Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

tak bo ogrania mass effecta jest porztebny pc z nasa...

Edytowane przez LionelPL

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Jeżeli gra jest dobra to ją kupujesz i olewasz DLC. Jeżeli gra ewidentnie jest niepełnosprytna przez powycinane DLC, to jej nie kupujesz. Tyle. Wychodzi tyle gier i to kompletnych nawet bez DLC, że głosowanie portfelem jest nad wyraz proste.

Opublikowano
  • Autor

Wiesz, dla mnie zaskakujące jest zjawisko Kickstartera gdzie ludzie bez kozery przesyłają pieniądze na jakiś projekt, gdzie te twoje dolary są wykorzystywane w niejawny sposób przez ch.uj wie kogo w sumie. W kontekście season passa o tym wspominam dlatego że w sumie SP to też taki pre-order na jakąś zawartość.

Niektórzy już na fali internetowego hejtu stwierdzili jakoby teraz pełne gry kosztowały 100 dolarów i więcej. Nie kur.wa, nadal kosztują 60$, bez tych dodatków gra nagle nie przestaje być grywalna i da się ją przejść od początku do końca. W swoim zrzędzenia w stylu "kiedyś to było spoko" ludzie zapominają że pomimo chciwej polityki wydawców z roku na rok jednak gry oferują coraz więcej, choć nie wszystkie.

Kiedyś płaciło się 60 dolarów za grę wyścigową pokroju NFS'a z trzydziestką aut wykonanymi na pałę, którą mogłeś oblecieć w max 10h i ludzie byli uradowani.

Teraz płacisz 60 dolarów za wyścigówkę z otwartym światem i setkami aut odwzorowanych perfekcyjnie razem z wnętrzem, a kiedy się okazuje że możesz dokupić za $ kolejne auta to już jest drama BOŻE CO Z TO BRANŻO

Opublikowano

A podobno gry które wydaje Microsoft nie wychodzą u konkurencji.

Myślisz, że Microsoft oddał im prawa wydawnicze za darmo :P Zarobili pewnie dodatkowo na grze, która i tak już się nie sprzedawała.

Wiesz, dla mnie zaskakujące jest zjawisko Kickstartera gdzie ludzie bez kozery przesyłają pieniądze na jakiś projekt, gdzie te twoje dolary są wykorzystywane w niejawny sposób przez ch.uj wie kogo w sumie. W kontekście season passa o tym wspominam dlatego że w sumie SP to też taki pre-order na jakąś zawartość.

Niektórzy już na fali internetowego hejtu stwierdzili jakoby teraz pełne gry kosztowały 100 dolarów i więcej. Nie kur.wa, nadal kosztują 60$, bez tych dodatków gra nagle nie przestaje być grywalna i da się ją przejść od początku do końca. W swoim zrzędzenia w stylu "kiedyś to było spoko" ludzie zapominają że pomimo chciwej polityki wydawców z roku na rok jednak gry oferują coraz więcej, choć nie wszystkie.

Kiedyś płaciło się 60 dolarów za grę wyścigową pokroju NFS'a z trzydziestką aut wykonanymi na pałę, którą mogłeś oblecieć w max 10h i ludzie byli uradowani.

Teraz płacisz 60 dolarów za wyścigówkę z otwartym światem i setkami aut odwzorowanych perfekcyjnie razem z wnętrzem, a kiedy się okazuje że możesz dokupić za $ kolejne auta to już jest drama BOŻE CO Z TO BRANŻO

Dokładnie + to, że gry teraz są dużo tańsze niż kiedyś jeśli porównamy średnią cenę gry do średnich zarobków i odnosi się to do sytuacji globalnej, dlatego wcale mnie tak nie dziwi, że devi mówią o rosnących kosztach - kiedyś grę robiło 5 osób i sprzedawana była za 100$ w czasach kiedy ten $ miał dużo większą siłę nabywczą, a dzisiaj kupuje się grę za 60$ nad którą pracuje 300 osób i jest 20x bardziej rozbudowana. A te bajki, ze gry kiedyś dawały więcej to tylko bajki, jak się wróci do tych starych gier, to się okaże, że dzisiaj robisz level w takim DN3D w 7 minut :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No biorąc pod uwagę inflację to rzeczywiście gry staniały.

