Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

to nie tak instalacja odpala uśpiony "legendarny" 8 rdzen!

Opublikowano

Z tego, jak ja to sobie tłumaczę, wychodzi tak:

Fani PS3 zachęceni tym, że instalacja BF3 na X360 przyniosła rezultaty w postaci lepszych tekstur, poprosili o opcję instalacji, aby tekstury były jeszcze lepsze. Kiedy twórcy gry wyjaśnili, że jakość grafiki nie wzrośnie dzięki instalacji, fani jako powód podali odciążenie napędu (jak wiadomo, wzmożona praca napędu = mniejsza żywotność). Twórcy przystali na ich prośby.

Nie rozumiem wyrażenia "wears them out", a właściwie znaczenia słowa "wears" w tym wyrażeniu.

Opublikowano

wszystkie Cody wygladaly gorzej na konsoli SOnyy, może BO II zakończy tą zła passe. Ciekawe dlaczego wydają 4-ty model konsoli a nie mogą dodac do zestawu HS-a znacznie zwiekszyło by to ilośc osob i ułatwiło komunikacje na psn

Opublikowano

Jeśli ktoś ma pieniądze na konsolę i gry, nie widzę powodu, aby nie miał na zakup HS. Po prostu w przypadku PS3 HS mają osoby, które naprawdę chcą go mieć. Jeśli chodzi o X360, masz go w zestawie, więc dlaczego miałbyś nie skorzystać.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano
Problem instalacji gier na PS3 jest rozdmuchany celowo, ale hejt daremny. X360 też ma instalacje, ale nie - to PS3 ma je złe. Na dodatek robi się je RAZ., a potem można grać w cichym środowisku. Są gry na PS3 które mają dłuższe instalacje. Są gry, które mają dużo dużych patch'ów - ale np. często ośmieszane tu Gran Turismo 5 tak naprawdę jest jedną z najlepiej spatchowanych gier w tej generacji. Patche są owszem duże i jest ich sporo, ale każdy patch wnosił bardzo dużo do rozgrywki i pewnikiem można byłoby je np. uzbierać w paczkach po 3-4 i wydać w formie DLC-ka, a tak jest za free.

Pojmij wreszcie - od strony technicznej i czysto pragmatycznej to PS3 jest najmniej konsolową z obecnej generacji grających pudełek. Konsolowcy jeszcze generację temu jako argument przeważający za wyższością ich pudełek nad blaszakami podawali całkowicie bezproblemową grę gdzie czas od naciśnięcia eject do naciśnięcia start oscylował w okolicach 20 sekund a nie 20 minut.

PS3 to nic innego jak PC z zamkniętą architekturą i odpowiednim GUI. Co w tym jest największą ironią to to, że jak wyjdzie Steam na telewizory to taki HTPC będzie bardziej konsolowy niż PS3.

Opublikowano

Z definicji konsoli nie wynika, że PS3 nie jest konsolą, więc nie widzę problemu, aby Mendrek jej pod tym względem bronił. To, że społeczeństwo wyrobiło sobie jakiś stereotyp konsoli niczego nie zmienia. Murzyn to "asfalt", więc nie jest człowiekiem?

Opublikowano

Co w tym jest największą ironią to to, że jak wyjdzie Steam na telewizory to taki HTPC będzie bardziej konsolowy niż PS3.

A co jak ktoś nie będzie chciał wypożyczać gier ( steam w obecnej formie to wypożyczalnia gier) ? Co według ciebie oznacza bardziej konsolowy ? Tylko nie mów mi że brak instalacji gier , bo te czasy już minęły i raczej nie wrócą.

PS3 to nic innego jak PC z zamkniętą architekturą.

To samo można powiedzieć o x360.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Fani PS3 zachęceni tym, że instalacja BF3 na X360 przyniosła rezultaty w postaci lepszych tekstur, poprosili o opcję instalacji, aby tekstury były jeszcze lepsze. Kiedy twórcy gry wyjaśnili, że jakość grafiki nie wzrośnie dzięki instalacji, fani jako powód podali odciążenie napędu (jak wiadomo, wzmożona praca napędu = mniejsza żywotność). Twórcy przystali na ich prośby.

Nie rozumiem wyrażenia "wears them out", a właściwie znaczenia słowa "wears" w tym wyrażeniu.

Chodzi o to, że BlackOps 2 odpalony z płyty zużywa napęd PS3. Jakby to kuriozalnie nie brzmiało, to o to im chodzi. W domyśle - bardziej niż normalnie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Chodzi o to, że BlackOps 2 odpalony z płyty zużywa napęd PS3. Jakby to kuriozalnie nie brzmiało, to o to im chodzi.

