Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

I co z tych studiów Microsoftu. Jest ich niby 20cia, a ja kojarzę raptem z 5 które robią prawdziwe gry.

Dokładnie o to mi chodziło i nie spinałem pośladów Don ;)

Mam nadzieję i to szczerą bez grama sarkazmu,że te 20devów dostarczy na nową konsolę przynajmniej kilkanaście killerów zamiast pierdyliona popierdółek na Kinnect 2.0

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Marka Wipeout nie może ot tak przestać istnieć, na pewno znajdą się chętni w Sony na kontynuację, może właśnie Evolution? :)

Lub Nihilistic. :whistling:

Ci to robią BLOPSa na Vitę. Wipeout zostanie przekazany raczej Guerrilla i Evolution. Nowe informacje wskazują, że Sony zamknęło studio z powodu ... opieprzania się i restrukturyzacji.

Bardziej żart to był. :P Jakby oni się za to zabrali to nic dobrego by z tego nie wynikło. Pewnie tak jak piszesz, Evo się tym zajmie. Oni są raczej spoko.

@Mendrek szkoda, że ta strona krzak nie zalinkowała do źródła. Na Eurogamerze jest wywiad z Yoshidą, ale w nim jest mowa o obniżce cen dla Vity.

Dla mnie to niedobrze, że nie chcą oficjalnie zapowiedzieć nowego modelu PS3 z obniżką, bo moja plejka się spaliła, a za ten sprzęt płacić 900zł u schyłku generacji to jednak trochę przesada.

Opublikowano

I co z tych studiów Microsoftu. Jest ich niby 20cia, a ja kojarzę raptem z 5 które robią prawdziwe gry.

Dokładnie o to mi chodziło i nie spinałem pośladów Don ;)

Mam nadzieję i to szczerą bez grama sarkazmu,że te 20devów dostarczy na nową konsolę przynajmniej kilkanaście killerów zamiast pierdyliona popierdółek na Kinnect 2.0

Połowa z nich została kupiona/stworzona w ciągu ostatnich 2 lat. Trudno żeby już wypuścili jakąś grę tym bardziej, że pracują nad nową generacją.

Opublikowano

Sony zamknęło Studio Liverpool i skasowało wszystkie projekty. Lipa.

ciekawe kto teraz Wipeouty bedzie robił bo nie wierze że Sony zamknie taka markę

Opublikowano

Vita jest przeklęta. Zipper, BigBig, Liverpool - wszystkie studia zrobiły na nią grę, a następnie zostały zamknięte :/

Opublikowano

Rozumiem, że ludzie lubią Wipeouta, ale seria żadnych kokosów im raczej nie przynosiła więc nie zdziwię się jeśli to będzie jej koniec albo zawieszą na wiele lat.

Opublikowano

Na Eurogamer napisali, że Liverpool od 12-18 miesięcy robiło Wipeout i grę w stylu Splinter Cell na PS4.

Jeśli to prawda, to WTF Sony? Nie lepiej pozwolić im dokończyć?

Jedyny pozytyw jest taki, że część zwolnionych będą chcieli przenieść do innych studiów.

PS. A Evolution to powinno robić coś własnego na PS4, a nie zajmować się Wipeout'em.

Opublikowano

Jak skreślą Wipeouta to niech Sony upadnie. Jedna z ich 3 najlepszych marek obok GOW i Uncharted.

Opublikowano

Vita jest przeklęta. Zipper, BigBig, Liverpool - wszystkie studia zrobiły na nią grę, a następnie zostały zamknięte :confused:

kurde, nie strasz mnie :confused:

Opublikowano

Vita jest przeklęta. Zipper, BigBig, Liverpool - wszystkie studia zrobiły na nią grę, a następnie zostały zamknięte :confused:

kurde, nie strasz mnie :confused:

Media Molecule następne :P

Vita's Grudge: The Movie

:P

Opublikowano

$ony zamyka znowu kolejne studio i tym razem jedno z lepszych jakie miało ale jak to ?! MS 20 $ony 13 :)

Devi. w UK od jakiś 2 lat mają przejebane, wcześniej byli zwolnieni z płacenia podatków, od czasu ich wprowadzenia sporo poległo lub się skurczyło.

Grałem w Dust z XBLA i obok Raymana Origins i Trine 2 najpiękniejsza gra 2D, fantastycznie że MS tak rozpieszcza graczy nowymi IP, następne w kolejce State od Decay, kto ich powstrzyma ?

Opublikowano

Daddiego jak zwykle ignorujemy, bo plecie bzdury, ale jedno trzeba przyznać - skoro trwającą od niemalże dwóch lat posuchę nowych IP na MS nazywa "rozpieszczaniem" to ma strasznie niskie wymagania, a jeśli dodatkowo tak myślą inni posiadacze X360 to czemu się dziwić MS-owi który nie robi nic a i tak go lubią. Czy do zestawu z tym tandetnym headsetem nie dodawali czasami klapek na oczy?

