately cost more than $40 million.

marketing Halo Reach

According to Brian Jarrard, the team decided to have a much more "grandoise" marketing for Reach than that for ODST.[47] Microsoft gave Reach its largest game marketing budget at the time, surpassing the scale and $6.5 million cost of Halo 3's award-winning marketing. Marketers focused their efforts on connecting with consumers via universal themes, rather than outdoing Halo 3's push

I warto zaznaczyć że większość pieniędzy idzie na organizowanie eventów i tworzenie live action trailerów, a nie na reklamy na płatkach śniadaniowych. Chociaż chyba była też umowa z Pepsi, także na puszkach można było znaleźć miszcza szefów.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

kreek jaki ból pupy jak ja to wszystko na totalnej bece robię.

Nie zdziwię się, jak w tym roku wydadzą na to 300-400 mln. Doritosy, Mountain Dew, reklama przed każdym filmem w multipleksie.

Microsoft collaborated with other companies to produce Halo-themed merchandise and promotions at retailers and vendors. Pepsi-Cola created a variant of Mountain Dew called Game Fuel. 7-Eleven sold a Slurpee version of the drink. Burger King announced a special promotion starting September 24, 2007 featuring Halo designs and characters on food wrappings.

http://en.wikipedia.org/wiki/Marketing_of_Halo_3

Opublikowano

To tak samo jak z Halo, to ma dopiero marketing. Wszystko jasne.

No to się nie znasz. Na marketing takiego Halo 3 Microsoft wydał ok. 40 mln $ gdzie na każdą część CoD Activision wydaje ok. 200 mln $.

Opublikowano
  • Autor

Na polskie standardy największą kampanię reklamową miał ten nieszczęsny bugfield w tamtym roku, wystarczy powiedzieć że EA Polska obkupiło miejscówki na tych najpopularniejszych i "śmiesznych" stronach jak kwejk czy demotywatory, nie mówiąc o bilboardach i reklamach w TV.

No i dzięki temu BF3 pobił rekordy w Polsce http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=63539 ale chyba wiedźmina nie przegonił

To tak odnośnie siły marketingu.

Opublikowano

To tak samo jak z Halo, to ma dopiero marketing. Wszystko jasne.

No to się nie znasz. Na marketing takiego Halo 3 Microsoft wydał ok. 40 mln $ gdzie na każdą część CoD Activision wydaje ok. 200 mln $.

a na HR ile poszło ?

Opublikowano

//a w GTA 4 mam 60 fps bez problemu

pochwal sie jakie masz uztawienia ze wyciagasz te 60 bez problemu :P

. Ale hej, jak na PC-tach działa Max Payne 3?

Lepiej niz na ps3 :)

Opublikowano

tylko 40 mln na Halo 3? swego czasu wydawało mi się, że było podobnie reklamowane jak CoDy teraz, a tu zonk :P

ciekawe ile Sony wydało na Killzone 2 tak swoją drogą (bez docinek jak coś)

@Szpic:

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

ciekawe ile Sony wydało na Killzone 2 tak swoją drogą (bez docinek jak coś)

tylko to znalazłem

Sony in the past hasn't had a good track record of pushing their product out there, I understand why, because it costs millions and millions and millions of dollars, they would have to announce a minimum of 15-20 million dollar marketing plan which is roughly 1/3 the cost of Killzone 2 development.

http://forums.n4g.com/tm.aspx?high=&m=504458&mpage=1#504476

Opublikowano

Prawda jest jedna i to lekko bolesna - Sony skąpi konkretnie na marketing. To co się sprzedaje to siła marki, dlatego Gran Turismo się sprzedaje, a potem jest gruuuuba przepaść.

Opublikowano

Pajgi - chodzi o to, że cod jest niezłą strzelanką , przez co mamy czasy, gdzie trendy w grach kształtują niezłe strzelanki. deus ex sprzedał się w 3 milionach, bo tłum nie odrużnia kawioru od konserwy. im więcej zarobią na kodzie, tym ewolucja gier będzie bardziej zwalniać. dla mnie najsmutniejsze jest to , że oni wciąż jadą na starym silnku, nawet tego już nie muszą zmieniać. gra , która ma tak ubogą zawartość merytoryczną , nie musi już nawet niszczyć wizualnie.

