Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe co bedzie najladniejszym FPSem tej generacji - Halo 4 czy Crysis 3. Zreszta co za roznica, na ta chwile C2 na X360 to najladniejszy FPS i skonczy sie tak, ze na tej konsoli beda 3 najladniejsze FPSy, a korytarzykowate Killzony beda poza podium xD

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

ja wiem czy najładniejsze? w sumie to już kwestia gustu (wszystkie trzymają wysoki poziom), a u mnie w rankingu Killzone 3 (lekko) wygrywa jak na razie

Opublikowano

Moze wygrywa w porownaniu z wersja na PS3 :P Wczoraj dorwalem C2 na sonke i IQ oraz framerate sa gorsze niz na 360tce.

PS. Da sie w C2 na PS3 ustawic polskie napisy i angielski dubbing ?

@Szczurek

Dzieki.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Moze wygrywa w porownaniu z wersja na PS3 :P Wczoraj dorwalem C2 na sonke i IQ oraz framerate sa gorsze niz na 360tce.

Drobne sprostowanie... framerate w obydwu wersjach jest bardzo podobny (przeciętny), tyle że zazwyczaj na PS3 i na X360 tnie w trochę innych miejscach.

Co do IQ to domyślam się, że był odpalony w trybie 1080p. Akurat tutaj ktoś z Crytek z(pipi)ał sprawę po całości bo na PS3 aby mieć dodyć ostry obraz bez ghostingu trzeba w menu konsoli wymusić 720p (odznaczyć 1080p). W przeciwnym wypadku otrzymamy papkę (to samo jest z pierwszym Crysisem na PS3).

Opublikowano

Z innej beczki: New Super Mario Bros. 2 ma średnią ocen poniżej 80%. Niesamowicie mnie to cieszy. Nie znoszę tej serii, grywalnościowo jest gorsza od Rayman Origins czy Donkey Kong Country Returns. Ale jej sukces komercyjny sprawia, że Nintendo wypluwa kolejne, niczym się nie różniące, części. NSMB WiiU zapowiada się jeszcze gorzej niż wersja na 3DSa. Oby ludzie nie rzucili się na to jak szczerbaty na suchary i Nintendo coś zmieni w tej serii (o czym ja marzę...)

Opublikowano

jak ja ostatnio pisałem, że nowy Rayman jest od tego lepszy to Jaczes mnie tu wyśmiał, jakby te platformy od Nintendo były nie do przebicia... rotfl

//jakby nie było Mario w tytule to średnia byłaby jeszcze niższa

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

W poprzedniej generacji Nintendo platformówkami zassało. Super Mario Sunshine było bardzo dobre, ale taki Jak&Daxter wciągał je nosem. Ratchet&Clank był na podobnym poziomie, podobnie jak Psychonauts. Po N64 i platformówkowym orgaźmie na tą konsolę (pod tym względem nie było i nie będzie lepszej konsoli) na GCN była straszna pustka. W tej generacji na Wii jest najlepsza platformówka 2D, ale nie jest to Mario, tylko Donkey Kong Country Returns od bogów z Retro. Platformówek 2D jest teraz cała masa, Nintendo ze swoim NSMB to po prostu beton. Nie tylko DKCR i Origins są lepszymi grami, ale nawet Splosion Man, LittleBigPlanet, Braid, Trine, Limbo, Kirby`s Epic Yarn... Platformówek 3D prawie nikt nie robi, ale nie dlatego Super Mario Galaxy jest najlepsze. Genialna gra. Dobrze, że Insomniac wypluwa Ratchety, bo Galaxy nie miałoby już wcale konkurencji

Opublikowano

Killzone 3 to najładniejszy i przede wszystkim najbardziej uszczegółowiony fps tej generacji, wystarczy w tej ciągłej akcji na moment przystanąć i przyjrzeć się by zobaczyć ile pracy wykonali projektanci grafiki. Po filmikach H4 nie widzę tam lepszej grafiki od KZ3, aczkolwiek Halo to seria w której akurat grafika nie jest najważniejsza (H3 w standardzie nie było nawrt HD o ile dobrze pamiętam).

Co do Beyond, to mimika KAPITALNA, gra-film normalnie Oo' HR było zręcznościową przygodówką z profesjonalnym montażem filmowym, i chciałbym aby tajk było w Beyond . Jak dla mnie i tak było sporo gameplayu i trzeba było się trochę natrudzić i namyśleć by mieć dobre zakończenie. No i te emocje i dylematy. Mistrz. Takie gry powinny być multiplatformą, by każdy mógł zobaczyć coś niezwykłego. Cóż, przynajmniej dobrze dla mnie, że mam PS3, bo bym miał czego żałować.

