Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

a co jest najdziwniejsze, nadal kupują najbrzydsze i klatkujące multplatformy już na PS3, do tego w 2x wyższej cenie.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ciekawe zjawisko - kupujesz PS3, niby do gier, po czym i tak lądujesz grając na PC (po okresie dłuższego lub krótszego oczekiwania), a później to, że grasz na PC zamiast na PS3 podajesz jako zaletę PS3 w CW :P

12142010probasco1.png

Opublikowano

Trolololo.

Nie lądujesz "grając na PC" tylko lądujesz ogrywając jakieś 3 gierki, bo umówmy się więcej exów X nie ma, i wracasz do fapacji przed swoją PS3 w kolorze Piano Black, gdzie widać każdy odcisk palca, i obracanym znaczkiem!

Opublikowano

No ale po co kupować więc X360, skoro w te popie.rdółki z Live'a i tak na byle PC-cie ograsz, którego każdy i tak ma w domu do pracy, mediów czy nawet jako platformę do gier (mniej modną i komfortową, ale jednak), w dodatku będą miały darmowy online (haha, pwned!). A że do PS3 nie docierają? Zbyt dużą konkurencję by miały, to i nie wychodzą :)

BoroBoro, nie zauważyłeś że wszyscy cię olewają? Czemu? Bo kłamiesz. Zacznij mówić prawdę, to może ktoś ci jeszcze kiedyś odpowie :)

A co do eksów i paru innych mitów nt. PS3, odsyłam do mojego posta odkręcającego nieco tych kłamstw (niedługo planuję zrobić następnego, w którym zbiorę kolejne mity, gdyż na miejsce starych przychodzą nowe - ot taktyka xbocka, którzy nie mają nic innego do roboty, jak naganianie ludzi by nabrali się tak jak oni na X360).

CW: Na PS3 nie wychodzą tytuły exclusive (zaś na X360 jest ich PEŁNO!)

RZ: W roku 2011 pudełkowych ex'ów na PS3 było 15 (odliczając remake'i HD, z remake'ami byłoby ponad 20), w tym takie rozpoznawalne i wysoko ocenione gry jak LittleBigPlanet 2, Infamous 2, Killzone 3, czy Uncharted 3 (a także np. Yakuza 3, Motorstorm: Apocalypse, Resistance 3, itd.). Na X360 pudełkowych ex'ów było... 4 (m. in. Forza 4, Gears of War 3). W 2012 ex'ów wydanych i planowanych jest co najmniej 10 (wliczam Journey Collectior's Edition). na X360... 4. Jak widać Microsoft bardzo lubi liczbę "4" :) Choć na przyszły rok 2013 może mu być trudno dobić 4, gdyż poza Gears of War: Judgement nie ma zbyt wiele wartego uwagi. Na PS3 zaś mamy m. in. God of War 4, Sly 4, Ni no Kuni, Rain, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, a niektórzy wierzą w Last Guardian czy Final Fantasy XIII: Versus .

Ps. Donsterydo jak tam promki od MS-u? Doszły już nowe? :) Tak z ciekawości pytam, bo IMO powinni Ci dawać jakieś bonusy za promocję ich w tym temacie :)

Opublikowano

Jak ktoś nie ma xboxa,a gry które wychodza na x360 są też na pc a nie ma ich ps3 to jedyne rozwiązania to jest ogranie tych tytułów na pc

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

uzytkownicy ps3 maja mocarne komputery z nasa za 5000tys zl co kwartal i mogą grać w najlepsze exy z x'a na swoich pc!

:rofl2:

W sumie ładny z xbotów beton, skoro nadal uważają, że do odpalenia gierek z cyfrowej dystrybucji potrzeba nie wiadomo jak mocarnego i jak drogiego komputera/laptopa. W ogóle wydaje mi się, że nie ma co się ograniczać do konkretnej platformy tylko cieszyć się grami z każdej możliwej (Sony, Nintendo, pc/m$/steam), ale widać, że beton musi się ograniczać tylko do xkloca.

@Don, podaj mi przykład choć jednej osoby, która tak zrobiła jak opisujesz, bo widzę, że znowu sobie wymyślasz jakieś kolejne kłamstewka byleby tylko oczernić osoby grające na PS3.

Opublikowano

Chory jestem, nudzi mi się to spisałem warte uwagi exy na ps3 i x360

PS3

Demon Soul

Disgaea

Folklore

GOW

GT5

Heavenly Sword

Heavy Rain

Infamous

Killzone

Lair

LBP

MGS4

Motorstorm

Ratchety

Resistance

Siren

Uncharted

Valkyria Chronicles

White Knight Chronicles

Wipeout

Yakuza

x360

Blue Dragon

Crackdown

Dead Rising

Fable

Forza

GOW

Halo

Lost Oddysey

PGR

z czego i tak duża część nie jest exami bo wyszła na pc, a najlepsze tytuły z listy są nudnymi strzelankami

na xboxa nie ma gier po prostu

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Ale Don nie może ci podać takiego przykładu, bo na tym właśnie polega cały paradoks i absurd tej sytuacji.

ME2 na X -> użytkownicy PS3: "a spoko ogram se na moim PC, który mam do Worda"

ME2 na PS3 -> użytkownicy PS3: "ja pier.dole, X traci kolejnego exa, super, wreszcie zagram, jaranko"

Hipokryzja to się nazywa.

Opublikowano

Pamiętam tę polewę jak Girsy 1 wyszły na PC.. miały lepszą grafę i cośtam dodane. Dla Dona to musiał być zły dzień.

