Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, jakie to ma znaczenie kto ma ile konsol? Przecież to nic nie zmienia w dyskusji.

ano chociażby takie, że jak ktoś posiada, powiedzmy, i ps3 i x360 to jego opinie n.t. tych konsol nie wynikają z butthurtu, zazdrości, czy czego tam, a są raczej obiektywnymi przemyśleniami

wydawało by się, że to całkiem oczywiste

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
Jakie znaczenie ma kto ma ile konsol pytasz? Ano może takie, że rozmawiają tutaj normalni ludzie z botami, które grając tylko na PS3 objeżdżają X360 z góry do dołu nie mając o nim zielonego pojęcia?

Ah tak, pojeżdżam po x360, faktycznie. :rofl: Obojętnie czy cię dupka zabolała czy co innego, nie napisałem złego słowa o x360.

Możesz odpalić na swoim lapku na low? O kurde, masakrycznie fajnie. Daj znać jak daleko zajdziesz zanim Ci się laptop usmaży/ręce poparzą i jak super gra się w gry z 201x roku z grafiką rodem z PS2

No akurat tak się składa, że gry na low wyglądają lepiej na pc niż na x360/ps3, no ale taki ktoś jak Ty może o tym wiedzieć. :)

Ja tu widzę głupoty. Jesteśmy w temacie Console Wars (hint: PC nie jest konsolą), rozmawiamy o KONSOLACH.

To dlaczego chwilę później piszesz swoją oczywiście gówn.o wartą trollową opinię o graniu na PC? Heloł, przecież tu nie duskutejmy o PC! Przyjdzie Mendrek i co zrobisz? Dostaniesz bana? Chociaż akurat Ciebie raczej nikt by nie żałował pewnie. ;)

Aha i dla Twojej wiadomości ten wątek to nie tylko takie chvjowe posty pokroju Twoich, tutaj bardzo często też ludzie dyskutują ogólnie o graniu, czasem ze spiną, ale daleko to do tematu "console wars" (chyba że wejdziesz ktoś pokroju Ciebie albo Mendrka, wtedy wszystko się psuje") i jakoś nie widziałem, żeby moderatorzy napinali tak tyłki jak Ty z tego powodu.

ano chociażby takie, że jak ktoś posiada, powiedzmy, i ps3 i x360 to jego opinie n.t. tych konsol nie wynikają z butthurtu, zazdrości, czy czego tam, a są raczej obiektywnymi przemyśleniami

Bzdura, nawet jak Mendrek miał xboxa dalej zgarniałby same minusiki i hejty w tym temacie. :)

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Fani PokazuSlajdów3 ogrywają wszystkie multiplatformy do tego te wypasione exy Sony 10/10 (ŻADNEGO NIE OMINĄ) i ciągle im mało, a taki Xbox nie wystarczałby im z tą śmieszna ilością exów. :ph34r:

Co z tego że X360 ich ma nie wiele więcej, jak często nie mają pudełka albo nie są od Sony... kicha totalna z tym Xboxem, co nie fani plejtejszyn? :whistling:

Tutaj dowód cudaki, żeby nie było:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_exclusives_(seventh_generation)

Opublikowano

Trochę po jaczesowemu, ale dostałem pewien cynk od kogoś z Sony, że seria Wipeout nie zostanie uśmiercona (więc najpewniej zostanie przekazana innemu studiu wewnętrznemu). Cóż, to chyba dobrze?

Opublikowano

Może. Zobaczymy efekty

Opublikowano

Głupoty?

Ja tu widzę głupoty. Jesteśmy w temacie Console Wars (hint: PC nie jest konsolą), rozmawiamy o KONSOLACH. Granie na PC jest jeszcze bardziej upierdliwe niż granie na PS3, jak ktoś bardzo chce, to może, ale szkoda się męczyć... A Ty mi tutaj wyjeżdżasz, że porównując NES-a do PS3 O_o. Obie są konsolami z tego co pamiętam. Fakty są takie: jak ktoś chce normalnie i po ludzku pograć w ME czy Wiedźmina czy co tam jeszcze to gra na X360, kropka. To są konsolowe eksy.

Możesz odpalić na swoim lapku na low? O kurde, masakrycznie fajnie. Daj znać jak daleko zajdziesz zanim Ci się laptop usmaży/ręce poparzą i jak super gra się w gry z 201x roku z grafiką rodem z PS2 :).

Jakie znaczenie ma kto ma ile konsol pytasz? Ano może takie, że rozmawiają tutaj normalni ludzie z botami, które grając tylko na PS3 objeżdżają X360 z góry do dołu nie mając o nim zielonego pojęcia?

Bez urazy, ale pleciesz bzdury. Jak ktoś chce grać normalnie w Wiedźmina to gra na Xie? Przypominam, że Witcher to port z PCta, gdzie gra wcześniej sprzedała się całkiem nieźle. Więc jak ktoś chce "po ludzku" pograć to bierze to na PCcie, bo to jest wersja domyślna. Ci, którzy nie mogą, ogrywają wersję na konsole (np. ja).

