Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Kim trzeba być żeby szukać next gena na ibeju :(

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Przynajmniej będzie śmiesznie, jeden z użytkowników neogafa jest zdeterminowany żeby to kupić i zaoferował już ponad 5 tys. $ :P

Ten sprzedawca od jakiegoś czasu udzielał się publicznie i przedstawiał rzekome przecieki, tak jak ten z Kinectem 2 itp., pewnie jest gdzieś w Australii gdzie nikomu nie będzie się chciało go szukać za oszustwo na ~ 10 tys. $. Ludzie nie takie wałki robią. Ojciec dostał kiedyś zawiadomienie z prokuratury, że prowadzą postępowanie przygotowawcze w sprawie firmy, która wyłudziła od nich 300 zł na fałszywą reklamę - okazało się, że na te śmieszne 300 zł naciągnęli 100 tys. ludzi w całej Polsce / 100.000 x 300 zł = 30 mln zł Tak się robi biznes :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wypowiedź Cappsa :

Adrian Chmielarz, Andrzej Poznański i Michał Kosieradzki rozstali się z Pepole Can Fly i Epic Games aby szukać nowych okazji, które ogłoszą już sami. Na przestrzeni ostatniej dekady mieli swój udział w uczynieniu People Can Fly tak utalentowanym zespołem jakim jest teraz. Życzymy im wszystkiego najlepszego w przyszłości. People Can Fly pozostaje podekscytowane z powodu wypuszczenia Gears of War: Judgment w ręce fanów na początku przyszłego roku.

A tu Chmielarza :

W końcu mogę mówić o tym oficjalnie :) Chociaż i tak gratulacje dla polskich dziennikarzy, którzy co prawda zapewne przez swoje źródła nieco pofantazjowali, ale w najważniejszym mieli rację: nie ma mnie - wraz z Michałem i Andrzej, oryginalnymi założycielami PCF - w PCF.

Co dalej? Mam nadzieję, że będę w stanie wyskoczyć z pudełka w ciągu jednego, maks dwóch tygodni. Trzymajcie kciuki. Jesteśmy przestraszeni jak nigdy, i podekscytowani jak nigdy.

Wygląda na to że panowie mają zamiar zająć się realizacją własnych pomysłów.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Bullshit. Nie odchodzi się z firmy w trakcie jej największego projektu, który przyniesie mnóstwo kasy. Sądzę, że sprawy z Gearsami szły w złą stronę, więc Epic pozbyło się Chmielarza. Ale żeby nie niepokoić rynków postanowili zrobić takie rozstanie a nie inne

Opublikowano
  • Autor

Tylko po co był ten cytat

Chciałbym też dodać, że absurdalne byłoby zwalnianie kogokolwiek za wyniki finansowe 18 miesięcy po premierze gry (Bulletstorma) a na 7 miesięcy przed wydaniem nowej. Stay tuned.

Myślałem że może awans dostanie. Niedługo przed wydaniem najważniejszej chyba gry dla studia on odchodzi :) mnie też coś śmierdzi.

Opublikowano

Bullshit. Nie odchodzi się z firmy w trakcie jej największego projektu, który przyniesie mnóstwo kasy.

To plus odejście Fergusona - dziwne zawirowania w Epic w ciągu tych paru dni.

Opublikowano
  • Autor

No i do dziś chodził ploty, że Chmielarz zajmie miejsce Fergussona. Tymczasem wypad z paki, a przecież wielokrotnie mówił w superlatywach o kolaboracji z Epic i chęci pracy nad serią Gears, a tu nagle zonk, bo co, bo chcą coś swojego zrobić? Został wywalony z jakiś powodów, a teraz dobra mina do złej gry.

Szkoda bo był to najbardziej znany w branży Polak.

Opublikowano

Dobra mina do złej gry żeby ludzie nie spekulowali nad jakością nowych Gearsów, ale to wszystko nie wróży nic dobrego.

Chyba, że Chmielarz chciał w Judgement wprowadzić elementy luzu i szaleństwa rodem z Painkillera i Bulletstorm i z tego wyniknął konflikt.