Jeżeli gra jest dobra to ją kupujesz i olewasz DLC. Jeżeli gra ewidentnie jest niepełnosprytna przez powycinane DLC, to jej nie kupujesz. Tyle. Wychodzi tyle gier i to kompletnych nawet bez DLC, że głosowanie portfelem jest nad wyraz proste.

Wszystko jest spoko dopóki nie okazuje się, że musisz tak zagłosować w przypadku jednego z najbardziej wyczekiwanych tytułów. Wtedy nagle zaczyna być ból i zgrzytanie zębów oraz rozkmina nad zasadnością tego całego fenomenu ;)

Opublikowano

Dobra mina bedzie to mass effect trilogy, skoro jako fan mam obie czesci na ps3, to na co mi caly pack. A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

Opublikowano

No ja się jeszcze nie spotkałem z grą do której czułbym mus kupowania DLC, a to DLC było cholera wie jak drogie. Do Girsa 3 kupiłem SP bo wyszło mnie marne 50 zł, a grę na premierze kupiłem za 165 zł w sklepie.

Dobra mina bedzie to mass effect trilogy, skoro jako fan mam obie czesci na ps3, to na co mi caly pack. A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

A jedynki przypadkiem nie będzie osobno w retailu? No chyba, że tak EA obeszło umowę z M$, nie wydali ME na PS3 tylko ME Trilogy XD

Opublikowano

Jak nie będzie można kupić osobno jedynki to słabo trochę...

Opublikowano

A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

Na YouTube jest za darmo od dawna. :sorcerer:

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Ciekawe czy wydadza trylogie ME na Wii U. Pewnie najpierw chca opierdzielic samo ME3, a potem dopiero zapowiedza caly zestaw

Ukyo:

W sumie bede wiedziec jak jest naprawde z DoA5 ja je po prostu zakupie i sprawdze :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No z wpisu na tej stronce http://www.thesixthaxis.com/2012/09/26/mass-effect-coming-to-ps3/ wnioskuje ze jedynka bedzie na PSN osobno do pobrania.

@Accoun

Wiem, wiem ze jest na youtubie, ale tak mi sie spodobalo ze wygrzebalem na strychu i ogralem na moim 7letnim kompie z czasow jak bylem fanboyem pc;)

@Ins

Tak, obstawiam ze bankowo tak zrobia na Wii U, i beda to bronic argumentem ze chca jak najlepiej wykorzystac opcje konsolki :)

Opublikowano

Meheheh, ależ spinka i kącik wzajemnej, xbockiej adoracji się tu zrobił :)

Ale wiecie co najlepsze? W tym ślepym hejcie mojej osoby przez xbotów, docenili oni takie serie ex'ów z PS3 jak Uncharted czy God of War jak nigdy dotąd! Z prostych, krótkich, samograjów (oczywiście wg. nich), nagle nie zagranie w te gry czyni z kogoś GORSZEGO GRACZA (jeśli nie człowieka). Skoro już nawet posiadacze X360 mówią w ten sposób o tych, bardzo wysoko ocenionych i popularnych poniekąd, seriach - to już ewidentnie znak, że PS3 wygrało tą generację. Dobrze, że to zauważyli, lepiej późno niż wcale. X360 z agonią się nie ukrywa, i kolejno oddaje ex'y. Dziś zapowiedziano Mass Effecta na PS3. Co będzie następne? Bo niewiele już zostało.