Argument z nazwą tematu też z dupy. A jakby temat nazwać Platform Wars to co? Byłoby spoko? Czy może argumentowałbyś, że siedzimy na forum KONSOLOWYM, więc nie bierzemy PCtów pod uwagę? Tylko kurcze jak wtedy wytłumaczyć to, że PC mają cały swój dział?

Opublikowano

Komp do grania ile kosztuje? 2000 zł? X360 500. Na kompa do grania fanbojów Sony stać, na X360 nie. Dla mnie to jest dziwne. Ale jak tam chcecie

Opublikowano
Bez urazy, ale pleciesz bzdury. Jak ktoś chce grać normalnie w Wiedźmina to gra na Xie? Przypominam, że Witcher to port z PCta, gdzie gra wcześniej sprzedała się całkiem nieźle. Więc jak ktoś chce "po ludzku" pograć to bierze to na PCcie, bo to jest wersja domyślna. Ci, którzy nie mogą, ogrywają wersję na konsole (np. ja).

Ten koleś kiedyś napisał, że jedyną słuszną wersją Minecrafta jest ta na x360, także wiesz jak należy go traktować. :)

Komp do grania ile kosztuje? 2000 zł? X360 500. Na kompa do grania fanbojów Sony stać, na X360 nie. Dla mnie to jest dziwne. Ale jak tam chcecie

Sam napisałeś - fanbojów. Nie wiem czemu tak strasznie musicie brać pod uwagę zdanie głąbów. Czy wszyscy grający na xboxie to typy pokroju ravena? Raczej nie, i dlatego nikt Was do nie go nie przyrównuje, także róbcie to samo z graczami ps3. ;)

Opublikowano

Głupoty?

Ja tu widzę głupoty. Jesteśmy w temacie Console Wars (hint: PC nie jest konsolą), rozmawiamy o KONSOLACH. Granie na PC jest jeszcze bardziej upierdliwe niż granie na PS3, jak ktoś bardzo chce, to może, ale szkoda się męczyć... A Ty mi tutaj wyjeżdżasz, że porównując NES-a do PS3 O_o. Obie są konsolami z tego co pamiętam. Fakty są takie: jak ktoś chce normalnie i po ludzku pograć w ME czy Wiedźmina czy co tam jeszcze to gra na X360, kropka. To są konsolowe eksy.

Możesz odpalić na swoim lapku na low? O kurde, masakrycznie fajnie. Daj znać jak daleko zajdziesz zanim Ci się laptop usmaży/ręce poparzą i jak super gra się w gry z 201x roku z grafiką rodem z PS2 :).

Nie wiem czy to do mnie, ale nikt inny nie pisał o low, ale cholera, z czego ten ból dupy? Lapka mam takiego, ze spokojnie działa mi na nim 0-% gier na minimum średnich jeśli nie chcę mieć powyżej 50 fpsów. Nic się nie pali, nic się nie grzeje, bóg wie czego ty używasz. I Wiedźmin konsolowym eksem? Ha ha ha. Gra wyszła pierwsze na PC, później na konsole i to konsolowy eks. No co za pokrętna logika.
Opublikowano

Serio nadal nie dostrzegacie swojej głupoty?

Serio nie wiesz na czym polegają wojny? I nie wiem do kogo mówisz: wy. Większość ma co najmniej jedną konsolę. Ja mam wszystkie trzy plus handheldy. Jedynie betony zostają przy jednej

Czyli każdy, kogo nie stać na więcej niż 1 konsolę to beton? Aha...
Opublikowano

Dziwne, że stać kogoś na gierki w dniu premiery za 200 zł, a nie stać na konsolę za 400-600. W dodatku można na nią pograć w klasyki za 40-50 zł

Opublikowano

Bo każdy, kto ma konsolę kupuje gry w dniu premiery za 200zł...

Opublikowano
  • Autor

Dziwne, że stać kogoś na gierki w dniu premiery za 200 zł, a nie stać na konsolę za 400-600. W dodatku można na nią pograć w klasyki za 40-50 zł

Nie chodzi o to, czy kogoś stać czy nie, chodzi o to, że w dobie generacji, gdzie obie główne konsole dzielą 90-95% tych samych gier niektórzy nie widzą sensu kupowania kolejnego bliźniaczego sprzętu dla jakiegoś tytułu lub max paru. Dochodzi do tego kwestia wolnego czasu itd.

Propo dyskusji na temat exów dostępnych na tej jesieni to zakończę ją tym

http://www.youtube.com/watch?v=8zT0Fqvkq8E

Opublikowano

Idę do sklepu po Halo 4, nie mam wyboru, muszę brać wersję na x360, czyli jest to ex.

Idę po sklepu po Left 4 Dead 2, mam wybór między jedną a drugą platformą, gra już exem NIE jest.