Opublikowano

no super, że PS3 ma WiFi, ale z tego - jak większość tu pisze to i tak gra na kabelku bo te całe wifi w PS3 jest g*wno warte

A możesz rozwinąć myśl? Używam wi-fi od kiedy mam PS3 i nie za bardzo rozumiem skąd ten zarzut.

Opublikowano

no super, że PS3 ma WiFi, ale z tego - jak większość tu pisze to i tak gra na kabelku bo te całe wifi w PS3 jest g*wno warte

A możesz rozwinąć myśl? Używam wi-fi od kiedy mam PS3 i nie za bardzo rozumiem skąd ten zarzut.

a czego nie rozumiesz w narzekaniu na transfer po wi fi?

Opublikowano

No cóż, nie zauważyłem żeby to wi-fi było (pipi) warte.

Opublikowano

Sony umiera to tna studia, ktorych gry sie slabo sprzedaja. proste

Opublikowano

Odnośnie wifi - ssie. Ja miałem połączenie przez wifi kilka dni, po czym kupiłem kabel, zaciskarkę, wtyczki i zrobiłem normalne połączenie. O niebo lepiej.

Odnośnie Wipeouta - marka, która najbardziej mi się kojarzy z Playstation. Od 2097 kocham tą Wipeouty, dla Wipeouta kupiłem PSP, potem PS3. Jak zabiją tą serię zabiją coś we mnie :(

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

o.O Ale kop w mordę.

Całe $ony. Microsoft kupuje, otwiera na lewo i prawo nowe studia, a ci tylko zamykają. Zipper, Liverpool - who's next $ony!? WHO WILL YOU KILL NOW!?

Studia wewnętrzne

$ony: 14 13

Microsoft: 20

;)

po chu.j tyle studiów Microsoftowi jak dotychczas jedyną rozpoznawalną i świetną markę jaką ich 20 studiów wypuściło jest Halo( i co do jej świetności na tej generacji i tak są zastrzeżenia) i Forza?

Po pierwsze primo - o co ten dupościsk?

Po drugie primo - te zastrzeżenia mają oczywiście jak zwykle posiadacze PS3 :P

PS. Normalnie było "yebany M$ nie inwestuje w gamedeveloping", a teraz jest "po co yebanemu M$ tyle studiów developerskich". Halny z gór chyba idzie ;) Spoko ficuś, przeglądam regularnie oferty pracy w Microsofcie i praktycznie wszystkie studia robią gry na nextgena.

Jestem posiadaczem i PS3, i Xa i uważam że jeżeli chodzi o tytuły od 1st-party to Sony miażdży MS. Szczerze mówiąc nawet nie widziałem, że MS ma jakieś studia wewnętrzne nie licząc gości od Halo. Ale to dobrze, bo na chwilę obecną Xbox jest lepszy w multiplatformach, w multiplayerach, a daje dupy tylko w exach.

Opublikowano

E tam, ma kilka exów fajnych. Alan, Mass Effect, Forza, PGR. Na PS3 są lepsze, wiadoma sprawa. Ale czy miażdży? Nie powiedziałbym

Opublikowano

Oczywiście jest to kwestia gustu. Napisałem miażdży, bo do mnie chyba żaden ex MS nie trafił. Większość z nich to albo gry samochodowe (nie lubię, nie mam kierownicy) albo gry bazujące na strzelaniu, patosie i bohaterach z kwadratową szczęką i litrami krwi.

Hm... Nawet nie mogę za bardzo skojarzyć jakiegoś super exa od MS, którym bym się jakoś strasznie jarał. Conviction było fajne, ale to raczej dobra gra, niż jakiś powód do spustu. Chyba, że Conviction wyszedł też na PS3, nie wiem.

Dalej też nie jestem przekonany jak traktować exy z Xboxa. Czy jeżeli pojawiły się one na PCcie to już nie są exami, czy może dalej tak. Wiele dyskusji było na ten temat prowadzonych i jakoś nigdy nie mogliśmy dojść do konsensusu.

Aaa wiem! Jak mógłbym zapomnieć. Cała seria Fable :wub: Uwielbiam!

Edytowane przez estel

Opublikowano

Konsolowe exy to konsolowe exy. Na PS3 nie zagrasz i to się liczy. Jak możesz sobie pograć w te gry na PC to równie dobrze możesz kupić X360 i w nie pograć

Opublikowano

Estel, no co Ty. Wiadomo, że to nie Ex'y. Każdy posiadacz PS3 gra przecież w te gry na swoim super PC, tak jak i Bugfieldy, Deusyexy, Bioszoki itp. itd. bo tam lepsiejsza grafika jest niż na kĄsolach ;)

Opublikowano

Haha, coś w tym jest. Każdy napie.rdala jaki to nie ex i że można na PC pocisnąć, a później wielki płacz jak Witcher nie wychodzi na PS3 ;) Mimo wszystko jakaś pozostałość mojego lingwistycznego zmysłu (spider sense normalnie!) podpowiada mi, że ze słowem exclusive użytym w stosunku do gry dostępnej na 2 platformach jest coś bardzo semantycznie nie tak ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.