Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

to pardon, choć też coś w tym jest - przeca każdy PES wpada w oko dopiero po kilkunastu meczach ;)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ej, czemu ciągle jeszcze ludzie mylą porty z grami które portami stricte nie są? To że gra na kieszonkonsolce jest kolejną częścią gry z dużej konsoli, nie czyni ją portem! Musimy zastanowić się co to jest port - a port dla mnie jest to przeniesienie gry z jednej platformy na inną, z możliwymi lekkimi zmianami, ale rdzenie rozgrywki (np. fabuła, bohaterowie, lokacje) zostają te same. Jeśli gra wychodzi równocześnie na kilku platformach, to trudno mówić o portach - to raczej wtedy mówimy o multiplatformie (dlatego NFS w cross buy i ile wyjdzie praktycznie równocześnie, będzie multiplatformą). I tak:

Portem jest Zelda: Ocarina of Time na 3DS-a

Portem jest MGS 3 na 3DS-a

(ok to są ponoć remake'i, choć wyglądają praktycznie jak porty, my bad :confused:)

MGS'y, GoW'y, Uncharted na PSP/PSV portami nie są!

Oczywiście możemy zacząć się rozwodzić nad tym, czy chcemy grać w gry W STYLU tych z dużych platform, czy oczekujemy od przenośnych konsol najlepiej nowych marek z rozgrywką mniej skomplikowaną, gdzie nacisk położony jest na zupełnie inne rzeczy. Bo to oczywiście nie oznacza, że w gry w stylu z dużych platform nie da się grać na przenośnej konsoli, gdyż z reguły są one do tych konsol przystosowane to raz, a dwa że serio wystarczy przerwać grę w dowolnym momencie i potem do niej wrócić. Rynek jest tak spolaryzowany poza tym, że akurat jest wybór dwubiegunowy.

Najbardziej krzywdzącym stereotypem jest to, że na PSP wychodziły "porty z dużych konsol", mimo iż konsola ta ma mnóstwo ekskluzywnych i oryginalnych tytułów, a te które nawet jeśli są znaną marką, to często są daleko rozwiniętym pomysłem. Owszem klasyczne porty są również, ale to mniejszość...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

remake =/= port

Opublikowano

Ueda to tam jeszcze realnie palce macza? czy odpuścił po odejścu z Sony?

Opublikowano

Czyli wyszedl crap i zaczeli robic od nowa?

Thumbs up!

xD

Opublikowano

Ueda po zobaczeniu Black Ops 2 Multiplayer Reveal Trailer stwierdził, że jego latający pies to tak naprawdę nic specjalnego. Teraz pewnie doczepiają mu optykę, celowniki laserowe i karabiny. Teraz grze będzie bliżej do Rogue Squadron.

Po prostu źle się do tego zabrali.

How+to+Create+a+Pokemon+Digimon.+Not+by+me_73dde9_3836196.jpeg

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Radość zawistnych fanów X360 była jak widać przedwczesna.

Cóż, dzieła sztuki nie zawsze szybko się rodzą, a i czasami trzeba zacząć od nowa. Tym lepiej że nie skoczyli na kasę i nie wydali gry w formie która by się mogła nie spodobać. To duże poświęcenie gdy nagle zapada decyzja, że zaawansowany projekt idzie do kosza i pora zacząć robić pewne rzeczy od początku.

Mimo wszystko trzymam kciuki za tą grę, to może być naprawdę ostatni strażnik :)

Opublikowano

z too human chyba podobnie było :)

dzieła sztuki tylko od sony, co nie mendrek? xD

Opublikowano

Nie, dziela sztuki tylko na Vite. Dziel sztuki i tak nikt nie docenia i slabo sie sprzedaja wiec jest sens je wydawac tylko na martwa konsole.

Opublikowano

z too human chyba podobnie było :)

dzieła sztuki tylko od sony, co nie mendrek? xD

Patrząc na dotychczasowe gry Team ICO jak na razie były same dzieła, więc chyba mam prawo spodziewać się kolejnego? Znaczy osobiście się nie napalam, ale jakby wyszedł to chętnie bym zagrał.

Opublikowano

@Mendrek, bo nie będę w statusach opowiadał (nt. WIedźmina 2)

Mendrek, cenię zarówno X360 (bo mam), PS3 (bo mimo wszystko ma tytuły, w które chętnie bym zagrał i pewnie wkrótce zagram), PC (mam złoma, ale klasyki odpali), PS2 (mam i jeszcze wiele gier na tę platformę przede mną), PSP (miałem i pewnie niedługo pożyczę nadrobić trochę zaległości). Z Nintendo obcowałem tylko na GB i GBA, więc niewiele mam do powiedzenia o ich współczesnych konsolach, ale są tytuły, które chętnie bym sprawdził - jestem graczem w sumie już kilkadziesiąt lat. Drażni mnie okrutnie twoje ciągłe i niepotrzebne komentowanie wszystkiego, co nie ma loga Sony na okładce/obudowie. Weź człowieku w końcu się obudź i doceń to, czego nie posiadasz. Prawdziwy gracz nie powinien mieć klapek na oczach, a ty najwyraźniej jesteś tylko namiastką gracza.