Opublikowano

@Szpic:

mam kartę ze średniej półki, ale GTA 4 chodzi u mnie dużo płynniej niż na konsolach

ustawienia moje:

http://cloud-2.steam...912DB23C44BDDD/

test wydajności:

http://cloud-2.steam...00D903A583F9DF/

a tak wygląda:

http://cloud-2.steam...3C218BC791522D/

http://cloud.steampo...C5F5CDA7181B96/

ok, mała pomyłka o 10 fps, ale ciężko zobaczyć tak małą różnicę gołym okiem :P

to teraz bedzie cos smutnego.

Grasz w podobnych fps'ach jak konsole ;)

to ze w tescie pokazuje ci 49 to kit.

mi tam pokazuje 70 a jak wyjdzie sie w odpowiednie miejsca miasta to spada do 25 ;)

wiec u Ciebie bedzie podobnie/gorzej wiec grasz jak na KONSOLI XD

Opublikowano
MW było fajne bo było na swój sposób innowacyjne. Każda następna część to tylko odcinanie kuponów. Dodatkowo gra powinna albo iść w stronę realizmu (BF3; tak, wiem zaraz ktoś wyskoczy, że ARMA jest bardziej realistyczna ale i tak, porównując BF3 z innymi tytułami, gra od DICE wypada realistycznie) albo w stronę czystego arcade gdzie liczy się skill (CS, QIII) a przestrzeń pomiędzy powinna być pusta. W CoD obok normalnych broni masz jakieś futurystyczne dodatki, wbudowane cheaty (UAV, perki) albo absurdalne akcje jak rzucanie nożem przez całą mapę. Ok, może się to podobać ale dla wielu osób tak gra jest zwyczajnie zlepkiem wszystkiego przez co wychodzi z tego wielkie nic.

Grałem ostatnio w MW3 jak był darmowy weekend na Steamie i przytłoczyło mnie to co widziałem na ekranie - ciągle jakieś plumkanie za zdobyte punkty, cyfry wyskakujące na środku ekranu, jakieś prezenty za killstreak pozwalające na powiększenie tego killstreaka o kolejne 4 fragi i masa innych rzeczy. Do tego niektóre bronie chyba są zdrowo op, bo odpaliłem grę pierwszy raz, zobaczyłem że mapa to kiszka więc wziąłem shotguna i skończyłem na pierwszym miejscu przy ciągle wciśniętym W i akompaniamencie "ur so lame", " f u noob" i podobnych.

Ludziom się to podoba? Ok, niech grają ale to nie jest powód dla którego nie miałbym powiedzieć, że wg mnie ta seria to cyrk.

Gdyby BO2 już na starcie nie odstraszało typowym dla tej serii "odgrzewanym kotletem ver.5" to mógłbym to kupić, bo w takie arkadówki też można pograć. Problem w tym, że gdyby pokazać komuś kto nigdy nie grał w te gry kilka filmików z każdej części to pewnie by powiedział "fajna GRA", bo nawet by tego nie rozróżnił (co wcale nie dziwi).

Opublikowano

@Szpic:

mam kartę ze średniej półki, ale GTA 4 chodzi u mnie dużo płynniej niż na konsolach

ustawienia moje:

http://cloud-2.steam...912DB23C44BDDD/

test wydajności:

http://cloud-2.steam...00D903A583F9DF/

a tak wygląda:

http://cloud-2.steam...3C218BC791522D/

http://cloud.steampo...C5F5CDA7181B96/

ok, mała pomyłka o 10 fps, ale ciężko zobaczyć tak małą różnicę gołym okiem :P

to teraz bedzie cos smutnego.

Grasz w podobnych fps'ach jak konsole ;)

to ze w tescie pokazuje ci 49 to kit.

mi tam pokazuje 70 a jak wyjdzie sie w odpowiednie miejsca miasta to spada do 25 ;)

wiec u Ciebie bedzie podobnie/gorzej wiec grasz jak na KONSOLI XD

jezu... mam obie wersje i widzę różnicę gołym okiem bo jest większa niż te 10 klatek nawet

i że Ci spada do 25, to nie znaczy że ja mam ten sam problem

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Przykre jest to zestawienie. TOP 15 to Gearsy + Halo + CoD + BF 3 + GTA IV i na samym szczycie, je.bana wisienka na torcie - kinkiet adventures.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.