Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie mogę, 354 stron tematu :) Na co konsola, jak można na forumku siedzieć. Taki Fenikz czy Lionel, Kreek to non stop spamują, co wy nie macie co robić, czy może PS3 się wam apdejtuje??

Nie 354 tylko 1854 strona (tematy na forum się psują po 500 stronach a to jest czwarta edycja)

sorry, ale chyba ktoś nie wie, że niektórzy sporo tu przesiadują podczas pracy, a tam często wieje nudą. Albo czekając na instę w WoW.

//

co do obowiązkowych instalek, to w przyszłej generacji ich nie będzie - to wina Sony że wsadziło badziewny napęd Blu-ray gdzie zastosowana technologia służy do odczytu filmów, a nie do gier i do tego jest bardzo wolne. Teraz napęd znacznie potaniał, więc wsadzą pewnie coś dużo szybszego i bardziej przyjaznego, trzeba być dobrej myśli.

Edytowane przez Fenikz

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Czyli, że co? Wracamy do faila o nazwie HD DVD, którego zaaplikował MS w Xboxie360, aka ”Please Insert Disc 4”, i ”loading...”, a w dodatku ma szumieć jak odkurzacz z PRL-u (czy też stary X360 bez względu na wszystko)? Sorry, wolę BR-a i poczekać te parę minut jednorazowo i grać jak na PS3 - w spokoju i komforcie

Ps. MeSSerze, xboty czekają rok w rok na swoje 2 exy (XD), a w abonamencie nie mają pełnych gier jak to ma PS3 (i wielu innych rzeczy zresztą też), tak więc dziwisz się że mają tyle czasu?

Opublikowano

źle mnie zrozumiałeś, Blu-ray oferuje dwie technologie do odczytu, w PS3 jest zastosowana ta "gorsza", czyli mniej przyjazna do gier. Musieliby po prostu zastosować tą drugą i szybszą (6x to teraz standard, PS3 ma tylko 2x). Jest o tym trochę na necie, warto poczytać.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Czyli, że co? Wracamy do faila o nazwie HD DVD, którego zaaplikował MS w Xboxie360, aka ”Please Insert Disc 4”, i ”loading...”,

mylisz sie Mendrku.

hd dvd ma pojemnosc porównywalna do BD ( 50gb na jednostronnej plycie)

predkosc odczyty podobna porównywalna z BD.

Opublikowano

HD DVD o tej pojemnośći zatwierdzono w 2007 (2 lata po premierze X360), tyle że BR został wybrany przez branżę, a HD DVD nawet już MS nie wspiera. Tymczasem BR jest już nawet czterowarstwowy (128 GB), choć pewnie producenci konsol zostaną jeszcze przy dwuwarstwowych...

Opublikowano

źle mnie zrozumiałeś, Blu-ray oferuje dwie technologie do odczytu, w PS3 jest zastosowana ta "gorsza", czyli mniej przyjazna do gier. Musieliby po prostu zastosować tą drugą i szybszą (6x to teraz standard, PS3 ma tylko 2x). Jest o tym trochę na necie, warto poczytać.

A o tym jak wygladala sytuacja BR w momencie premiery PS3 to juz nie trzeba pamietac.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Z tym update PS3 to był oczywiście żart, już nie ma takiego trollingu tutaj jak jeszcze kilkaset stron do tyłu :) To może żeby nieco ożywić was dziadki powiem, że o ile te aktualizacje/patche/łatki na PS3, się tak wolno pobierają, to Sony ewidentnie oszczędza na graczach i jest to głupie bardzo ( tzn. na serwerach ), śmieszy po prostu, choć nie wiem czy lepsze jest robienie z siebie debila i płacenie za Live. Nie wiem czy jestem w błędzie, ale chyba na każdym sprzęcie poza Xboxem grasz po sieci za darmo. I na nikim normalnym nie robi wrażenia że PSN na ileś tam się zwiesił, co to za argumentacja ,, ja dostałem dwóję ale Jaś dwóję z minusem ". A jak jeszcze raz usłyszę jak to za(pipi)iście płacić za coś co jest gdzie indziej za darmo, to .. Prawda taka, że jak ktoś grałby i kupował abonament przez tyle lat to by spokojnie mógł drugiego Xboxa kupić ( z tym gównem Kinect ). Z drugiej strony, boli że Move służy do dennych Wii- podobnych gierek, zastosowanie napewno ma większe ale Sony samo u(pipi)ło te akcesorium. Takiej precyzji na konsolach nie ma i trzeba być debilem by nie wykorzystać tego do gatunków wymagających dokładnej kontroli właśnie, a może konsolowcy lubią już tylko strzelanki ?