Co do Last Guardian - pierwotny projekt zapowiadał się zaprawdę bardzo dobrze, problem w tym, że wydanie gry w pierwotnej formie - jak to Mendrek ujął - " dzieła sztuki" chyba nie wróżyłby za dobrze sprzedaży. Za przykład niech posłuży świetne Okami, które sprzedało się w owym czasie tragicznie.

Opublikowano

kilkadziesiąt ... 30 na karku?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

To to ma na celu udowodnic a czemu zaprzeczyc?

no widzisz, nie doceniłeś :rolleyes:

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

No wybacz, Andreal ale czepiasz się mnie wybiórczo, zapewne to tylko kolejna próba trollingu mojej osoby, ubrana w ładne słówka, dlatego nie zamierzam Ci odpowiadać. Dziwne, że nie zauważasz jak inni tutaj czepiają się gier Sony i Sony, w dodatku plotą głupoty. Sorry, ale te Twoje kilkadziesiąt lat grania niezbyt chyba pozytywnie wpływa na Twoje osądy... Zresztą pierwsze zdanie zdradza Twoją stronę (X360 bo masz, PS3 mimo wszystko... geez).

Nie umniejszam tutaj jakości Wiedźmina 2, wiadomo że jest to bardzo dobry tytuł, który został ciepło przyjęty przez fanów Geralta, a to już coś (szkoda że Sapkowski się tak uparł na przekór). Dzięki tej grze staliśmy się jaśniejsi w świecie i to też jest duży sukces. Gra oczywiście ma swoje zgrzyty, ale jeśli ktoś lubi fantasy rpg i nie grał na PC-ie rok wcześniej, to powinien na X360 się w to zaopatrzyć. Zwłaszcza, że dobrych ex'ów na tą konsolę jak na lekarstwo od pewnego już czasu...

Andreal, nie wiem skąd u Ciebie założenie że nagle zmienili kurs na bardziej mainstream'owy. Może właśnie zboczyli z tej ścieżki? Team ICO robi gry które są poza mainsteam'em, i choć materialiście ciężko to jest zrozumieć, to może mają w tym wyższy cel - nie wiem, może nie chcą się odrodzić w następnym wcieleniu jako stonogi, albo po prostu są inni - w każdym bądź razie doceniam ich kunszt w grach, bo to fajna cegiełka w dyskusjach czy gry mogą być sztuką.

Opublikowano

No wybacz, Andreal ale czepiasz się mnie wybiórczo, zapewne to tylko kolejna próba trollingu mojej osoby, ubrana w ładne słówka, dlatego nie zamierzam Ci odpowiadać. Dziwne, że nie zauważasz jak inni tutaj czepiają się gier Sony i Sony, w dodatku plotą głupoty. Sorry, ale te Twoje kilkadziesiąt lat grania niezbyt chyba pozytywnie wpływa na Twoje osądy... Zresztą pierwsze zdanie zdradza Twoją stronę (X360 bo masz, PS3 mimo wszystko... geez).

Wybiórczo niestety czepiasz się ty, w dodatku nie wytrzymałeś i znowu z komentarzem wyjechałeś. Wymieniłem X360 jako pierwszą platformę z oczywistego powodu, aktualnie na niej gram i tak właściwie z nią miałem pierwszy kontakt, oczywistym się więc okazało, że zagości pierwsza w moim domu. Klocka mają też moi bracia i razem nie ponosząc większych kosztów możemy tworzyć bibliotekę gier - proste. Znajomych z konsolami nie mam w ogóle (oprócz braci), więc mój kontakt z PS3 odbywał się (i nadal odbywa) na płaszczyźnie trailerów czy gameplaya w internecie.

To, że ktoś czepia się Sony to jego sprawa - niech się czepia, kij mu w oko.

Nie umniejszam tutaj jakości Wiedźmina 2, wiadomo że jest to bardzo dobry tytuł, który został ciepło przyjęty przez fanów Geralta, a to już coś (szkoda że Sapkowski się tak uparł na przekór). Dzięki tej grze staliśmy się jaśniejsi w świecie i to też jest duży sukces. Gra oczywiście ma swoje zgrzyty, ale jeśli ktoś lubi fantasy rpg i nie grał na PC-ie rok wcześniej, to powinien na X360 się w to zaopatrzyć. Zwłaszcza, że dobrych ex'ów na tą konsolę jak na lekarstwo od pewnego już czasu...

I znowu komentarz, ty po prostu w każdej swojej odpowiedzi musisz pokazać jak oddany jesteś Sony. Jak cię widzą, tak cię piszą - jak mówi stare powiedzenie.

