Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś

http://psnprofiles.com/ComaPL

wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.

Ile exów z tego roku?

sennik_zero_znaczenie_snu_zero_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Uwaga, ten miłośnik gier nie ograł ani Uncharted 2 i 3. Generalnie nasz najlepszy moderator jedyne co ograł w ostatnim czasie to... darmówki z PS+. O jaki zapalony gracz.

Wydaje mi się że gracz z pasją (czyli taka osoba o której Mendrek wspominał wielokrotnie w kontekście kupna PS3) powinien najlepsze gry (czyt. exy na PS3) kupować na premierę lub niedługo po niej. Ale co to za pasja, skoro tych najlepszych gier się nie ogrywa? Chyba żadna. Może czekasz na to aż Sony wrzuci je jako darmówki w PSN? To poddaje w wątpliwość w ogóle jakość tych gier - bo jakie to są must have'y skoro nie są warte tych 200zł? Tyle pudełkowych tytułów Sony wydaje a tak mało kto je kupuje...

Ciekawe czy Mendrek kupi The Last of Us, czy poczeka do promocji w PS+ w sierpniu 2015 roku. Albo do jakiejś awarii PSN, gdzie Sony będzie dawać go w rekompensacie.

Ogólnie takie listy są bzdurne jak diabli. Jako posiadacz wszystkich konsol ( ^_^ ) stwierdzam, że jesteście ograniczeni :lol:

No nie, ważne by gra miała na metacritic <90% i kuhwa trzeba ograć inaczej nie jesteś graczem! Nieważne czy klimat, gatunek czy cokolwiek innego ci odpowiada, wolisz jakieś giereczki na 8 albo 7+? HAHA TY PLEBIE GRAŁEŚ W MARIO KUR.WO?

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Zapomniałem dopisać: przy konsoli w trybie standby.

Opublikowano

wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.

Ile exów z tego roku?

sennik_zero_znaczenie_snu_zero_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Uwaga, ten miłośnik gier nie ograł ani Uncharted 2 i 3. Generalnie nasz najlepszy moderator jedyne co ograł w ostatnim czasie to... darmówki z PS+. O jaki zapalony gracz.

O lol pierwszy krzykacz Mendrek nie ograł ani Killzone3, ani GoW3 ani Uncharted1,2,3....taki jaki z niego moderator jak z niego "gracz". Praktycznie ani jednej gry nie kupił, wszystko co ograł to pozycje z plusa. Fapuje się dziennie nad ekskluzywami na swoją konsolę w które nie grał nawet sekundy, a zna je tylko z youtube'a.

Aż mu zaraz minusa dam :P

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

PS3: Zamulony system operacyjny i interfejs XMB przez który korzystanie z funkcji konsoli jest bardzo nieprzyjemne. Używając ps3 system wiesza i przycina się. Chodząc po menu można odnieść wrażenie pracy na 15 letnim kompie albo słabym netbooku. Jak człowiek przypomni sobie pieprzenie o oszałamiającej mocy cella to go krew zalewa. Dodatkowo bardzo wkurza brak cross game chata i synchronizacja trofeów. Kolejny minus to instalacje gier i patchy.

Opublikowano

to wina Sony że wsadziło badziewny napęd Blu-ray gdzie zastosowana technologia służy do odczytu filmów, a nie do gier i do tego jest bardzo wolne.

A jakie miałeś w tedy czytniki blu-ray gdy ps3 wchodziło na rynek ? Więc przestań (pipi)ić i nie porównuj cen napędów z przed paru lat z obecnymi.
Opublikowano

wychodzi na to że ledwie 4 exy,

Czyli tyle ile normalny xbot w ciągu roku :D :D :D

AHAHAHA.

Mazzeo jaki BUTTHURT , że aż do mnie się przyczepił, nagle stałem się w jego oczach wyrocznią i osobą rzutującą na całe środowisko graczy XDDDD . To że w nie jeszcze nie zagrałem, nie oznacza że są nie warte zakupu, oceny na MC mówią bardzo wiele, o wiele więcej niż mój PSN ID card. Ja mam nieco inne podejście do gier, ale to nie oznacza że wszyscy takie mają :) Jednak zawsze staram się unikać subiektywnego podejścia, i staram się kierować obiektywnymi źródłami, podając czyste FAKTY. Czy to sprawia, że Uncharted przestaje być najlepszą trylogią tej generacji? Nie! Czy to znaczy, że nigdy w to nie zagram? Nie! Czy to, że gram ostatnio RÓWNIEŻ w gry z oferty P+ oznacza, że P+ jest zaje.biste? TAK!