Opublikowano

Jakie Halo 4 na podium graficznie najlepszych fpsow tej generacji. Bitch, please.

Opublikowano

zastanawia mnie ten pęd do oprawy AV posiadaczy PS3 - prawie każdy EX który jest zapowiedziany na ta platforme odrazu staję się w ich oczach standardem w wyznaczaniu graficznych doznań ( czasem nie wychodzi tak jak na filmikach, ale ten temat zostaję często przemilczany) czyżby to pozostałości po żalu podczas szóstej generacji gdzie PS2 było najsłabszym sprzętem i dostawało najgorsze porty? - hmm w sumie tu akurat nic się nie zmieniło ... ;)

skoro tak liczy się oprawa AV to czemu nie gracie na PC? BF3 i Krapsis to kolosy jeśli chodzi o AV...

czasem warto nie tylko pieścić oprawę a posiedzieć trochę nad gameplayem żeby później nie trzeba było multi za darmo rozdawać :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Crysis 2 na podium najladniejszych FPSow tej generacji? Chyba na pc, bo wersja xboxowa ma dosc widoczny aliasing, ktory mnie zawsze razil w grach. A Killzone 3 to prawda, jeden z najladniejszych korytarzowych FPSow na konsolach.

Opublikowano

Mowa tutaj o konsolowych FPSach a Crysis 2 spokojnie sie na podium miesci.

Opublikowano

obejrzałem to demko z Beyond Two Souls mimika robi fajne wrażenie, ale jak nie posicną fabuły to ta gierca gempleyowo leży (chyba że prezentowany fragment w żaden sposób nie odzwierciedla rozgrywki a był tylko przygotowany pod pokaz)

Opublikowano
  • Autor

Z tymże Crysis 2 (i zapewne 3) nie chodzi w HD, ma pop up i spadki FPS i już Halo 4 ma przewagę na starcie ze swoim 720p i na dodatek FXAA. Jak dla mnie to poziom grafiki ten sam jak KZ3. Czołówka tej generacji to jest na pewno.

Kwestia taka na ile Halo 4 będzie korytarzowe, bo ponoć nie będzie, a screeny z tej pustyni pokazują poziom zbliżony objętościowo do levelu The Ark z Halo 3 (gdzie poruszaliśmy się pojazdami), tak przynajmniej pisali twórcy na neogafie.

Opublikowano

nie chce mi się wierzyć :P ale pozostaję mieć nadzieję

Opublikowano

Ciekawe co bedzie najladniejszym FPSem tej generacji - Halo 4 czy Crysis 3.

LfC6pl.jpg

w2SUYl.jpg

Mp84el.jpg

xKY6rl.jpg

Poza tym do najładniejszych gier tej generacji będzie można jeszcze zaliczyć U3, Last of Us, Beyond, GoW: Wstąpienie no i jeszcze GeoW3. Nie moja wina, że jeden japoński rdzeń jest lepszy od 3 amerykańskich.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Sranie w banię z tą grafiką. Dopóki ludzie nie zrozumieją, że gra z bardziej otwartym światem i większymi możliwościami musi mieć gorszą grafikę od korytarzowego i oskryptowanego FPS-a, to nie ma o czym rozmawiać.

No i poczekałbym na premierę Halo 4, bo ja już pamiętam spuszczanie się nad GIF-ami przy okazji KZ2, a wyszło jak wyszło, czyli po prostu dobrze (ale zdecydowanie nie ma nad czym się pucować). Dodatkowo z niektórymi w ogóle nie ma o czym dyskutować, no bo GEJLO LASERKI BLASTERKI IKS DE.

Opublikowano

Beyond ... oprócz mimiki tam nie ma wodotrysków ...

Opublikowano

Sranie w banię z tą grafiką. Dopóki ludzie nie zrozumieją, że gra z bardziej otwartym światem i większymi możliwościami musi mieć gorszą grafikę od korytarzowego i oskryptowanego FPS-a, to nie ma o czym rozmawiać.

Powiedz to xbotom, którzy twierdzą, że hejlo 4 będzie najładniejszym fpsem. :)

Opublikowano

Beyond ... oprócz mimiki tam nie ma wodotrysków ...

Typfon, a Ty czegoś konkretnego oczekujesz od Beyond, że Ci tego brakuje, czy tak tylko prykasz z zazdrości?
Opublikowano

chesz mi wmówić ze gameplay jest pasjonujący?

Powiedz to xbotom, którzy twierdzą, że hejlo 4 będzie najładniejszym fpsem. :)

wygląda lepiej niż Reach, obiecuja że będzie wieksze niż H3 ... więc nie wiem czemu ta spinka, to nie KZ żeby seria miała tendencję spadkową ;)

Edytowane przez typfon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.