Opublikowano
Projekt Jelena – skasowana gra Cryteka przypominająca The Last of Us

W 2008 roku studio Crytek pracowało nad grą, która mogła przypominać przygotowywane przez Naughty Dog The Last of Us. Ślady po skasowanym tytule przetrwały w postaci grafik koncepcyjnych oraz fragmentów lokacji, udostępnianych w demach technologicznych.

18002609.jpg

Po premierze pierwszej części Crysisa, studio Crytek ponownie złapało wiatr w żagle i rozpoczęło prace nad kilkoma projektami, w tym nigdy oficjalnie niezapowiedzianym tytułem, znanym jedynie pod nazwą Projekt Jelena. Ze skrawków informacji, które mamy na jego możemy wywnioskować, że niemiecki deweloper szykował grę, która przynajmniej w założeniach mogła przypominać The Last of Us, przygotowywane przez Sony i studio Naughty Dog.

Jelena to imię dziewczyny, pojawiającej się w demach technologicznych CryEngie 3. Wykorzystano w nich także leśną lokację, pochodzącą – jak przyznali sami twórcy – z tajemniczej i nienazwanej przez nich prototypowej produkcji, która ostatecznie nie ujrzała światła dziennego. Ale to nie wszystko. Po projekcie zostało także kilka grafik koncepcyjnych, przygotowanych przez naszego rodaka Macieja Kuciarę. Zostały one podpisane jako „skasowany projekt Cryteka” i zamieszczone już jakiś czas temu w jednej z internetowych galerii autora. Ilustracje przedstawią środowisko gry, ale na dwóch z nich możemy dostrzec samą Jelenę z charakterystycznym czerwonym szalikiem. W pierwszym ujęciu samotnie wpatruje się w krajobraz, w drugim towarzyszy jej mężczyzna z bronią, a oboje ukrywają się pod mostem przed pościgiem. Prześladowcy pojawiają się też najpewniej w innej grafice, gdzie szukają pasażerów rozbitego na poboczu auta. Wiele wskazuje więc na to, że w czasie rozgrywki opiekowalibyśmy się dziewczyną, a także starali się przetrwać i zmylić pogoń.

18003375.jpg

18004171.jpg

Skojarzenia z The Last of Us czy innymi survivalowymi tytułami są dość spore, ale musimy też pamiętać, że obrazy miały jedynie pomóc twórcom w określeniu kierunku rozwoju ich dzieła. Jeżeli chodzi o gameplay trudno stwierdzić co mógł chcieć osiągnąć deweloper. Czy mielibyśmy do czynienia z FPS-em, w których specjalizował się od samego początku czy też może z grą z perspektywy trzeciej osoby. Można mieć też wątpliwości co do fabuły tytułu. Czy skupiałaby się na postaciach i ich problemach czy byłaby jedynie pretekstem do oddawania kolejnych salw w stronę przeciwników. Trudno sobie wyobrazić, by Crytek, powszechnie krytykowany za tworzenie nieciekawych i nijakich historii w swoich produkcjach, miał zamiar lub mógł stworzyć coś zbliżonego do tytułu doświadczonych w tym względzie twórców serii Uncharted. Nie można więc wykluczyć, że początkowe założenia przerosły niemiecki zespół. Tak czy inaczej, Projekt Jelena miał jednak szanse być czymś interesującym i gdyby ostatecznie ukazał się w sklepach może zmieniłby wizerunek studia i kierunek w jakim dziś podąża. Warto jeszcze wspomnieć, że po zakończeniu współpracy z Crytekiem, Kuciera podpisał umowę z Naughty Dog i przygotował szkice koncepcyjne dla...The Last of Us sprawiając, że w jakimś drobnym stopniu Jelena wciąż żyje.

Poniżej filmy związane z CryEngine 3. W pierwszym możemy dostrzec Jelenę, w drugim poziom ponoć stworzony na potrzeby gry:

http://gry-online.pl/S013.asp?ID=70145

Szkoda,szkoda ale cóż lepiej klepac jedną marke niż sprobowac czegoś innego,nowego...

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

I pomyśleć, że bardzo dawno temu Chmielarz jak jeszcze prowadzil Metropolis, przyszła do niego z prośbą mało znana firma Epic, a on ich spławił ;p Karma is a bitch.