A tak czy owak mam wysoki myślę poziom w trofeach, czyli nie jest ze mnie żaden casual :) Btw. Strona nie pokazuje kolejności grania, tylko ostatnie zdobyte trofea :)

Chory jestem, nudzi mi się to spisałem warte uwagi exy na ps3 i x360

PS3

Demon Soul

Disgaea

Folklore

GOW

GT5

Heavenly Sword

Heavy Rain

Infamous

Killzone

Lair

LBP

MGS4

Motorstorm

Ratchety

Resistance

Siren

Uncharted

Valkyria Chronicles

White Knight Chronicles

Wipeout

Yakuza

x360

Blue Dragon

Crackdown

Dead Rising

Fable

Forza

GOW

Halo

Lost Oddysey

PGR

z czego i tak duża część nie jest exami bo wyszła na pc, a najlepsze tytuły z listy są nudnymi strzelankami

na xboxa nie ma gier po prostu

Nalezy przy tym podkreslic, ze 3/4 exow z PS3 po paru godzinach laduje na alegro,a pozostale 90% czasu i tak spedzamy przy multiplatformach, ktore skolei zawsze sa gorsze.

Pomijam juz fakt samej roznicy w spolecznosci online

Czyli przynajmniej 15-16 gier/serii z tej (i tak niepełnej) listy od mate5 to niby jest na kilka godzin? Oj, chyba komuś się na mózg rzuciło i to nieźle. Tam większość gier ma multi, lub nie jest na "kilka godzin", a krótkie tytuły to bolączka wszystkich konsol (w zasadzie obecnej branży gier), więc nie jęcz mi tutaj że "ex'y na PS3 lądują na allegro"

Ps. Killzone 3 przeszedłem ze znajomym w coop'ie :) Jak to nie mam kupionych gier? :D Geez, jak już chcecie się dopier.dolić, to serio róbcie to umiejętnie, bo sami się ośmieszacie. I nie piszcie o mnie, bo to nie temat o Mendrku, tylko o grach. Bo nieważne czy ograłem np. U2 czy nie ograłem go, pozostanie grą roku, a God of War 3 nadal będzie zaje.bisty, podobnie jak większość ex'ów na PS3.

Opublikowano

skąd wiesz,że Uncharted1,2,3, Killzone3, GoW3 itp są zaje.biste jak kur.va w nie nie grałeś? Żeby mieć zdanie, trzeba w dany tytuł zagrać. Crysis2 w opinii wielu uchodzi za wybitny fps, a ja się męczyłem by w niego grać. Podobnie jak np cała seria Assasin Creed która jest po prostu dla mnie nudna. Swój pogląd wyrobiłem na podstawie tego,że w te tytuły GRAŁEM , Ty TROLU!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Na japońskim Amazonie pojawiła się zapowiedź (na 4 października) X360 250 Gb tańszego o 1/3 - ciekawe czy to zapowiedź ogólnoświatowej obniżki ceny czy tylko regionalna inicjatywa.

PS. Z tego co zalinkował MaZZ wynika, że....... Pan M mógłby równie dobrze mieć X360 XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A tak czy owak mam wysoki myślę poziom w trofeach, czyli nie jest ze mnie żaden casual :)

Are you serious ? :empathy3:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

skąd wiesz,że Uncharted1,2,3, Killzone3, GoW3 itp są zaje.biste jak kur.va w nie nie grałeś? Żeby mieć zdanie, trzeba w dany tytuł zagrać. Crysis2 w opinii wielu uchodzi za wybitny fps, a ja się męczyłem by w niego grać. Podobnie jak np cała seria Assasin Creed która jest po prostu dla mnie nudna. Swój pogląd wyrobiłem na podstawie tego,że w te tytuły GRAŁEM , Ty TROLU!!!!!!!!!!!

Skąd wiesz, że nie grałem? Mam dostęp do wielu gier, stąd nie zawsze je kupuje. Ale też właśnie w oparciu o moje gusta dokonuje takich, a nie innych wyborów. Czy to oznacza, że jeśli mi np. nie podchodzi jakaś gra, oznacza że jest chu.jowa? Nie!