Dlatego nie widzę problemu, jest to plus tej gry, w żadnym razie minus PS3. W X360 napęd również się zużywa, z tym, że można zainstalować całą grę.

Opublikowano

Ale tu chodzi o samą paczkę z teksturami, a nie całą grę. BO2 na PS3 dalej będzie z płyty tylko tekstury będą zainstalowane, dlatego trochę pokręcone jest to co mówią.

Podejrzewam, że w praktyce będzie to oznaczać jakieś problemy z wydajnością gry na PS3.

Opublikowano

Ale na Xie też się instaluje gierki przecież. Podejrzewam, że nikt nie gra z płyty, bo napęd rozpędza się do takich szybkości że konsola prawie odrywa się od ziemi ;)

Zależy jaką masz konsole. Jaspery to zupełnie aprobowalny poziom hałasu. Slimy są w ogóle bezgłośne.

Xbox 360

43af7c49_d8ce_19b1_answer_9_small.jpeg

Opublikowano

Ale tu chodzi o samą paczkę z teksturami, a nie całą grę. BO2 na PS3 dalej będzie z płyty tylko tekstury będą zainstalowane, dlatego trochę pokręcone jest to co mówią.

Podejrzewam, że w praktyce będzie to oznaczać jakieś problemy z wydajnością gry na PS3.

Przecież wiem, o co chodzi. Skoro potrafiłem zrozumieć sens całego tekstu, potrafię też zrozumieć wyrażenie "Install Textures to HDD".

Opublikowano

Ale już phrasal "wear out" cię przerósł ;)

Masz plusa, jak mi to dosłownie przetłumaczysz, to znaczy w takim sensie, jak jest to tam napisane. :)

Przed chwilą sprawdziłem w translatorze i dosłownie przetłumaczył to na "wycieńcza ich". W tym przypadku może oznaczać "martwi ich".

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

Ciągłe granie wykańcza napęd dysków.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ale już phrasal "wear out" cię przerósł ;)

Masz plusa, jak mi to dosłownie przetłumaczysz, to znaczy w takim sensie, jak jest to tam napisane. :)

W tym przypadku może oznaczać "martwi ich".

homer_facepalm-e1284165030739.jpg

Nie, nie może. Budowa tego zdania jest prosta jak budowa cepa. Nie mam pojęcia jak wpadłeś na to "martwi ich" :P

Opublikowano

Chodzi o graczy - "them".

EDIT: Nie nie nie! Błąd, przyznaję. Źle przeczytałem. Wykańcza napęd, ogqozo plus.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

PS. Gracze pisali do Treyarch, że chcą dodatkowej instalacji bo grają tak dużo, że zużywają napęd PS3 i Treyarch postanowił zrobić specjalnie dla nich dodatkową instalację <------ coś trudno mi uwierzyć w tę cudowną historię :P

Opublikowano

No generalnie, gdyby to była prawda, brzmi trochę zabawnie. Posłuchali przewrażliwionych na punkcie sprzętu użytkowników PS3.

Opublikowano

Zaraz Mendrek wparuje ze screenami 50 maili wysłanych przez tych graczy do Treyarch. :)

Opublikowano

Pewnie dev coś spieprzył i teraz leci marketingowa papka.

No właśnie ciekaw jestem co zepsuli bo w taką fantastykę to nie uwierzę dopóki nie zobaczę :)

Opublikowano

może mi ktoś wytłumaczyć tą logikę plejplebsu, że niby pierwszy Xbox i X360 to PC w obudowie, a PS3 to pełnoprawna konsola?

a jak im brakuje już argumentów do bronienia tej swojej zabawki, która do niczego się nie nadaje to piszą coś "w stylu":

"Z definicji konsoli nie wynika, że PS3 nie jest konsolą, więc nie widzę problemu, aby Mendrek jej pod tym względem bronił. To, że społeczeństwo wyrobiło sobie jakiś stereotyp konsoli niczego nie zmienia. Murzyn to "asfalt", więc nie jest człowiekiem?"

albo

"A co jak ktoś nie będzie chciał wypożyczać gier ( steam w obecnej formie to wypożyczalnia gier) ? Co według ciebie oznacza bardziej konsolowy ? Tylko nie mów mi że brak instalacji gier , bo te czasy już minęły i raczej nie wrócą."

WTF?

a Vesper dalej (pipi) te swoje farmazony chyba już w każdym temacie na forum, ciekawe kogo to alter?

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Proszę o farmazon z ostatnich dwóch dni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.