Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

W sumie w tej analizie nie ma uwzględnione, że z zarobków konsolowych gier sporo biorą producenci konsol za każdy sprzedany egzemplarz, do tego sprzedawcy i wydawcy lokalni... a na PC dominuje cyfrowa dystrybucja, dzięki temu dole mają znacznie większą, więc trochę z dupy ta analiza.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Odnosnie move w fpsach - dobrze sknfigurowany kontroler daje lepsze efekty w celowaniu niz myszka, gdy przeciwnik jest na ekranie. Gorzej, gdy trzeba sie odwrocic. W kazdym razie po solidnym treningu jest to chyba o wiele lepsze rozwiazanie niz pad. Gra ktos z Was jeszcze w killzone? Ogolnie duzo ludzi pyka.

:/

Eee, nie, w tryby multiplayer na PS3 nikt nie pyka ;/ ;/ Niech tak zostanie!

Opublikowano

Odnosnie move w fpsach - dobrze sknfigurowany kontroler daje lepsze efekty w celowaniu niz myszka, gdy przeciwnik jest na ekranie. Gorzej, gdy trzeba sie odwrocic. W kazdym razie po solidnym treningu jest to chyba o wiele lepsze rozwiazanie niz pad. Gra ktos z Was jeszcze w killzone? Ogolnie duzo ludzi pyka.

Killzone 3 wiele osób sobie szybko odpuściło, tak zmaścili online, że głowa siada. Mapy to padaka w porównaniu z dwójeczką, zresztą jak grałem w KZ3 to tylko na mapach z KZ2(rynek i krwawy kanał ech) :D Sam system reaspawnu to już jedno wielkie G, w poprzedniej części był za to odpowiedzialny taktyk, a tutaj po rozpoczęciu meczu wszyscy walą na reaspawn i sie o niego pałują. Dalej, snajper biegający z karabinem, po prostu świetny pomysł.

Aha, a tak w ogóle od jakiegoś czasu nie mogę zagrać online w KZ3, wyszukuje mi mecz i wyszukuje, trwa to nawet i kilkanaście minut i nic, wie, ktoś co i jak? KZ2 działa bez zarzutu.

Edytowane przez Arkady

Opublikowano

Ej to prowo nie?

Stary czezki juz by cię kosowal :/

Opublikowano

Znaczy move to idealny kontroler dla strzelanek po szynach..

czekaj, czy nie lepiej używać wtedy lightgunów?

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Opublikowano

Nie umarł, ale skupił się na tym co napisał Mazzeo. To w sumie jak śmierć, chyba że ktoś lubi

WoW, LOL i jego klony, strzelanki F2P i gówna na fejsbuka

, to wtedy PC będzie dla niego idealny. Reszta jego posiadaczy powinna solidarnie kupić konsole i cieszyć się tym, czym cieszyła się jakiś czas temu na PC-cie.

Osobiście wolałbym, aby wszyscy niedzielniacy i postpc'towcy dali sobie spokój z konsolami. Tak długo, jak ich tu nie było, branża kwitła.

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

No i co? W tym 2017 roku 90% dochodu na PC będą tworzyć WoW, LOL i jego klony, strzelanki F2P i gówna na fejsbuka. Nie ma z czego się cieszyć.

A co jest złego w strzelankach F2P? Nowy Tribes i Blacklight są świetne.

Opublikowano

No i co? W tym 2017 roku 90% dochodu na PC będą tworzyć WoW, LOL i jego klony, strzelanki F2P i gówna na fejsbuka. Nie ma z czego się cieszyć.

Nie znam się, więc spytam. F2P to gry, które możesz włączyć za darmo, ale jest w nich pełno mikrotransakcji, które sprawiają, że Ci co nie płacą nie mają szans z tymi co sobie coś dokupują?

Opublikowano

Ale są ZA DARMO i jest tam pełno AIMBOTÓW ! A przecież wiadomo że jak coś jest ZA DARMO lub BARDZO TANIO to jest to pecetowy chłam!

Ofkoz nie tyczy się to tak ubóstwianego przez kulaworękiego PSN oraz HOME które pomimo tego że są ZA DARMO to są LEPSZE od XBL!

Taka tam logika Mendrka. Nie ogarniesz dopóki nie stracisz kciuka :(

Opublikowano

Nie znam się, więc spytam. F2P to gry, które możesz włączyć za darmo, ale jest w nich pełno mikrotransakcji, które sprawiają, że Ci co nie płacą nie mają szans z tymi co sobie coś dokupują?

Nie każda ma taki model.
Opublikowano

Tak, np taki TF2 jest ZA DARMO i taki Owiec który aktualnie jara się tą grą jak gdyby był Mendrkiem który odnalazł zaginiony kciuk nie ma żadnych szans z ludźmi którzy mają prema/kupili grę kiedyś, kiedy była płatna. Tak, na tym to polega. Zapytaj kĄsolomaniaka Owca.

Opublikowano

jak gdyby był Mendrkiem który odnalazł zaginiony kciuk

cold.