Opublikowano

Mieliby zrezygnować ze swojego mega zaawansowanego engineu z rosnącymi w nieskończoność sejwami? Get a life :P

Opublikowano

gdyby chieli mogli by pracować na id tech 5 ... a nie chca :P - nie wiem czemu :(

Opublikowano

przez 3 dni nic nie mogłem pisać na forumku :(

jak tam, Sony już zbankrutowało?

Opublikowano

Ktoś kupił ten rzekomy devkit za 20 tys. $.

http://offer.ebay.co...em=221100568971

jak zarobic 80tys zl :

krok 1) sciagnij niby specyfikacje nowej konsoli np ps4

krok 2) wrzuc na internet 2-3 spreparowane fotki

kork 3) kup czesci za 1000zl( spelniajace specyfikacje)

krok 4) sciagnic sdk z torrenta

krok 5) wystaw na ebay

krok 6) PROFIT!!

Opublikowano

A ja obstawiam Big N , pewnie chcą się przekonać o ile mocniejsza będzie konkurencja :rofl2:

Opublikowano

a się tu kurna śmialiście z polygamii i ich ploty z Chmielarzem, hah :)

Opublikowano

PCF wykupione przez Epic

Dzisiaj rano pojawiła się oficjalna informacja potwierdzająca wcześniejsze doniesienia, że Adrian Chmielarz, Andrzej Poznański i Michał Kosieradzki opuścili People Can Fly w celu poszukiwania nowych wyzwań. Wygląda na to, że był to standardowych ruch towarzyszący przejęciom, bo dosłownie przed chwilą pojawiła się informacja o kupieniu People Can Fly przez Epic Games.

O przyszłość Gears of War: Judgment nie musimy się obawiać. Prace nad grą są już w bardzo zaawansowanym stadium, a faza projektowa została w zasadzie zakończona. Cytując Adriana – „GoWJ jest za(pipi)isty„.

W momencie, kiedy się rozstaliśmy, GoWJ był w bardzo dobrym stanie i nie mam wątpliwości, że team go wykończy na cacy. Gra była zdesignowana w całości, wiele roboty już przy niej nie miałem. Mam nadzieję, że się uda, bo, mówię szczerze, GoWJ jest za(pipi)isty. Sami zobaczycie w marcu icon_smile.gif

Na obecną chwilę Adrian Chmielarz milczy, ale nie ukrywa, że chłopaki mają już coś „na oku” i zapewne w ciągu najbliższych tygodni będą mogli się tym podzielić.

W końcu mogę mówić o tym oficjalnie icon_smile.gif Chociaż i tak gratulacje dla polskich dziennikarzy, którzy co prawda zapewne przez swoje źródła nieco pofantazjowali, ale w najważniejszym mieli rację: nie ma mnie – wraz z Michałem i Andrzej, oryginalnymi założycielami PCF – w PCF.

Co dalej? Mam nadzieję, że będę w stanie wyskoczyć z pudełka w ciągu jednego, maks dwóch tygodni. Trzymajcie kciuki. Jesteśmy przestraszeni jak nigdy, i podekscytowani jak nigdy.

Pozostaje trzymać kciuki i czekać cierpliwie na kolejne wiadomości. Tak czy inaczej – gratulacje zarówno dla studia EPIC Games za bardzo dobry wybór jak i dla People Can Fly za nowe, świetne możliwości rozwoju.

http://playingdaily....people-can-fly/

Edytowane przez Wściekły Pies

Opublikowano

A to PCF nie należało do Epic już wcześniej?

Tak czy siak, Epic znalazło sobie murzynów do robienia kolejnych części Gearsów, a w tym czasie oni mogą coś nowego tworzyć. Chmielarzowi i reszcie pewnie się nie widziała taka perspektywa i odeszli :P

Opublikowano

A to PCF nie należało do Epic już wcześniej?

Tak czy siak, Epic znalazło sobie murzynów do robienia kolejnych części Gearsów, a w tym czasie oni mogą coś nowego tworzyć. Chmielarzowi i reszcie pewnie się nie widziała taka perspektywa i odeszli :P

miało wiekszość udziałów.

teraz pewnie wykupili w calosci

Opublikowano

przydałaby się zapowiedź nowej wersji PS3, która potrafi odpalać multiplatformy w 30 klatkach/s

może na gamescom coś zapowiedzą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.