Kre3k jesteś tu tyle czasu więc powinieneś być świadomy że to tu nie przejdzie.

Tia bo komputer służy tylko do grania :whistling:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Czemu z konsolowymi exami maja taki problem sonoklapy ? Czemu probujac pokazac wyzszosc gejstacji musza ratowac sie PCtem ? Czemu nie graja w multiplatformy na swoich PCtach tylko na PS3 ?

PS. Jest w ogole jakis ex na PS3 w tym roku, ktorego warto kupic ?

Opublikowano
  • Autor

Mnie rozpjerdala, że na neogafie odnośnie GTA V niektórzy hejtują i piszą o słabej grafie, rzucając dla porównania screeny z ICEhancer mod, zapominając, że konsolę można kupić już za <200$, a kompa, który udźwignie tego moda w więcej niż 25fpsach trzeba wydać 2-3tysie zł.

Nie ma.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Up@ Bo większość z tych krzykaczy boi się że R oleje ich wypasione pc i V nie zobaczą jak RDR'a więc sobie wmawiają że jak by co to IV po modach i tak będzie lepsza od V .

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Up@ Bo większość z tych krzykaczy boi się że R oleje ich wypasione pc i V nie zobaczą jak RDR'a więc sobie wmawiają że jak by co to IV po modach i tak będzie lepsza od V .

ogralem rdr i nie sadze abym cokolwiek stracil gdybym olal to.

na szczescia udalo sie odsprzedac bez straty.

Tak samo gta4 gra nudna jak flaki z olejem, warta swojej ceny tj 15zl. ;)

Opublikowano

A to nie chodzi o ilość i jakość dostępnych gier na daną platformę? Jak w Wieśka można pograć na Xie i PC, to stratę odczują posiadacze PS3. Co mnie obchodzi, że jakiś tytuł dostępny jest też na inną platformę, której nie mam/nie używam do gier? Bardziej interesująca jest sytuacja, kiedy danego tytułu nie mam możliwości ograć na posiadanym/używanym sprzęcie. Oczywiście jakość portu na dany system też ma znaczenie, ale podział na mocniejszy sprzęt=ładniejsza gra i słabszy=brzydsza jest dosyć oczywisty i chyba nikogo nie dziwi, no chyba, że występuje zasada odwrotna, wtedy to może wywoływać ból w okolicach lędźwi i pytanie, za co człowiek tak naprawdę płaci?

Opublikowano

Czemu z konsolowymi exami maja taki problem sonoklapy ? Czemu probujac pokazac wyzszosc gejstacji musza ratowac sie PCtem ? Czemu nie graja w multiplatformy na swoich PCtach tylko na PS3 ?

NIE

Od czasu unch3 do wiosny 2013 sucho z exami plejsztejszona jak w pierwszych 4 latach życia tej konsolki, pora sprzedać ps3, tylko muszę pościągać kilkanaście patchy do gier co będzie trwało ok. 20h :turned:

A to nie chodzi o ilość i jakość dostępnych gier na daną platformę? Jak w Wieśka można pograć na Xie i PC, to stratę odczują posiadacze PS3. Co mnie obchodzi, że jakiś tytuł dostępny jest też na inną platformę, której nie mam/nie używam do gier?

dokładnie, niestety zniszczone umysły sonybotów będą sobie pisać że W2 to nie ex po czym wbiją do newsów o tej grze spamując w większości pytaniami o port na ps3.

Opublikowano

jak ktoś gra na piecu z Windą to też platforma MS :P

Opublikowano

Wszyscy już wszystko ograli, że czekają na nowe gry? Ja wczoraj kupiłem sobie na PS3 MGS Collection - wgniata w ziemię ^_^ Leci do mnie MGS4, MGS z PSS też sobie zassam i mam kilka tygodni ze SNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJKiem :)

Opublikowano

Sony było takie dobre i podarowało z własnej inicjatywy kolejnego exa dla X360 na kilka dni.

Co jak co, tylko w europie, no ale tu mieszkamy więc dla nas się liczy... a najwięksi fani PokazuSlajdów i tak są zadowoleni. :whistling:

Opublikowano

http://www.ppe.pl/ne...czoscia_4K.html - PS4 i rozdziałka 4k

trochę mnie to smieszy (pan redaktor) ps3 sppokojnie obsługuję 1080p, ale gier w takiej rodziałce praktycznie nie ma (nie wiem dokładnie ile jest ale opócz Wipeout nic nie kojarza a i tego nie jestem pewien)

to że PS4 obsłuży 4k (co jest dość logiczne biorąc pod uwagę że pewnie będzie na rynku do 2020/2022) nie znaczy że gry bedą śmigac w 4k

LOL

http://www.ppe.pl/news-17468-Taneczne_bitwy_w_Yakuza_5.html

kolejny poważny ex od Sony ;)"Princess League"

Edytowane przez typfon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.