Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Nigdy nie lubiłem Bethesdy i ich gier. Skyrim jest mega, ale to nie mój typ gier. Obsidian zaś to dla mnie pośmiewisko branży. Jak RPG to od Bioware ^_^

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ale rugasz tym samym studia, ktore trzymaja RPG najblizej ich korzeni w tej generacji, a wychwalasz te, ktore od RPG odchodza. Nie uważam, że w ME nie ma RPG, tylko napewno nie tyle co w grach Bethesdy.

Opublikowano

Zależy czego się oczekuje. Bethesda ma bardzo ambitne założenie: zrobić RPGa jak najbliższego papierowej sesji. Chwała im za to, Skyrim to zdecydowanie krok w dobrym kierunku. Ale jeszcze dużo ich pracy czeka. Niestety rozmywa się przez to fabuła, postacie, dialogi. A w RPGach od Bioware te elementy są zrobione genialnie. Kosztem swobody. Póki ta swoboda to iluzja RPGi Bioware dają mi więcej. Od Baldur`s Gate poprzez KotORa aż po Mass Effect. Jeżeli Bethesda dopnie swojego - będą nie do pobicia

Opublikowano

Tutaj racja. Fabuła i dialogi w ME a w Skyrimie dzieli kilka galaktyk. Jednak na chlodno biorac trylogie ME, to BW moglo zdecydowanie zostawic taka swobode jak w pierwszej czesci, gdzie bylo idealnie w tego typu grze. Potem stanowczo bylo tego coraz mniej.

Opublikowano

No bo i akcja była inna. Zdecydowanie bardziej podobał mi się ME1 niż 2 i 3. Ale to ze względu na klimat, bo mechanika lepsza w 2 i 3. ME1 przypominał mi takiego growego Star Treka. 2 i 3 to już postawienie na akcję, nie eksplorację. Gry nadal rewelacyjne, ale już nie unikalne jak ME1

Opublikowano

Earth Defense Force 3 zmierza na PS Vitę! Yeaaah! Vita uratowana!

<to nie sarkazm>

Opublikowano

Wow, najładniejszy, najbardziej zjawiskowy i najlepszy jrpg tej generacji. Widać jak potężnymi możliwościami obrasta studio animacji Miyazakiego, i choć ten sam od lat żywi pewien uraz do gier, to trudno uwierzyć będzie patrząc na charakterystyczny styl kreski, że nie maczał w tym palców :P Jedynie dubbing angielski mnie irytuje, wolałbym japoński z napisami. A i muzyka, ponoć najlepsze dzieło Hisaishiego od czasów Spirited Away. Kolejny must have, gra warta kupienia na premierze, której nie mogę się doczekać. Gra jak animacja Ghibli, nosz kuuuuu.rwa, no przecież...

Ps. Wersja na DS-a dostała 38/40 w Famitsu, coś czuję że ta z PS3 zgarnie maks :)

Z miejsca lepsze niz ten gniot na Wii z pokemonami krzyczacymi podczas walki, nie?

Opublikowano

[media]http://www.youtube.com/watch?v=wf4pcXTjRvg[/media]

Wow, najładniejszy, najbardziej zjawiskowy i najlepszy jrpg tej generacji. Widać jak potężnymi możliwościami obrasta studio animacji Miyazakiego, i choć ten sam od lat żywi pewien uraz do gier, to trudno uwierzyć będzie patrząc na charakterystyczny styl kreski, że nie maczał w tym palców :P Jedynie dubbing angielski mnie irytuje, wolałbym japoński z napisami. A i muzyka, ponoć najlepsze dzieło Hisaishiego od czasów Spirited Away. Kolejny must have, gra warta kupienia na premierze, której nie mogę się doczekać. Gra jak animacja Ghibli, nosz kuuuuu.rwa, no przecież...

Ps. Wersja na DS-a dostała 38/40 w Famitsu, coś czuję że ta z PS3 zgarnie maks :)

Wersja na ps3 dostała 36/40

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

Z miejsca lepsze niz ten gniot na Wii z pokemonami krzyczacymi podczas walki, nie?

Bo na PS3.

Chyba nie zaprzeczysz jednak, że Ni no Kuni może śmiało stawać w szranki z Xenoblade? Robią ją mistrzowie z Level 5 (m. in. seria Inazuma Eleven, Proffesor Layton, Dragon Quest IX, ect. ), po drugie za animację odpowiada tytan animacji Studio Ghibli (m. in. "Mój przyjaciel Totoro", "Spirited Away: W krainie bogów", "Księżniczka Mononoke", ect.) , a ogólnie jak Jakim pisał, gra w Famitsu zgarnęła 36/40 - czyli tyle samo co Xenoblade (ciekawe czy jakby wcześniej nie wyszła wersja na DS-a, to otrzymałby nieco wyższą ocenę?). Czekam na europejskie wrażenia i oceny.