Opublikowano

x360

Blue Dragon

Crackdown

Dead Rising

Fable

Forza

GOW

Halo

Lost Oddysey

PGR

z czego i tak duża część nie jest exami bo wyszła na pc, a najlepsze tytuły z listy są nudnymi strzelankami

Splinter Cell Conviction, Alan Wake?

Opublikowano

mendrek i jego exy, aka "rimejki HD też wliczam bo nie zagrasz w nie na iksie"

Przecież odliczyłem remake'i... Oo' Hah, zatkało kakao, Mazzeo spojrzał na liczbę "15" i pomyślał: "Ah to pewnie z remake'ami" a tu zonk :D

Opublikowano

Chory jestem, nudzi mi się to spisałem warte uwagi exy na ps3 i x360

PS3

Demon Soul

Disgaea

Folklore

GOW

GT5

Heavenly Sword

Heavy Rain

Infamous

Killzone

Lair

LBP

MGS4

Motorstorm

Ratchety

Resistance

Siren

Uncharted

Valkyria Chronicles

White Knight Chronicles

Wipeout

Yakuza

x360

Blue Dragon

Crackdown

Dead Rising

Fable

Forza

GOW

Halo

Lost Oddysey

PGR

Nalezy przy tym podkreslic, ze 3/4 exow z PS3 po paru godzinach laduje na alegro,a pozostale 90% czasu i tak spedzamy przy multiplatformach, ktore skolei zawsze sa gorsze.

Pomijam juz fakt samej roznicy w spolecznosci online

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pamiętam tę polewę jak Girsy 1 wyszły na PC.. miały lepszą grafę i cośtam dodane. Dla Dona to musiał być zły dzień.

Twórcy wprowadzili pięć nowych rozdziałów do kampanii dla jednego gracza. Wśród nich znajduje się między innymi starcie z Brumakiem. Tryb multiplayer otrzymał z kolei nowy rodzaj rozgrywki – King of the Hill oraz dodatkowe mapy. Twórcy udostępnili również edytor poziomów, pozwalający graczom stworzyć własne lokacje. Ponadto gra zawiera wszystko to, co znalazło się w dodatkach do konsolowej wersji Gears of War.
Opublikowano

Powoli te całe console wars robi się nudne. Może teraz dla odmiany będziemy pisać wady konsol które lubimy najbardziej i najwięcej na nich gramy? W ten sposób temat ten będzie przydatny dla osób chcących kupić nową konsole.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Banjo na X360 jest tak słabe i biedne, że żal dupę ściska. Zwłaszcza jak się pograło w te "rimejki", które wyszły na XBLA. Ogólnie takie listy są bzdurne jak diabli. Jako posiadacz wszystkich konsol ( ^_^ ) stwierdzam, że jesteście ograniczeni :lol:

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Jak już pisałem wcześniej - jakiekolwiek listy gier/ex'ów które warto ograć na danej konsoli są śmieszne bo jeden lubi maliny, a inny truskawki, ale jak kogoś interesują gry, w które nie zagra się na PS3, a ja uważałem je za warte uwagi i je kupiłem (w przeciwieństwie do Mendrka, który wymienia 30 gier, a gra w "darmowe" gry z plusa), to mogę podać taką listę.

1. Alan Wake

2. Crackdown 2

3. Gears of War

4. Gears of War 2

5. Gears of War 3

6. PGR 4

7. Viva Pinata

8. Lost Odyssey

9. Blue Dragon

10. Tales of Vesperia

11. Forza 3

12. Forza 4

13. Mass Effect

14. Wiedźmin 2

15. Halo 3

16. ODST

17. Reach

18. Halo: Wars

19. Conviction

20. Too Human

21. Perfect Dark Zero

22. Metro 2033

23. Left 4 Dead

24. Left 4 Dead 2

25. Trials HD

26. Trials Evolution

27. American Nightmare

28. Ilomilo

29. Crimson Alliance

30. Minecraft

31. Dust: An Elysian Tail

32. FEZ

33. Bastion

34. ITSP

35. Joyride Turbo

36. South Park: LGTDP

37. Torchlight

38. Zuma's Revenge

39. Dead Rising 2: Case West

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czy ja tam widzę Perfect Dark Zero? Ale z resztą listy się zgadzam nawet, dodałbym jeszcze Rez HD <3

Opublikowano

Andrew dał dobry pomysł. Więc lecimy:

PS3: słaby i niewygodny pad, kiepawe multiplatformy, masa kretyńskich rozwiązań (brak ładowania pada przez USB konsoli, brak możliwości dociągania plików), mało stuffu na PSN i znikająca zawartość

X360: płatny Gold, straszliwy bałagan na XBL i festyniarski design usługi, głośna praca konsoli, exy nie są tak dobre jak u konkurencji i tak zróżnicowane

Wii: makabrycznie uboga usługa sieciowa, bardzo mało gier, konsola nie nadaje się na jedyny sprzęt do grania w domu

Opublikowano

Jak to brak ładowania pada przez USB konsoli? :o Jak jeszcze kiedyś miałem starą fatkę i podpinałem tam pada, to zawsze wszystko działało i kontroler był później naładowany.

Co do reszty, muszę się zgodzić. W przypadku PS3 dodałbym jeszcze beznadziejne aktualizacje, które często niczego nowego nie wnoszą, wieszające się PSN i tandetny XMB z czasów PSP. Dlaczego tego menu nie wywalą i nie wstawią czegoś lepszego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.