Ten hejt mojej osoby niczego w sumie nie zmienił. PS3 nadal prowadzi w Polsce, Europie i Japonii. Posiada lepsze ex'y, które są wyżej oceniane na MC, jak i również tu wśród graczy. To jest FAKT, i nie trzeba nawet grać by to wiedzieć! Tak samo jak nie trzeba okrążać całej Ziemi by wiedzieć, że jest okrągła. Jak widać chodziło o zdyskredytowanie mojej osoby, gdyż jestem tą która najgłośniej krzyczy to, co jest powszechnie wiadome - PS3 to priorytet, X360 nadal bardzo dobra konsola UZUPEŁNIAJĄCA. Z faktami które za tym przemawiają, xboty już nie są w stanie walczyć (dlatego atakują persony). Wiem, że ich to może boleć - ale niech nie winią mnie, ani nikogo z nas - niech winią MS, który wcisnął im, naobiecywał, a dziś już ma ich w du.pie.

Opublikowano

Jak już był temat ME, to wiecie co bym chętnie zobaczył? Prequel, najlepiej jednoczęściowy o zmaganiach jakiejś wysoko rozwiniętej rasy jeszcze przed cyklem Promethean :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ciekawe co w takim wypadku z tym mega exclusive contentem na ps3 w postaci komiksu przed rozpoczeciem rozgrywki gdzie mozna bylo podejmowac wazniejsze decyzje z pierwszej czesc. Jesli ma wyjsc mass effect 1 na ps3 to jest to wyebania.

Opublikowano

Dobrze, moją skromną absencję zacznę od wysokiego "C" i podzielę się z Wam moją skromną twórczością. Oto coś na temat xbockiego postrzegania świata... :

3fca69e1d3.jpg

67baddbcb2.jpg

41952be3fe.jpg

To dopiero początek serii obrazkowej, postaram się sukcesywnie wrzucać kolejne, co by każdy miał "czarno na białym" jak podchodzić do xbotów w tym temacie.

Ps. Jeśli macie jakieś pomysły, dawać na PW. Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość! :)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ahahaha to nad tym pracowales cale 24H Mendrek ? Pewnie tak wygladales jak w paincie tworzyles swoje dzielo:

qnSOS.gif

Mozna jeszcze nizej upasc ? :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

ahh ta pseudo konsola i jej pseudo fani, którzy nawet topowych exów nie sprawdzą.

Opublikowano

Mendrek, jak tam Ci się gra w pyszne danie, które zaserwowało Sony w postaci Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit. Średnia na gamerankings rzędu 63.5% brzmi imponująco. Tego właśnie oczekiwałeś od PS+, że jako gry miesiąca będą wrzucali takie właśnie killery?

Opublikowano

przeciez z tej listy sa tylko po 2 gry warte zalizcenia, god of war, tlou, halo i girsy. reszta do pieca

Opublikowano

Byla juz aktualizacja PS Store ? Chcialem sprawdzic tego mega exa co sie zwie Starhawk, ale nidzie go nie widze.

EDIT:

Juz niewazne, za pomoca wyszukiwarki znalazlem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość!

QGKSg.png

Opublikowano

Jak dla mnie, to zabrakło jakiegoś nieprzewidywalnego twistu fabularnego ;)

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co rewolucyjnego zaserwuje microsoft przy nextboxie, a na co zabraknie ramu w ps4 xD

Opublikowano

Mass Effect 1 jednak na PS3?

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, moją skromną absencję zacznę od wysokiego "C" i podzielę się z Wam moją skromną twórczością. Oto coś na temat xbockiego postrzegania świata... :

3fca69e1d3.jpg

67baddbcb2.jpg

41952be3fe.jpg

To dopiero początek serii obrazkowej, postaram się sukcesywnie wrzucać kolejne, co by każdy miał "czarno na białym" jak podchodzić do xbotów w tym temacie.

Ps. Jeśli macie jakieś pomysły, dawać na PW. Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość! :)

aż wszystkie studnie wyschły.

Ja przynajmniej postarałem się o przeróbkę wielokrotnie nagradzanego filmu ze wybitną grą aktorską Bruna Ganza w roli hitlera, ty użyłeś starych memów z gimkwejka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.