Opublikowano

Aha, a tak w ogóle od jakiegoś czasu nie mogę zagrać online w KZ3, wyszukuje mi mecz i wyszukuje, trwa to nawet i kilkanaście minut i nic, wie, ktoś co i jak? KZ2 działa bez zarzutu.

mnie mecze znajduje w kz3 w mniej niz minute i odrazu gram przewaznie a pelnych serwerach

Opublikowano

To Wy sobie nie możecie wybrać serwera na którym gracie? o.O

Opublikowano

To Wy sobie nie możecie wybrać serwera na którym gracie? o.O

3/4 gier wybierasz mape,tryb i tyle najlepszy serwer znajduje samo :P

cos jak quick game w BF3

Opublikowano

Wiadomo, lepiej kupić takiego Batmana AC za 169pln w PSstore niż za 20pln na PC.

Okazja dla biedoty :F

No ale to by się zgadzało, bo jak wydaję 5tyś PLN na upgrady kompa co pół roku, to już ciężko mi wysupłać 229pln za nową grę, więc kupuję takie Bastiony za "ile dusza zapragnie ale więcej niż 1CENT] czy inne Fify12 za 29pln.

To jest dla mnie mega uber największy minus pc - za 5000 na pół roku to jest 10k rocznie mam 46 gier po 200zł każda (czyli nówki nawet w emipku). I weż mi teraz powiedz ze granie na PC jest tańsze. A teraz zakładając, ze kupię połowę to co rok mogę kupować nowy tv 46 cali za 5 kilo PLN. No nijak nerdzenie w pierdoły na facebooku nie jest tutaj atrakcyjniejsze

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Ja tymi 5k rzucam, bo tutaj jakiś znawca PC , Litwin chyba napisał że tyle właśnie się wydaje XD

@Szpic

Zapytaj kogoś grywającego na PC czy kiedykolwiek skorzystał z QuickMatch. Przecież to poronione jest trochę.

Opublikowano

a co jest złego w "QuickMatch" ??

Opublikowano

To jest dla mnie mega uber największy minus pc - za 5000 na pół roku to jest 10k rocznie mam 46 gier po 200zł każda (czyli nówki nawet w emipku). I weż mi teraz powiedz ze granie na PC jest tańsze. A teraz zakładając, ze kupię połowę to co rok mogę kupować nowy tv 46 cali za 5 kilo PLN. No nijak nerdzenie w pierdoły na facebooku nie jest tutaj atrakcyjniejsze

Ty chyba na serio nie wierzysz w te kosmiczne liczby XD? Max 2tys i masz spoko sprzęcik do grania, trzeba tylko wiedzieć co kupować, a nie sugerować się poradami pana Zdzicha z obsługi Media Markt bądź innego tego typu experta.

Do tego tanie gry i szybka spadek ich cen powoduje,że granie na pc jest stosunkowo tanie.Już nie wspominając o tym, jak można się obłowić na przecenach sezonowych na Steam bądź packach w ramach Humble Bundle bądź innego tego typu indie packach.

Zapytaj kogoś grywającego na PC czy kiedykolwiek skorzystał z QuickMatch. Przecież to poronione jest trochę.

Nom, pomysł dobry może na kąsolach ale na PC w życiu bym z tego badziewia nie korzystał. Mam wyszukiwarkę serwerów i wybieram sobie to co mi się podoba i na co w danym momencie mam ochotę. Customizacja, mnogość opcji sieciowych to jest jeden z plusów grania online na pc, choć ostatnio troszkę ograniczony przez proste porty z konsol, nierobom się nie chce robić w tych growych firmach.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

@Typfon

Wiadomo że nic złego. Tak samo jak nie ma niczego złego jeśli po wejściu do restauracji kelner nie pyta Cię o zdanie tylko wychodzi z założenia że skoro masz czarny garnitur i czarne buty to znaczy że chcesz czarną kawę.

Ja tam wolę mimo wszystko dostać MENU z którego SAM wybieram co chcę :]

<się mi z postem wtentegowałeś>

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Hmmm, powiem Wam, ze Killzone wcale nie zachwyca grafika...

Ani jesli chodzi o design, ani technicznie. Generalnie wszystko wyglada tak samo, jakbym gral ciagle na tych samych poziomach.

IMO gears > killzone jesli chodzi o grafe.

Ogolnie to jak dla mnie nawet COD lepiej wyglada.

Killzone 2 pamietam, ze super wygladal, a to jakby gorzej o_O

Gameplay jest calkiem fajny jak na FPSa.

Mapy w multi strasznie slabe :<

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

@Typfon

Wiadomo że nic złego. Tak samo jak nie ma niczego złego jeśli po wejściu do restauracji kelner nie pyta Cię o zdanie tylko wychodzi z założenia że skoro masz czarny garnitur i czarne buty to znaczy że chcesz czarną kawę.

Ja tam wolę mimo wszystko dostać MENU z którego SAM wybieram co chcę :]

<się mi z postem wtentegowałeś>

grywałem trochę na pc ... i jakoś po przesiadce na konsolę nie czuję się otumaniony przez brak opcji przy wyborze serwera... wybieram w co chcę grać i gram ... co mam więcej wybierać ...

Opublikowano

Press start to play>press x to win>press buy to get DLC

Ah te obecne konsole XD

Opublikowano

co mam więcej wybierać ...

No na kĄsolach nic sobie więcej nie wybierzesz.

Opublikowano

Za to PC-ty w kwestii online dają bardzo szeroki wybór. Jest on tak duży, że najlepiej będzie wrzucić przykładowy obrazek:

sxe-11-8-inexinferis-wallhack-menu.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.