Kolejną błędym jest stopniowe pozbywanie się exów przez obie strony ( Kto wpadł na pomysł, żeby Alan wyszedł na PC ? Żeby PlanetSide 2 nie wyszło na PS3 ? ) Dno i metr mułu, nie po to się kupuje konsole żeby grać w FPS w gorszej jakości, ale żeby zagrać w w exy, poczuć tą moc. Tutaj PS3 wypada mimo wszystko lepiej, coś tam dłubią.

A jak się okaże, że na tym Xbox 8 nie będzie exów, tylko wszystko wspólne z PC, to cała druzyna PC z gry - online, cdaction i innych stron tu wpadnie by nabijać się z fanów Xa. Eh. Oby tak nie było.

Z drugiej strony, jeśli PS4 będzie mieć taki sam start jak PS3, to będzie schodził gorzej niż Vita.

Opublikowano

jak będą robić gry na xboxa i przerabiać je na super mocną ps3 8-rdzeniową to zawsze te gry będą wyglądały gorzej na konsolce sony.

Opublikowano

Piszcie o czymś ciekawszym niż napędy w konsolach, ich prędkość i pojemność ;/

Opublikowano

HD DVD o tej pojemnośći zatwierdzono w 2007 (2 lata po premierze X360), tyle że BR został wybrany przez branżę, a HD DVD nawet już MS nie wspiera. Tymczasem BR jest już nawet czterowarstwowy (128 GB), choć pewnie producenci konsol zostaną jeszcze przy dwuwarstwowych...

1 warstwowa wystarczy... ile jest gier co zajmuje wiecej niz 25 gb ? chyba zadnej
Opublikowano

Xbox nie ma exclusive'ów.
Opublikowano

Xbox nie ma exclusive'ów.

już lepiej <3

Opublikowano

No w tym roku to ps3 nie ma <ok>

Opublikowano

na ps3 gry wyglądają gorzej niz na xboxie i nikt nie ma mikrofonu podczas gry no i no i nie da sie założyć jakies grupy i pogadać no no xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ma.. tylko, że lipne....

PS All Star jest awesome :P

Mi się nie spieszy, mam taki backlog, że do 2013 nawet nie zdążę go wyczyścić, a wtedy jeszcze uderzą właśnie hity z PS3

Opublikowano

halo = fapfest!

Opublikowano

halo = dwarffest

Opublikowano

Poziom ex'ów na PS3 w tym roku oczami posiadaczy PS3:

całe szczęście ze ten dust będzie w modelu F2P

to jedynie go ratuje, choć jak będzie zajmować dużo miejsca na hdd to nawet chyba go nie ściągnę.

;)

C-c-c-c-c-combo breaker!!!!

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak sobie myślę, że rok temu to na Xie nie było gier. W tym roku wyjdzie ile exów na klocka? 2? 3? Dwa lata temu już nie pamiętam, wypadałoby sprawdzić.

Chociaż z drugiej strony po co. Zawsze jak się pokazuje fakty, że na Xie nie ma exów to xboty wyciągają jakieś gierki z Live'a ;>

Opublikowano

Tak sobie myślę, że rok temu to na Xie nie było gier. W tym roku wyjdzie ile exów na klocka? 2? 3? Dwa lata temu już nie pamiętam, wypadałoby sprawdzić.

Chociaż z drugiej strony po co. Zawsze jak się pokazuje fakty, że na Xie nie ma exów to xboty wyciągają jakieś gierki z Live'a ;>

Które i tak prędzej czy później wychodzą na pc

Opublikowano

Zgadza się. W najlepsze gry z cyfrowej dystrybucji można grać na X360, na PC, ale do PS3 jakoś nie docierają :P

Opublikowano

Zgadza się. W najlepsze gry z cyfrowej dystrybucji można grać na X360, na PC, ale do PS3 jakoś nie docierają :P

uzytkownicy ps3 maja mocarne komputery z nasa za 5000tys zl co kwartal i mogą grać w najlepsze exy z x'a na swoich pc!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.