Andreal, nie wiem skąd u Ciebie założenie że nagle zmienili kurs na bardziej mainstream'owy. Może właśnie zboczyli z tej ścieżki? Team ICO robi gry które są poza mainsteam'em, i choć materialiście ciężko to jest zrozumieć, to może mają w tym wyższy cel - nie wiem, może nie chcą się odrodzić w następnym wcieleniu jako stonogi, albo po prostu są inni - w każdym bądź razie doceniam ich kunszt w grach, bo to fajna cegiełka w dyskusjach czy gry mogą być sztuką.

Nie założenie, a domysł. Projekt zapowiadał się świetnie, media nie mogły wyjść z zachwytu, a tu nagle okazuje się, że pierwotna wersja została skasowana i zaczynaj od początku.

W takich przypadkach najbardziej szkoda mi ludzi pracujących przy tej grze. Tak wiem, kasę za to dostają niemałą, ale popracuj nad czymś kilka lat, a później dowiedz się, że masz to robić od początku, bo [tutaj wstaw dowolne tłumaczenie].

Opublikowano

Wybiórczo niestety czepiasz się ty, w dodatku nie wytrzymałeś i znowu z komentarzem wyjechałeś.

Tak, tak.

Ping, pong, ping...

To, że ktoś czepia się Sony to jego sprawa - niech się czepia, kij mu w oko.

Taa, ale jak już ktoś doczepi się czegoś związanego z X360... O NIE TAK BYĆ NIE MOŻE!

Dokładnie o to mi chodzi w kwestii Ciebie.

I znowu komentarz, ty po prostu w każdej swojej odpowiedzi musisz pokazać jak oddany jesteś Sony. Jak cię widzą, tak cię piszą - jak mówi stare powiedzenie.

To że wolę Playstation 3 bo IMO jest najlepszym wyborem to jedno, ale nie wiem gdzie Ty tam coś złośliwego dostrzegłeś w mojej opinii nt. Wiedźmina 2. Czy wg. Ciebie powinienem był napisać: "Wiedźmin 2 to zaje.bista gra, bez wad, w ogóle najlepszy rpg, gra która wygrywa generację, PS3 leży i kwiczy" - to jest wg. Ciebie jedyna prawidłowa wypowiedź na jego temat?

Nie założenie, a domysł. Projekt zapowiadał się świetnie, media nie mogły wyjść z zachwytu, a tu nagle okazuje się, że pierwotna wersja została skasowana i zaczynaj od początku.

W wywiadzie Yoshida napisał:

At one point we felt that it would be produced for a certain time period. That was the time we prematurely talked about the launch window. But it turned out the technical issues are much harder to solve. So the engineering team had to go back and re-do some of the work they had done."

Czyli problemem były techniczne problemy. Jak sądzę design gry pozostał bez zmian, chyba że jakieś konieczności wynikłe ze zmian technicznych. Także domyślam się skąd zrodził się u Ciebie domysł, ale jest on raczej nietrafiony...

Opublikowano

Taa, ale jak już ktoś doczepi się czegoś związanego z X360... O NIE TAK BYĆ NIE MOŻE!

Dokładnie o to mi chodzi w kwestii Ciebie.

Mendrek, przejrzyj całą historię moich postów i sprawdź, a nawet wskaż mi palcem, gdzie dokładnie bronię zaciekle X360. Nic takiego ani na forum, ani prywatnie u mnie nie znajdziesz, ja cenię gry, a nie platformy.

Nawiązałem do twojej wypowiedzi:

Cóż, dzieła sztuki nie zawsze szybko się rodzą, a i czasami trzeba zacząć od nowa. Tym lepiej że nie skoczyli na kasę i nie wydali gry w formie która by się mogła nie spodobać. To duże poświęcenie gdy nagle zapada decyzja, że zaawansowany projekt idzie do kosza i pora zacząć robić pewne rzeczy od początku.

Domysł był u ciebie, nie u mnie.

Co do Wiedźmina, najpierw zagraj, później krytykuj całokształt, a nie nic nie znaczące wycinki.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Właśnie wyczytałem, że całe EA jest warte ledwie 4-5 mld $ :P Activision mogłoby ich kupić just for the lulz :)

Chodzą plotki (tak, znowu), że szukają kupca.

Opublikowano

tak to jest, że zamiast robić dopracowane gry, to siedzą nad g*wnianymi DLC po 2-3 $ których nikt nie kupuje (każda ich gra ma chyba już tego typu "dodatki")

Opublikowano

Raczej się tutaj nie udzielam, ale to muszę napisać. Gdyby policzyć tutaj u każdego ilość znaków w każdym z jego postów, Ty miałbyś najwięcej. Co Ci da tak zawzięta obrona tej konsoli? Jakie wg Ciebie PS3 ma wady? Bo Ty bronisz KAŻDEGO zarzutu, tak, jakby była to konsola - ideał.

Osobiście miałem po kilka razy obie konsole, wybrałem PS3, według WŁASNYCH preferencji.

Opublikowano

A ja wybrałem wszystkie trzy. Też według własnych preferencji ^_^

Opublikowano

Tak w ogóle Tearaway jest robiony przez 15 ludzi :) Reszta MM pracuje nad drugim projektem. Ciekawe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.