Jak pisałem, staram się unikać subiektywności, by nie wyszły takie kwiatki jak ty próbujesz tu przemycić. Możesz napisać bowiem "Crysis 2 to kupa". Czy to oznacza, że Crysis 2 to kupa? Nie. Bo krytycy i gracze oceniają ją bardzo wysoko. I ja wolę się tym kierować polecając grę komuś innemu, niż swoim gustem który mógłby również powiedzieć że Crysis 2 jest przereklamowany. Oczywiście jeśli już muszę, to dodaję od siebie co sądzę o grze.

Dobrze, a teraz przypie.rdól się do xbotów, zwłaszcza tych którzy PS3 nie mają (albo kupili dla szpanu), a wyzywają gry od "samograjów", i innych mitów. Zwłaszcza, że np. Heavy Rain przeszedłem i jak Mazzeo pisze mi o samograju, to prycham śmiechem. Zero pojęcia, zresztą ty narzekasz na PS3, a nie masz X360, może jakbyś widział jak to tam wygląda, to byś przestał :confused: Ja mam większą styczność z tą konsolą niż ty podejrzewam.

Opublikowano

Jak można pisać o jakiejkolwiek grze w ogóle w nią nie grając? YouTube ma swoją siłę przebicia. Ostatnio mój znajomy przechodził tak całego Maxa Payne'a 3, a teraz wie o nim wszystko.

Opublikowano

Skąd wiesz, że nie grałem? Mam dostęp do wielu gier, stąd nie zawsze je kupuje. Ale też właśnie w oparciu o moje gusta dokonuje takich, a nie innych wyborów. Czy to oznacza, że jeśli mi np. nie podchodzi jakaś gra, oznacza że jest chu.jowa? Nie!

Jak pisałem, staram się unikać subiektywności, by nie wyszły takie kwiatki jak ty próbujesz tu przemycić. Możesz napisać bowiem "Crysis 2 to kupa". Czy to oznacza, że Crysis 2 to kupa? Nie. Bo krytycy i gracze oceniają ją bardzo wysoko. I ja wolę się tym kierować polecając grę komuś innemu, niż swoim gustem który mógłby również powiedzieć że Crysis 2 jest przereklamowany. Oczywiście jeśli już muszę, to dodaję od siebie co sądzę o grze.

Dobrze, a teraz przypie.rdól się do xbotów, zwłaszcza tych którzy PS3 nie mają (albo kupili dla szpanu), a wyzywają gry od "samograjów", i innych mitów. Zwłaszcza, że np. Heavy Rain przeszedłem i jak Mazzeo pisze mi o samograju, to prycham śmiechem. Zero pojęcia, zresztą ty narzekasz na PS3, a nie masz X360, może jakbyś widział jak to tam wygląda, to byś przestał :confused: Ja mam większą styczność z tą konsolą niż ty podejrzewam.

chociaż kupili i przeszli gre :P a Ty co? pograłes na YT :)

Opublikowano

Nie wiem jak inni ale ja się nie wypowiadam na temat gier których sam wypróbować/ograć nie mogłem czy jest dobra czy gówniana , bez tego mogę jedynie stwierdzić na jaką się zapowiada i czy ewentualnie mnie interesuje. Co do sugerowania się opinią krytyków przy wyborze gier serio piszesz to poważnie ?. Polegać na opijani innych graczy ok zwłaszcza gdy wiem że jest to opinia gracza (np.o podobnych upodobaniach do mnie) który z danym tytułem miał do czynienia , ale są też gracze którzy wychwalają lub obsmarowują dany tytuł bez kontaktu z nim i na ich opinii mam też polegać (sam jesteś takim przykładem) ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

A tak czy owak mam wysoki myślę poziom w trofeach, czyli nie jest ze mnie żaden casual :)

Are you serious ? :empathy3:

to ja gram na plejsztejszonie raz do roku i mam 9 level a mendrus zapalony gracz który cały czas katuje ps3 i 11 level, słabo coś albo zaraz będzie tekst że nie robił synchronizacji od miesięcy :)

Opublikowano
  • Autor

wychodzi na to że ledwie 4 exy,

Czyli tyle ile normalny xbot w ciągu roku :D :D :D

AHAHAHA.

