Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Oceny RE6 XD.

Gametrailers dalo 8,8/10 wiec nie moze byc lipa!

gameinformer podobnie.

niektore redakcje musialy sobie zrobic jaja i tyle ;p

albo nie dostali przelewów na czas

Edytowane przez SzewczykDratewka

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Na wiki jest błąd czy faktycznie PlaygroundGames nie należy do M$?? Wydawało mi się, że to studio w całości i od początku jest stworzone przez M$.

To niezależne studio.

Opublikowano
Plotki na temat PlayStation 4 są jak bumerang. Atakują nas jednego dnia, by po pewnym czasie dać nam spokój na kilkanaście dni. Później znowu wracają ze zdwojoną siłą i z każdą kolejną informacją, nabierają sensu i być może jakaś cząstka prawdy w nich jest. Tym razem nowe plotki częściowo potwierdzają stare informacje, jednocześnie zdradzając nam to, co każdy z nas chce słyszeć - PlayStation 4 będzie nastawione na gry i multimedialność zejdzie na drugi plan...

Informacja pojawiła się na serwisie PasteBin i jak każdą plotkę - należy ją traktować nie do końca poważnie, ale warto się nad nią pochylić skoro przynosi takie informacje, jak te zawarte poniżej.

Nadal używana jest nazwa kodowa Orbis, z tym, że zmieniła się specyfikacja konsoli. Z początkowych 2 GB GDDR5, zrobiła się jedna wielka niewiadoma z planowaną zmianą daty premiery konsoli na jesień 2014 gdyby taka ilość najszybszej pamięci miałaby zostać. Problemem jest to, że Sony czeka aż GDDR5 potanieje i stanie się lepsze w procesie produkcyjnym. Aktualnie chipy pobierają zbyt dużo energii, za bardzo się grzeją, a do tego plotki mówią, że Samsung wycofa się z produkcji GDDR5.

PS4 ma posiadać 6 GB zunifikowanej pamięci RAM (2GB GDDR5+4GB) z czego 512 MB albo 1 GB (zależy od opcji) zostanie przeznaczone na system operacyjny konsoli. Jak już wspomniałem, problemem Sony jest technologia i japońska firma czeka aż sprzęt potanieje. Jeśli nie i premiera odbędzie się wcześniej, to konsola otrzyma 4 GB zunifikowanej pamięci RAM.

Procesor będzie pochodził od AMD, co potwierdza wcześniejsze plotki, jednak ciekawe informacja dotyczą karty graficznej, która wydajnością ma dorównać AMD Radeon 8870 w wydaniu technologicznym nowszej wersji - 9770, wokół którego chipu krąży mnóstwo pogłosek o zmniejszonej cenie i poborze mocy przy wzroście wydajności. Pogłoski mówią o wydajności rzędu 4.2 teraflopów.

W roli odtwarzacza pozostanie Blu-ray, jednak będzie nowszy technologicznie i pozwoli na szybszy odczyt danych z płyt. PS4 skupi się mocno na technologii 3D i 4K. Jedna z plotek mówi, że Sony mocno namawia twórców na implementację opcji 3D w każdej ze swoich gier. Smutna informacja? PS4 nie będzie wstecznie kompatybilne z racji zmiany sprzętu z IBM Cell na AMD.

Najważniejsza informacja jednak dotyczy ceny. Opcje mają być dwie - wersja podstawowa za 449 euro, czyli 1799 złotych, lub wersja Premium za 1999 złotych.

Anonimowe źródła z obozu ekip tworzących gry donoszą, że Sony dało jasny sygnał - PS4 będzie konsolą nastawioną na gry, nie na multimedia. Sony mocno pracuje by zadowolić graczy, bo zrozumiało, że oni są w stanie ocalić markę PlayStation, dlatego też otrzymamy mnóstwo opcji interakcji z innymi - chat, video rozmowy, cross-game chat. Łyżką dziegciu jest jednak informacja, że Sony aktualnie nie potrafi sobie poradzić do końca z systemem operacyjnym, który jest we wczesnej fazie tworzenia.

Oczywiście to wszystko plotki i ile z nich okaże się prawdziwe dowiemy się być może już w przyszłym roku. Do tego momentuy pozostaje nam bawić się w spekulacje i zachcianki.

http://www.ps3site.pl/playstation-4-moze-byc-przepotezna-maszyna-do-gier/128948

hoho

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Oceny RE6 XD.

Gametrailers dalo 8,8/10 wiec nie moze byc lipa!

gameinformer podobnie.

niektore redakcje musialy sobie zrobic jaja i tyle ;p

albo nie dostali przelewów na czas

Gamespot dał 4,5/10, nieźle mają nasr.ane w bani głupie hamburgery. RE6 jest zdecydowanie lepszy od piątki a dodatkowo kampania trwa ponad 30 godzin. Jak tak dalej pójdzie to na next genach będziemy grali tylko w fpsy.

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście oceny dla RE6 to kpina, zawyżone tak gdzieś 20%.

1a0wJ.png

Jak tak dalej pójdzie to na next genach będziemy grali tylko w fpsy.

bo w szóstce się nie strzela w ogóle, szczególnie w kampanii Chrisa :rofl:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Hamburgery przyznawały w ostatnich latach tytuł Gry Roku takim oto grom: Skyrim, Red Dead Redemption, Demon's Souls, Metal Gear Solid 4, Mario Galaxy. Faktycznie same FPS-y.

Powiedzmy wprost, szósty Resident to zbyt znaczące odejście od głupawych FPS-owych trendów hamburgerskich, żeby głupie hamburgery były w stanie go zrozumieć.

(* oraz Anglicy, małe hamburgery)

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ta plotka o ps4 jest bez sensu.

Chca dac grafike 9770 o mocy 8870.