Opublikowano

Bo na PS3.

Chyba nie zaprzeczysz jednak, że Ni no Kuni może śmiało stawać w szranki z Xenoblade? Robią ją mistrzowie z Level 5 (m. in. seria Inazuma Eleven, Proffesor Layton, Dragon Quest IX, ect. ), po drugie za animację odpowiada tytan animacji Studio Ghibli (m. in. "Mój przyjaciel Totoro", "Spirited Away: W krainie bogów", "Księżniczka Mononoke", ect.) , a ogólnie jak Jakim pisał, gra w Famitsu zgarnęła 36/40 - czyli tyle samo co Xenoblade (ciekawe czy jakby wcześniej nie wyszła wersja na DS-a, to otrzymałby nieco wyższą ocenę?). Czekam na europejskie wrażenia i oceny.

W tym samym zdaniu "mistrzowie i "Inazuma Eleven"

05d.jpg

Opublikowano

Level 5 to do pozycji mistrzów czegokolwiek mają jeszcze daleką drogę, chyba że Matsuno i Ishii zaczną tam grać pierwsze skrzypce. Dragon Questów nie powinno im się zaliczać, bo tylko klepali kod.

Famitsu z kolei ocenia gry według hajpu wśród graczy, rzadziej ze względu na faktyczną jakość (czyli jak na Zachodzie, ale się z tym nie kryją). Sami gracze aż tak entuzjastyczni w kwestii ocen nie byli.

Edytowane przez Enkidou

Opublikowano

Akurat Inazuma mi się bardzo podoba, to jedna z tych gier którą bym kupił jakbym miał DS-a zamiast PSP :P

Opublikowano

PS3 nawet od DS'a ma gorsze porty :ph34r:

Opublikowano

Akurat Inazuma mi się bardzo podoba, to jedna z tych gier którą bym kupił jakbym miał DS-a zamiast PSP :P

A grałeś w ogóle?

PS3 nawet od DS'a ma gorsze porty :ph34r:

Próbuj dalej.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Pograłem w IE 2 u znajomego który ma DS-a, jak dla mnie gra to ciekawa ewolucja tego co widzieliśmy w Tsubasie, nie wiem może mam słabość do piłek nożnych gdzie strzały na bramkę to ataki niczym z Dragon Ball ;p Pierwsze wrażenie bardzo dobre, i jak sądzę gra dalej utrzyma ten poziom. Co prawda trochę dziecinne, ale ogółem przymknąłem oko :)

Opublikowano

Może tak, może nie. Wersją na DSa sie jaralem swego czasu poki nie okazalo sie, ze gra jest po prostu srednia (wedlug normalnych graczy) co skutecznie ostudzilo moj zapal w kwestii geniuszu tego tandemu. To, że ładnie gra wyglada jeszcze nic nie znaczy.

Opublikowano

Gdyby wierzyć Famitsu, to musielibyśmy uznać FFXIII za jedno z najambitniejszych jRPG tej generacji XD Tą śmieszną gazetką normalny gracz może sobie co najwyżej buty wytrzeć.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wersja na DS-a dostała 38/40 w Famitsu, coś czuję że ta z PS3 zgarnie maks :)

gra w Famitsu zgarnęła 36/40

Kilka ocen z tego samego numeru famitsu:

Battlefield 3 (PS360): 9, 9, 9, 9

Call of Duty Modern Warfare 3 Subtitled Version (PS360): 10, 10, 9, 10

Saints Row The Third (PS360): 9, 9, 9, 9

Ni no Kuni (PS3): 8, 9, 10, 9

Gra jak animacja Ghibli, nosz kuuuuu.rwa, no przecież...

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kilka ocen z tego samego numeru famitsu:

Battlefield 3 (PS360): 9, 9, 9, 9

Call of Duty Modern Warfare 3 Subtitled Version (PS360): 10, 10, 9, 10

te oceny to zart jak rozumiem?

Opublikowano

Famitsu? To jest ten magazyn uznawany swego czasu za grową wyrocznię gdzie jak gra dostawała 40/40 to uznawano ją za arcydzieło i stawała się legendą zanim jeszcze pojawiła się na półkach? Zmienili całą redakcję, że gry pokroju MW czy Saints Row dostają 38+?

Opublikowano

Famitsu? To jest ten magazyn uznawany swego czasu za grową wyrocznię gdzie jak gra dostawała 40/40 to uznawano ją za arcydzieło i stawała się legendą zanim jeszcze pojawiła się na półkach? Zmienili całą redakcję, że gry pokroju MW czy Saints Row dostają 38+?

wszystkie Cody dostaja od Famitsu 39

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.