Mazzeo jaki BUTTHURT , że aż do mnie się przyczepił, nagle stałem się w jego oczach wyrocznią i osobą rzutującą na całe środowisko graczy XDDDD . To że w nie jeszcze nie zagrałem, nie oznacza że są nie warte zakupu, oceny na MC mówią bardzo wiele, o wiele więcej niż mój PSN ID card. Ja mam nieco inne podejście do gier, ale to nie oznacza że wszyscy takie mają :) Jednak zawsze staram się unikać subiektywnego podejścia, i staram się kierować obiektywnymi źródłami, podając czyste FAKTY. Czy to sprawia, że Uncharted przestaje być najlepszą trylogią tej generacji? Nie! Czy to znaczy, że nigdy w to nie zagram? Nie! Czy to, że gram ostatnio RÓWNIEŻ w gry z oferty P+ oznacza, że P+ jest zaje.biste? TAK!

A tak czy owak mam wysoki myślę poziom w trofeach, czyli nie jest ze mnie żaden casual :) Btw. Strona nie pokazuje kolejności grania, tylko ostatnie zdobyte trofea :)

Butthurt? Jaki butthurt? Wystarczyło mi kliknąć na twój profil i tyle.

Teraz coś pitolisz o metacriticu a fakty są takie że cały czas polecasz gry których w ogóle nie ogrywasz. Jesteś tak wiarygodny jak sprzedawca aut w salonie BMW który całe życie jeździ Mercedesem.

Równie dobrze ja mogę przejść God of War 3 i Unchartedy wszystkie na youtube i będę równie wartościowym posiadaczem PS3 jak ty.

btw zobacz ile xbockich alterów zaplusowało tego posta, teraz kiedy można sprawdzić kto komu je daje, okazuje się że to... posiadacze PS3 :OOOO

Mendrek poleca: Sony Playstation 3®

wspaniale zbiera kurz a gry w Playstation Plus maja średnio tylko 2 lata

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dobrze, a teraz przypie.rdól się do xbotów, zwłaszcza tych którzy PS3 nie mają (albo kupili dla szpanu)

kupowanie PS3 dla szpanu. xD szacunku trochę.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Ludzie po (pipi) my kupujemy konsole i gramy na nich , jak wszystkie gry można ograć na youtube do tego wystarczy spojrzeć na średnią z metric i już jesteśmy znawcami w temacie gier i śmiało możemy je polecać i krytykować.

Przy tym rozwiązaniu nie musimy się o nic martwić mamy sporo czasu zaoszczędzone pieniądze , kurde że wcześniej nie wiedziałem że w ten sposób można stać się znawcą gier i nazywać się prawdziwym graczem

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację:

1. Idzie Kowalski do sklepu i ma wybrać jedną konsolę - PS3 albo X360. Kupuje PS3, bo jak sam twierdzi, na PS3 co roku wychodzi 20 ex'ów, nie to co na ten szajs X360. Parę lat później się okazuje, że na PS3 grał praktycznie tylko w to co jest także na X360.

2. Kowalski kupuje X360, gra do znudzenia, dokupuje PS3 i ogrywa gry, których nie miał na X360.

Pytanie - który z nich kupił PlayStation 3 dla szpanu? :)

Opublikowano

Oh, Mazzeo jesteś ostatnią osobą w tym temacie, która mogłaby mi to wypomnieć. Ty z kolei ODRADZASZ gry w które nie zagrałeś, obrażasz je nazywając samograjami i mógłbyś przybić piątkę z Daddym. Nie mając nawet żadnych podstaw do tego. Ja przynajmniej kieruję się obiektywnymi źródłami i jeśli mogę to i dodaję kapkę subiektywnego podejścia, a nie swoim tępym hejterstwem, jakie ty uprawiasz w stosunku do PS3.