8870 premiera bedzie gdzies marzec/kwiecien 2013

9770 styczen/luty 2014.

naprawde jeszcze beda czekac 1.5 roku ?

premiera i sprzedaz na e3 2014?

bzdura!

Opublikowano

Dziś wzrost o 138% ilości sprzedanych PS3 na rynku brytyjskim... :bye:

Opublikowano

Większość japońskich gier jest miażdżona przez zachodnich recenzentów. Na szczęście ludzie mają wy(pipi)ane na sponsorowane recki i kupują wypasione produkcje made in japan i świetnie się przy nich bawią.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
Większość japońskich gier jest miażdżona przez zachodnich recenzentów.

No, np. Bayonetta, Xenoblade, Dark Souls. Nawet śmieszne Tokyo Jungle zebrało niezłe oceny (obecnie ma większą średnią niż RE6), więc nie wiem co ty pier.dolisz.

Edytowane przez Hela

Opublikowano
  • Autor

No Andrew chyba za dużo kiszonych ogórów zjadł.

Jakoś inne japońskie strzelanki jak Vanquish czy Binary Domain nie zostały tak odebrane i zebrały dobre oceny (Vanquish nawet ma średnią 85%)

If one were to remove the legacy of the Resident Evil name and release this as an original IP, it would occupy shelf space somewhere between Quantum Theory and Inversion

xD Taka prawda, demo RE6 niezbyt daleko odbiegało jakością od dema QT.

Opublikowano

kurde, normalnie mam deja vu. xD

Większość japońskich gier jest miażdżona przez zachodnich recenzentów.

No, np. Bayonetta, Xenoblade, Dark Souls. Nawet śmieszne Tokyo Jungle zebrało niezłe oceny (obecnie ma większą średnią niż RE6), więc nie wiem co ty pier.dolisz.

no tu doskonale widać, że japońce nadal są najlepsi w swoich gatunkach, ale jak próbują naśladować zachodnich deweloperów to kiepsko im już to idzie...

Opublikowano

Na szczęście ludzie mają wy(pipi)ane na sponsorowane recki

Kto sponsoruje negatywne recenzje?

Opublikowano

to chyba ta od ignu sponsorowana bo w szoku jestem, ze ktos takiego guwno ocenil na 8/10

Opublikowano

Większość japońskich gier jest miażdżona przez zachodnich recenzentów. Na szczęście ludzie mają wy(pipi)ane na sponsorowane recki i kupują wypasione produkcje made in japan i świetnie się przy nich bawią.

Jestem chyba jedną z ostatnich osób, którym można zarzucić chęć miażdżenia japońskich produkcji, ale, niestety, RE6 zdaje się pokazywać, że albo kreatywność developerów wyparowała, albo kierownictwo Capcomu straciło kontakt z rzeczywistością (ew. jedno i drugie). Po zapowiedzi nawet się cieszyłem, bo wspominali, że chcą nawiązać do korzeni, jednak w rzeczywistości ograniczyło się to chyba do pierdyknięcia tu i ówdzie ciemnych miejscówek.

Sporo materiałów obejrzałem z "szóstki" i jeśli Sterling pisze w recenzji na Destructoidzie, że RE już na dobre pozbyło się własnej tożsamości, próbując, jak to określił jeden mój znajomy, robić laskę każdemu, to ja jestem mu w stanie uwierzyć, bo już od dłuższego miałem identyczne odczucia. Nie widziałem absolutnie nic, co nastroiłoby mnie pozytywniej.

No, ale pozostaję jednak optymistą z natury i wierzę, że to wstrząśnie Capcpomem.

Opublikowano

Demko RE6 to ku.psko jakich malo. Jezeli finalny produkt jest podobny to wiecej niz 5 ten crap nie powinien dostawac

Famitsu dalo 39/40 xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Na szczęście ludzie mają wy(pipi)ane na sponsorowane recki

Kto sponsoruje negatywne recenzje?

Jak to kto? EA.

Opublikowano

Dalej mnie rozwala, że pracowało nad tym 600 osób ;/

Pewnie większość myślała nad mocnymi reklamami, jak ta ze sklepem mięsnym, ale też mnie dziwi jak mogło przy tym robić tyle osób. O ile samej gry nie skreślam w żadnym razie dopóki sam się nie przekonam jaka jest naprawdę , to sama oprawa jest żartem, przynajmniej po obu demach. Przy takim Uncharted 2 to jak dwie różne generacje. :/

Opublikowano

Dalej mnie rozwala, że pracowało nad tym 600 osób ;/

Większość z nich, to zapewne najemnicy z Azji kontynentalnej. Każdy podwykonawca zrobił swoją część, centrala w Japonii to poskładała i mamy to, co mamy.

Opublikowano

no patrz a ja zgrywam na dysk x360 muzykę i zdjęcia, magia.

a konsola jest do grania, zgadza się czego nie można powiedzieć o ''systemie ps3'' :sweat:

Wyłącznie w formacie .wav, bardzo wygodne. W jaki sposób zgrywasz zdjęcia? Tutaj pytam serio.

Y albo ustaw jako tło przy najechaniu na zdjęcia.

Oceny RE6 :drinks: mamy najsłabszego pełnoprawnego RE w historii, bardzo dobrze po tym co z tą serią zrobili, japońskie gry dalej bez formy.

Opublikowano

japońskie gry dalej bez formy.

Spoko, Metal Gear Rising i Bayonetta 2 pokaza na co stac japonczykow (czyt. jednego developera :P).

Opublikowano

Widziałem trailer, Forza Horizon jak prawie NFS, nie ma szału. :)

Opublikowano

MGR jakoś mnie nie ruszył, taki tam Vanquish z nowymi postaciami, znacznie lepiej zapowiada się nowy ''europejski'' DMC.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.