Wiem, ze to dla xbota takiego jak ty niezrozumiałe, że mogę jakiś gier nie ograć, albo ograć je np. gdzieś indziej. Ty jakbyś nie ograł np. 2 ex'ów, takich jak Forza czy Gears of War, to byś nie ograł 50 % mega ex'ów AAA na tą konsolę. Ja natomiast mam tak duży wybór, że mogę sobie zagrać w wiele innych ex'ów. To jest piękne na tej konsoli. Wybór i różnorodność. Bo jakby chciało się ograć WSZYSTKIE mocne ex'y na PS3, to trzeba byłoby mieć bardzo wiele czasu i kasy (i dlatego w sprawie drugiej sytuację ratuje P+ , dla tych których nie stać byłoby na te wszystkie zaje.biste must have'y jak Infamous 2, LBP2, czy Dead Space 2). Dlatego przedwczoraj mogłem zagrać w Hustle Kings, mogłem dalej grać w Ridge Racer 7, mogłem odpalić Motostroma: Apocalypse czy LBP2, a nie je.bać ciągle w jedne i te same tytuły śliniąc się do tych co wyjdą za rok, bo innych wartych uwagi nie ma.

Napiszę ostatni raz - to że np. nie zagrałem w jakąś zaje.bistą grę, nie sprawia że przestaje być zaje.bista. Nie wiem po co ta spinka. No chyba, że xbot jakiś chciałby właśnie powiedzieć że God of War, czy Uncharted nie jest zaje,biste. ŚMIAŁO DAWAĆ! Pośmiejemy się :)

Opublikowano
  • Autor

Mendrek naprawdę, nie miej pretensji do mnie. Ja to zrobiłem z troską o użytkowników tego forum. Dlaczego mają słuchać propagandy użytkownika, który ze swoją konsolą i grami na nią ma małą styczność (lub w ogóle nie ma) i poleca konkretne gry na podstawie słów czereśniaka z IGNu? Lepiej niech nowi użytkownicy nie czytają kłamstw i manipulacji, a opierają swój wybór na podstawie opinii kogoś obiektywnego.

Na przykład posiadacza obu konsol, który GRA. A nie wypatruje na PS+ manny z nieba od Sony.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

@Mendrek

Czemu ty w ogóle chłopie gadasz z tymi oszołomami? Co ty chcesz im udowodnić? Przecież oni mają kompleksy marki Playstation i zawsze będą ją hejtować. Daj sobie spokój, olej ich.

Opublikowano

Tak więc spójrz w lustro, Mazzeo. W cudzym oku drzazgę widzisz, w swoim belki nie dostrzegasz.

Pisząc:

Lepiej niech nowi użytkownicy nie czytają kłamstw i manipulacji, a opierają swój wybór na podstawie opinii kogoś obiektywnego.

Możesz wyjść z tego tematu, bo się skreśliłeś. Powtórzę. Ty ODRADZASZ tytuły z PS3, obrażasz je i wyzywasz od samograjów, nie kierując się NICZYM OBIEKTYWNYM, tylko hejterstwem do PS3 które wyssałeś z mlekiem Gatesa i Ballmera. Powinieneś teraz przeprosić tych, którzy przypadkowo nabrali się na twoje hejty do PS3. Czekam na przeprosiny, w imieniu tych ludzi.

Dla mnie Metacritic to coś więcej - w końcu oni zbierają średnie z wszystkich liczących się źródeł. Trzeba być głupcem albo snobem by ich ignorować.

Poza tym mam dostęp do wszystkich current gen'ów, wielokrotnie to pisałem, a to że u siebie mam PS3 wynika właśnie z tej opatrzności.

Lepiej niech nowi użytkownicy nie czytają kłamstw i manipulacji,

Skoro mi zarzucasz kłamstwo, to wypadałoby byś pokazał gdzie kłamię, a nie rzucał błotem bez pokrycia.

Swoją drogą jak zapatrujesz się na swojego kolegę, który prowadzi serwis o xboxie, dostaje promki za dobre słowo, i ZBIEGIEM OKOLICZNOŚCI akurat pisze o tych grach i o tej konsoli najlepsze słowa? Tak tak, tego który nawet się tym chwali w sygnaturze :) On jest pewnie WZOREM OBIEKTYWNOŚCI? :D :D :D

Opublikowano

Dobrze, a teraz przypie.rdól się do xbotów, zwłaszcza tych którzy PS3 nie mają (albo kupili dla szpanu)

kupowanie PS3 dla szpanu. xD szacunku trochę.

moje ps3 robi za przycisk do dokumentów na biurku oraz za podstawke na napoje.

mam ps3 dla szpanu ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.